acte pentru alocatie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cristy
Scris: Friday, May 23, 2008 6:49 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
MNiko wrote:
Cristy, din intamplare am descoperit azi la cresa o mamica care lucreaza in primarie pe la birourile respective. Am rugat-o sa se intereseze excat ce si cum, dar mi-a spus ca oricum banii intra intr-un cont si ca ar avea dreptul amandoua fetele. Te tin la curent cu ce aflu.pupici

Multumesc frumos pupici
delfinasa
Scris: Friday, May 23, 2008 6:50 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
MNiko wrote:
parca citisem undeva ca daca ai buletin de Ro, atunci chiar daca lucrezi peste hotare, ar trebui sa platesti si nu stiu ce taxe si impozite catre statul roman raportate la venitul tau de acolo. Asa ca nu stiu daca merita alocatia fata de darile la stat.

Asa este rambo..sa stiti ca noi n-am renuntat inca la domiciliul din tara si nici n-am platit taxe statului roman si luam alocatia Karinei in continuare cat se va putea...daca ne vom impiedica vreodata de plata vreunor impozite pentru veniturile noastre din Us, imediat renuntam la domiciliu (deci la buletin) si la alocatie.
Cristy, atata timp cat copilul e cetatean roman, are dreptul la alocatie...asta implica certificat de nastere romanesc, domiciliul in tara sau in strainatate...acum nu stiu in cat timp de la nasterea copilului se prescrie dreptul de a aplica...aaa, inca ceva: daca tu ai inca buletin romanesc valabil, atunci ai (si) domiciliul in tara.
Ely
Scris: Friday, May 23, 2008 8:30 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Eu nu am mai cautat sa-i fac alocatie in tara ,deoarece mi s-a spus ca odata ce primeste aici nu are voie si in tara ,deci nu poate lua dn doua parti.oare .Greseala mea este ca nu am intrebat si in tara ,dar nu am mai avut tiump 6 zile cat am stat.Sa vad anul acesta ,daca se poate de ce nu este dreptul copilului ,ii las intr-un cont si-i va prinde bine fetitei mai tarziu.thumright
delfinasa
Scris: Saturday, June 21, 2008 2:29 PM
Nivel

Cristy, ai rezolvat cu alocatiile fetelor?

Ely, ia suna tu in tara si vezi ce-ti zic de alocatia fetei...stii vorba aia: daca iedul poate suge de la 2 capre, de ce nu?

Vin si eu iar cu o intrebare pentru fetele care primesc alocatia direct pe card: cum ati procedat? Ati facut copilului un cont la o banca agreeata si apoi ce pasi a trebuit sa urmati sa vina banii direct in cont? Unde v-ati adresat cu cererea?
MNiko
Scris: Saturday, June 21, 2008 2:39 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Delfinasa, daca nu ma insel acum orice cont la orice banca il accepta. Initial era un acord cu Banc Post. Iti faceai acolo cont special pentru alocatie si duceai nr de cont la departamentul de alocatii pentru copii. Nu ti se percepea niciun fel de taxa/comision. Apoi cand s-a "stricat" acordul ala, au inceput sa primeasca orice nr de cont ca sa se vireze alocatia in el. Eu aveam card de salariu la BCR si am folosit acel cont. Am dus un extras de cont, copie dupa buletin si parca si dupa certificatul de nastere al Cristinei, si am completat acolo o cerere tip. Dupa o luna au inceput sa-mi vireze banii in cont.
Cristy
Scris: Saturday, June 21, 2008 5:21 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Delfinasa, inca nu am facut demersurile, buletinul meu a ramas la sora mea in Bucuresti, banuiesc ca, incepand de saptamana viitoare tatal meu va incepe sa umble, una peste alta, imi dau seama ca am facut un lucru bun cand mi-am facut cont in Romania, astfel sa se poata livra acolo alocatia.
Tin sa recunosc ca nu ar fi ceva pentru care as intoarce lumea cu susul in jos, dar daca imi revine atunci de ce nu... si aici in Israel, alocatia este in program special si acestia vor fii banii fetelor cand vor fi mari

