ACUPUNCTURA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oanalaurisa
Scris: Friday, March 7, 2008 10:04 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
ACUPUNCTURA

Acupunctura,la fel ca si presopunctura,se bazeaza pe teoria chineza traditionala a meridianelor - cai energetice despre care se crede ca traverseaza organismul,transportand forta vitala sau energia numita CHI.
In aceasta terapie,fluxul CHI este controlat prin insertia unor ace,de grosimea unui fir de par,in anumite puncte specifice - aceleasi puncte ca si cele utilizate in presopunctura,aliniate de-a lungul meridianelor.
Spre deosebire de presopunctura,acupunctura trebuie sa fie efectuata de un practician instruit.

Un tratament mediu implica insertia a 5-15 ace fine.Ele pot patrunde in piele pe o distanta mai mica de 1 cm (pe varful degetelor,de exemplu) sau de pana la 7.5-10 cm (acolo unde exista un strat gros de grasime sau de muschi).Procedura nu provoaca de obicei dureri mari,desi deseori poate exista o senzatie de intepatura sau de greutate.In afara de (sau uneori in loc de) introducerea de ace,acupuncturistii pot opta pentru un tratament numit moxibustie. Aceasta consta in aplicarea de caldura direct deasupra punctelor de acupunctura, prin intermediul unor mici manunchiuri de ierburi,de obicei frunze,care ard mocnit.

Capacitatea acupuncturii de a alina durerile multor pacienti este bine documentata,iar baza fizica a analgeziei a fost demonstrata prin teste de laborator pe animale; acupunctura elibereaza endorfine si alte forme de neurotransmitatori, care sunt analgezicele naturale ale organismului.Totusi,cercetatorii nu pot inca sa explice clar felul in care acupunctura reuseste sa asigure o analgezie de lunga durata. Pe langa beneficiile aduse in ceea ce priveste controlul durerii,acupunctura s-a dovedit a fi eficienta in recuperarea dupa accidente vasculare cerebrale si in ameliorarea greturilor. Metoda a fost de asemenea recomandata in tratamentul dependentei de droguri.Practicarea acupuncturii este autorizata in 26 de state si in Districtul Columbia. (SUA).

Astept comentariile voastre legate de acupunctura si daca ati apelat la tratament prin aceasta terapie.
ingerash
Scris: Saturday, March 8, 2008 7:47 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Am experimentat ,acum8 ani si este foarte benefica.O perioada acumulam apa la incheieturi,aveam mainile si picioarele" butuci".O prietena mi-a recomandat,dupa 10 sedinte am fost surprinsa de rezultat.
Un sfat am primit atunci, acumularile de apa in organism sant rezultatul problemelor emotionale,frustarilor si lipsa exteriorizarii{plans,ras}.
Am numarul de telefon al doctorului.ras
shirel
Scris: Sunday, March 9, 2008 2:13 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Eu sint una dintre adeptele medicinei alternative ,in meseria mea (eu fac masaj medical de aproape multi ani,shiatzo si multe alte tehnicii)insa
acupuctura a fost cea care tot timpul ajuta cel mai mult.Normal dupa un
anumit numar de sedinte.In zilele nostre s-a dezvoltat foarte mult si
acupuctura moderna dar parerea mea este ca cea traditionala este de mai
mult efect.
Sa nu va speriati ,ptr.cele care vor sa incerce aceast tratament pentru
prima data ,spre marea voastra surpriza sa nu imaginati ca vi se va acoperii corpul cu o duzime de ace .De multe ori in functie de durerea pe care o aveti puteti primi numai 2-3 ace la incheietura miinilor.
Intepaturile pot provoca somnolenta,furnicaturi sau amorteala.Eficacitatea
tratamentului nu depinde de numarul de ace care vi s-au introdus si in
tratamentului contra durerilor(ceea ce nu se intimpla de exemplu in masaj)
efectele se pot produce imediat.Totul depinde de natura punctelor de acupunctura si de profunzimea intepaturii.Uneorii simptomele pot parea ca se agraveaza(de multe ori se intimpla si in masaj acelasi lucruri,numai eu
stiu cite telefoane am primit de la pacientii care spuneau ca parca-i doare mai tare si nu stiau ce s-a intimplat),dar asta pentru a disparea mai apoi incetul cu incetul.De obicei ,ameliorarile pot fi simtite dupa 3
-4 sedinte.
Eu cunosc pe cineva care a facut tratament de acupuctura inainte de nastere in loc de a primi epidural,stimularea anumitor puncte indeparteaza durerile de nastereoare .
oanalaurisa
Scris: Sunday, March 9, 2008 3:05 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007

