Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Ce tip de acoperis ar fi mai potrivit pt o casa mansardata, avand in vedere canicula din perioada verii? Metalic sau ceramic? De panourile solare de la bramac ce stiti? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu as prefera cel ceramic.Ce putin asta visez pentru cuibusorul meu. |
|
| bereea wrote:Eu as prefera cel ceramic.Ce putin asta visez pentru cuibusorul meu.
de ce? |
|
| Din punct de vedere estetic mi se pare mai elegant.Si cred ca protejeaza mai bine de caldura. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Noi am pus metalic...dupa multe consultari... |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Noi avem tabla tip tigla si am stat in casa vara trecuta si se simtea diferenta, adica nu atat de cald cum era afara. Si casa e cam la 12km de centrul Buc., deci nu difera cu mult temperatura. Poate din cauza vegetatiei adie vantul mai mult, dar de sufocat in casa nu ne-am sufocat si nici AC nu avem. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| mariuta wrote:Ce tip de acoperis ar fi mai potrivit pt o casa mansardata, avand in vedere canicula din perioada verii? Metalic sau ceramic? De panourile solare de la bramac ce stiti?
noi am pus tigla metalica, iar alegerea a fost determinata de greutatea acoperisului, per ansamblu.La noi la casa acoperisul are in jur de 800kg iar daca puneam din tigla era cam 3-4 tone.Oricum intre acoperis si mansarda exista izolatie, nu stiu daca se pune problema de canicula.
despre panouri solare, pot doar sa-ti spun ca pretul foarte ridicat ne-a determinat sa renuntam la idee, desi ne batea un gand... |
|
| In apartamentul in care locuim avem panouri solare.Cand este soare avem apa calda fara probleme si nu mai platim gazul un sac de bani. |
|
| codruta wrote:
noi am pus tigla metalica, iar alegerea a fost determinata de greutatea acoperisului, per ansamblu.La noi la casa acoperisul are in jur de 800kg iar daca puneam din tigla era cam 3-4 tone.Oricum intre acoperis si mansarda exista izolatie, nu stiu daca se pune problema de canicula.
despre panouri solare, pot doar sa-ti spun ca pretul foarte ridicat ne-a determinat sa renuntam la idee, desi ne batea un gand...
multumesc! Stiu ca cel de tabla e mai usor. nu greutatea ar fi o problema, fundatia di peretii sustin greutatea.
panourile solare au randament, adica merita investitia?
bereea wrote:In apartamentul in care locuim avem panouri solare.Cand este soare avem apa calda fara probleme si nu mai platim gazul un sac de bani.
multumesc! |
|
| Eu cred ca isi merita investitia .In italia, pentru familiile care vor sa-si puna panouri solare se acorda un scont destul de mare care este suportat de primarie.Se incurajeaza foarte mult acest lucru si toate blocurile noi au panouri solare.eu din aprilie pana la sfarsitul lui octombrie folosesc panourile. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| mariuta wrote:Ce tip de acoperis ar fi mai potrivit pt o casa mansardata, avand in vedere canicula din perioada verii? Metalic sau ceramic? De panourile solare de la bramac ce stiti?
Care tip de acoperis din cele mentionate mai sus se preteaza msi bine la o zona montana, altitudine mica? Adica ce tip rezista mai bine la frig, izoleaza bine? |
|
| ooooo, ce aparitie! bine ai revenit! |
|
| stele_pe_cer wrote:
Care tip de acoperis din cele mentionate mai sus se preteaza msi bine la o zona montana, altitudine mica? Adica ce tip rezista mai bine la frig, izoleaza bine?
Nimeni nu stie ?
Codruta, ce parere ai?
Inca o intrebare: tigla de otel sau cea din aluminiu este mai buna?De ce? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Alegerea ar trebui dictata de banii pe care-i ai la dispozitie. Ambele solutii (metalic sau ceramic) sunt bune daca achizitionezi produse originale (Lindab, Bramac, Tegola si altii) cu tot sistemul de izolatie, numai ca sunt foarte scumpe. Eu as inclina pt. Lindab pentru ca manopera este mai ieftina si se monteaza mai rapid. Totodata, este mai rezistenta la furtuni si asigura o imbinare mai buna intre partile componente. Si greutatea conteaza. Chiar daca structura casei este solida, tigla comporta o structura a scheletului acoperisului mai solida cu implicatii directe asupra costurilor acestuia. Pe de alta parte, daca vrei un pod mansardat si fereste de mansarda, tabla profilata (cum e Lindab) este mai usor de integrat cu ferestrele. Tigla este recomandata mai mult pt zonele de ses/deal deoarece asigura racoare vara. In final trebuie sa ai in vedere costuri, durata de viata normata (30+ ani ideal), costuri de intretinere. Nu as alege tabla cutata contrafacuta (gen Lindab) sau tigle contrafacute. Nici solutii gen Onduline, tabla zincata sau tigle din carton bitumat. Sper ca nu te-am incurcat mai tare. Succes!
Sursa: Alin, |
|
| Multumesc din suflet, Alina!
Noi am vrea un acoperis usor.Tigla zincata de ce nu e buna? |
|
|