Acoperisul caselor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Sunday, April 20, 2008 3:30 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Ce tip de acoperis ar fi mai potrivit pt o casa mansardata, avand in vedere canicula din perioada verii? Metalic sau ceramic? De panourile solare de la bramac ce stiti?
bereea
Scris: Sunday, April 20, 2008 4:07 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Eu as prefera cel ceramic.Ce putin asta visez pentru cuibusorul meu.
Lilly of the valley
Scris: Sunday, April 20, 2008 4:12 PM
Nivel

bereea wrote:
Eu as prefera cel ceramic.Ce putin asta visez pentru cuibusorul meu.

de ce? pupici
bereea
Scris: Sunday, April 20, 2008 4:14 PM
Nivel

Din punct de vedere estetic mi se pare mai elegant.Si cred ca protejeaza mai bine de caldura.
oanalaurisa
Scris: Sunday, April 20, 2008 8:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007

Noi am pus metalic...dupa multe consultari...
TeosOf
Scris: Monday, April 21, 2008 12:33 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Noi avem tabla tip tigla si am stat in casa vara trecuta si se simtea diferenta, adica nu atat de cald cum era afara. Si casa e cam la 12km de centrul Buc., deci nu difera cu mult temperatura. Poate din cauza vegetatiei adie vantul mai mult, dar de sufocat in casa nu ne-am sufocat si nici AC nu avem.
codruta
Scris: Monday, April 21, 2008 8:36 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
mariuta wrote:
Ce tip de acoperis ar fi mai potrivit pt o casa mansardata, avand in vedere canicula din perioada verii? Metalic sau ceramic? De panourile solare de la bramac ce stiti?

noi am pus tigla metalica, iar alegerea a fost determinata de greutatea acoperisului, per ansamblu.La noi la casa acoperisul are in jur de 800kg iar daca puneam din tigla era cam 3-4 tone.Oricum intre acoperis si mansarda exista izolatie, nu stiu daca se pune problema de canicula.

despre panouri solare, pot doar sa-ti spun ca pretul foarte ridicat ne-a determinat sa renuntam la idee, desi ne batea un gand...
bereea
Scris: Tuesday, April 22, 2008 7:39 PM
Nivel

In apartamentul in care locuim avem panouri solare.Cand este soare avem apa calda fara probleme si nu mai platim gazul un sac de bani.
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, April 23, 2008 1:50 AM
Nivel

codruta wrote:

noi am pus tigla metalica, iar alegerea a fost determinata de greutatea acoperisului, per ansamblu.La noi la casa acoperisul are in jur de 800kg iar daca puneam din tigla era cam 3-4 tone.Oricum intre acoperis si mansarda exista izolatie, nu stiu daca se pune problema de canicula.

despre panouri solare, pot doar sa-ti spun ca pretul foarte ridicat ne-a determinat sa renuntam la idee, desi ne batea un gand...

multumesc!pupici Stiu ca cel de tabla e mai usor. nu greutatea ar fi o problema, fundatia di peretii sustin greutatea.

panourile solare au randament, adica merita investitia?

bereea wrote:
In apartamentul in care locuim avem panouri solare.Cand este soare avem apa calda fara probleme si nu mai platim gazul un sac de bani.

multumesc!pupici
bereea
Scris: Saturday, April 26, 2008 8:11 AM
Nivel

Eu cred ca isi merita investitia .In italia, pentru familiile care vor sa-si puna panouri solare se acorda un scont destul de mare care este suportat de primarie.Se incurajeaza foarte mult acest lucru si toate blocurile noi au panouri solare.eu din aprilie pana la sfarsitul lui octombrie folosesc panourile.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, April 29, 2008 2:35 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
mariuta wrote:

Care tip de acoperis din cele mentionate mai sus se preteaza msi bine la o zona montana, altitudine mica? Adica ce tip rezista mai bine la frig, izoleaza bine?
Lilly of the valley
Scris: Friday, May 2, 2008 5:37 AM
Nivel

ooooo, ce aparitie! bine ai revenit!flowers
stele_pe_cer
Scris: Friday, May 16, 2008 1:16 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:

Care tip de acoperis din cele mentionate mai sus se preteaza msi bine la o zona montana, altitudine mica? Adica ce tip rezista mai bine la frig, izoleaza bine?

Nimeni nu stiewhat ?

Codruta, ce parere ai?

Inca o intrebare: tigla de otel sau cea din aluminiu este mai buna?De ce?
Alina
Scris: Sunday, May 18, 2008 6:21 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Alegerea ar trebui dictata de banii pe care-i ai la dispozitie.
Ambele solutii (metalic sau ceramic) sunt bune daca achizitionezi produse originale (Lindab, Bramac, Tegola si altii) cu tot sistemul de izolatie, numai ca sunt foarte scumpe.
Eu as inclina pt. Lindab pentru ca manopera este mai ieftina si se monteaza mai rapid.
Totodata, este mai rezistenta la furtuni si asigura o imbinare mai buna intre partile componente.
Si greutatea conteaza. Chiar daca structura casei este solida, tigla comporta o structura a scheletului acoperisului mai solida cu implicatii directe asupra costurilor acestuia.
Pe de alta parte, daca vrei un pod mansardat si fereste de mansarda, tabla profilata (cum e Lindab) este mai usor de integrat cu ferestrele.
Tigla este recomandata mai mult pt zonele de ses/deal deoarece asigura racoare vara.
In final trebuie sa ai in vedere costuri, durata de viata normata (30+ ani ideal), costuri de intretinere.
Nu as alege tabla cutata contrafacuta (gen Lindab) sau tigle contrafacute.
Nici solutii gen Onduline, tabla zincata sau tigle din carton bitumat.
Sper ca nu te-am incurcat mai tare.
Succes!

Sursa: Alin, ras
stele_pe_cer
Scris: Monday, May 19, 2008 8:13 AM
Nivel

Multumesc din suflet, Alina!

Noi am vrea un acoperis usor.Tigla zincata de ce nu e buna?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.