Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Roxanel wrote: Da am luat. 400 micrograms este doza recomdandata.
Roxanel, este corect. Doza zilnica recomandata este 400 micrograme (mcg), adica 0,4 miligrame (mg). S-a produs o mica zapaceala cu microgramele, miligramele astea, doza recomandata este exprimata de multe ori in unitati de masura diferite, ba in mcg, ba in mg. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Miru wrote: Roxanel, este corect. Doza zilnica recomandata este 400 micrograme (mcg), adica 0,4 miligrame (mg). S-a produs o mica zapaceala cu microgramele, miligramele astea, doza recomandata este exprimata de multe ori in unitati de masura diferite, ba in mcg, ba in mg.
merci de lamuriri Miru. Chiar nu intelegeam de ce fetele spuneau una de ceva si alta de altceva. Anca, Roxanel sorry |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/16/2007 Mesaje: 318
| Dragele mele si eu iau acid folic pt .ca vreau sa raman insarcinata.Pana acum am luat de 5 mg pt.ca asa mi-a dat de la farmacie ,insa am inteles ca doza este f. mare pt. ca necesarul zilnic este de 0.4 mg ,asa ca acum iau de 1 mg ,dar am gasit f. greu in farmacie.O prietena medic de familie mi-a zis sa nu mai iau de 5 mg ,pt.ca este prea mult peste doza zilnica recomandata.Chiar daca sunt doar vitamine,se stie ca si vitaminele in exces nu sunt bune. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 1/19/2008 Mesaje: 30
| Eu am ramas insarcinata fara sa iau acid folic inainte deoarece nu ne asteptam, iar dr mi-a prescris ELEVIT care contine si acid folic. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| andiva wrote:Eu am ramas insarcinata fara sa iau acid folic inainte deoarece nu ne asteptam, iar dr mi-a prescris ELEVIT care contine si acid folic. Asa am ramas si eu insarcinata ca si tine si sincer eu am luat ELEVIT dupa trei luni.Si ma simt bine. Ca imi era teama sa nu pateasca ceva bebe :801: |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/15/2008 Mesaje: 29
| Eu ma pregatesc sa raman insarcinata si iau un complex de vitamine si minerale, care contine si acid folic 1 mg. Este recomandat de medicii ginecologi din Canada. Materna se numeste sau Prenatal/Postpartum, depinde de producator. Speram sa vina bebele cat mai repede.Noi pregatim terenul!!! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu sint acuma insarcinata cu al doilea copil ,si la primul si la al doilea am luat acid folic inainte de a ramine gravida. Este foarte indicat de luat 3 luni inainte de sarcina si 3 luni dupa ce ai ramas insarcinata. Eu acuma iau altceva care la noi se cheama Folic pentru gravide si care contine si fier.Succes fetelor si sa ne intilnim la topic-ul cu burticutze. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu m-am apucat sa iau acid folic dupa ce am aflat ca sunt insarcinata.Ca deh...nu am stiut.Si acum m-am apucat de acid folic de cateva zile.Iau 2 mg/zi.Surplusul oricum se elimina singurel din organism.Iau si Elevit, dar Elevitul are foarte putin acid folic - 0.8 mg, insuficient kiar daca te limitezi numai la Elevit.
0.4 g/zi eu stiu ca este doza pt un organims negravid.Pe diferite prospecte eu am gasit ca se recomanda intre 5-30mg sau 5-15mg/zi.La prima sarcina eu luam 5*4/zi=20mg/zi. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| Nu am luat inainte de sarcina. Dupa ce am ramas insarcinata si am avut confirmarea ecografica, adica de la 6 saptamani, pana la 3 luni am luat acid folic de 5 mg, unul pe zi, iar din luna a patra de sarcina am luat Elevit.
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/17/2008 Mesaje: 187
| dr meu( ex dr) marele profesor HORHOIANU VALERICA mi-a zis sa nu iau acid folic ca am ramas asa toate gravidele cu acidul folic.......si am pierdut 2 sarcini ...si intre ele nu mi-a dat nici un tratament.........idiotul,nemernicul nu pot sa il mai sufar
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/17/2008 Mesaje: 187
| alta dr.ezidenta care lucra cu el mi-a zis ca se ia cu 2 luni inainte de a ramane nu mai inteleg nimic sper ca noua mea dr. sa fie ok si sa ma puna pe picioare |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si eu sper,parerea mea este sa ei chiar de maine acid folic,nici sa nu te gindesti la ceea ce ti-a spus doctorul este foarte indicat si ajuta foarte mult si inainte si dupa sarcina .Succes si asteptam vestii de la barza! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| Kmy wrote:Eu iau Acfol 5mg. Am inceput sa iau de luna trecuta si peste o luna ma apuc de treaba  Aici se recomanda sa iei acid folic 6 luni inainte de a ramane insarcinata, dar eu nu mai am rabdare ... Daca raman insarcinata ma trec pe acid folic+vitamina B12 primele 3-6 luni de sarcina.Am prietene aici care au luat toata sarcina acid folic.Obligatoriu se fac analize in fiecare luna si ti reteteaza ce iti lipseste: vitamine, fier, calciu... idem, doar ca aici trebuie luat TOATA sarcina
|
|

| kykysor wrote:alta dr.ezidenta care lucra cu el mi-a zis ca se ia cu 2 luni inainte de a ramane nu mai inteleg nimic sper ca noua mea dr. sa fie ok si sa ma puna pe picioare
Eu zic ca o informare in prealabil te-ar scuti de multe deziluzii.
Eu de ani de zile nu iau nici un medicament fara a sti nimic despre el.Cu reteta in mana, caut informatii , sa stiu ce bag in mine sau in copil.Si pana acum nu ne-a fost rau din punctul asta de vedere. |
|

| shirel wrote:...este foarte indicat si ajuta foarte mult si inainte si dupa sarcina .
Inainte de sarcina ajuta foarte mult, in timpul sarcinii mai deloc iar dupa sarcina, la un organism normal, nu stiu la ce ar mai putea ajuta...poate numai daca ai o carenta mare de a.f. |
|
|