Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| kali wrote: ...niciodata nu-l cert sau ii fac observatie de fata cu altii ....
Saptamana trecuta mi se "plangea"o bunica(romanca) de nepoata ei,colega cu Madalina de clasa,de fata cu ea....ca nu se piaptana,e obraznica cu parintii....am observat cat era de jenata copila,ma uitam la ea cu blandete,Madalina a invitato la un alergat si am profitat de moment sa-i spun bunicii ca aceste lucruri se discuta cu discretie,parintilor,in particular....sa suparat ca tin cu fata si nu cu dansa 
bulibuli ....distanta e ideala ,soacra are vreo depresie ceva.Copilul absoarbe starie ei,le imita!Uff,multa rabdare si sa nu mai aveti nevoie de ajutor.Vacanta relaxanta si vesela |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| stiu ca multa lume nu va fi de acord cu mine dar parrea mea e ca Bibi e prea mic pt gradi. si da, stiu ca multi copii merg la varsta asta la gradi dar chiar si educatoarea Sarei ne-a zis ca varsta ideala pt gradi e intrre 3 si 4 ani cand sunt mai marisori si pot face fata schimbarilor |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Depinde de copil. Alexia a mers de la 2 ani si 9 luni iar cei mici de la 2 ani si 3 luni. Problemele cu cel mic au aparut dupa 3 ani 1/2, deci... nu e tocmai relevant. Pana atunci a fost totul super ok, fara nicio urma de lacramioara. Si... apoi... daca nu ai ce face cu ei, chiar nu-ti poti lasa serviciul 3-4 ani de dragul puiului. Sigur ca sunt si situatii extreme, insa numai parintele in cauza poate lua decizii si actiona in interesul copilului lui.
In rest... teoria e teorie si nu ar fi prima oara cand nu as fi de acord cu vreo educatoare. |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| kali wrote:Depinde de copil. Alexia a mers de la 2 ani si 9 luni iar cei mici de la 2 ani si 3 luni. Problemele cu cel mic au aparut dupa 3 ani 1/2, deci... nu e tocmai relevant. Pana atunci a fost totul super ok, fara nicio urma de lacramioara. Si... apoi... daca nu ai ce face cu ei, chiar nu-ti poti lasa serviciul 3-4 ani de dragul puiului. Sigur ca sunt si situatii extreme, insa numai parintele in cauza poate lua decizii si actiona in interesul copilului lui.
In rest... teoria e teorie si nu ar fi prima oara cand nu as fi de acord cu vreo educatoare.
mda, asa o fi. eu am tinut-o pe Sara pana la 3 ani si 8 luni acasa si nu regret. si o tin si toate vacantele (nu o duc la grupa comasata). dar asa cum zici ...fiecare face cu crede ca e mai bine |
|