Va multumesc pentru contributia voastra la acest topic si va astept si la urmatoarele pe care am sa le deschid! Shirel - esti vizata direct!ras pupici firstprize
prucupsita
Scris: Friday, January 16, 2009 6:05 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am dureri mari de cap si am fost sfatuit sa incerc si aceasta alternativa. Doar ca nu cunosc nici un medic bun si am fost avertizata sa am grija unde merge. Mi-ar fi de mare folos daca ma puteti ajuta cu o adresa sau un numar de telefon.
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, April 14, 2010 3:06 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Am un prieten cu ceva probleme serioase la coloana, inca nu a primit un diagnostic pentru ca medicul neurolog vine pe 19 din concediu dar banuim ca-i o hernie de disc. A incercat o groaza de antiinflamatorii orale, si acum a facut si injectabil fara nici un rezultat. El este convins ca va fi trimis la operatie si-i mort de frica dar cineva mi-a spus ca se poate trata prin acupunctura.
Am ramas uimita pentru ca stiam ca asa ceva se trateaza doar prin operatie.
Are cineva idee daca hernia de disc se vindeca sau trateaza prin acupunctura?
marmita
Scris: Wednesday, April 14, 2010 3:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/11/2007
Nico sotul meu are lombosciatica, la un moment dat a fost imobilizat la pat vreo 4-5 zile, cum a reusit sa se miste putin am mers direct la acupunctura, dupa 10 sedinte era ca nou, acolo mai era un pacient care avea diagnosticul de hiernie de disc si ne povestise ca era programat la operatie la iasi. Ne-am mai intalnit cu el dupa vre-o luna, mergea foarte bine (la cabinet mereu schiopata) si ne-a zis ca nu s-a mai operat, s-a simtit foarte bine dupa sedintele de acupunctura si nu a mai fost nevoie de operatie.
isabella
Scris: Sunday, January 9, 2011 6:06 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/11/2010
Eu am facut acupunctura pentru probleme la coloana si o recomand cu toata increderea , la mine a dat rezultate foarte bune . Conditia este sa gasesti un medic cu experienta .
valentinenache
Scris: Thursday, April 21, 2011 11:00 AM

Eu am facut de curand acupunctura pentru spondiloza cervicala, am facut o serie de 10 sedinte la un medic roman, dr.Cecilia Soare, cu rezultate foarte bune. Durerile de cap si ametelile mi-au trecut. Am fost foarte multumit. Este un medic foarte bun, am vazut pacienti cu diferite probleme care plecau foarte multumiti dupa sedinte. O puteti gasi pe str.Sf.Pantelimon nr.4,sector 2,tel.0212520804. Trebuie sa sunati sa va faceti programare. Sau puteti afla mai multe detalii pe naturamedic.ro.
Cappy85
Scris: Thursday, April 21, 2011 10:27 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/23/2010
Si ce faci daca iti este frica de ace cum rezolvi chestia asta.Eu numai cand vad ace ma fac mica cat un soarece si tremur ca varga.Cum fac sa ma adaptez acelor ace si sa imi rezolv problema cu spatele ,ochii si un inceput de obezitate.Ajutatima ca nu stiu ce sa mai fac.orice miscare mai nou este dureroasa
aurishta
Scris: Thursday, May 12, 2011 11:24 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
Sotul meu are aceeasi problema ca si tine, nici nu concepea sa se lase intepat! Dar, de vreo cativa ani il dor rau genunchii, el este sportiv si acest neajuns ii creeaza mari probleme. De saptamana trecuta a inceput un tratament de acupunctura si, desi este cam neplacut, a inceput sa-si faca efectul! Acum asteptam sa vedem rezultatul final!
valeria stroie
Scris: Sunday, October 9, 2011 12:23 AM

