Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| ati luat acid folic inainte de a ramane insarcinate?
mie dr ginecolog mi-a recomandat sa iau acid folic dar nu mi-a zis si in ce concentratie... trebuie sa il sun si sa intreb pt ca de la farmacie mi s-a spus ca exista mai multe concentratii... de 1mg si de 5 parca.
Editare Ulterioara: Am gasit mai multe informatii despre acidul folic aici. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Andismom wrote:ati luat acid folic inainte de a ramane insarcinate? mie dr ginecolog mi-a recomandat sa iau acid folic dar nu mi-a zis si in ce concentratie...  trebuie sa il sun si sa intreb pt ca de la farmacie mi s-a spus ca exista mai multe concentratii... de 1mg si de 5 parca.
Da am luat. 400 micrograms este doza recomdandata. |
|

| Roxanel wrote:
Da am luat. 400 micrograms este doza recomdandata.
deci asta vine 4 mg nu? chiar trebuie sa vorbesc cu dr pt ca sunt nedumirita. Roxanel, pe ce perioada ai luat tu acid folic? ai luat inainte sau dupa ce ai ramas gravi? ca si eu am luat dupa ce mi s-a confirmat sarcina (la Andi ma refer)...cam 2 luni daca tin eu minte bine mi-a prescris atunci medicul de familie.
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Andismom wrote:ati luat acid folic inainte de a ramane insarcinate?
Eu nu am luat, dar sa nu ma intrebi "de ce"..nu mi s-a recomandat! |
|

| Andismom wrote:deci asta vine 4 mg nu?  chiar trebuie sa vorbesc cu dr pt ca sunt nedumirita. Roxanel, pe ce perioada ai luat tu acid folic? ai luat inainte sau dupa ce ai ramas gravi? ca si eu am luat dupa ce mi s-a confirmat sarcina (la Andi ma refer)...cam 2 luni daca tin eu minte bine mi-a prescris atunci medicul de familie.
Da e 4 mg. Am luat cu o luna inainte de a ramane insarcinata si in primele 3 luni de sarcina. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Este recomandat de luat cu trei luni inainte de sarcina si pe parcursul sarcinii in primele trei luni.Eu am luat 4 mg zilnic,si nu se intimpla nimic grav daca ai uitat sa iei o zi.(sint doar vitamine) |
|

Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Eu iau Acfol 5mg. Am inceput sa iau de luna trecuta si peste o luna ma apuc de treaba Aici se recomanda sa iei acid folic 6 luni inainte de a ramane insarcinata, dar eu nu mai am rabdare ... Daca raman insarcinata ma trec pe acid folic+vitamina B12 primele 3-6 luni de sarcina.Am prietene aici care au luat toata sarcina acid folic.Obligatoriu se fac analize in fiecare luna si ti reteteaza ce iti lipseste: vitamine, fier, calciu... |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| Kmy wrote:Eu iau Acfol 5mg. Am inceput sa iau de luna trecuta si peste o luna ma apuc de treaba  Aici se recomanda sa iei acid folic 6 luni inainte de a ramane insarcinata, dar eu nu mai am rabdare ... Daca raman insarcinata ma trec pe acid folic+vitamina B12 primele 3-6 luni de sarcina.Am prietene aici care au luat toata sarcina acid folic.Obligatoriu se fac analize in fiecare luna si ti reteteaza ce iti lipseste: vitamine, fier, calciu...
De ce vitamina B12? |
|

Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| oanalaurisa wrote:
De ce vitamina B12?
Nu stiu Asa am pe reteta...o sa intreb, poate imi lipseste mie ceva...Faza e ca eu mananc putin, foarte putin si de fiecare data cand am ramas insarcinata aveam niste greturi...oribile
|
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ar fi trebuit sa iau si eu acid folic...am luat vreo luna cred, dar nu prea sunt constiincioasa cu pilulele. In schimb am primit si eu intravenos si repetat coctail cu Ca, vit C, glucoza, B1, B6, B12. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| M bag si eu in discutie dar cu o corectura. Anca, Roxanel mg inseamna miligrame, pt micro se foloseste o litera greceasca pe care nu o pot scrie acum aici. Cel putin asa e in matematica si nu cred ca au schimbat unitatea de masura, adica submultiplii gramului pt farmacie.
Si revenind la topic, nici eu nu am luat acid folic, pt ca nu mi-a recomandat nimeni. Insa am cunoscut in maternitate fete care au luat atat inainte de sarcina cat si in primele luni de sarcina. |
|

| Kmy wrote:Eu iau Acfol 5mg. Am inceput sa iau de luna trecuta si peste o luna ma apuc de treaba  Aici se recomanda sa iei acid folic 6 luni inainte de a ramane insarcinata, dar eu nu mai am rabdare ... Daca raman insarcinata ma trec pe acid folic+vitamina B12 primele 3-6 luni de sarcina.Am prietene aici care au luat toata sarcina acid folic.Obligatoriu se fac analize in fiecare luna si ti reteteaza ce iti lipseste: vitamine, fier, calciu...
Kmy, stiu ca si in alte tari se recomanda acidul folic cu 6 luni inainte de conceptie. nasa lui Andi, care se straduieste sa ramana gravida, ia de aproape 6 luni acid folic, la recomandarea medicului. multu succes draga mea si sper sa fie bine de data asta pt tine.
Mniko, stiu ce spui, eu ma refeream la miligrame nu la micrograme. cred ca si Roxanel tot asta a vrut sa zica dar a scris microgame. banuiesc. |
|

| MNiko wrote:M bag si eu in discutie dar cu o corectura. Anca, Roxanel mg inseamna miligrame, pt micro se foloseste o litera greceasca pe care nu o pot scrie acum aici. Cel putin asa e in matematica si nu cred ca au schimbat unitatea de masura, adica submultiplii gramului pt farmacie.
Si revenind la topic, nici eu nu am luat acid folic, pt ca nu mi-a recomandat nimeni. Insa am cunoscut in maternitate fete care au luat atat inainte de sarcina cat si in primele luni de sarcina.
Era miligrame. Scuzati M-am zapacit cu termenii astia in engleza. Cateodata mi-e si rusine ca scriu cam anapoda. |
|

| Roxanel wrote:Era miligrame. Scuzati  M-am zapacit cu termenii astia in engleza. Cateodata mi-e si rusine ca scriu cam anapoda.
relax dear! eu am inteles ce ai vrut sa zici! |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Si eu am luat la recomandarea medicului 5 mg pe zi AcFol,am din luna a 2-a.Tot cu 3 luni inainte de sarcina stiu ca este recomandat sa iei acid folic chiar ajuta la fertilitate. |
|
|