Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nu stiu daca le revine sa nu, dar normal ar fi sa le revina. Pentru Shachar cred ca e mai simplu cel putin pana implineste 7 ani, dar pt Eden nu stiu pt ca la noi alocatia elevilor era data pe carnete de alocatie care trebuiau vizate lunar de diriginte/invatator. Stiu ca nu mai aveau dreptul la alocatie cei care lipseau nu stiu cat.
Din pacate am uitat care sunt actele necesare si demersurile pe care trebuie a le faci. Eu le-am facut odata cu cele de indemnizatie si acum le incurc care si pt ce erau. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| oanalaurisa wrote:
Hmm,buna intrebare...insa din pacate,suma care se da acum la copiii peste 2 ani mi se pare bataie de joc,sincer...da o cautare pe google,poate gasesti ceva in Monitorul Oficial.
Da, se poate (apropo si aici este o suma infima, nu imi ajunge sa cumpar nici o pereche de papuci mai normali ) dar, in cativa ani se va trece la euro si adunati acolo .. stii tu , se aduna |
|
| Un diriginte decide daca copilul primeste sau nu alocatie?
La noi se depune autoamt in contul din banca parintilor, indiferent daca merge sau nu la scoala sau incurc eu borcanele
Ce-i aia indemnizatie? |
|
| Indemnizatia era salariul ala pe care il primesc mamele care stau acasa pana la 2 ani.
Pana l clasa I si aici parintii primeau alocatia, nu mai stiu in ce forma cand eram eu prin scoala, dar cand erai elev la inceputul fiecarui an scolar primeau un carnet cu 12 file stamplialte toate cu care iti ridicai alocatie in fiecare luna(trebuia sa ai fila de cec de pe luna respectiva altfel o pierdeai, dar puteai s-o ridici si dupa ce treceau niste luni, nu neaprata la termen). Dupa ce am terminat eu scoala, nu stiu prin ce an, cum se spunea ca alocatia este pt rechizite, atunci din cauza abandonului scolar mai ales in randul populatiei rome(tigani) la inceputul anului se dadea carnetul de alocatie dar numai cu prima fila stampilata(cea pe septembrie). Restul se stampilau lunar de catre diriginte in conditiile in care elevul frecventa scoala. Stiu ca mult timp asa a fost: daca nu mergeai la scoala nu aveai alocatie.
Acum am vazut intr-un post mai sus ca Mariuta zicea ca s-a desfiintat sistemul asta cu carnetele in scoala, dar nu stiu ce sistem s-a adoptat. |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| Cristy wrote: Un diriginte decide daca copilul primeste sau nu alocatie? La noi se depune autoamt in contul din banca parintilor, indiferent daca merge sau nu la scoala sau incurc eu borcanele Ce-i aia indemnizatie?
Pai e asa cum zice si Mihaela,no school,no money ...oricum anul acesta parca le anulasera alocatiile la elevii de liceu care aveau mai mult de 18 ani...dar au facut greva si s-a reevaluat problema...in Romania pana se trece la euro,va mai curge multa apa de Dunare,se devalorizeaza ron-ii care ii strangi tu... |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| In clasa a-I-a se da carnet de alocatie?{sper ca asa se numeste} |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si eu m-am interesat de asta fiindca si Eden are cetatenie romana dar eu ce am inteles este ca trebuie sa am buletin romanesc si domiciliul in Romania.Am eu notat undeva ce acte trebuiesc,am sa caut si am sa-ti scriu! |
|
| shirel wrote:Si eu m-am interesat de asta fiindca si Eden are cetatenie romana dar eu ce am inteles este ca trebuie sa am buletin romanesc si domiciliul in Romania.Am eu notat undeva ce acte trebuiesc,am sa caut si am sa-ti scriu!
Cu placere pacat cu nu am stiut in Romania de asta, rezolvam eu cumva
Buletin am, domiciliu am, adica nu stiu sper sa nu ma fi scos ai mei de la administratie , doamne ce salata am in cap |
|
| Buletin cred ca e obligatoriu sa ai, dar parca citisem undeva ca daca ai buletin de Ro, atunci chiar daca lucrezi peste hotare, ar trebui sa platesti si nu stiu ce taxe si impozite catre statul roman raportate la venitul tau de acolo. Asa ca nu stiu daca merita alocatia fata de darile la stat. |
|
| Alocatia de stat (0-2 ani)-200 Ron/luna (2-18 ani)-40 Ron/luna
Acte necesare: -cerere tip -acte de indentitate copie si original al parintilor -certificat de nastere al copilului ptr.care se solicita alocatia de stat copie si original -dosar cu sina
S-ar putea sa mai ai nevoie : -extras de cont la una din bancile BCR,Banca Tansilvania,ProcreditBank, BRD,CEC. -certificatul de casatorie copie si original
Cristy,tu poti sa dai procura la parintii tai si ei pot rezolva totul. De ce nu mai intrebat in Romania,mamy ?Daca ai buletin si domiciliul este Ok.,dar oricum pun o mie de intrebari si cauta un milion de motive,nu-i cunosti tu! |
|
| Multumesc Shirel
Nu am stiut, si abia acum am citit la bancare ca Roxanel ia alocatie pentru copil in RO
|
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Oricum e valabila pana la varsta scolara doar...dupa,doar daca urmeaza cursurile unei scoli din Romania...asa e legea. |
|
| Nu conteaza macar pentru Shachar sa poti lua ceva !
|
|
| shirel wrote:Nu conteaza macar pentru Shachar sa poti lua ceva !
Da asa este |
|
| Cristy, din intamplare am descoperit azi la cresa o mamica care lucreaza in primarie pe la birourile respective. Am rugat-o sa se intereseze excat ce si cum, dar mi-a spus ca oricum banii intra intr-un cont si ca ar avea dreptul amandoua fetele. Te tin la curent cu ce aflu. |
|
|