Accesele de furie si violenta la copiii mici
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Wednesday, April 16, 2014 2:05 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
bulibuli wrote:
Totusi, noi parintii trebuie sa luam atitudine, sa nu lasam lucrurile sa evolueze in directia gresita pt ca sufera copilul. Exact sentimentul asta il am, nu ca e obraznic ci ca sufera, nu sunt suparata sau nervoasa pe el, ci mi-e mila. Mi se rupe inima de mila mai ales ca ma simt neputincioasa.

Pt noi e un soc destul de mare pt ca pana acum nu am avut asa probleme cu el, de felul lui e un copil linistit, f vesel nu e plangacios sau nervos. E prea brusca trecerea. Nu ne asteptam la asa ceva.

Nuuu, nici nu se pune problema de obraznicie.

Am facut o constatare din experienta mea: sunt copii usor adaptabili si care se integreaza foarte usor in colectiv - se pierd in multime, asa - ori care stiu instinctiv sa gestioneze situatii de " criza " - criza pentru ei - si altii care trebuie invatati... dusi de mana - ca idee, concept - o perioada mai lunga... au nevoie de mai mult sprijin si de nenumarate dovezi de... diverse - in functie de nevoile lor sufletesti ori emotionale. Altii nu au " intuitie "... altii trebuie permanent stimulati... in fine... fiecare trebuie luat asa cum e.

Eric e singurul dintre copii la care ne-am confruntat cu diverse problemute ( nimic foarte serios ) in functie de situatie deci iti inteleg socul si neputinta. La ceilalti, copilaria mica a fost - si este - extrem de usoara si fara complicatii ( exceptand, bineinteles, furtunile din trecut, cu destramarea familiilor si adaptarea la viata noua pe care le-am impus-o si care, bineinteles, lasa cicatrici ). Chiar daca acasa e intr-un fel - vesel, voluntar, glumet, darnic, muncitor -, la gradi ne-am mai confruntat cu una-alta iar, per total, am mai fost in situtia de a nu sti cum sa reactionez incat sa fie bine.

Acasa vrea sa faca pe plac, ajuta, e iubitor si atent - cum iti spuneam si mai sus - pe cand la gradi e descris in ultimul timpul ca fiind agitat si obraznic ( printre altele bune care, insa, sunt amintite doar in treacat ). Eu stiu ca el asa reactioneaza cand e frustrat, nedreptatit - din punctul lui de vedere - ori neinteles. De aceea lui mereu trebuie sa-i explic si sa justific... pentru a intelege. Avem perioade si perioade...

Un lucru am invatat - si asta e de folos tuturor parintilor -: niciodata nu-l cert sau ii fac observatie de fata cu altii si niciodata nu-l pedepsesc de doua ori pentru aceeasi fapta. Chiar daca educatoarea imi spune ca a fost obraznic si-l mustra de fata cu mine, eu tac si ascult... il tin langa mine si-i dau de inteles ca sunt alaturi de el si-l sustin indiferent ce face. Nu-l pot certa si eu si ea... atunci, el s-ar simti abandonat si tradat. Dupa ce plecam e alta poveste.
Iar daca a fost pedepsit la gradi, nu mai primeste si acasa o alta pedeapsa pentru aceeasi fapta. Ii dau credit educatoarei.

Partea buna e ca toate trec si nu e de disperat.

Ai dreptate cand spui ca noi trebui sa luam atitudine. Alta cale nici nu exista. Noi suntem tot sprijinul lor.

Cris-DL
Scris: Wednesday, April 16, 2014 2:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
bulibuli wrote:
Exact sentimentul asta il am, nu ca e obraznic ci ca sufera, nu sunt suparata sau nervoasa pe el, ci mi-e mila. Mi se rupe inima de mila mai ales ca ma simt neputincioasa.

computerlove computerlove Cat te inteleg!! coeur
Sper sa depasiti cat mai repede momentul...

kali wrote:

Un lucru am invatat - si asta e de folos tuturor parintilor -: niciodata nu-l cert sau ii fac observatie de fata cu altii si niciodata nu-l pedepsesc de doua ori pentru aceeasi fapta.

Bravoo Bravoo Niciodata!!!!

kali wrote:

...pe cand la gradi e descris in ultimul timpul ca fiind agitat si obraznic ( printre altele bune care, insa, sunt amintite doar in treacat ).

