|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/20/2012 Mesaje: 188
| buna fetele. desi probabil nu ar trebui, am si eu o nelamurire legata de nr de saptamani de sarcina. pe 9 mai am avut ultima menstruatie, pe 19 iunie am fost la echo, pt ca nu imi venise, si mi'a zis ca am 6 sapt (care corespundea cu nr de sapt de amenoree). pe 31 iulie si 1 august (fix 12 sapt de amenoree) am fost la 2 medici diferiti, si amandoi au zis ca am 12 sapt si 4 zile, ca ar fi cu fff putin (0.6 cm) mai mare decat pt sapt 12. intrebarea ar fi.. varsta de 12 sapt data de ei, s'a calculat de la data cand a fost conceput (care ar fi cam imposibil, k 12 sapt si 4 zile era cu 4 zile inainte de menstruatia de pe 9 mai), sau , de la ultima menstruatie? cum calculeaza ecografele? adica.. e posibil ca sarcina sa fi fost din aprilie (si eu sa fi avut de fapt 16 sapt la 1 august), si ecografele sa greseasca varsta? :( eu in aprilie am fost despartita de prietenul meu, in mai ne'am impacat, de asta imi fac atatea probleme.. mersi, sper ca nu v'am ametit cu datele... |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Pai tot nu am inteles ce vrei sa iti spunem de fapt.Ai fost cu altcineva in aprilie si te temi sa nu fie copilul altuia si nu al prietenului tau?Odata ce ai avut menstruatie in luna mai,inseamna ca nu ai ramas gravida in aprilie,simplu,nu?Cred ca ti-am mai scris pe undeva ca la echo se calculeaza varsta sarcinii in functie de lungimea femurului,diametrul cranian al fatului,care poate sa se dezvolte diferit.Nu e o regula,e o masuratoare estimativa,raportata la dezvoltarea unui fat de marime medie.Unii copii pot fi mai mari,altii mai mici,desi au acelasi numar de saptamani.De acolo o mica marja de eroare,poate sa fie. Iar ca exemplu personal,cand eram insarcinata cu fata,desi stiam ca am 4 luni,la eco mi-au zis ca am 5 luni si jumatate.Era imposibil,deoarece stiu clar ca nu aveam cum sa fi ramas gravida mai inainte,intrucat sotul meu nu a fost acasa.Daca ar fi fost sa se ia dupa ecograf,sotul meu ar fi trebuit sa intre la banuieli,nu-i asa? Am nascut la aproape 40 de saptamani,la termen. |
| da, stiu cam ce se masoara, insa medicul mi'a zis la 12 sapt k nu poate sa masoare femurul, pt ca abia se osifica, insa nu se articulase, era doar o bucatica de femur... asa ca varsta a calculat'o mai mult dupa lungimea cranio-caudala.. mi'a zis ca LCC e ideal in primul trimestru, si ca da valori f apropiate de realitate, ca dupa sapt 13 se curbeaza coloana si nu mai da valori exacte... si femurul, diamentrul abdominal, biparietal, etc, in trimestrul 2... |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Varsta sarcinii se calculeaza de la data ultimului ciclu menstrual. Cateva zile in plus sau in minus nu ar putea face o diferenta de o luna, mai ales la cate ecografii ai facut pana acum. Dar tu spuneai ca pe 19 iunie aveai 6 saptamani de amenoree? Atunci inseamna ca ultimul ciclu menstrual l-ai avut pe 4 mai(daca ai 5 zile de ciclu), nu pe 9 mai. Poate de aici sunt cele 4 zile in plus? |
| da, 6 sapt. adica eram in a 6-a sapt ( 5 sapt si 6 zile mai exact...), pe 20 iunie aveam fix 6 sapt. menstruatia am avut'o sigur pe 9 mai, ca atunci era ziua mea, imposibil sa uit :)) |
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Intra aici si calculeaza si iti da exact ce vrei sa sti |
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| sus pe ecografie iti apare varsta sarcinii in functie de prima zi a ultimei menstruatii, pe care o declari tu... apoi ecograful calculeaza in prima parte a sarcinii dupa lungimea craniocaudala, apoi dupa femur, perim. cranian si-ti da o varsta in functie de gradul de dezv al fatului - intre cele 2 varste pot fi diferente de cateva zile.
de ex. la mine la 7 sapt de amenoree, la masuratori bb avea 7 sapt si 2 zile, pe la 25 de sapt de amenoree avea 26 sapt si 5 zile (adica o luase binisor inainte, grasunul) - e perfect normal.
ma mir ca nu te-ai prins pana acum cum calculeaza ecograful, la cate ecografii ai facut...
parerea mea: 100% copilul e conceput in mai. calmeaza-te si vezi-ti de sarcina.. daca prietenul are dubii explica-i ca la masuratori bb poate sa iasa mai maricel, ca se dezvolta intr-un ritm mai rapid. |
| ms mult, e f exact raspunsul... :) varsta dupa prima zi a CM era 12 sapt, varsta dupa echo a fost 2 zile la rand, 12 sapt si 4 zile. am inteles ca in primul trimestru da date exacte, maxim cateva zile diferenta. in al doilea trimestru cica bb creste in lungime si greutate, dar se dezvolta f diferit unu fata de celalalt, si datele calculate atunci difera mai mult fatza de varsta reala.. deci sa iau de bune masuratorile din sapt 6 si 12.. prietenul meu nu are dubii, si medicul i'a zis ca bb e puuutin mai dezvoltat decat majoritatea, dar nu e anormal, probabil ca va avea greutate mare la nastere, si probabil ca e baiat.... si probabil a luat genele de inaltime de la prietenul meu, care e mai inalt... am vb cu cateva prietene care au nascut, si la 12 sapt daca standard e 57 mm, al meu avea 62, la ele avea 70, 60.. deci difera putin. si un alt ginecolog, a zis ca daca diferenta intre varsta pe care o stiam eu, de fix 12 sapt, si cea dintre masuratori (12 s + 4z) e mai mica de 7 zile in primul trimestru, atunci sigur masuratorile sunt corecte. of... m'am mai linistit putin, dupa ce am primit zeci de pareri.... ms pt toate parerile. |
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| uite m-am uitat... la 12 sapt al meu era tot cu 4 zile inainte, iar la 16 sapt cu o sapt. nu e ceva neobisnuit.. |
| aha, se pare ca mai niciunu' nu se incadreaza 100% in grafic |
| am facut si la 15s+2z echo, pt stabilirea sexului. la DBP avea masuri pt 15+6, la FL pt 15s, la AC pt 16+1 :)) are burtica maricica :)) |
| [quote=andra_p]buna fetele. |
|
| |
|
|