|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/17/2012 Mesaje: 205
| Trei legi recente :
1 . Noua lege a adoptiei: copiii vor trebui sa afle inca de cand sunt foarte mici ca au fost infiati
2. Ta?ii, obliga?i sa alapteze (înca o lege tîmpita)
3. Avortul, posibil doar cu aviz de la psiholog. O noua lege controversata: "Va fi ca in comunism"
Nu vi se pare ca se aplica perfect maxima : Aberatia acceptata de majoritate devine lege de Valeriu Butulescu ? |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Intr-adevar sunt aberatii:
1. copiilor adoptati li se va pune o eticheta si vor avea nevoie de psiholog sa treaca peste sentimentul de abandon. Oricata dragoste ar primi din partea parintilor adoptati, multi sufera enorm stiind ca mama lor i-a abandonat, ca au fost nedoriti de parintii biologici.
2. Tatii care alapteaza - nu vreau sa ma gandesc prea mult la asta, mi se pare grotesc.
3. Avortul - intai ar trebui sa se faca o serie de campanii edevarate de informare a tinerilor cu privire la relatiile sexuale - riscuri, consecinte, probleme, dar campanii in toate scolile, cu psihologi, medici care chiar sa se ocupe de proiect, nu doar niste pliante mici, seci, lasate pe mese si care ajung la gunoi, dar care sa coste enorm pentru ca trebuie cinea sa se imbogateasca repede. Doi - cand femeia vine sa fac avort, medicul ar trebui sa-i explice ce se va intampla, riscurile interventiei, poate fi si un psiholog de fata, desi nu stiu daca sunt atatia, iar sedinte de grup nu cred ca se pot face. Trei - dupa interventie trebuie facut un consult psihologic, pentru ca sunt sigura ca multe din femeile care avorteaza nu o fac din placere ci din cauza situatiei de moment. Si pentru multe ramane o cicatrice greu vindecabila. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Se pare ca parlamentarii nostri au prea putin de lucru , daca au timp sa scoata asemenea aberatii.Pentru avorturi as fi de acord sa se incerce "educarea" celor care considera avortul ca metoda de contraceptie.Eu sunt total impotriva avortului deci mi se pare ok sa li se spuna si sa li se arate ce inseamna sa faci acest lucru.Cu toate ca nu cred ca ar rezolva mare lucru. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| 1. Care copii adoptati??!! Ca legea e facuta in asa fel incat sa fie ataaaaat de grea procedura iar copiii adoptabili sunt ataaat de putini - desi centrele de plasament nu sunt goale -, incat ma intreb pe bune: despre ce vorbim noi aici???
2. Putin fortata formularea. Probabil vor sa scurteze durata C.I.C.-ului la 11 luni, ca nu-mi inchipui ca vor umbla tatii sa-si faca dosar de indemnizatie pentru doar 1 luna.
3. Am inteles ca e un proiect de lege care, sincer, nu cred ca va fi aprobat.
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/8/2012 Mesaje: 21
| Am vazut aseara pe TVR 1 un documentar socant : Nascuti la comanda – Decreteii 68’.
Finalizat în 2004, filmul este rezultatul unei munci de aproape sase ani, prin colaborarea unor mari specialisti din industria de film documentar.
'Nascuti la comanda. Decreteii' a avut premiera mondiala în noiembrie 2004, în Olanda, la cel mai mare festival international de film documentar din Europa: IDFA, din Amsterdam.
'Decreteii' a câstigat în 2005 Premiul Publicului si Mentiunea Speciala a Juriului la Festivalul International de Film Documentar Zagreb Dox, din Croatia.
Coproductie : TVR - România, Arte(ZDF), WDR-Germania, TV Ontario-Canada, Centrul Cinematografiei Hessa-Germania, Centrul National al Cinematografiei-România.
'Nascuti la comanda. Decreteii' prezinta 'povestea unuia dintre cele mai semnificative experimente sociale din istoria omenirii', dupa cum spune cineastul american John Alpert. Este vorba despre povestea Decretului nr. 770 pentru reglementarea întreruperii cursului sarcinii, din anul 1966, transformat în lege.
Decretul, semnat de Nicolae Ceausescu, prevedea ca o femeie are dreptul de a face avort doar daca are peste 40 de ani si patru copii în întretinere si interzicea orice forma de contraceptie.
Scopul Decretului 770 era cresterea demografica a României cu 10 milioane de persoane într-o perioada de 24 de ani. Cei aproximativ doua milioane de copii nascuti în urma acestui decret au fost numiti 'decretei'.
