Acvariul si pestisorii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
t-mihaela
Scris: Wednesday, June 19, 2013 7:09 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Saptamana asta am o minivacanta de asta am timp de prostii alcool Intreab-o ce face ea cu pestii dupa Anul Nou, ii arunca sau cat traiesc in bolul ala .
Apropo, asta cu pestii nu e nimic, sa ma fi vazut acu doi ani cu 8 custi de hamsteri si o hamsteroaia bortzo cu 15 pui hohot
marivic
Scris: Wednesday, June 19, 2013 4:53 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Stiu,povestea ta cu hamsterii......asa ca ai experienta.....hohot hohot Cheek Kiss
t-mihaela
Scris: Thursday, June 20, 2013 5:33 AM
Nivel

Adriana, pestii tai ce mai fac ,cum o duc?
bereea
Scris: Thursday, June 20, 2013 9:40 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Pestisorii n-au mancat plantele naturale? Ai mei au facut-o , deci s-au intors la alea din plastic.
t-mihaela
Scris: Thursday, June 20, 2013 7:09 PM
Nivel

Nu le mananca dar citesc peste tot ca anumiti pesti mananca anumite plante ,eu nu stiu ce plante am dar stiu ca pestii sunt carasi aurii.
Abia acum am realizat in ce m-am bagat e o intreaga stiinta sa fai ambient corct plante-pesti, daca ai multe plante tre sa ajuti la doza de Co2 injectii regulate altfel plantele mor dar nu prea mult sa nu omori pestii.

Pentru cine vrea sa inceapa un acvariu:
Citesc forumuri bloguri , din experientele altora inveti o gramada .Avariul nou trece prin ciclul de nitrogen timp de 3-4 saptamani in care se formeaza chimia apei ,amoniacul ,nitratii nitritii trec prin niste faze ,si cele doua bacterii bune vitale in acvariu .In timpul asta nu pui pesti tropicali pretentiosi decat ceva melci sau carasi dinastia ca ai mei care traiesc cu incapatanare.Eu astept sa se incheie ciclul testez apa cam la doua zile si apoi o sa cumpar pesti mai frumosi si muuulte plante .Dar inainte de a cumpara un peste tre sa fac temele sa vad daca se potriveste in acvariul meu ca unii se mananca intre ei .

oanamaria
Scris: Thursday, June 20, 2013 7:11 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
Miha ai luat-o prea in serios !Crazy
t-mihaela
Scris: Thursday, June 20, 2013 7:46 PM
Nivel

Da, am prins microbul cred Crazy ,azinoapte m-am culcat la 3 tot citind despre pesti.Saptamana asta trag tare ca am timp sa citesc si altceva devat ampicilini si aspirine .Apoi vad eu cum ma strecor ...cine nu are hobby isi gaseste cool
Imi plac pestii care sunt sociabili, se joaca unii cu altii ,astia trei ai mei sunt frati pe viata ,au trecut prin greu impreuna ,acum stau gramada in acvariu unul langa altul nu se dezlipesc ,fac niste jocuri impreuna inoata inainte inapoi apoi brusc se intorc ,e o placere sa-i privesti...unde pleaca unul vin si ceilalti doi campfire
t-mihaela
Scris: Friday, June 21, 2013 7:53 PM
Nivel

Revin cu povesti pescaresti ras
Acvariul meu e in plin nitrogen cycle, amoniul e ridicat la maxim ,vedeti verdele inchis in eprubeta.,am schimbat un sfert din apa ,pus anticlor ,enzime ca la carte si cum astept sa vad daca pestii supravietuiesc pana se termina ciclul .Trecem la acvaristica serioasa Crazy

img
Maria & Mario
Scris: Monday, July 1, 2013 9:55 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Miha , tu documenteaza-te si fa un rezumat ..... ca o sa am nevoie din septembrie, cand am promis copiilor un pet :))) ei viseaza matzi si caini ..... eu ma rezum la pesti sau poate un iepure - dar in curte !
Asa ca ..... revenim !
Arata super noul tau hobby !!! Pastreaza liste si ce e necesar pentru incepatori .... ca o sa vin in audienta la tine !!!
Pupici si spor sa ajungi acolo unde iti doresti !!!
t-mihaela
Scris: Monday, July 1, 2013 10:27 PM
Nivel

Of, nu stiu cat pot eu fi de folos, doar asa un pic de incput .pupici Marele ajutor e forumuri cu hobbisti seriosi,de la ei am invatat si eu ,
Un lucru insa spun si repet : cand setezi un tank nou trebe facut cu pesti foarte rezistenti, in nici un caz tropicali sensibili ca mor toti si nu stii de ce.Timp d 2 luni o sa ai valori mortale de amoniac si nitriti ,pana se stabilizeaza bacteriile " bune" .

O sa pun aici etapele prin care trece un acvariu nou setat ca sa se inteleaga de ce mor pestii in primele doua luni si de ce multi renunta la hobby .

Eu si acum sunt in plin Nitrogen Cyle ,amoniul tot ridicat ,schimb 50% din apa d oua ori pe zi in efort disperat sa tin amoniacul sub 2 .Apropo, pestii tropicali ar fi morti de mult cu asa valroi de amoniac , ei nu rezista la mai mult de 0.25,ba unii pesti tre sa fie bagati in tank cu amoniac 0 deci dupa ce se termina ciclul nitrogenului.
Poate pare limba kineza ce zic eu aici ,o a revin cu explicatii.angel

Intrebare : ce cresti intr-un acvariu nou?
Raspuns : bacterii
Deci ,intr-un acvariu nou nu se cresc pesti ci bacterii ( Nitrobacter si Nitrosomonas ) fara astea doua pestii nu rezista.
oanamaria
Scris: Monday, July 1, 2013 10:33 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
Parca s-au mai ingrasat si au mai crescut pestisorii!Bravoo
t-mihaela
Scris: Monday, July 1, 2013 10:51 PM
Nivel

Da, s-au lungit bine de tot.De fapt carasii astia aurii ajung cat palma ,tre sa le fac elesteu in curte la anul hohot ,traiesc 15 ani,

img
marivic
Scris: Monday, July 1, 2013 11:07 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
hohot hohot Doamne-ajuta,Miha!Si mie imi plac in helesteu sic
Vin sa ii vad la tine in lac hohot hohot hohot computerlove
t-mihaela
Scris: Tuesday, July 2, 2013 1:14 AM
Nivel

Te invit cu dragpupici Noi de mult planuiam un elesteu mic de gradina dar ne-am lenevit .
bereea
Scris: Tuesday, July 2, 2013 9:34 AM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
15 ani? Ai mei au deja 4 ani, traiesc in conditii extremeras si ma asteptam sa moara de acum.Cand spun conditii extreme ma refer la faptul ca le pun apa direct de la robinet o data la 2 zile (de fapt e treaba sotului)fara nimic imbunatatiri.Eu am grija sa le dau de mancare caci daca las pe altcineva ar fi morti de mult de obezitate.
Problema e cand plecam in vacanta si trebuie sa gasesc unde sa-i las: anul trecut au avut noroc, au fost ingrijiti, dar acum doi ani i-am lasat la o "prietena" si i-am gasit intr-o apa verde aproape fierbinte (erau mai mult de 40 de grade afara), iar pe peretii acvariului era o mazga de n-am mai putut sa o spal cum trebuie si a trebuit sa cumpar altul.Deci pestii mei sunt adevarati luptatori.Acum am doar doi pentru ca unul era pasionat de sporturi extreme si mi-a sarit jos din acvariu...l-am gasit mort pe paviment.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.