Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| In cazul nostru, sotul meu s-a ocupat de depunerea actelor, asa ca ne-am incadrat in ceea ce zicea cucoana cu pricina... Ce vreau sa-ti spun e ca am o vecina a carei fata locuieste in Austria si alocatia o primeste lunar mama ei, intotdeauna prezentind postaritei o hirtie format A4.Ce scrie pe ea, chiar ca nu stiu, ca nu m-am uitat. |
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Miri wrote:In cazul nostru, sotul meu s-a ocupat de depunerea actelor, asa ca ne-am incadrat in ceea ce zicea cucoana cu pricina... Ce vreau sa-ti spun e ca am o vecina a carei fata locuieste in Austria si alocatia o primeste lunar mama ei, intotdeauna prezentind postaritei o hirtie format A4.Ce scrie pe ea, chiar ca nu stiu, ca nu m-am uitat.
Miri, iarta-mi indrazneala, daca te impaci bine cu vecina ta si nu deranjeaza intrebarea mea, poti sa o intrebi ce trebuie scris sau ce a scris fiica ei? |
|
|

| Pe ea nu o stiu decit din vedere,dar o cunosc pe cealalta fiica a ei,cu care locuieste, asa ca o sa o caut sa o intreb. Doar sa-mi dai un pic de timp |
|
|

| Miri wrote:Pe ea nu o stiu decit din vedere,dar o cunosc pe cealalta fiica a ei,cu care locuieste, asa ca o sa o caut sa o intreb. Doar sa-mi dai un pic de timp
Multumesc |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/24/2006 Mesaje: 830
| Roxanel wrote:
Miri, iarta-mi indrazneala, daca te impaci bine cu vecina ta si nu deranjeaza intrebarea mea, poti sa o intrebi ce trebuie scris sau ce a scris fiica ei?
Roxanel draga, eu tocmai m-am intors din Ro, si i-am facut lui Ahmad alocatia. Cumnata mea lucreaza acolo, asa ca i-am dat ei actele ce mi le-a cerut- copie dupa buletin; copie certificat nastere bebe;-certificat nastere bebe original(iti pune o stampila pe verso, ca nu cumva sa mai soliciti o data alocatia);-copie extras cont de la banca (in cazul in care vrei sa-ti vireze banii in cont lunar). Eu am fost la banca(BANC POST) si i-am deschis cont, este cont special pentru alocatii copii, fara comisionare. Il poti deschide la BANC POST sau la REIFFEISEN BANK. Cred ca astea au fost actele. aaaaaaaa si inca ceva mi-a spus cumnata mea ca imi da si prima de nastere. Asa ca am facut o imputernicire pe numele ei sa-mi scoata prima de nastere, care vine cam dupa o luna,,,,ieri chiar sunasem in ro si am intrebat de ea si tocmai de vreo 2 zile au primit-o ai mei. Deci beneficiezi si de asta 1.900.000.
Cred ca in cazul tau ai putea face o procura pe numele parintilor tai sa se ocupe de treburile astea, sa-ti ridice prima de nastere si sa-ti intocmeasca dosarul de alocatii. Bafta |
|

| Deziree wrote:Roxanel draga, eu tocmai m-am intors din Ro, si i-am facut lui Ahmad alocatia. Cumnata mea lucreaza acolo, asa ca i-am dat ei actele ce mi le-a cerut- copie dupa buletin; copie certificat nastere bebe;-certificat nastere bebe original(iti pune o stampila pe verso, ca nu cumva sa mai soliciti o data alocatia);-copie extras cont de la banca (in cazul in care vrei sa-ti vireze banii in cont lunar). Eu am fost la banca(BANC POST) si i-am deschis cont, este cont special pentru alocatii copii, fara comisionare. Il poti deschide la BANC POST sau la REIFFEISEN BANK. Cred ca astea au fost actele. aaaaaaaa si inca ceva mi-a spus cumnata mea ca imi da si prima de nastere. Asa ca am facut o imputernicire pe numele ei sa-mi scoata prima de nastere, care vine cam dupa o luna,,,,ieri chiar sunasem in ro si am intrebat de ea si tocmai de vreo 2 zile au primit-o ai mei. Deci beneficiezi si de asta 1.900.000. Cred ca in cazul tau ai putea face o procura pe numele parintilor tai sa se ocupe de treburile astea, sa-ti ridice prima de nastere si sa-ti intocmeasca dosarul de alocatii. Bafta
Deziree, multumesc. Eu am toate aceste procuri facute deja de ambasada dar cucoana de la birou facea pe naiva ca sa nu zic altcumva si zicea ca ea nu lucreaza cu procuri. S-a dus mama din nou sa vorbeasca cu jurista oficiului sa vedem ce iese. |
|

| Roxanel wrote:Deziree, multumesc.  Eu am toate aceste procuri facute deja de ambasada dar cucoana de la birou facea pe naiva ca sa nu zic altcumva si zicea ca ea nu lucreaza cu procuri. S-a dus mama din nou sa vorbeasca cu jurista oficiului sa vedem ce iese.
Sper sa iasa bine ca eu nici macar nu m-am prezentat la birou Si respectiva imputernicire eu am facut-o de mana nelegalizata asa ca nu vad de ce acolo treburile stau asa. Sa nu uiti de prima de nastere. e dreptul tau. Pupici |
|