Cu asta m-am confruntat si eu acum 1-2 ani, cu Luca de data asta, pana m-am enervat atat de tare si am refuzat sa mai merg sa-l iau eu, sau daca mergeam nu mai urcam sus la clasa, ci il chemam jos... Mi se luase, pe bune!! Si, ce credeti, vazand ca nu mai urc, a cobarat ea sa-mi spuna ca numai al meu face, drege, etc. Nimicuri. Si iarasi mi-a sarit, insa am fost o "duoamna" - i-am spus ca o sa vorbesc cu el acasa, dar sunt si ei copii, nu stane de piatra.NuImiPasa Acum, si-au dat seama ca-s nebuna, sau s-a mai potolit piciul meu ?!? oare ...Mi-l lauda mereuCrazy
Eu nu dau credit in totalitate educatoarei (si nimanui), ascult parerea, da, insa imi cunosc si copiii indeajuns. Nu se poate ca un copil de aprox. 3 ani (referitor la aceasta poveste) sa aiba 2 feluri total diferite de comportament, unul acasa, altul la gradi. Ca mai sunt si derapaje, asta e altceva, insa nu zi de zi...
Si da, sunt copii si copii - unii se adapteaza extrem de usor oriunde si oricand, altii mai greutz...

bulibuli
Scris: Wednesday, April 16, 2014 2:44 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Sper sa tin minte aceste sfaturi, la mine e ok la gradi (asa pare) - educatoarea il lauda, zice ca e vesel, ascultator, pune jucariile la loc, participa la activitati (spre deosebire de prima saptamana) imi mai povesteste de mici conflicte pe care le are cu alti copii si cum le gestioneaza ea, mi se pare ca procedeaza corect. Nu stiu lui cum i se pare, dar de regula nu e un copil f insistent care sa se dea cu fundul de pamant si sa nu priceapa ca nu are voie sau ca trebuie sa returneze un obiect. Eu nu-l cert niciodata cand il iau de la gradi, dar nici n-am motive.
bulibuli
Scris: Wednesday, April 16, 2014 10:55 PM

Azi a fost super ok, vesel si jucaus cum e el de obicei. Nu a facut mofturi nici la masa sau la somn... angel
shirel
Scris: Wednesday, April 16, 2014 11:23 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Kali,ce ma recunosc cu Oshry in toate intamplarile tale cu Ericutz!!Daaa intradevar nici eu nu pedepsesc sau imi critic copii in fatza altora totul se intampla intre 4 ochii nici in fatza fratilor lui, doar in anumite cazuri cand vorbesc in mod general.
Si inca ceva foarte important as adauga la cele spuse aici niciodata nu vorbiti in fatza copilului despre planurile voastre despre el sau despre comportamentul lui cu celalat parinte nu mai spun de problemele sau conflictele dintre voi in familie asta poate produce chiar si unui copil de 2 ani prin felul lui de a intelege ca ceva nu este in regula intre voi si poate chiar automat si fara nici o intentie isi aude numele intr-o asemenea cearta si sa creada ca el este vinovatul (asa in felul lui de copil si atunci poate sa incerce sa se pedepseasca singur ,sa se bata cu palmele pe fatza si sa tipe continuu )se asemana mult cu ceea ce face Calin chiar .Copii mici interpreteaza orice cu mult mai multa fantezie decat noi mai ales daca nici nu prea ne inteleg limbajul ei numai ne privesc se uita la fatza noastra ,la expresia fetei ,la tonul vocii noastre si ne vad suparati . Cine stie cum ne vad ei in mintea lor deci NICIODATA nu certuri ,nu contraziceri si nu va discutati problemele familiare despre soacra ,bani ,servici in fatza copiilor si deasemenea NICIODATA nu luati o decizie cu partenerul de viatza al vostru despre copii in fatza lor .Chiar si copii mai mari se pot invinovati crezand ca din cauza lor parinti sau cei din jur sunt suparati.Deci orice probleme aveti sau stari mai tulburatoare cat mai departe de astia mici.

