|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| da asa e si se gandeste intens tare guvernul la banii nostri .Imi vine sa arunc tvul pe geam cand ii aud Acum sunt o multime de oferte de discounturi la materiale...de-ar fi si bani! |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Tabla noastra e mata si asa arata...
sper sa faci alegerea potrivita Bereea |
| Am vrut sa editez dar nu a mers am uitat sa scriu ca tot din Polonia este cumparata chiar daca a costat mai mult a meritat |
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Ca si costuri, pot spune ca sunt apropiate. De fapt accesoriile costa cel mai mult(inchiderile pentru coame, dolii etc.) Este de preferat sa le cumparati de la ei decat sa le faca vreun mester din tabla tabla pentru ca ar insemna ca ati dat banii degeaba pe restul de materiale...
Annabella, este foarte frumoasa culoarea. Spor la treaba in continuare. Poate reusiti si terminati anul asta, ce zici? |
| zaza_ wrote:Ca si costuri, pot spune ca sunt apropiate. De fapt accesoriile costa cel mai mult(inchiderile pentru coame, dolii etc.) Este de preferat sa le cumparati de la ei decat sa le faca vreun mester din tabla tabla pentru ca ar insemna ca ati dat banii degeaba pe restul de materiale... Annabella, este foarte frumoasa culoarea. Spor la treaba in continuare. Poate reusiti si terminati anul asta, ce zici? |
| Accesoriile tot de la ei le-am cumparat si aveam garantie la tot parca vreo 40 de ani daca nu gresesc,zici Zaza ca terminam anul acesta?...o de s-ar face si banii asa ausor maine m-as muta in ea ...inca avem de bagat destul in ea nu cred ca anul acesta poate la anul |
| Stiu ca e usor sa ridici o casa la rosu. Finisajele omoara omul Doua treimi din costul unei case reprezinta finisajele. E foarte costisitor. De obicei cand vine lumea la birou sa-si faca proiectul pentru o casa, ii ia arhitecta mea cu binisorul si-i aduce cu picioarele pe pamant repede. Ca majoritatea incep ca vor living de 35-40mp.... Nu ca n-ar fi frumos, dar nu poti avea langa o bucatarie de 8mp, nu? |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| zaza_ wrote:Stiu ca e usor sa ridici o casa la rosu. Finisajele omoara omul Doua treimi din costul unei case reprezinta finisajele. E foarte costisitor. De obicei cand vine lumea la birou sa-si faca proiectul pentru o casa, ii ia arhitecta mea cu binisorul si-i aduce cu picioarele pe pamant repede. Ca majoritatea incep ca vor living de 35-40mp.... Nu ca n-ar fi frumos, dar nu poti avea langa o bucatarie de 8mp, nu?
Ma doare mintea... 2/3???!! Asa mult? Cred ca totusi depinde si de casa iar daca alegi materiale de top pentru constructie/acoperis... zic si eu... oare nu se poate sa fie 1/2?
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/22/2011 Mesaje: 5024
| Eu incep sa inclin ca Zaza are dreptate. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/13/2012 Mesaje: 2
| Salut prieteni, vad ca se exclude din start o alta varianta de acoperis si voiam sa discutam un pic subiectul. Este vorba de tabla normala zincata sau galvanizata care s-a montat atat in zone de ses cat si in zone de deal si munte foarte multi ani cu succes si fara prea multe probleme, casa mea este construita prin 1921 si a fost acoperita cu tabla normala, nu am avut probleme cu acoperisul pana in ziua de astazi, si a prins si furtuni si grindina si zapada in fine tot ce se poate in Romania. Acum dupa atatia ani tabla este ruginita insa nu ploua prin ea, de curand am decis sa renovam casa si am intampinat dificultati in a alege un acoperis mai ales din cauza preturilor exagerat de mari la tigla metalica, tigla ceramica este foarte grea si sincer nu prea se poarta prin Bucuresti mai mult prin Transilvania vezi solutia asta, desi nu este inferioara calitativ. Ma gandesc ca este o solutie dovedita, pe care putem aplica daca dorim o vopsea anticoroziva sau primer la fel ca la tigla metalica numai ca sunt costurile pe sfert chiar si daca adaugam costurile vopsirii post montaj. Estetic nu este cu mult inferioara tiglei metalice daca este vopsita cu maro inchis de exemplu. Prin Bucuresti am vazut cladiri de anvergura care au fost lucrate cu tabla traditionala, de ex: hotelul Continental care se afla peste drum de Palatul Telefonelor pe Calea Victoriei, cladire in care s-au investit foarte multi bani renovata de o firma foarte mare din Bucuresti si au ales acoperisul traditional