Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Alice isi doreste foarte mult un acvariu si cred ca o sa ii luam. Nu stiu insa la ce trebuie sa ne uitam cand alegem acvariul, ce mai trebuie luat ca si accesoriu (in afara de nisip, plante, termometru si un aparat pentru aer parca) si ce pestisori pot sta impreuna.
Mai are cineva acvariu sau se pricepe la asa ceva?
Cred ca trebuie sa ma uit la mai multe lucruri cand aleg dimeniunea ce ar trebui sa o aiba acvariul, spatiul ocupat, numarul pestilor, timpul acordat, resursele financiare, dimensiunea accesoriilor, vizibilitatea, iluminarea, temperatura si or mai fi si altele.
Ca spatiu, nu e bine sa fie in camerele in care dormim, si atunci singurele locuri care mai raman sunt holul si bucataria. In hol nu prea am unde sa il pun, asa ca probabil va ajunge la bucatarie . In cazul acesta, spatiul e destul de mic, deci va fi un acvariu micut, cam de 20 x 50 x 30 (cred).
Intr-un astfel de acvariu cred ca nu pot sa bag mai mult de 10 pestisori. Nici ca timp nu as vrea sa stau non-stop sa am grija de ei, asa ca cred ca ar fi numai bine.
Ca bani, ma gandesc ca nu poate fi foarte scump un acvariu asa micut, cu tot cu nisip, plante, acesorii. Nu stiu cat or mai fi pestisorii. As vrea sa iau neoni, tetrazona, guppy (nu stiu daca asa se scriu).
Am gasit un site specializat in acvarii si pestisori acum si incerc sa ma documentez mai bine. http://companie.go.ro/ |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Eu stiu ca intr-un acvariu apa nu trebuie schimbata niciodata, exista substante speciale la pet-shop care fac sa nu fie necesara schimbarea apei. Intr-un acvariu trebuie sa existe un microclimat ( nu stiu daca asta este termenul potrivit), exact ca intr-o balta. Pai atunci ce s-ar intampla cu baltile pline cu pesti din natura? Si in acvariu trebuie creat acelasi lucru prin asocierea tuturor elementelor necesare unui mediu ambiant. Pentru curatirea pe interior a geamurilor exista un curatitor cu magnet pe care il manuiesti din exterior, fara sa fie nevoie sa bagi mana in acvariu. Si eu am avut acvariu cand eram copil si nu ma ocupam eu de el, ci tatal meu. Si pentru ca nu prea stiam multe despre pesti si ingrijirea lor, ne ocupam de ei asa cum credeam de cuviinta, cu schimbat apa o data pe saptamana ca se facea de culoare verde de nu se mai vedeau pestii inauntru. Insa de cand sotul meu lucreaza la o companie care se ocupa de hrana si accesorii pentru animale am aflat intamplator mai multe despre pesti, precum si despre faptul ca nu trebuie schimbata apa. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| La Brico exista o carte specializata pe acvaristica...e deosebita...si costa 500.000, ar merita cumparata.Daca vrei ti-o pot imprumuta eu pentru cateva zile, sa te inspiri putin. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Uitati un site cu informatii din domeniul acesta: http://www.juwel-aquarium.de/en/index.htm |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Un alt site ff util ar fi http://www.Acvariu.ro. gasesti absolut tot ceea ce te intereseaza. noi avem acasa un acvariu de 120 de litri si e f multa munca la el...ca sa nu mai vorbesc de banii investiti. la un acvariu mai mic e mai putina munca dar tot trebuie sa pierzi ceva timp cu el.apa se schimba cel tarziu o data la doua saptamani. substantele care curata apa nu sunt bune de nimic. pestii de acvariu nu sunt ca aia de balta pentru ca au fost sensibilizati de viata in captivitate, de aceea orice schimbare brusca in ecosistemul creeat in acvariu ii poate omora.apa nu se pune direct de la robinet in acvariu(asta ucide sigur pestii-daca nu pe loc, dupa cateva schimbari de genul asta) ci trebuie lasata cel putin 24 de ore intr-un vas, si apoi turnata in acvariu. pestii au nevoie de apa curata! chiar daca ai filtre, nu e de ajuns.pestii nu se dezvolta in apa murdara. intr-un acvariu iti mai trebuie filtre si incalzitor(eventual neoane daca ai plante). poti opta pentru un peste(carasii-de exemplu)care nu necesita conditii speciale:e de ajuns un bol rotund. nu are nevoie nici de filtru si nici de incalzitor. putin nisip special pe fundul bolului si atat. |
|
| Carasii nu fac mizerie mare in acvariu ? |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| AdrianaC wrote:Carasii nu fac mizerie mare in acvariu ?
