Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mersi,Oana! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Merci mult pentru informatii |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/24/2006 Mesaje: 830
| am si eu o intrebare,,noi cele care nu am nascut in tara beneficiem de alocatie pentru nou nascuti sau numai de alocatia de stat? si apropo de livretul de familie, eu m-am casatorit anul trecut la ambasada dar nu mi-au dat decat certificatul de casatorie ce e cu livretul asta ca eu numai acum am auzit? trebuie sa-l solicitam cand mergem in tara? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Deziree wrote:am si eu o intrebare,,noi cele care nu am nascut in tara beneficiem de alocatie pentru nou nascuti sau numai de alocatia de stat? si apropo de livretul de familie, eu m-am casatorit anul trecut la ambasada dar nu mi-au dat decat certificatul de casatorie ce e cu livretul asta ca eu numai acum am auzit? trebuie sa-l solicitam cand mergem in tara?
Pai nu e una si acceasi chestie? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| taki wrote:Pai nu e una si acceasi chestie?
Nu taki, dupa cum am mai scris mai sus, la acte necesare pentru alocatie. Erau doua tipuri de alocatie:
Alocatie pentru copiii nou-nascuti - este o suma de bani (in martie era de 186 RON) care se acorda o singura data, pentru nasterea copilului.
Alocatia de stat pentru copii este alocatia care se acorda de stat lunar, pana la varsta de 18 ani (in prezent 240 RON). |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote:Pai nu e una si acceasi chestie?
Nu e. Certificatul de casatorie e un certificat pur si simplu cum le aveti pe cele de nastere, numai ca-s mai mari. Livretul este ca un carnetel, in care sunt trecuti cei doi dupa casatorie si pagini goale ce asteapta sa fie completate la nasterea copiilor (vreo 7 ). |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| kiki, stai ca acum m-am zapacit si eu, vazand raspunsul tau... Nu mai inteleg la ce s-a referit taki. La tipurile de alocatie sau la livretul de familie? Oricum, noi am raspuns la amandoua. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Aha, multumesc fetelor...eu eram in pom si pomul in aer !
Eu vreau sa beneficiez de alocatia de stat care se acorda copiilor pana la varsta de 18 ani. Este dreptul Sashei, chiar daca nu locuieste in Ro, este cetatean roman. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| am draci cu carul nu m-am putut duce pana acum sa depun actele pt bb ca am fost mai tot timpul singurica si trebuia sa ma duc eu,altii nu reuseam in locul meu...asa ca am lasat pe ultima suta de metri...eu nu am mutatia din iasi si primariile si din iasi si din localiate unde am adresa ca am nevoie de negatii...plus ieri am avut si o cadere nervoasa..toate s-au adunat si am izbucnit spuneti-mi ca nu pot si saptamana viitoare pot depune actele..ca trebuie sa merg cu purcel si catel in cealalta localitate |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Miraa,imi pare asa de rau pentru tine! Si eu sunt acum singura cu Sara,dar macar mai pot apela la mama pentru cumparaturi si alte urgente,dar sa nu te poti baza pe nimeni...Trebuie sa-ti fie tare greu! Nu poate cineva sa-ti ridice din localitatea de domiciliu actele de care ai nevoie?Eventual,cu procura,ca sa nu mai fii nevoita sa te deplasezi? |
|
| a trebuit sa ma duc cu trenul la ai mei sa rezolv cu alocatia si prema de nastere cei de aici au fost tare draguti,dar nu ma puteau ajuta daca nu aveam negatia de la domiciliul de pe buletin...mama s-a dus si a facut si scandal si n-a rezolvat nimic...nu au vrut sa-i de-a negatie mamei pe motivul ca oricumcei de la iasi nu-mi pot da banii...m-am dus de la prima ora la ei si mi-au luat dosarul spunand ca:"vedeti cei de la iasi v-au dat negatie,pt ca ei nu va pot da banii!"n-am mai zis nimic... dar de ce scrie peste tot ca pot lua bani si din localitatea cu domiciliu si din cea in care am nascut? (ma refer la prema) si ele nu au auzit de bani pe card asa ca mama trebuie sa-mi ridice banii si sa mi-i trimita cam in cat timp ajung banii? |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| oana_nicole wrote:
Alocatia de stat pentru copii este alocatia care se acorda de stat lunar, pana la varsta de 18 ani (in prezent 240 RON).
240 ron lunar sau pe an...ca imi aduc aminte ca atunci cand aveam eu nu era asa de mult |
|
| Laura&Alfonso wrote:
240 ron lunar sau pe an...ca imi aduc aminte ca atunci cand aveam eu nu era asa de mult
240000 lei vechi ,adica 24lei noi |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| miraa wrote: 240000 lei vechi ,adica 24lei noi ma gandeam eu..ca prea era mult |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fetelor, am trimis-o pe mama la Serviciul de alocatii sa depuna actele numai pentru alocatia de stat si raspunsul cucoanei de la ghiseu, ca numai cucoana o pot numi, a fost ca parintii trebuie sa se prezinte personal la depunerea actelor. Am sunat sa intreb legea conform caruia se mentioneaza acest lucru si mi-a fost inchis telefonul in nas.
Am sunat la biroul juridic si mi s-a spus ca Conform legii 61 ne trebuie o curatela prin care sa se demonstreze ca bunica este reprezentantul legal al copilului plus celelalte acte. Daca eu am facut procura mamei la ambasada ca sa-i scoata pasaport Antoniei nu pot face si aceasta curatela?
Voi stiti de asa ceva? Ca parintii sa se prezinte personal?
|
|
|