Acidul folic
Subiectul anterior · Subiectul urmator
puffulet
Scris: Thursday, October 15, 2009 9:43 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
eu am fost acum vreo 4 luni la un control ginecologic si mi-a spus ca am uterul putin retroversat. toanerele ..ma inspaimanta gandul ca nu as putea ramane insarcinata sau nu as putea mentine o sarcina...de cand am fost la control nici nu ma mai feresc...lucrez la bebe...dar pana acum nimic...desi el mi-a zis sa nu ma sperii...daca raman insarcinata sa ma duc repede sa imi dea tratament...o farmacista mi-a recomandat sa i-au acid folic inainte...voi imi puteti da un sfat?
Anelise
Scris: Thursday, October 15, 2009 1:09 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Puffulet, si eu am luat acid folic si vitamina e si m-au ajutat. thumright Cat despre uterul retrovers se zice ca ramai un picut mai greu insarcinata, dar nici asta nu e o regula. angel Mult succes si sa vina bebele cat mai repede! pupici
puffulet
Scris: Friday, October 16, 2009 9:24 AM

multumesc ptr sfat Liz...pupici
monique
Scris: Friday, October 16, 2009 10:21 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Si eu stiu ca este recomandat acidul folic macar o luna inainte de sarcina si primele 3 luni in timpul sarcinii. Eu am luat si spre sfarsit... si o luna dupa ce am nascut.
Te pup!
puffulet
Scris: Friday, October 16, 2009 10:38 AM

am inteles ca pe unele le ajuta sa ramana mai repede insarcinate daca i-au acid folic inainte...de asta as lua si eu ptr ca daca stiu ca am uterul retrovers si raman mai greu poate m-ar ajuta daca as lua acid folic inainte...mersi ca mi-ai raspuns monique...te pup
Andi&Mariuca
Scris: Friday, October 16, 2009 1:19 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
puffulet wrote:
am inteles ca pe unele le ajuta sa ramana mai repede insarcinate daca i-au acid folic inainte...de asta as lua si eu ptr ca daca stiu ca am uterul retrovers si raman mai greu poate m-ar ajuta daca as lua acid folic inainte...mersi ca mi-ai raspuns monique...te pup

eu nu stiu de unde atatea mituri!!! acidul folic nu are nici o legatura cu a ramane sau nu gravida mai repede! cine sustine asa ceva, sa mai citeasca! acidul folic se recomanda tuturor persoanelor, atat adulti cat si copii, femei, barbati etc. este un supliment in alimentatie care este bine sa se ia ca pastilute intrucat in alimente se gaseste mai greu si se asimileaza mai incet. si de altfel este un element esential pentru sanatatea noastra.

femeilor care doresc sa ramana insarcinate sau care sunt deja insarcinate li se recomanda pentru ca el este factorul numarul 1 in preventia defectelor de tub neural, spina bifida si altele. asadar, se ia pentru a preveni aceste probleme si nu pentru a ajuta conceptia.

cat priveste uterul retrovers...alt mit! sunt doctori care sustin ineptia ca ramai greu insarcinata cu un astfel de uter. fals! nu are nici o legatura. poti ramane foarte usor sau foarte greu insarcinata dar nu uterul retrovers este problema. un medic bun va spune acelasi lucru. am ajuns si eu cu ani in urma pe la o doctorita care mi-a zis ca avand uterul retrovers nu voi putea face copii decat foarte greu si m-a speriat de am plecat din cabinet tare demoralizata. fool
Rody
Scris: Friday, October 16, 2009 1:38 PM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
Andismom wrote:

eu nu stiu de unde atatea mituri!!! acidul folic nu are nici o legatura cu a ramane sau nu gravida mai repede! cine sustine asa ceva, sa mai citeasca! acidul folic se recomanda tuturor persoanelor, atat adulti cat si copii, femei, barbati etc. este un supliment in alimentatie care este bine sa se ia ca pastilute intrucat in alimente se gaseste mai greu si se asimileaza mai incet. si de altfel este un element esential pentru sanatatea noastra.

femeilor care doresc sa ramana insarcinate sau care sunt deja insarcinate li se recomanda pentru ca el este factorul numarul 1 in preventia defectelor de tub neural, spina bifida si altele. asadar, se ia pentru a preveni aceste probleme si nu pentru a ajuta conceptia.

cat priveste uterul retrovers...alt mit! sunt doctori care sustin ineptia ca ramai greu insarcinata cu un astfel de uter. fals! nu are nici o legatura. poti ramane foarte usor sau foarte greu insarcinata dar nu uterul retrovers este problema. un medic bun va spune acelasi lucru. am ajuns si eu cu ani in urma pe la o doctorita care mi-a zis ca avand uterul retrovers nu voi putea face copii decat foarte greu si m-a speriat de am plecat din cabinet tare demoralizata. fool

Bine spus si la obiectnewclap newclap newclap
ingerash
Scris: Friday, October 16, 2009 11:03 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Eu consum paine cu acid folic,nutritionisti recomanda acidul folic de la copil la batran.
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, October 17, 2009 2:45 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2009
Andismom wrote:

cool cool cool cool computerlove
puffulet
Scris: Monday, October 19, 2009 1:00 PM

multumesc mult...m-ati mai incurajat...eu nu am trecut prin astea ca voi...de asta nu stiu prea multe... si conteaza sfatul vostru...oricum de acuma o sa las sa vina totul de la sine ca daca ma stresez mai rau fac...
Ana
Scris: Sunday, May 16, 2010 10:42 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Eu la prima sarcina am luat acidul folic de cand am aflat ca sunt insarcinata pana in ultima luna....la a doua am luat numai cateva luni.....
shirel
Scris: Monday, May 17, 2010 7:34 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Eu il iau din urma cu patru luni credca si continui sa-l iau!
sweet angel
Scris: Monday, May 17, 2010 12:34 PM
Nivel

Inregistrat: 1/6/2010
shirel si eu l-am luat cateva luni inainte si am crezut ca o sa il iau pana la 12 sapt, dar dupa 12 sapt mi-a dat vitamine care contin acid folic.
Mela
Scris: Monday, May 17, 2010 12:37 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
eu n-am luat inainte de sarcina,dar la analize mi-a iesit ca am acidul folic in limite normale.apoi l-am luat pana acum o luna cand mi-a dat medicul vitaminele,se pare ca ele contin destul,nu trebuie sa iau suplimentar.
Ely
Scris: Tuesday, May 18, 2010 12:08 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Eu am luat 3 luni inainte de a ramane insarcinata si apoi pana am nascut.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.