Cred ca fiecare dintre noi spune macar de cateva ori intr-o zi 'multumesc';la magazin,sotului sau iubitului,copilului,prietenilor...EU INSA VA MULTUMESC VOUA,CELOR CE MI-ATI FOST APROAPE CAND AM HOTARAT SA-MI DESCHID SUFLETUL,CELOR CE M-ATI INCURAJAT SI M-ATI AJUTAT SA-MI REAMINTESC CA FARA LUPTA TRAIM IN ZADAR!Le multumesc si celor ce din pacate,din pricina unor idei preconcepute au fost putin acide,mi-ati intarit convingerea ca oricat ai incerca sa faci bine si oricat de bun ai fi tot exista si pareri si oameni contra,care nu fac altceva decat sa te descurajeze,desi inconstient te ridica!Va multumesc ca existati,ca m-ati primit in mijlocul vostru si ca in momentele de singuratate mi-ati oferit sansa sa petrec placut alaturi de voi cateva zeci de minute!Ramaneti la fel,unite,tinere,frumoase,intelepte...OAMENI,in adevaratul sens al cuvantului oameni! Inapoi sus
|
|
Cred ca fiecare dintre noi spune macar de cateva ori intr-o zi 'multumesc';la magazin,sotului sau iubitului,copilului,prietenilor...EU INSA VA MULTUMESC VOUA,CELOR CE MI-ATI FOST APROAPE CAND AM HOTARAT SA-MI DESCHID SUFLETUL,CELOR CE M-ATI INCURAJAT SI M-ATI AJUTAT SA-MI REAMINTESC CA FARA LUPTA TRAIM IN ZADAR!Le multumesc si celor ce din pacate,din pricina unor idei preconcepute au fost putin acide,mi-ati intarit convingerea ca oricat ai incerca sa faci bine si oricat de bun ai fi tot exista si pareri si oameni contra,care nu fac altceva decat sa te descurajeze,desi inconstient te ridica!Va multumesc ca existati,ca m-ati primit in mijlocul vostru si ca in momentele de singuratate mi-ati oferit sansa sa petrec placut alaturi de voi cateva zeci de minute!Ramaneti la fel,unite,tinere,frumoase,intelepte...OAMENI,in adevaratul sens al cuvantului oameni!
|
kali wrote:Nu e mare chestie, bineinteles... si nici nu cred ca e vorba de bani.
Insa corect ar fi fost sa puna macat ghilimele- daca nu sa precizeze sursa. Poate ca i s-a parut ca doamna respectiva a reusit sa exprime ceea ce simte, mult mai bine decat ar fi putut sa o faca ea insasi. Motivele sunt ale ei, insa stiu ca eu chiar am apreciat modul in care a scris si mi s-a parut desteapta insiruirea de cuvinte si concluzii. Desteptaciune pe care am atribuit-o lui Taki. Si i-am raspuns ei, ca urmare a postarii care am crezut ca-i apartine.
Dezamagita sunt si pentru ca ati sarit in capul "autoarei". Trebuie sa stim sa ne recunoastem greselile. Nu e mare lucru, dar conteaza. Pentru mine.
