Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Bravo, Kali! Pirahna se scrie, am verficat, ca nici eu nu eram sigura. Mandibula aceea spune totul... nu? Pacat ca nu se zaresc si dintii in poza. Si sunt chiar subspecia aceea periculoasa, Pirahna cu burta rosie. Au fost 6, dar trei au murit din cauza sotului ca nu le-a schimbat apa la timp. Cand i-a luat erau cat o moneda de 5000 si nu erau prea spectaculosi, acum au cam 15 cm in lungime si s-au colorat superb, cu punctele acealea argintii si burta care este tot mai rosie pe masura ce cresc. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Nu eram sigura si ma gandeam ca am facut-o de oaie. Da, dupa mandibula i-am recunoscut, desi imi sunt mai cunoscuti cei cu burta rosie-rosie... Sa-i stapaniti sanatosi si sa-i spui sotului tau sa aiba grija de "copii", mai ales ca-i aveti de mici si e pacat... Ce mananca? Carne? De care? Cat? Mie mi-e frica de ei |
|
| Kali, mitul pirahna mancatori de oameni cuprinde cam tot atata adevar cat si mitul rechinilor mancatori de oameni. Se intampla, dar rar si mai ales daca o cauti cu lumanarea invadandu-le mediul. Pirahna ataca in grup si sunt periculosi in numar mare. Chiar si asa, ataca in general alti pesti sau animale bolnave sau moarte din mediul acvatic sau ajunse intamplator in apa. Ii atrage sangele, dar sunt destul de precauti inainte de a ataca. Dar astea le stiu si eu acum, ca ii am in casa si am urmarit cateva emisiuni pe Discovery si Animal Planet. NU CITITI IN CONTINUARE DACA SUNTETI IMPRESIONABILI SI IUBITORI DE PESTI SAU ANIMALE IN GENERAL! Cand i-a adus sotul in casa eram gravida. Si atunci i-am spus ca in momentul in care copilul se ridica in picioare pirahna dispar din casa. I-a adus impreuna cu alti pesti, printre care niste carasi rosii cu cozi si aripioare lungi, superbi. Apoi am mai primit niste puiet de carasi, sanitari si niste corcituri. La un moment dat aveam vreo cinci zeci de pesti in acvariu. Dar dupa o luna, pirahna, care erau pe atunci cam de aceeasi dimensiune cu carasii, au inceput sa ii ciuguleasca pe ceilalti. Intai aripioarele si cozile. Apoi l-au omorat pe primul si i-au mancat coada, aripioarele, buzele si ochii. Ii preferau pe cei rosii. Apoi au mancat unul pe jumatate. Cand am vazut ce ii fac mi s-a parut oribil. Apoi pur si simplu pestii au inceput sa dispara. La inceput mai gaseam bucati din ei pe fund, apoi nu am mai gasit nimic. Si in doua luni au curatat tot acvariul. Atunci am realizat ca pirahna nu fac casa buna cu alti pesti. Din pacate doi au murit din lipsa de oxigen, iar pe ceilalti patru i-a salvat sotul in ultimul moment. Al treilea a murit deoarece a scapat intr-o despartitura ingusta a acvariului si fiind deja cam mare nu a mai putut iesi. Cand am nascut, am mutat acvariul in bucatarie, unde este si acum. Copilul merge in picioare, dar am renuntat la ideea de scapa de pirahna. El nu are voie in bucatarie, deocamdata. Oricum, acum mi se pare mai periculos acvariul in sine, sa nu-l traga cumva peste el decat pirahna. Pirahna sunt destul de speriosi, daca bagi mana in acvariu sau doar te apropii de el se ascund. Mananca mancare speciala pt pesti. Iar cand sotul ii pregateste supa copilului si dezgheata portia de carne pentru el, taie cateva bucatele si pentru monstruleti, care apreciaza carnea cruda. E un tata foarte bun, se ingrijeste de toti copiii lui, fara discriminare. |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Imi pare rau pentru pestisori |
|
| Si mie mi-a parut rau la inceput. La primul caras mancat sub ochii mei m-am ingrozit, nu credeam ca sunt asa rai. L-am sunat pe sot sa ii spun ca mi-a adus niste monstri in casa. Dar apoi mi-am dat seama ca asta este lumea lor, sunt vanatori si m-am obisnuit cu ei asa cum sunt. Acum chiar tin la ei . |
|
| Miru wrote:Kali, mitul pirahna mancatori de oameni cuprinde cam tot atata adevar cat si mitul rechinilor mancatori de oameni. Se intampla, dar rar si mai ales daca o cauti cu lumanarea invadandu-le mediul.
Revin asupra mitului "pirahna mancatori de oameni". In acest weekend, plecata fiind la parinti, ma suna sotul sa ma intrebe daca avem pansament prin casa ca l-a muscat un pirahna de deget. Il intreb daca e grav, zice ca nu. Si cand ajung acasa si imi arata... ... sa imi vina rau. Buricul degetului aproape smuls... Le-a facut curat in acvariu si cand i-a mutat a pus mana sa astupe minciocul deja rupt (tot de ei) si unul hatz de deget... si a ramas atarnat de deget... sotul a urlat, a scuturat mana si l-a trantit pe jos, sange peste tot... Nu a vrut sa mearga la doctor, eu zic ca ii trebuiau cateva copci, dar n-am cu cine sa ma inteleg. Si pe deasupra, a doua zi l-a calcat Mihaita cu piciorul exact pe degetul ranit, iar s-a desprins buricul, iar sange... si sa nu va mai spun ce a fost la gura lui barbata-miu... Acum mi-e frica, ca ma gandesc ca Mihaita creste si cat de curand il vad ca balacindu-se in acvariu... iar pirahna cresc si ei... si dintii lor la fel... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Miru, nu poti sa faci o plasa de protectie deasupra acvariului? |
|
| Acvariul are un capac, dar cred ca va trebui sa gasesc un sistem de fixare a lui. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Aoleu, ce nasol! Saracu' de el! Grija mare cu nazdravanul, ca maine poimaine il gasesti uitandu-se la acvariu! Si de acolo pana la a baga mana inauntru nu mai e mult! |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu nu as tine in casa piranha daca as avea copil mic si zburdalnic. Chiar cu capac fixat si asa mai departe. Mai bine I-ai vinde. Cred ca ai lua bani frumosi pe ei caci sunt destul de maricei. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Da-i cadou, vinde-i !!!!!!!!!!!!!!!
Sanatate taticului buclucash ! |
|
| Kiki, Roxanel, Oana, multumesc de griji si sfaturi! Eu pana acum nu i-am luat prea in serios pe acesti "pestisori", dar acum ma gandesc serios sa scap de ei. Poate il conving pe sot sa ii vanda, ar lua ceva banuti pe ei! |
|

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Miru si noi avem acasa acvariu cu tot soiul de pesti, dar pirania nu as tine sunb nici o forma, aia cand cresc sunt intradevar adevarati monstri. Cu toate ca sotul meu vroia, eu am zis ca nu...parerea mea sa-i dai, vinde-i fa ceva cu ei cat mai repede, daca o patesti cu unul e belea rau de tot, sunt frumosi dar foarte periculosi mai ales cand cresc. Multa sanatate sotului tau |
|
| Crista, multumesc! Se pare ca unii nu pot invata decat pe propria piele... la propriu. |
|

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Miru wrote:Crista, multumesc! Se pare ca unii nu pot invata decat pe propria piele... la propriu.
Sa stii ca asa-i |
|
|