Ely, nu are nici o legatura faptul ca fata primeste alocatie in alta tara, atata timp cat ai buletin romanesc, doar in cazul in care predai buletinul si schimi statutul de cetetean roman cu domicilui in strainatate intervin problemele, eu nu am schimbat acest satatut, actele de cetatenie le-am facut in Romania si nu la ambasada (cei de la ambasada au vrut sa imi schimbe pasaportul si sa imi ia buletinul).
shirel
Scris: Tuesday, July 22, 2008 8:09 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Am auzit astazi la Protv.despre alocatiile
pe care trebuie sa le primeasca toti care
lucreaza in strainatate cu contract de munca
trebuie sa complecteze un formular pe care sa-l duca la patron sau la firma unde lucreaza si ei sunt datorii sa le plateasca.
In Franta suma de alocatie este de 700 euro,
in Italia 400 euro.Asa ca merita ,fetelor!
oanalaurisa
Scris: Tuesday, July 22, 2008 8:29 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007
shirel wrote:
Am auzit astazi la Protv.despre alocatiile
pe care trebuie sa le primeasca toti care
lucreaza in strainatate cu contract de munca
trebuie sa complecteze un formular pe care sa-l duca la patron sau la firma unde lucreaza si ei sunt datorii sa le plateasca.
In Franta suma de alocatie este de 700 euro,
in Italia 400 euro.Asa ca merita ,fetelor!

Da,insa au zis ca copiii primesc diferenta dintre alocatia din RO si cea din exterior,nu amandoua. -
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, July 22, 2008 8:48 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
nepoatele mele o primesc pe cea din Italia, in Romania nu o primesc.
oanalaurisa
Scris: Tuesday, July 22, 2008 9:02 PM
Nivel

mariuta wrote:
nepoatele mele o primesc pe cea din Italia, in Romania nu o primesc.

Asa e,ca la stiri era vb de copiii cetatenilor romani plecati la munca in strainatate,care sunt nascuti in Romania si ramasi aici,primind alocatia de aici.Ei vor primi diferenta respectiva,daca parintii lucreaza legal in strainatate.
shirel
Scris: Tuesday, July 22, 2008 9:38 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
oanalaurisa wrote:

Da,insa au zis ca copiii primesc diferenta dintre alocatia din RO si cea din exterior,nu amandoua. -

Eu am inteles,dar in Romania alocatia nu ajunge la 700,400 de euro credca si mai ales cine are copii ramasi in Romania merita
de ce nu sa primeasca.Sint asa de multi copii care au parintii plecati la lucru in
strainatate si ar fi bine sa primeasca diferenta asta pina la 400 de euro.
Ely
Scris: Wednesday, July 23, 2008 1:25 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Wow cw suma newclap ,stiti cat primeste Karina nici mai mult nici mai putin de 25€ pe lunarambo .Asta este , bine macar ca primeste.La stiri si eu am auzit daca parintii lucreaza in strainatate atunci trebuie sa aleaga alocatia pe care o doresc pentru copii lor,dar numai dintr-o tara .thumright
oanalaurisa
Scris: Wednesday, July 23, 2008 3:30 PM
Nivel

shirel wrote:

Eu am inteles,dar in Romania alocatia nu ajunge la 700,400 de euro credca si mai ales cine are copii ramasi in Romania merita
de ce nu sa primeasca.Sint asa de multi copii care au parintii plecati la lucru in
strainatate si ar fi bine sa primeasca diferenta asta pina la 400 de euro.

Da,da,asa am inteles si eu ca este,mai ales ca aici parca alocatia e 40 ron acuma,asa cred.thumright
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, July 23, 2008 4:53 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
alocatia e mai putin de 40 ron, nu stiu exact pt. ca intra intr-un cont si nu am scos niciodata banii de cand am facut contul, nici extrasul de cont nu l-am urmarit.
alocatia din afara tarii o primesc copiii daca parintii, impreuna cu copiii, sunt rezidenti cu acte in regula.
delfinasa
Scris: Monday, July 28, 2008 2:41 PM
Nivel

Legat de contul pentru alocatie, fetelor, voi platiti lunar comision? Am fost la BCR, am deschis un cont, cica-0mi emit si-un card, dar am aflat pe urma ca trebuie sa platesc cate 40 de mii/luna pentru administrare...pai merg si-l inchid, in conditiile astea...voi platiti comisioane de admin. la conturile unde primiti alocatie? Si platiti comision si la extragere?...In US nu platim nici un comision, nici de administrare, mentenanta, nici la extragere- daca scot de la atm-urile bancilor unde am carduri...il dau naibii de cont, dupa ce ca sunt niste amarati de bani, mai dai si comision lunar si cand scoti rambo.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.