Ai perfecta dreptate,trebuie sa stim sa ne recunoastem greselile!Si eu sunt de aceeasi parere;Taki,constat ca esti suficient de citita incat sa fi in stare sa tastezi cateva randuri in care sa-ti exprimi starea sufleteasca!Sti ce cred eu?Chiar daca povestea 'autoarei'ti se potrivea tot exista particularitati,trairi individuale care cred ca le-ai omis...Nu asta e important acum si nici nu e iesit din comun ce ai facut,important e sa ai curaj,sa speri ca maine iti va fi mai bine decat azi,sa stai aproape de oameni care-ti inteleg suferinta si te pot ajuta cu adevarat sa treci peste ce simti!Insa ai grija cum ii alegi acesti 'oameni',din proprie experienta iti spun ca sunt prea putini interesati sincer de ce se intampla cu cel de langa ei...deschide bine ochii si mergi mai departe,meriti sa-ti fie bine!Eu iti doresc din tot sufletul sa ai parte doar de bucurii,sa reusesti sa-ti cresti frumos fetita si sa-ti gasesti curand sufletul pereche;el exista cu siguranta,crede-ma!:)
|
alinus wrote: Fetelor sper sa nu radeti de mine dar am nevoie de sfaturi si idei. De 5 ani de zile mi-a incoltit in minte o idee: vreau sa scriu o carte! Nu sunt foarte talentata si sincer nu stiu cam ce sa scriu.Cand eram la liceu am scris pentu o revista ce nu s-a mai publicat poezii si un pic de proza dar de atunci orice incercare de a scrie a esuat.Imi trec prin minte miliarde de idei si ganduri despre ce sa scriu dar pur si simplu nu pot sa le organizez. Imi imaginez un roman in 4 volume care sa te tina captiv de la prima pana la ultima pagina, sa te faca sa plangi, sa razi, sa-ti rascoleasca sentimentele, iar cand ai terminat-o de citit sa-ti doresti sa o recitesti. Suna cam absurd asa-i? O carte care sa te impresioneze asa de mult stiu ca trebuie sa para reala povestea scrisa in ea si cred ca cel mai important trebuie sa o tapetezi cu dragoste si sa o imbalsamezi cu franturi din sufletul tau. Voi ce parere aveti? De ce anume cedeti ca are nevoie o persoana ca sa scrie o carte? Voua v-a trecut asemenea idee prin minte??
Hmm,sfaturi ar fi bine venite,ideile ar trebui sa le ai!Daca nu esti talentata nu are rost sa incepi sa scrii,in ce priveste faptul ca nu prea sti ce sa scrii...pai afirmi mai sus ca de 5 ani ti-a incoltit in minte ideea!Roman in patru volume...sincer cred ca ar trebui sa o iei mai usor,o povestire,doua si abia apoi sa iti doresti sa scrii romane!Spui ca ai trecut prin multe in viata ta,asterne-ti viata pe hartie,usor,in amanunt,cu bune cu rele,cu lacrimi cu zambete,cu dragoste si cu mult suflet!De ce anume cred ca are nevoie o persoana ca sa scrie o carte?Sa fie coerenta,citita,esti un bun scriitor daca esti un bun orator!Ca si tine si eu am scris poezii in adolescenta mea,nu am renuntat niciodata sa scriu,o fac intotdeauna cu multa placere,dar o fac pentru mine si pentru sufletul meu!Succes mult iti doresc si incredere ca poti orice daca iti doresti cu adevarat!
|
alinus wrote: Mai Adelina, spui ca esti realista si ca ai pregatire in psihologie si crezi in Dumnezeu.Toate fetele de pe forum ti-au dat cam aceleasi sfaturi, sa uiti ce a fost, sa ridici capul si sa privesti in inainte.Viata asta asa e facuta; ai parte si de bucurii si de tristeti. Cred ca fiecare om a trecut macar o singura data in viata prin situatii in care a fost acuzat pe nedrept, Cred ca toti am simtit gustul amar al dezamagirii si nevoia sa plangi pana nu mai ai lacrimi, deci nu esti unica.Acum toti oamenii se impart in doua mari categorii: ratatii, cei care isi plang de mila, se infunda tot mai mult in marea Plangerii si se tot intreaba 'de ce mie?'.Acesti oamenii se impiedica si raman acolo impiedicati, pesimisti si surzi la sfaturile celor din jur. Acum sa-ti spun cum se numesc cealalta categorie de oamenii, se numesc INVINGATORII.Acestia ca si ceilalti au parte de dezamagiri, de tristeti dar spre deosebire de ceilalti prefera sa mearga inainte si cu fiecare piedica in viata se ridica si devin mai puternici. Nu conteaza ca au pierdut, important e ca au incercat. Acestia vad soarele de dincolo de norii fumurii, chiar si imaginar. Sunt mereu optimisti si isi spun replica celebra a lui Scarlet : ' e si maine o zi!'. Cineva mi-a spus candva cand eram distrusa si plangeam : ' nu plage pentru ca nu mai vezi soarele pentr ca datorita lacrimilor nu vei reusi sa vezi luna? Acum trage tu concluziile si pune-ti niste intrebari fundamentale tie insuti. Iti doresc intelepciune si sper ca urmatoarea postare a ta sa fie cererea de inchidere a acestui topic plangaret. Sa auzim de bine!