si chiar arata foarte bine nevopsit. Sa nu ma intelegeti gresit nu sunt impotriva solutiilor inovative insa de ce trebuie sa platim triplu pe un material doar ca vine din Scandinavia in conditiile in care avem si noi solutii dovedite care sunt mai ieftine? inteleg ca sunt mai frumoase si ca releva un statut material casei insa tehnic este justificata diferenta de pret? garantie peste 50 de ani, bun si cine o sa ofere serviciile de garantie peste 55 ani, cate firme de acum 55 de ani mai sunt pe piata astazi? cateva oricum nu multe, cum o sa dovedesti ca nu a fost o eroare de montaj in caz de defectiune peste cateva zeci de ani? eu zic ca sansele sunt nule sa beneficiezi de garantie la produsul cumparat peste 40 sau 50 de ani. Intamplarea face sa lucrez cu o fabrica producatoare de tigla metalica din Romania, cumpara tabla la sul gata vopsita au cateva prese hidraulice si una manuala, cele hidraulice pentru panourile de tigla si cea manuala pentru coame si altele sorturi etc. va rog sa ma credeti ca folosesc tabla de la Galati si este un brand foarte cunoscut si apreciat din Romania deasemenea cu experienta scandinava si toate cele. Stiu ca multi o sa sara ca arsi din cauza intereselor materiale pe care le au cand recomanda o solutie insa va invit pe voi ceilalti sa reflectati bine si sa-mi dati si mie cateva argumente hotaratoare in favoarea tiglei metalice care sa justifice diferenta de pret. Inca un detaliu, cineva vorbea pe aici de mansarda, mansarda care in mod sigur este izolata cu vata de sticla sau minerala, stiti ca efectul de tasare sau mai popular de macinare a acestui izolant apare cam in 25-30 ani? chiar daca ramane tabla in picioare ce facem cu izolatia care oricum trebuie reparata ? desfacem tabla, pierdem garantia si cumparam alta, asta este solutia, vorbesc de mansarda fiindca izolatia aici este vitala, in cazul unui pod nemansardat nu mai umblam la izolatie ca nu prea ne mai intereseaza. vreau sa mai intreb un lucru, tabla este garantata peste 50 de ani insa ce facem cu garniturile de cauciuc de pe suruburile de fixare, si alea fac obiectul garantiei? un cauciuc care sta 50 de ani in soare are garantie asa de mare? ca ma gandesc ca poate tabla nu rugineste dar o sa intre apa prin alte gaurele mai ales dupa mai multe cicluri de inghet si dilatare a apei si dezghet, intai se deterioreaza cauciucul izolant, dupa care ingheata si este aruncat afara prin marirea volumului apei dupa care asteptam dezghetul, nu spun ca se va intampla maine ci peste 25 de ani de exemplu. Repet nu vreau sa par atot stiutor sau sa denigrez o solutie anume, acestea sunt intrebari pe care le gandesc inainte de a opta pentru o solutie si un raspuns ma va ajuta foarte mult. Va urez o seara placuta si numai bine. |
|
| Este vorba intr-un final doar despre ceea ce-ti convine tie ca beneficiar. Daca vrei tabla, tabla sa fie! Si sa stii ca poti sa ai materialele cele mai "bengoase", daca echipa care pune invelitoarea nu e pe masura, poti sa spui ca ai dat banii degeaba. Cum poate fi si cealalta parte a monedei, sa ai cele mai naspa materiale, dar sa fie lucrate corect si sa nu ai probleme de niciun fel, nu 50 de ani, ci 100! Eu personal sunt de partea tiglei. Nu este foarte grea. Si sunt case cu tigla care bat suta de ani si nu s-a prabusit acoperisul din cauza greutatii! Imi convine ca are "carne", ca sa zic asa, tabla e cam foita, si oricat de garantata ar fi, nu imi da mie siguranta... Tigla ceramica este un material care respira si este mai eficient izolaor termic, ceea ce este ok si este cred cea mai potrivita invelitoare pentru mansardari, parerea mea Apoi mai e zgomotul de la ploaie, ca sa nu zic despre grindina... Tigla se poarta oricand oriunde... in Bucuresti, in Bistrita, Italia, Franta ... etce o chestiune de gusturi... Si apoi depinde ce fel de cladire construiesti... in fine... Si nu-i musai sa cumperi din Scandinavia:)) Exista producatori la Jimbolia! Cat despre garantii, ele se acorda pentru si doar daca montajul a fost facut ca la carte, conform specificatiilor din manualul de folosinta(daca se poate spune asa... cei care vand asemenea produse au cataloage cu modul de intrebuintare, stii...)!
Spor la treaba cu constructia casei! Sa ne tii la curent despre lucrari! |
|
| zaza_ wrote:Este vorba intr-un final doar despre ceea ce-ti convine tie ca beneficiar. Daca vrei tabla, tabla sa fie!
Punct ochit, punct lovit!
