Adaptarea la cresa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alimami
Scris: Tuesday, September 7, 2010 8:29 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
Mai are careva pitici de cresa?Pitica mea merge deja la cresa de 1 luna si s-a adaptat ff bine inca din primele zile. Dar,pe oricine intreb,aflu ca alti pitici/parinti nu au fost asa norocosi. Cresa e una obisnuita,de stat.Tot asa,cand aude lumea ca merge E la cresa zice "Vai,saraca!" si nu ma prea crede nimeni ca fetei mele chiar ii place acolo. Ea singura se trezeste si merge la papuci dimineatza ca sa plecam.Ne face si "Tai Tai" cand o lasam acolo, nu plange,ba chiar abia asteapta sa mearga. Cine aude zice ca vezi Doamne nu stie ea unde merge,sau din astea uff ..dar nici nu incape vorba,ea e ff constienta de unde merge,de faptul ca va ramane acolo o perioada fara noi,ca va fi impreuna cu alti copii...
Voi ce experiente ati avut/aveti cu adaptarea la cresa?
mihaelaalinaivan
Scris: Friday, September 10, 2010 1:15 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/1/2010
Si noi incepem cresa luni pe 13 septembrie. Eu una astept cu interes lucrul acesta.Ioana, fata mea de 2 ani si 10 luni este un pic susceptibila dar cred ca se va descurca bine. Tudor are 1 an 4luni si 2 saptamani si parca simte ca se va produce o schimbare majora pentru el. De 2 saptamani vrea numai in brate si este foarte marait -asta si pentru ca ne ies maselutele de jos. Cu ioana duc munca de lamurire de 4-5 luni, ii tot spun cum va fi. O prietana de-a mea a inceput cresa cu baietelul ei, de varsta cu ioana si 12 ore mai mare decat ioana, de luni de pe 6 septembrie si s-a adaptat binisor.Chiar ieri, joi, a dormit la pranz acolo si l-a luat pe la ora 15.Imi povestea ca era chiar mai calm decat in primele zile.Dupa ce vom incepe si noi va vom povesti despre cum a fost.
Cresa este de stat si i-am inscris inca din ianuarie 2010.
alimami
Scris: Friday, September 10, 2010 8:20 AM
Nivel

mihaelaalinaivan wrote:
Si noi incepem cresa luni pe 13 septembrie. Eu una astept cu interes lucrul acesta.Ioana, fata mea de 2 ani si 10 luni este un pic susceptibila dar cred ca se va descurca bine. Tudor are 1 an 4luni si 2 saptamani si parca simte ca se va produce o schimbare majora pentru el. De 2 saptamani vrea numai in brate si este foarte marait -asta si pentru ca ne ies maselutele de jos. Cu ioana duc munca de lamurire de 4-5 luni, ii tot spun cum va fi. O prietana de-a mea a inceput cresa cu baietelul ei, de varsta cu ioana si 12 ore mai mare decat ioana, de luni de pe 6 septembrie si s-a adaptat binisor.Chiar ieri, joi, a dormit la pranz acolo si l-a luat pe la ora 15.Imi povestea ca era chiar mai calm decat in primele zile.Dupa ce vom incepe si noi va vom povesti despre cum a fost.
Cresa este de stat si i-am inscris inca din ianuarie 2010.

Iti recomand sa mergeti mai repede ,cand inca nu-s veniti ceilalti copii,sa le prezinti camera de clasa, jucariile, masutele, scaunelele..tot ce este pe acolo, sa-i familiarizezi mai intai cu locul.Eventual du cu tine pt fiecare cate o jucarie preferata de acasa(le poti scrie numele pe ea).Asa se vor adapta mai usor.E important sa nu ai emotii,regrete ca-i duci,pt ca ei le simt. Bafta si adaptare usoara!
mihaelaalinaivan
Scris: Friday, September 10, 2010 2:22 PM
Nivel

Mai devreme nu se poate ca atunci incepe cresa.Si oricum sunt nevoita sa mai aman cateva zile deoarece ioanei ia iesit la examnenul de exudat candida. Sambata ii voi reface analiza la alt laborator iar pe marti poate iese rezultatul. Ciudat este ca baiatul nu are nimic cu toate ca ar fi putut sa ia foarte usor de la suzete(ioana schimba suzeta cand nu te astepti sau o ia numai pe al lui tudor banghead banghead )
Iar daca rezultatul iese pozitiv si acum va trebui sa faca tratament 7 zile cu fluonazol 1/2 capsula(o tampenie amara, ptr ca sirop nu ar mai importa)Deci suntem in asteptare. Treaba cu jucaria de acasa nu-mi surade deorece ioana este foarte suparacioasa si "batausa " cand cineva ii ia jucaria. Asa cand nu este a ei este mai intelegatoare.
Emotii nu am dar m-a dat inapoi rezultatul analizei. Astept cu nerabdare sa pot sa fiu si eu libera cateva ore pe zi fara nici o grija pentru ei.Si poate intr-un fel este mai bine mai tarziu deoarece in primele zile vor plange mai toti, iar cand vom merge noi vor fi mai putin plangaciosi. Nu spun ca ai mei nu vor plange,din contra dar ma gandesc ca pe viitor va fi spre binele lor. Noi suntem 4 fete la parinti iar pe vremea lui ceausescu am crescut la caminul si a fost bine.
alimami
Scris: Friday, September 10, 2010 4:37 PM
Nivel