| Pai nici mie nu-mi pare rau ca i-am dat la gradi de la 2 ani si nici eu nu-i duc in vacante... stau acasa. Vacanta e vacanta. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Buli,cum sunteti ?Cum ati petrecut ?Asteptam vesti bune despre voi!!! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Buna, dragelor! Vin cu noutati. La munte a fost super bine si frumos, nu am avut probleme cu Bibi, doar mici mofturele legate de nerespectarea programului de masa si somn, chestii obisnuite in deplasari. In mare a fost foarte fericit si jucaus, ne-am simtit excelent, ne-am relaxat si odihnit toti 3. Am ajuns acasa - in seara aia toate bune si frumoase cat l-am lasat sa alerge si sa se joace cu toate jucariile lui, insa a facut iar o mica scena cand am stat toti 5 la masa, el fiind in centrul atentiei si 4 adulti cu gura pe el - fa aia, nu face ailalta, mananca, deschide gura, etc. (chestia cu activitatile impuse si surplusul de atentie). Asa ca l-am dat jos din scunel si l-am trimis sa se joace in living pana terminam noi masa (cu comentariile si dezaprobarile de rigoare din partea celorlalti adulti) si l-am luat apoi la masa cand eram doar eu cu el in bucatarie, l-am lasat sa manance ce vrea, cat vrea si fuga la culcare. Si a fost ok pana la urma...
Au plecat si bunicii pana la urma, de joi, asa ca am intrat in ritmul nostru, atmosfera e mult mai calma si relaxata. Am avut un weekend super frumos, e si vremea faina asa ca stam mult pe-afara. In linii mari lucrurile stau bine, nu am mai avut probleme.
Legat de gradinita, intr-adevar e mic Bibi dar e un copil foarte sociabil, se simte bine, e fericit acolo (copiii nu pot simula fericirea si placerea, cel putin nu la varsta asta, asa ca am incredere in ce-mi transmite el); in plus, eu nu am avut de ales, nu poti sa judeci o mama care lucreaza si sa spui ca face "cum crede ca e mai bine".. Eu cred ca cel mai bine ar fi sa stea cu mine (cu nimeni altcineva) acasa pana la 4-5 ani si sa faca gradinita si scoala intr-un alt sistem de invatamant decat cel romanesc, dar ce importanta are ce cred eu cand realitatea si posibilitatile sunt altele... nici eu nu regret ca lucrez si asta nu ma face mai putin mama. Si eu, ca oricare alta, imi dau tot interesul sa fac ce e mai bine pt copil in conditiile date. Incercam sa-i oferim totul si sa fim niste modele bune pentru el - pe principiul "fii ceea ce vrei sa devina copilul tau". N-o sa-i pot spune niciodata ca mi-am sacrificat intreaga viata si m-am dedicat total cresterii si educarii lui, dar sunt ferm convinsa ca nu va simti niciodata ca e mai putin iubit sau ca e neglijat. In fine asta e deja cu totul alta discutie.
Ideea de baza era nu sa caut alternative la gradinita (am derulat deja toate posibilitatile si scenariile in cap inainte sa aleg gradinita si asta e singura varianta care sta in picioare) ci sa inteleg ce-mi transmite copilul prin comportamentul lui (pt ca, la varsta asta, manifestarile de genul asta sunt o cale de comunicare), sa inteleg prin ce trece el si sa gasesc solutii sa-i fac acomodarea mai usoara. Poate e doar o etapa peste care suntem nevoiti sa trecem si, in functie de rabdarea si tactul nostru, putem trece mai usor sau mai greu.. Am si exemple (chiar in anturajul apropiat) de copii crescuti acasa, in sanul familiei, care se manifesta urat, fac tot felul de crize chiar si la varsta mare si in public. Deci lucrurile pot lua o turnura nedorita si daca-l tii acasa cu tine, nu stiu daca i-ar fi fost lui mai bine cu o bunica depresiva si ocazional isterica si cu activitatile educative oferite de TV - stiri, reality-showuri. Copiii imita tot.. |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| bulibuli wrote: Deci lucrurile pot lua o turnura nedorita si daca-l tii acasa cu tine, nu stiu daca i-ar fi fost lui mai bine cu o bunica depresiva si ocazional isterica si cu activitatile educative oferite de TV - stiri, reality-showuri. Copiii imita tot..
Foarte adevarat! Succes in continuare cu gradinita, buli! |
|

| Incet-incet trec norii de furtuna. Numai bine in continuare, Buli. In rest... total de acord! |
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Buli , total de acord ! Esti o mamica dedicata , iubitoare si faptul ca incepi serviciul, nu vad de ce ar fi asta o problema pentru cineva. Asteptam noutati despre Bibi! Cel mai important este sa fie fericit si sanatos. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Fetelor, nu am mai apucat sa scriu pe aici, dar se pare ca am scapat destul de usor (sunt inca in garda, totusi.. nu zic hop). Ne e tare bine in 3, incredibil ce relaxata si libera ma simt, am alt tonus (sotul cred ca mai tanjeste putin dupa confortul de a sta cu maica-sa care nu-l lasa sa ridice un pai, dar incerc sa-l ignor). Cu bibi nu am mai avut probleme de atunci, in afara de ceva alintaturi si tentative de manipulare pe care le putem gestiona fara probleme. La gradi intr-o zi ne-a spus educatoarea ca a fost mai agitat si nu s-au putut intelege cu el, dar din moment ce nu m-a sunat inseamna ca nu a fost chiar asa grav, s-a descurcat ea (a coincis si cu aparitia unei maselute, cred ca de asta a avut o zi mai proasta). In rest e de o veselie si dragalasenie nemaivazute . Saptamana asta avem prima serbare, suntem bondaras!! |
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Super , ma bucur pentru voi ! Bunicile (unele dintre ele ... mai ales din partea tatalui ) pot fi foarte nocive cateodata , toate ne-am confruntat cu asa ceva . Cel mai bine pentru pitic e la gradi, mai ales ca aveti si voi intimitatea voastra in casa si barbatul ramane barbat . Pupici pentru dragalasul frumos , |
|

| Ma bucur ca ati scapat. Numai bine la voi!! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Ma bucur si eu de vestile bune |
|
|