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/13/2012 Mesaje: 2
| Ai dreptate Zaza, problema este ce fel de constructie faci, proiectul meu de mansardare se executa peste o casa din 1921, casa care a trecut toate testele efectuate "pe bune" de structurist, nu am vrut sa risc sa cada la primul cutremur, casa a fost prevazuta initial cu etaj deci fundatia si structura a fost gandita sa suporte insa dupa atatia ani tigla ceramica este cam grea pentru proiectul meu, de exemplu structura mansardei este din lemn fiindca structuristul nu a vrut sa aprobe un material mai greu. Singurul dezavantaj la tigla ceramica este ca este casanta in primul rand si la furtuni cu piatra vara se cam sparge, cine a avut asa ceva stie, si dezavantajul numarul doi este ca o mai unfla vantul cateodata si te trezesti cu ea jos. In rest ai dreptate izoleaza mai bine fonic si termic, nu rugineste si durata de viata trebuie sa fie mult peste tabla. Totusi revenind la tabla, speram sa avem o dezbatere cu argumente pro si contra, nu sunt incapatanat si poate daca o sa aiba cineva argumente solide o sa-mi schimb parerea, nu am scris postul anterior ca sa dovedesc cuiva ca eu vreau tabla, ci este o invitatie la dat cu parerea. |
|
| arschery wrote:Ai dreptate Zaza, problema este ce fel de constructie faci, proiectul meu de mansardare se executa peste o casa din 1921, casa care a trecut toate testele efectuate "pe bune" de structurist, nu am vrut sa risc sa cada la primul cutremur, casa a fost prevazuta initial cu etaj deci fundatia si structura a fost gandita sa suporte insa dupa atatia ani tigla ceramica este cam grea pentru proiectul meu, de exemplu structura mansardei este din lemn fiindca structuristul nu a vrut sa aprobe un material mai greu. Singurul dezavantaj la tigla ceramica este ca este casanta in primul rand si la furtuni cu piatra vara se cam sparge, cine a avut asa ceva stie, si dezavantajul numarul doi este ca o mai unfla vantul cateodata si te trezesti cu ea jos. In rest ai dreptate izoleaza mai bine fonic si termic, nu rugineste si durata de viata trebuie sa fie mult peste tabla. Totusi revenind la tabla, speram sa avem o dezbatere cu argumente pro si contra, nu sunt incapatanat si poate daca o sa aiba cineva argumente solide o sa-mi schimb parerea, nu am scris postul anterior ca sa dovedesc cuiva ca eu vreau tabla, ci este o invitatie la dat cu parerea.
Daca structuristul zice ca tigla ceramica este prea grea, atunci pune tabla. Nu-i niciun bai. Gasesti calitate buna, e usoara, poti sa-i faci izolatie fonica in plus daca te deranjeaza zgomotul... Am vazut ca exista un tip de tabla care este acoperita cu un strat de nisip, cuart sau ceva de genul, cred ca mai atnueaza din zgomot si nu are luciul de tabla care pe mine ma deranjeaza.. Felicitari pentru proiectul ca la carte si ca asculti de cei care isi fac meseria! Poti sa nu crezi, dar esti o raritate:)) Insa despre tigla ca este casanta si ca ti-o ia vantul... ha ha ha! Asta se poate intampla doar daca tigla e facuta de nea Gica sau daca ti-o monteaza tot nea Gica si nu o monteaza cum trebuie. Nu stiu cum e pe la Bucuresti sau in alte zone ale tarii, dar in Valcea dai greu de o echipa buna. Aici vine arhitectul, inginerul sa vorbeasca cu mesterul, sa-i dea indicatii, totul bine si frumos, cand te duci a doua oara (daca nu vine beneficiarul in fuga mare la tine) , totul e facut anapoda. Pai ce-ai facut bre beneficiarule? Pai mesteru'a zis ca nu se poate ca voi si a facut cum a stiut el... Dah! Spor la treaba inca o data, sa ne spui de care tabla ai pus pe casa pana la urma. |
|
| Decizia legata de tigla incepe sa semene a aventura sau a banc cu Bula. Cred ca tre' sa dau de baut cand dau comanda...
Dupa ce m-am gandit si m-am razgandit de 1000 ori... am calculat si recalculat de 10.000 ori, iau o decizie... care nu-i buna, vad - in schimb ajung la o concluzie pe care o impartasesc cu voi: daca optati pentru tigla si aveti muuulte dolii + coame oblice ( ca mine ), mergeti frumusel si vizionati cat mai multe case finisate pentru a va face o idee pentru ca rezultatul poate sa fie unul nu foarte fericit. Acoperisul meu are si panta mica - de ex. - si am ramas siderata cat de rau poate sa arate doliile la unele modele de tigla ( si nu tine de montaj ) - pe acoperis asemanator cu al meu - parca-s cazute din cer acolo si fac parte din alta poveste - chiar urat... - asa ca... iar sunt in plop... si mai cuget...
La acoperisurile in 2 ape nu e nicio problema... |
|
|