Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| In fiecare casa exista acesti acarieni, mai multi sau mai putini, in functie de cat de multa curatenie se face si mai ales de cat de bine se face aceasta curatenie.
Ce sunt ACARIENII? Numele lor este Dermatophagoides Pteronyssinus.
Sunt niste microorganisme care se hranesc cu fire de par, resturi de piele, de unghii, etc, traiesc cca 5-6 saptamani si se inmultesc foarte repede. Prefera locurile dintr-un mediu mai cald si umed, dar ii puteti gasi pe covoare, draperii, perdele, printre haine aruncate pe un fotoliu, prin biblioteca, in locuri neumblate, sertare, la lustre, etc.
De ce sa nu traim cu ei ? Pentru ca sunt a 2-a mare cauza de alergii dupa polen. Foarte multe alergii sunt provocate de acesti acarieni si de asemenea si foarte multe boli respiratorii.
Daca aveti praf in casa, atunci aveti si acarieni. O saltea de pat nescuturata sau o lenjerie nescuturata zilnic sunt sursa a milioane de acarieni.
Trebuie sa aveti o foarte mare grija la camerele celor mici pentru ca ei pot face mult mai usor alergii, iar de la alergie la astm este un pas destul de mic
Daca sunteti alergic sau aveti un copil alergic, veti observa ca faceti destul de des rinita, uneori chiar astm. Ca sa fiti sigur daca sunteti sau nu alergic trebuie sa mergeti insa la un medic alergolog si sa efectuati o serie de teste.
Eu am intrebat medicul meu pediatru daca e OK sa ii fac niste teste lui Andrei ca sa stiu sigur daca e vorba de alergie si la ce anume a dezvoltat aceasta alergie, dar mi-a spus ca aceste teste se pot face numai la pacienti mai mari, nu la copii asa mici.
In schimb mi-a dat ca si antialergic Claritine, 2.5 ml seara la culcare. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Valea...eu numai cand aud de ei ma apuca scarpinatul! Incerc sa nu ma gandesc la ei, si totul e bine! Adriana, Claritine nu are ce sa-i faca rau...poate Andrei nu e alergic! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Exact aceeasi reactie am si eu... ma apuca scarpinatul Incerc sa nu ma gandesc nici eu, si atata timp cat nu-mi creeaza neplaceri, nu ma complic. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Brrr, asa mi-a venit un chef de curatenie generala...La mine nu e parchet pe jos ci mocheta Va dati seama cati acarienasi misuna prin mocheta mea?Mai ales ca acum a inceput si Daria sa se tavaleasca pe jos.In week-end declansez curatenia ca la carte pana nu sfarsesc halita de un acarian |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mai gasiti informatii despre acarieni si aici http://www.astmasan.ro/pliante/2.html |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Criminali!!!! Am o alergie infioratoare la acarieni si fi-meu face, deja a doua oara in toamna asta, rinita...daca ma mosteneste, e jale! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| SI eu sunt alergica la multe...dar ca sa nu am de-a face cu acarienii folosesc doar perne anti-alergice, iar pilotele le aerisim zilnic. Covoarele le batem in zapada iarna si se curata super iar saltelele de la pat le bat vara si le schimb la cativa ani. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Iarasi ma omoara alergiile!!!!