Buli,sper sa te linistesti si totul sa ia un bun sfarsit cu Calin, cat despre soacra stim si intelegem cu toate ca sunt probleme dar stii ca nu se merita nici nervi nostri si nici nimic altceva oricum nu le vom schimba niciodata nici ideeile nici faptul ca mereu cred ca au dreptate.sic ras Cheek Kiss
bulibuli
Scris: Thursday, April 17, 2014 9:44 AM

Ai mare dreptate Shirel, noi evitam pe cat posibil sa vorbim de fata cu el dar soacrei cum sa-i spun? Inca de la inceput a comentat despre gradinita, de cate ori venea de la gradi copilul incepea pe un ton iritat-tipat: uite ce flamand e, nu-i dau alea sa manance, uite e mai nervos - repeta de 10 ori pe zi de fata cu el ca e nervos, e nervos.. copilul la varsta asta intelege mai mult decat credem noi. Am incercat sa-i spun sa nu mai vorbeasca asa de fata cu el, dar ma ignora total, nu mai spun ca ieri iar i-am auzit cu vesnicul "RUSINE" (pe un ton scarbit asa) ca facuse in pampers, desi le-am repetat de zeci de ori ca nu trebuie sa-l umilesti si sa se simta rusinat pt un act fiziologic. Dovada ca acum nu mai spune cand face caca, se ascunde si nu recunoaste - desi la un moment dat cerea oala si facea aproape de fiecare data la ea... pana a facut odata in pampers si au sarit cu gura pe el "rusine, puturosule, sa-ti fie rusine"... banghead Oricat le-as spune ma sfideaza ca doar ei au crescut copii si cu rusine si 2 palme la fund la un an faceau la oala... ce sa le mai zici?
bereea
Scris: Thursday, April 17, 2014 9:46 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Buli, scuza-ma, dar nu-i poti pune valiza la usa soacrei?
bulibuli
Scris: Thursday, April 17, 2014 9:59 AM

Draga mea, noi i-am anuntat din februarie ca i-am gasit gradinita si va incepe in aprilie sau mai daca e sanatos si totul e ok. Pt ca nici noi nu mai puteam suporta crizele de isterie/depresie ale soacrei dar si ei dadeau mereu de inteles ca-s nemultumiti, ca lipsim mult de acasa si ei nu mai pot, am grabit lucrurile putin si l-am inscris de la 1 aprilie. La fel, i-am anuntat in martie ca e deja inscris, va merge de la 1 aprilie sa stie sa-si aranjese treburile.. Dupa 1 aprilie au inceput ba sa se programeze la fizioterapie, ba sa-si faca ochelari, aparat auditiv, dantura, etc. Tot mai apare cate ceva, cred ca sta si se gandeste noaptea ce probleme de sanatate sa mai rezolve.. mai ieri si-ar fi scos colecistul ca tot o supara... N-au putut sa-si faca programari din februarie - martie ca pana in aprilie sa fie terminate. Cand am auzit ca-si fac planuri de Paste am hotarat sa plecam de-acasa, sa fim numai noi 3 sa mai respiram putin. Le-as zice.. dar nu pot pt ca o sa aud replica "cat am fost buni de munca ne-ati tinut, acum ca avem nevoie ca suntem bolnavi nu mai aveti loc de noi".. asa ca mi s-a parut de bun simt sa-i las sa-si rezolve problemele de sanatate si sa plece cand vor ei, doar ca tot apar peste noapte alte si alte probleme de rezolvat. Acum auzeam ca vorbea la telefon ca dupa Paste pleaca... numai de nu si-ar mai baga nasul in treburile noastre.. tare bine ar fi!!
kali
Scris: Thursday, April 17, 2014 10:04 AM
Nivel

Cris-DL wrote:
Eu nu dau credit in totalitate educatoarei (si nimanui), ascult parerea, da, insa imi cunosc si copiii indeajuns. Nu se poate ca un copil de aprox. 3 ani (referitor la aceasta poveste) sa aiba 2 feluri total diferite de comportament, unul acasa, altul la gradi. Ca mai sunt si derapaje, asta e altceva, insa nu zi de zi...
Si da, sunt copii si copii - unii se adapteaza extrem de usor oriunde si oricand, altii mai greutz...

Si eu sunt la faza in care mi-s " duoamna " dar s-ar putea sa mi se termine resursele.
Cel mai tare ma irita etichetele puse copiilor pentru ca asa le dezvoltam complexe. Nu exista copil obraznic, neascultator, lenes, etc... Mai ales la varsta mica. Toate sunt consecinte ale comportamentului nostru si a abordarii noastre gresite.

Eu nu mi-l consider pe al meu obraznic ci vad dincolo de comportament si mi-e clar motivul... in fine... ai dreptate cand spui ca nu dai credit nimanui. Nici eu!