mihaelaalinaivan wrote:
Mai devreme nu se poate ca atunci incepe cresa.Si oricum sunt nevoita sa mai aman cateva zile deoarece ioanei ia iesit la examnenul de exudat candida. Sambata ii voi reface analiza la alt laborator iar pe marti poate iese rezultatul. Ciudat este ca baiatul nu are nimic cu toate ca ar fi putut sa ia foarte usor de la suzete(ioana schimba suzeta cand nu te astepti sau o ia numai pe al lui tudor banghead banghead )
Iar daca rezultatul iese pozitiv si acum va trebui sa faca tratament 7 zile cu fluonazol 1/2 capsula(o tampenie amara, ptr ca sirop nu ar mai importa)Deci suntem in asteptare. Treaba cu jucaria de acasa nu-mi surade deorece ioana este foarte suparacioasa si "batausa " cand cineva ii ia jucaria. Asa cand nu este a ei este mai intelegatoare.
Emotii nu am dar m-a dat inapoi rezultatul analizei. Astept cu nerabdare sa pot sa fiu si eu libera cateva ore pe zi fara nici o grija pentru ei.Si poate intr-un fel este mai bine mai tarziu deoarece in primele zile vor plange mai toti, iar cand vom merge noi vor fi mai putin plangaciosi. Nu spun ca ai mei nu vor plange,din contra dar ma gandesc ca pe viitor va fi spre binele lor. Noi suntem 4 fete la parinti iar pe vremea lui ceausescu am crescut la caminul si a fost bine.

Eu ma refeream sa-i duci mai repede in sensul de ora,nu de zi.Deci,daca programul cresei incepe la 6.30,de ex,esti cu ei la cresa la ora aia. Le prezinti imprejurimile, clasa, jucariile..si toate.
mihaelaalinaivan
Scris: Saturday, September 11, 2010 6:45 AM
Nivel

alimami wrote:

Eu ma refeream sa-i duci mai repede in sensul de ora,nu de zi.Deci,daca programul cresei incepe la 6.30,de ex,esti cu ei la cresa la ora aia. Le prezinti imprejurimile, clasa, jucariile..si toate.

Ca ora o sa ajungem in jur de ora 7 dimineata, ne duce sotul cu masina si la intoarecere vom veni cu tramvaiul.Sper ca va fi bine, voi vedea atunci, merci.pupici
mihaelaalinaivan
Scris: Wednesday, November 17, 2010 10:15 AM
Nivel

Am ramas datoare cu adaptarea la cresa. Am inceput pe 1 octombrie (intr-o vineri- conform doamnei asistente este traumatizant si ar fi trebuit sa incapem de luni dar am ramas)cu plansete cum era de asteptata.Ioana, care are acum 3 ani, a protestat cel mai vehement prin neparticipare la joaca copiilor si plans constant.In prima zi am impins-o in clasa ca pe vite in grajd. La pranz a fost bucuroasa ca am luat-o si m-am intors la clasa ei sa las doamnelor ceva iar ioana a venit cu mine fara sa-i fie teama. Luni de dimineata am stat cu ea pe sala unde dupa ce ne-am imbracat de cresa i-am explicat de ce trebuie sa plec si a fost mai intelegatoare dar tot a plans la plecarea mea si dupa aceea inca 1/2 de ora pana s-a dus doamna asistenta si ia reamintit de discuti avuta cu mine dimineata (mami pleaca la servici sa lucreza si sa castige bani pentru ca sa-ti cumpere tie bobo)si s-a potolit. Marti a mai plans dar tot putin iar de miercuri a intrat singura in clasa (dar cu dotarile obisnuite :biberon apa , suzeta iar pe hol de dimineata biberon de lapte 10 min).
Tudor a plans si el dar daca era luat in brate se linistea. A invatat daca ii este somn sa se urce singur in patut si sa doarma singur la pranz (acasa tragea de mine tot timpul si trebuia sa stau cu el pana adormea.
Pot spune ca s-au adaptat bine amandoi,mananca tot,chiar si de doua ori un fel(tudor). De pe 2 -12 noiembrie Tudor a fost bolnav si a stat acasa, iar acum reinvatam iar cum este la cresa.Poate s-au adaptat mai usor si prin faptul ca sunt amandoi cu varsta apropiata(1 an, 5 luni si 20 de zile intre ei)iar cand ii luam de la cresa faceam prin rotatie (il luam pe tudor primul de la parter si urcam la etaj si-o luam si pe ioana, in felul acesta tudor si-a dat seama ca ioana este si ea la cresa cu el, deoarece dimineata primul pe care il las este tudor)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.