Plus ca ma critica al meu, ori de cata ori ma vede cu aspiratorul la mana....nu mai suporta, zice el, sa fac mereu curat (adica, maxim de 2 ori/ saptamana, dar ma rog.....). Si tocmai azi imi aduce o brosurica despre alergii, alergeni si modalitati in care ne mai putem proteja...si ghici ghicitoare!?! ...scria acolo, negru pe alb, ca in cazul alergicilor e necesar sa: - aspiri cel putin de 2 ori/ saptamana - stergi praful zilnic (ma rog...asta e putin prea mult) - schimbi asternutul paturilor cat mai des - folosesti perne antialergice - scuturi hainele de ext inainte sa intri in casa....etc, etc
Replica dragului meu sot...pai normal, "uffff...n-am stiut ce iti dau"
Asa ca, intrebare:
De cate ori aspirati/ saptamana, cele care suferiti de alergie sau/si cele care v-ati gandit sa preveniti instalarea ei? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Noi nu avem alergii, dar...aspir la 2 zile, sterg praful cam o data pe saptamana pe mobile si zilnic pe glafurile de la termopane, spal pe jos tot la 2 zile cand aspir...de aspirat s-a intamplat sa aspir si mai des, din cauza biscuitilor sfaramati de Dav, a painii pe care o gaureste sa pape miezul...Perna antialergica nu foloseste decat Dav, dar i-am cumparat-o ca mi-a placut, nu ca e antialergica, de schimbat asternuturile, la Dav saptamanal, la noi la 2 saptamani sau daca mai doarme Dav cu noi, saptamanal...Nu avem cum sa schimbam hainele de exterior la usa, ca nah! nu te poti dezbraca in scara blocului, dar hainele de exterior sunt de exterior, cand intram in casa ne schimbam... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Da, e treaba urata cu acarienii. Eu pot sa va zic cum s-a rezolvat la mine. Noi ne-am hotarat sa cumparam un aspirator din ala scump, cu apa in loc de sac, ceva nemtesc. Face treaba foarte buna si nu are nevoie de filtru Hepa. Am inteles ca nici cu hepa nu e mare scofala ca se infunda si trebuie sa-l schimbi mereu, si costa ceva. Aspiratorul asta chiar nu are consumabile. Fetelor, a trecut un an de cand il am si sunt supermultumita de el. Nu mai am praf in casa. Casa e mult mai curata. Salteaua si pernele nu le mai curat saptamanal, acum le curat cam 1 data pe luna si e bine. Toata curatenia dureaza 15-20 min lejer. Testul cu praful e simplu, daca vezi praf pe mobila dupa ce ai dat cu aspiratorul, sau a doua zi, atunci e problema mare. La aspiratorul asta vezi cat de tare se murdareste apa, stii ce se intampla. Eu fac curatenie saptamanal, desi nu se vede praful apa tot se coloreaza (evident ca nu asa ca la inceput). Va dati seama ce este in casele noastre? Cand am inceput sa-l folosesc schimbam apa de 3-4 ori la o curatenie, acum fac toata casa cu aceeasi apa, adica 3 camere. Cand am curatat salteaua din dormitor prima oara si am vazut ce iese, mia venit rau, am vomitat. Si la copii era la fel. Aveam rinita alergica, si acum gata, nu mai e! Din prima luna nu am mai avut probleme. Ma uit ca suna a reclama ce fac eu aici, ar trebui sa ma plateasca astia de la Delphin.
|
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Mariuca wrote:Ma uit ca suna a reclama ce fac eu aici, ar trebui sa ma plateasca astia de la Delphin.
Chiar?Astia de la D*** nu altii? |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Al meu sot e alergic,dar rau de tot,din cauza asta aspir de 3 ori pe zi,dac nu o tine intr-una numai in stranuturi si ii curg ochii,plus ca ia medicamente Avand in vedere ca stam in centru se face un praf de te ia groaza Acum dau cu aspiratorul acum e un praf,plus ce-mi fac fetele frimituri cu biscuiti,paine Speram sa ne mutam mai pe langa centul unde nu mai asa mult praf! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| Noi avem saltele antianticarieni. Dar aspir zilnic, spal zilnic, sterg praful zilnic , perii covoarele zilnic.Si daca or mai ramane cativa...lasa-i sa stea , nici sa ma omor nu pot. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| t-mihaela wrote:Chiar?Astia de la D*** nu altii?
chiar asa |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu n-am sters link ul ca nu mi s-a parut reclama la un site / afacere personala. Si chiar ma gandeam ca e util. Si eu am un alergic acasa si .... chiar as incerca ! Ca ma termina cu stranuturile in miez de noapte , ochi lacrimati ....etc ! |
|
|