Shirel, Cheek Kiss

Buli, chiar asa... nu poti purta o discutie cu iubitul tau ca sa-i faca bagajele maica-sii? Micul tau vede in casa 2 comportamente si atitudini total diferite... offf!!
Ma bucur ca ieri a fost ok.
bulibuli
Scris: Thursday, April 17, 2014 10:31 AM

Am vorbit, e dificil sa le spuna, sunt genul de oameni carora nu poti sa le spui nimic. Mai ales soacra. Ar face iar crizele ei de plans isteric si nu mai vrem. Vrem liniste. Plus ca nu vrem sa se termine asa, mai e putin hai sa ne abtinem cat putem sa mai rezistam cateva zile ca sa ne despartim in termeni buni ca poate om mai avea nevoie vreodata (mai mult ca sigur). Sper insa sa nu mai apara nimic dupa Paste ca eu nu mai rezist mult. Sunt ca o oala sub presiune..

Vis a vis de adaptarea la gradi noi am incercat sa ascultam sfaturile psihologilor, sa avem mereu o atitudine pozitiva, fara sa simulam: "ura, mergem la gradi, la copii", sau "mergem fiecare la serviciul lui, abia astept sa ne vedem dupa serviciu sa povestim cum a fost", etc. PE cand acasa il asteapta bunica cu nervi si bocete (la propriu, cu lacrimi, nu glumesc)... saracul, mititelul, ai fost la gradi, n-ai mancat, n-ai dormit, esti obosit, esti nervos, ti-e foame, de ce esti trist (desi copilul intra zambind pe usa)... etc. I-am zis si sotului ca nu e bine, ca uite ce-a zis madam psiholog cu atitudinea pozitiva, bla bla. Concluzia: n-avem ce face. Nu poti sa-i spui nimic, ca plange.
kali
Scris: Thursday, April 17, 2014 10:35 AM
Nivel

Bineinteles ca asta e atitudinea cea mai desteapta; e bine cat inca reusesti sa te controlezi. Pup si... ce sa-ti doresc? Sa treaca timpul mai repede. Cand veti ramane voi 3 se vor regla multe lucruri.
bulibuli
Scris: Thursday, April 17, 2014 10:48 AM

Doamne ajuta!!! Asa mi-e dor sa fim noi 3!!!!!!!
monica irimia
Scris: Thursday, April 17, 2014 10:55 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/3/2010
kali wrote:
Cand veti ramane voi 3 se vor regla multe lucruri.

Subscriu! Doamne-ajuta sa fie totul bine, Buli! DistanceKiss
Decat atmosfera ostila de acasa cu bunicii, mai bine la gradi cu zumzet de copii dornici de joaca. angel
Eu cred ca starile lui Bibi au fost de la ceva oboseala acumulata; poate intr-o zi nu si-a satisfacut somnul suficient la cresa si s-a dezlantuit. Daca ar avea o problema cu vreo persoana de la cresa, ar protesta dimineata, la plecare, nu la sosire.
Al meu la 8 ani se manifesta de nerecunoscut atunci cand e obosit, cu circ si lacrimi, de fapt drama.
bulibuli
Scris: Thursday, April 17, 2014 10:23 PM

Multumesc pentru sfaturi si sustinere, fetelor, nu va puteti imagina ce-a fost in sufletul meu cand l-am vazut asa. Sunt cateva fragmente din viata mea de mama pe care nu le pot uita si nu mi le pot ierta. Asa sunt eu. Mi-am mai revenit putin, ma bucur ca maine plecam!! Profit de mini- vacanta asta de Paste cand vom fi numai noi 3 sa-i observ mai bine comportamentul si sa incerc sa identific sursa frustrarilor lui. Zilele astea a fost tare vesel, chiar daca a mai facut mici mofturi, dar ce-i drept nu m-am dezlipit deloc de el cat a fost acasa.
shirel
Scris: Thursday, April 17, 2014 11:16 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Buli,doamne sper sa treceti cat mai repede peste tot si sa plece toti la casele lor si totul sa intre in normal.Si eu ma plang ca soacra mea nu vine sa-mi vada copii doar jumatate de ora si pleaca sa nu-i planga caini.Big Laugh Big Laugh Doamne mare-i lumea asta fiecare cu cel doare alcool uff dar stii ce ma rog macar noi sa avem minte si sa stim sa ne comportam cum ar trebui cu nurorile noastre (fiind mame de baieti fenomenul soacra ma c-am sperie sa nu dau si eu in babeala sic alcool ras )
Doamne ajuta ca totul sa fie bine si vacantza placuta .Sa fie atenta cum este comportamentul lui Calin numai cu voi doi asa iti vei da seama daca face crizele de furie fiindca-i buni cu voi.Pup.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.