| Roxanel, uite ce am aflat: -actele le-a despus mama bebelusului cind a venit in tara, in primavara, ca asa s-a intimplat, atunci au aflat ca beneficiaza de alocatie in RO; -hirtia pe care o prezinta lunar postaritei este o imputernicire de la notar prin care sa poata lua banii. |
|

| Miri wrote:Roxanel, uite ce am aflat: -actele le-a despus mama bebelusului cind a venit in tara, in primavara, ca asa s-a intimplat, atunci au aflat ca beneficiaza de alocatie in RO; -hirtia pe care o prezinta lunar postaritei este o imputernicire de la notar prin care sa poata lua banii.
Corect, dar acum poti sa deschizi cont la banca si ii vireaza direct in cont alocatia, sau pe card. |
|

| Deziree wrote:
Corect, dar acum poti sa deschizi cont la banca si ii vireaza direct in cont alocatia, sau pe card.
Ai dreptate, atunci nu au avut varianta asta. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Vai fetelor cum de nu am vazut pana acum aceasta rubrica care ma intereseaza asa mult.Uite ca nu am stiut ca putem beneficia de alocatie si de aceasta prima de nastere,ce aiurea ca nu am stiut ca doar am fost in tara .Abia am reusit sa-i fac aici niste acte pentru alocatie de atata timp.
Roxanel daca mama ta reuseste sa-mi zici si mie ca asa ar fi super as incepe si eu aceeasi procedura ca tine.
Deziree ,Miri multumim frumos de informatii. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ely, ai mei tocmai i-au depus dosarul de alocatie Karinei si a fost totul in regula, asa ca peste 2 luni va incepe sa primeasca alocatia, inclusiv reatroactiv de la nastere...noi le-am trimis asa: certificatul romanesc al Karinei-original+copii, certificatele noastre de nastere - originale si copii, certificatul de casatorie-original+copie (au trebuit pt. eliberarea livretului de familie, pe care cer sa-l prezinti cand aplici pt alocatie-alta polologhie si asta ) si au avut ei buletinele noastre + copii si procuri generale trimise mai demult de noi. Cu astea, un dosar sina, un formular pe care l-au completat acolo si 10.000 de lei vechi au reusit sa-i depuna dosarul, dar se pare ca nu pot livra banii direct intr-un cont din start, ci trebuie sa astepti prima alocatie si abia apoi pot face un cont la BCR (asa le-a fost recomandat) in care sa se verse lunar banii de alocatie ai Karinei. Pe verso-ul certificatului ei de nastere au pus cica o stampila cu numarul dosarului de alocatie si data inregistrarii. Vezi ca inainte de a depune dosarul de alocatie, a trebuit sa mearga sa scoata livretul de familie, ca la alocatie cereau sa vada acest livret. Nu mai stiu pe unde-a alergat taica-miu sa-l faca si pe-asta, la primarie sau la directia de munca a sectorului 6, dar bine c-a reusit sa rezolve toate astea intr-o singura zi ...Despre prima de nastere in valoare de pana-n 2 mil. stiu ca se acorda o singura data, in termen de 6 luni de la nasterea copilului...pe-asta noi am pierdut-o pt ca nu am putut sa ne incadram in termen cu eliberarea certificatelor de nastere si trimiterea tuturor actelor in tara, dar la urmatorii copii vom sti sa ne miscam rapid. |
|

| Fetelor la mine s-a rezolvat. Haideti sa va spun ce acte a avut mama la ea. Nu au trebuit toate dar mama le avea caci a fost nevoie de ele ca sa-i scot Antoniei pasaport romanesc.
- original si copie - certificat nastere romanesc + britanic al Antoniei
- original si copie - certificatul nostru de casatorie
- original si copie - certificatele de nastere ale parintilor
- copie dupa pasaportul cu viza a ambilor parinti
- cartile de identitate, original si copie
- procuri facute la ambasada (dar acestea erau pentru pasaportul fetei si nu au trebuit la alocatie, dar tipa s-a uitat pe ele)
- acolo i-au facut mamei o imputernicire de mana prin care bunica este reprezentatntul legal al copilului
- noua livretul de familie nu l-au cerut; am inteles ca iti trebuie numai ca sa iei prima de nastere (desi noi mai avem pana la 6 luni am decis sa nu o iau, caci livretul este la mine si ar fi fost mai multa alergatura ptr bunica)
- cont la banca (mama avea unul al BRD asa ca alocatia se duce direct acolo, o platesc retroactiv de cand s-a nascut Antonia)
.... cam atat. Bafta si rabdare. |
|

| Felicitari pentru rezolvarea problemei, Roxanel! |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Delfinasa ,Roxanel va multumesc mult.
As mai avea o intrebare ,mai am dreptul sa mai iau alocatia copilului de aici daca primeste din tara?Si inca o nelamurire banii nu pot sa-i primesc aici daca le dau numarul de cont?nu de alta dar eu am o soacra ciudata in care nu am incredere si nu stiu daca as mai gasi vreun leu cand mergem acasa si tare rau m-as enerva mai ales ca sunt banii copilului. |
|
|
|