iti poti cumpara niste sanitari care sa faca curat in acvariu , adica mai exact sanitarii sa stii ca mananca "kk" de la ceilalti pestisori. Eu am un acvariu mare acasa de 70 litri , l-am luat acum 4-5 ani din Brico si am dat atunci pe el 4 mil si ceva , dar este dotat cu absolut tot ce ii trebuie : incalzitor , termometru , filtru de aer , buretei de absorbtie a mizeriei , neon , capac (este foarte bine inchis, deci nu prezinta nici un pericol daca il lasi in camera) . Adinutza mea se duce mereu la acvariu , apasa pe butonul de unde stie ea ca se aprinde luminina , ii cheama cu manuta la geam si vorbeste cu ei ....
eu am : neoni (care mie imi plac cel mai mult) , gupi , sanitari, moulinezi, |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| Am vazut la televizor un reportaj, nu mai stiu pe ce canal. O doamna si-a comandat o masuta, din aceea de sufragerie. Mi-a ramas sufletul la masuta aceea, ce frumos a iesit. Partea de sus era din sticla transparenta groasa. Mai jos mai avea un nivel pe care stilistii i-au construit un acvariu cat masuta de lat si de lung si inalt aproape pana la geamul de sus. O frumusete, nu altceva: cu pestisori si pietricele si plante de acvariu. Dar pentru noi, ca vom avea copii mici, precum si pentru mamicutele care au deja bebei, oare e recomandata o astfel de masuta? |
|
| eu in acvariu am nisip , deoarece plantele prind mai bine radacini in nisip decat in pietricele . |
|
| evelina27m wrote:Am vazut la televizor un reportaj, nu mai stiu pe ce canal. O doamna si-a comandat o masuta, din aceea de sufragerie. Mi-a ramas sufletul la masuta aceea, ce frumos a iesit. Partea de sus era din sticla transparenta groasa. Mai jos mai avea un nivel pe care stilistii i-au construit un acvariu cat masuta de lat si de lung si inalt aproape pana la geamul de sus. O frumusete, nu altceva: cu pestisori si pietricele si plante de acvariu. Dar pentru noi, ca vom avea copii mici, precum si pentru mamicutele care au deja bebei, oare e recomandata o astfel de masuta?
mi-ai dat idei
cum arata mai exact masuta aia ? |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Mirandolina wrote:Si eu am avut acvariu cand eram copil si nu ma ocupam eu de el, ci tatal meu. Si pentru ca nu prea stiam multe despre pesti si ingrijirea lor, ne ocupam de ei asa cum credeam de cuviinta, cu schimbat apa o data pe saptamana ca se facea de culoare verde de nu se mai vedeau pestii inauntru. Insa de cand sotul meu lucreaza la o companie care se ocupa de hrana si accesorii pentru animale am aflat intamplator mai multe despre pesti, precum si despre faptul ca nu trebuie schimbata apa.
Si eu aveam acvariu in copilarie! Tot tata se ocupa de el, cu schimbatul apei saptamanal, cu hranitul, inmultirea lor...Ce frumos era! Facuse el la serviciu un acvariu mare-mare!... |
|
| va atasez o poza in care se poate vedea cam cum arata acvariul meu ,
priviti in spatele nostru georgy_adinutza attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu am un acvariu cu pesti guppy de care nu mai sunt asa incantata ca la inceput. Necesita foarte multa munca iar guppy se inmultesc pe zi ce trece. Am inceput cu 5 am ajuns pe la 50-60 dupa dupa care au inceput sa moara. Daca ii lasi sa se inmulteasca intre ei isi pierd din materialul genetic si ajung sa fie urati. E greu de mentinut caci fac o gramada de mizerie, cu tot cu sanitari, si trebuie curatat, apa schimbata la 2-3 luni, samd. Daca la inceput ma bateam cu barbatu-meu care sa faca curat la pesti acum nu stim cum sa ne pasam sarcina de la unu la altul. Roxanel attached the following image(s):
|
|
| roxanel , foarte frumos acvariul , imi place !!! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| Mi-e dor de pestisorii pe care-i aveam in acvariu! Mi-e dor sa am niste animalute prin casa! AdrianaC, din pacate nu ma pricep asa mult la descrieri in cuvinte, dar o sa incerc. O sa desenez prima oara acvariul si apoi il voi si descrie. Intr-adevar, arata superb la televizor. |
|
|