Apreciez efortul tau...cred insa ca eu am fost prea tampita sa cred ca cineva poate sa inteleaga in adevaratul sens al cuvantului ideea care am vrut s-o transmit!In primul rand nu ma plang,nu mai plang de mult,aici,printre randuri nu m-am plans,nu am acuzat ci doar am istorisit o parte nefericita din viata mea in ideea ca mi-ati putea da sfaturi practice(situatia fiind inedita pt mine)Am multumit respectuos pentru sfaturi,o parte din ele am sa le pun in aplicare chiar,insa sufar ca nu am reusit sa ma fac inteleasa.Eu am cateva luni de cand m-am rupt definitiv de acest individ,nu mai am nici un fel de tangente cu el s-au familia lui(atat cat se poate fiindca locuim in acelas cartier,scara langa scara),nu-mi doresc nici sa se intoarca ,nici sa ma vrea,nici sa ma iubeasca,vreau sa ma lase in pace,sa nu ma mai agaseze psihic,sa nu ma mai vorbeasca de rau oamenilor si sa nu mai faca plubica pe diferite forumuri viata mea,sa nu ma mai acuze de lucruri inchipuite,sa nu mai minta cu nerusinare!Asta era problema mea,asta este inca problema mea,de cand ne-am despartit efectiv continua sa ma denigreze!Nu pot sta indiferenta,am muncit enorm sa realizez ceva in viata si nu pot permite nimanui sa distruga asta!Daca s-a terminat atunci asa sa fie,s-a terminat si gata!Nu ne mai tachinam,nu ne mai amenintam,nu mai imprastiem venin in stanga si dreapta!Offfffffff,am obosit,va multumesc oricum tuturor pt tot.
|
dya wrote:Puteti sa ziceti ca sunt insensibila si rea sau ca nu am putina intelegere fata de suferintele unora insa mie personal toata povestea asta mi se pare cusuta cu ata alba. Nu zic ca personajele nu ar exista sau ca o parte din relatari nu ar fi adevarate sau ca tu Adell nu ai suferi din dragoste insa dupa cite topicuri ai deschis pe acest forum , topicuri cu acelasi subiect , sunt convinsa ca iti doresti din tot sufletul sa-ti pregatesti un teren de razboi intre tine si acel barbat care a existat in viata ta .Eu cred ca il astepti pe acest forum pentru a va spala voi "rufele" in public.... Poate gresesc ... poate nu dar asta este parerea mea. Intodeauna astfel de povesti pe mine m-au dus cu gindul la filme SF , iar despre autorii povestilor sunt de parere ca au o imaginatie foarte bogata.
Topic cu acelasi subiect.
Nu dya,nu esti nici insensibila nici rea,nici intelegerea nu-ti lipseste,esti doar sincera si spui ce simti.Apreciez asta.Vreau doar sa ma repet:urasc minciuna,din principiu,minciuna distruge,am spus doar adevarul,nu sufar din dragoste,sufar fiindca dragostea noastra s-a transformat intr-o ura bolnava si ambitii prostesti,nu-mi fac planuri,desi ca orice om normal am vise,aspiratii,iau lucrurile cum sunt si sunt realista...am deschis mai multe topicuri cu acelas subiect din nestiinta,e prima data cand fac asta,navighez rar pe net,muncesc f mult,dar in programele speciale puse la dispozitie...m-am facut destul de ras,nu as m-ai face=o crede-ma,am pierdut destul respect de sine,nu vreau sa-mi spal rufele in public(locuim in acelas cartier,scara langa scara si nu am astfel de reactii,niciodata),aseara cand am primit toate chestiile acelea povestite de el m-am suparat ingrozitor,am hotarat sa vb si eu,in limita bunului simt si sa-mi spun oful asa cum e el,am ales acest forum fiindca sunteti in majoritate femei,poate ati trecut prin asta poate nu,am nevoie de incurajari si sfaturi sincere,asa am simtit,asa am facut!Nu am probleme cu imaginatia,in copilarie am cochetat cu literatura,insa m-am maturizat brutal,din pricina defectului pe care-l am si am fost fortata de imprejurari,de sistem in general sa devin extrem de realista!Imi pare rau ca am fost nevoita sa trec prin asta,dar poate e un lucru bun totusi,am mai invatat ceva!Multumesc mult pt comentariu!Sa auzim de bine!
|
Andismom wrote:imi dau si eu cu parerea: Adelina este o femeie matura. a avut o relatie cu un "copil" iar diferenta de varsta si-a spus cuvantul. cu sau fara farmece facute sau nefacute, eu as sugera, pentru linistea ei psihica si echilibrul ei emotional, sa isi gaseasca un psiholog bun, de incredere cu care sa discute toate aceste aspecte si care, cu siguranta, o va putea ajuta mult mai concret.
succes! din proprie experienta iti spun ca nu merita sa suferi pentru un barbat imatur.