Si eu m-am tratat la Dr. Cecilia Soare. Aveam o durere de genunchi care de 3 saptamani nu-mi dadea pace. Un coleg de munca mi-a recomandat-o pe dna doctor...si pe el l-a tratat de o durere de umar.Am facut cateva sedinte si mi-a disparut durearea.Desigur, tanara fiind s-a rezolvat repede, ca daca as fi avut artroza am inteles ca ar fi trebuit sa fac un tratament mai indelungat. Oricum, vreau sa spun ca am fost foarte placut impresionata de dna dr.Soare. Are rabdare cu pacientii si are mana usoara.
mariana71
Scris: Sunday, October 9, 2011 7:34 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2009
Eu in 2004 am facut sedinte de acupunctura pt hernia de disc ,am 2bataus .Pana atunci incercasem de toate :fizioterapie,infiltratii cu hidrocortizon sau boicil,tratamente ,peste tratamente.Cineva mi-a recomandat acupunctura.Acea persoana,pt dr din spital era declarata paralizata,ca nu aveau ce sa-i mai faca,iar cu acupunctura s-a pus pe picioare.
Eu am fost super multumita.De atunci ,nu am mai avut caderi grave,mai ales ca mi-am gasit si tratamentul medicinal adecvat(ketoprofen injectabil).Atunci doctora,mi-a recomandat sa-mi fac si pe timpul verii o tura de sedinte ,ca eu facusem iarna,ca pe timpul verii cu caldura isi fac mai bine efectul.Am venit in It ssi nu am mai facut.De cate ori merg acasa in concediu ,zic sa ma duc sa-mi mai fac cateva ,dar mereu nu imi gasesc timp.Va recomand asa ceva,pt cei cu probleme.Si inca ceva:sa fie ace de acupunctura ,alea prin insurubare,nu cum am auzit aici la o prietena italianca ,care si-a facut la un dr si folosea ace injectabilealcool.Cica era o noua descoperire fool .Bineinteles ca nu a ajutat-o cu nimic,ba facuse si niste vanatai de toata frumusetea.
aurishta
Scris: Sunday, October 9, 2011 8:55 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
aurishta wrote:
Sotul meu are aceeasi problema ca si tine, nici nu concepea sa se lase intepat! Dar, de vreo cativa ani il dor rau genunchii, el este sportiv si acest neajuns ii creeaza mari probleme. De saptamana trecuta a inceput un tratament de acupunctura si, desi este cam neplacut, a inceput sa-si faca efectul! Acum asteptam sa vedem rezultatul final!

Revin cu rezultateras Dupa trei sedinte s-a rezolvat durerea de genunchi.Sunt deja cateva luni de-atunci si n-a ramas nici o urma , nici macar vreun disconfort. Si, credeti-ma, daca ati vedea ce antrenamente face sotul meu, v-ati da seama ca nu e putin lucru. Acum am prins curaj sa merg si eu. Sa vedem cand voi incepe tratamentul. Ne tinem aproape cu vestile!ras
dorel
Scris: Sunday, February 12, 2012 6:11 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/12/2012
shirel wrote:
Eu sint una dintre adeptele medicinei alternative ,in meseria mea (eu fac masaj medical de aproape multi ani,shiatzo si multe alte tehnicii)insa
acupuctura a fost cea care tot timpul ajuta cel mai mult.Normal dupa un
anumit numar de sedinte.In zilele nostre s-a dezvoltat foarte mult si
acupuctura moderna dar parerea mea este ca cea traditionala este de mai
mult efect.
Sa nu va speriati ,ptr.cele care vor sa incerce aceast tratament pentru
prima data ,spre marea voastra surpriza sa nu imaginati ca vi se va acoperii corpul cu o duzime de ace .De multe ori in functie de durerea pe care o aveti puteti primi numai 2-3 ace la incheietura miinilor.
Intepaturile pot provoca somnolenta,furnicaturi sau amorteala.Eficacitatea
tratamentului nu depinde de numarul de ace care vi s-au introdus si in
tratamentului contra durerilor(ceea ce nu se intimpla de exemplu in masaj)
efectele se pot produce imediat.Totul depinde de natura punctelor de acupunctura si de profunzimea intepaturii.Uneorii simptomele pot parea ca se agraveaza(de multe ori se intimpla si in masaj acelasi lucruri,numai eu
stiu cite telefoane am primit de la pacientii care spuneau ca parca-i doare mai tare si nu stiau ce s-a intimplat),dar asta pentru a disparea mai apoi incetul cu incetul.De obicei ,ameliorarile pot fi simtite dupa 3
-4 sedinte.
Eu cunosc pe cineva care a facut tratament de acupuctura inainte de nastere in loc de a primi epidural,stimularea anumitor puncte indeparteaza durerile de nastereoare .

daca doriti pot sa va recomand o tehnologie revolutionara bazata pe fizica quqntica si respectind principiile medicini traditionale chineze
informatii gasiti www.albdorel.cieaura.com
sau ma puteti contacta la tel 0734927747
eu am testat produsele si va pot spune ca rezultatele sunt extraordinare ,si nici nu dor ,deoarece si eu am o frica de ace de speriat
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.