Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Stiti careva ce acte sunt necesare pentru alocatia copilului si pentru ajutorul de nastere ? Si unde anume trebuie depuse aceste acte ?Multumesc anticipat |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Si pe mine m-ar interesa pentru Sasha .
Chiar daca are dubla cetatenie, ea trebuie sa primeasca lunar alocatie de la statul roman. Nu am sa-i scot baii lunar, nici nu stiu cat mai este alocatia, dar deschid un cont si ii las sa se adune...peste ani, nu se stie niciodata .
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Acte necesare pentru alocatia pentru copiii nou-nascuti
- Cerere tip - Buletinul de identitate al mamei (copie si original) - Certificatul de nastere al copilului (copie si original) - Livretul de familie (copie si original) copilul nou-nascut trecut în livret - Certificatele de nastere ale copiiilor nascuti anterior - copie xerox (în cazul în care mama nu este la prima nastere) - Negatie de la sectorul sau din localitatea unde a fost inregistrata nasterea copilului, alta decat domiciliul din actele de identitate ale mamei
Actele se depun inainte de implinirea varstei de 6 (sase) luni a copilului
Acte necesare pentru alocatia de stat pentru copii - Cerere tip - Buletinul de identitate al unuia dintre parinti (copie si original) - Certificatul de nastere al copilului (copie si original) - Dosar cu sina
Sursa: Primaria Sector 1 Bucuresti
Actele se depun, pentru Bucuresti, la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Serviciul Alocatii a sectorului in care locuiti. Va pot oferi adresa pentru Sectorul 1, daca este cazul. |
|
| Livretul de familie (copie si original) copilul nou-nascut trecut în livret, cum intru in posesia acestui livret?
Negatie de la sectorul sau din localitatea unde a fost inregistrata nasterea copilului, alta decat domiciliul din actele de identitate ale mamei , eu am inregistrat-o la Ambasada Ro in Jp, ce adresa trebuie sa scriu sau cum trebuie sa procedez?
Multumesc! |
|
| Taki, acest livret de familie se elibereaza impreuna cu certificatul de casatorie. Daca nu e cazul de casatorie, nu cred ca e nevoie.
In ceea ce priveste negatia, probabil vei avea ca act doveditor certificatul obtinut de la Ambasada. Ei ti-au eliberat certificat de nastere pentru Sasha? |
|
| oana_nicole wrote:Taki, acest livret de familie se elibereaza impreuna cu certificatul de casatorie. Daca nu e cazul de casatorie, nu cred ca e nevoie.
In ceea ce priveste negatia, probabil vei avea ca act doveditor certificatul obtinut de la Ambasada. Ei ti-au eliberat certificat de nastere pentru Sasha?
Pai am depus actele pentru certificatl Sashei, urmeaza sa ma duc din nou la Ambasada pe 19, luna asta sa-l iau. La Ambasada am depus actele, de la Ambasada il ridic.
Sa trebuiasca alte acte pentru cei care au copii cu dubla cetatenie??? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Noi nu am primit livret de familie si nu am avut probleme cind am depus actele pentru alocatia pentru nou-nascut. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mie mi l-au cerut si nu am dubla cetatenie... |
|
| miri_haluca wrote:Noi nu am primit livret de familie si nu am avut probleme cind am depus actele pentru alocatia pentru nou-nascut.
Miri, stiu ca voi sunteti casatoriti de vreo 10 ani parca. Cred ca atunci nu se eliberau astfel de livrete de familie, de aceea nu ti l-au cerut. |
|
| Kiki wrote:Mie mi l-au cerut si nu am dubla cetatenie...
Nu ma refeream la livret, ci la Negatie de la sectorul sau din localitatea unde a fost inregistrata nasterea copilului, alta decat domiciliul din actele de identitate ale mamei !
|
|
| Da,Oana,anul acesta aniversam zece ani! Sigur nu se dadeau livrete de familie pe vremea aceea,dar cumnatul meu a primit ulterior,cind a nascut sotia sa,asta fiind in urma cu vreo 8 ani!
|
|
| ...si inca o intrebare : alocatia trebuie ridicata lunar sau cum se procedeaza.
Alocatia mea nu mi-o ridicam lunar pe timpul scolii, ma duceam o data pe an si scoteam tot, ma durea mana cat completam foile din carnetul de alocatii...
Si aici se intra in posesia unui carnet de alocatii? |
|
| miri_haluca wrote: Sigur nu se dadeau livrete de familie pe vremea aceea,dar cumnatul meu a primit ulterior,cind a nascut sotia sa,asta fiind in urma cu vreo 8 ani!
Si nu ati intrebat si voi daca nu va elibereaza unul? E posibil ca ei sa astepte sa il cereti, ca asa merg lucrurile la noi in Romania. Nu te anunta nimeni de nimic, trebuie singur sa afli ce si cum. |
|
| Oana,uite ca nu m-am gindit sa intreb de livret. Oare unde sa ma interesez?Cine il elibereaza,cei de la "starea civila"? |
|
| miri_haluca wrote:Oare unde sa ma interesez?Cine il elibereaza,cei de la "starea civila"?
Da, cei de la starea civila. Probabil pe baza certificatului de casatorie. Si, mai mult ca sigur, dureaza ceva vreme... |
|
|