Multumesc mult,daca iti spun ca am studiat psihologia ai sa razi,insa da,am nevoie de ajutor calificat si am sa-mi caut un psiholog bun.Multumesc mults,i voi m-ati ajutat enorm!
|
Laura&Alfonso wrote:Adell linisteste-te, stergeti lacrimile, citeste atent postarile lui shirel si vei vedea ca te sfatuieste sa-l uiti si sa iti refaci viata, nu mai vedea chiar totul in negru , cu cat incerci sa gasesti o explicatie la de ce face ce face si spune ce spune el, cu atat it vei face mai rau tie, si acum stai si de gandeste chiar merita sa suferi atata din cauza lui?
Multumesc mult!Multumesc!Stiu ca nu merita insa asa sunt construita,imi e greu dar am sa reusesc,cu siguranta si datorita incurajarilor tale!
|
Kiki wrote:Adell, ca sa poti merge mai departe trebuie sa stergi tot ce-a fost. Sper sa ma rogi peste ceva timp sa inchid acest topic si sa deschizi unul in care sa ne povestesti noua ta viata minunata! Curaj. Nu pleca la urechea la ce auzi si mergi mai departe!
Am sa fac tot ce-mi sta in putinta,sper sa fie bine,sper sa fie cum spui tu.Multumesc mult kiki,de asta am nevoie acum!
|
Roxanel wrote:Adela, de tine depinde totul. Daca vrei sa mergi mai departe, si ai si pentru ce, fa-o. Daca nu, cred ca noi toate ti-am cam dat acelasi sfat. Noi nu putem sa-ti plangem de mila caci nu prea ne sta in fire. Cum vrei tu sa schimbi situatia? Zi-ne si noua? Nu am prea vazut umbra de optimism in ceea ce scrii tu. Ca ai facut si aia si aia si tot nu esti linistita. Ce vrei sa vina sa-ti ceara scuze, sa se intoarca la tine? Cum crezi ca iti poti recapata viata dinainte daca tu nu pui o piatra peste tot ce s-a intamplat? Ce faci, stai acasa singurica si plangi gandindu-te ca tu i-ai dat totul si el nimic? Cred ca solutia este un pic extrema pentru tine. Muta-te din oras sau cartier si ia viata de la capat. Ai un copil, ai deci pentru ce trai. Va veni si omul potrivit pentru tine. Ai masurile perfecte, ce mai vrei.  Ce ti-e scris in frunte ii pus. Nu esti nici prima nici ultima care iubeste si nu i se raspunde adecvat. Vino-ti in fire. Curaj
Poate reusesc sa ma fac inteleasa,nu am intrat aici sa va vb ca sa aiba cine sa-mi planga de mila,din contra,faca asta destul toti cei de aici care-mi cunosc cu adevarat problemele.Am cautat sa-mi spun punctul de vedere si sa primesc sfaturi...Situatia s-a schimbat,eu imi vad de viata mea dar ma darama tot ce spune si face impotriva mea si crede-ma sunt o multime de chestii urate despre care nici nu vreau sa-mi amintesc,dar sa mai povestesc despre ele,lucruri urate facute impotriva mea de cand a spus ca s-a terminat totul...asta ma doare in adevaratul sens al cuvantului!Nu vreau sa-si ceara iertare,nu pt ca nu ar fi potrivit,ci pentru ca oricum nu ar fi in stare,el considera ca eu am gresit si continui sa gresesc,ce face el e ok,nu vreau sa se intoarca la mine,niciodata nu ar mai fi la fel,sau intamplat prea multe,am suferit prea mult.Da,am sa ma mult de aici,am sa plec pentru totdeauna de aici.Nu sunt nici prima nici ultima care a iubit si nu i sa raspuns adecvat,insa continui sa cred ca nimeni nu merita asta,nici un om nu merita asta!Multumesc din suflet pentru tot!
|
|