Legea pentru reglementarea întreruperii cursului sarcinii a fost unul dintre primele acte abrogate în decembrie 1989.
Descrierea filmului Nascuti la comanda – Decreteii 68’ preluata de aici.
Poate ca cei care propun sau voteaza asemenea legi ar trebui mai intai sa se uite la acest documentar. Oricum, la servicu am pus multe colege pe ganduri, in sensul ca s-au intrebat daca pariintii lor le-au dorit sau sunt rezultatul decretului . Voi ati dicutat cu parintii vostrii pe tema asta ? Eu astept un moment face-to-face pentru a "aduce vorba".
Am gasit o varianta care poate fi urmarita online aici. Nu se vede stralucit. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Ana_P wrote: Voi ati dicutat cu parintii vostrii pe tema asta ? Eu astept un moment face-to-face pentru a "aduce vorba".
.
Asa ceva nu se face e crud si lipsit de consideratie ,n-as aduce-o niciodata pe mama intr-o astfel de discutie...si mai exact ce s-o intreb " Mama ,daca ai fi avut dreptul la avort pe care dintre noi i-ai fi avortat... cati frati am mai fi ramas?"Nu vreau sa vad un parinte pus in asa situatie sa raspunda la astfel de intrebari.Pe bune esti malefica de-a dreptul.
Decretul nu a dat copii nascuti la comanda ,titlul intentionat induce in eroare in scopuri comerciale,americanii sunt buni la asta sa dea titlui care fac" bum",asa se fac bani.Nu a venit Ceausescu sa-ti spuna "Femeie timp de 5 ani vreau s afaci macar 4 copii ".S-a interzis avortul si atat ...si asta a fost foarte bine daca e sa ne mutam la alta discutie de la alt topic. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Mie nu mi se pare o aberatie ca tatii sa alapteze, firesc cred ca se refera la alaptarea cu sticla/biberon si nu la altele imaginate. Tatal poate ajuta, de ce nu? Mama poate folosi pompa pt recoltarea laptelui si tatal poate hrani bebelul, mama are libertate in felul asta, poate pleca, se poate relaxa etc etc, bebele primeste lapte matern sau de care are nevoie, iar tatal nu se simte inutil si inlaturat, se produce bond-ul sau cum s-o mai numi, atasare intre tata si bebe. Nu vad nici o aberatie in legea asta, ba chiar e foarte buna din punctul meu de vedere. Nu stiu exact scopul acestei legi, in Suedia de ex. mama are dreptul la 6 luni de concediu iar tatal la alte 6 luni, impartind timpul (sper sa nu ma insel), tatal fiind implicat in cresterea bebelului la fel ca si mama.
Aia cu adoptia e o tampenie, ar trebui lasat la liberul arbitru, sa decida fiecare parinte adoptiv cand copilul e pregatit de asa ceva, cu cat mai devreme cu atat mai bine zice MOA, ca ar trece mai repede si mai usor peste fara sa se cramponeze de alte idei adolescentine... |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| mikaela wrote:Mie nu mi se pare o aberatie ca tatii sa alapteze, firesc cred ca se refera la alaptarea cu sticla/biberon si nu la altele imaginate. Tatal poate ajuta, de ce nu? Mama poate folosi pompa pt recoltarea laptelui si tatal poate hrani bebelul, mama are libertate in felul asta, poate pleca, se poate relaxa etc etc, bebele primeste lapte matern sau de care are nevoie, iar tatal nu se simte inutil si inlaturat, se produce bond-ul sau cum s-o mai numi, atasare intre tata si bebe. Nu vad nici o aberatie in legea asta, ba chiar e foarte buna din punctul meu de vedere. Nu stiu exact scopul acestei legi, in Suedia de ex. mama are dreptul la 6 luni de concediu iar tatal la alte 6 luni, impartind timpul (sper sa nu ma insel), tatal fiind implicat in cresterea bebelului la fel ca si mama.
Cu siguranta nu au gandit-o asa. Ideea lor e ca mama sa beneficieze de indemnizatie de 11 luni - de ex., consecutive ori ba -, sa se intoarca la serviciu ( deci nici vorba de relax ), iar tatal trece la aparat 1 luna ( ce rost are?? ), de unu' singurel, asta daca nu considera cei de la job ca-i prea mare pauza si-i spune: frate, daca pleci, pleci cu totul. Acum... logic ar fi ca mama sa lase luna respectiva la final - ca nu mi se pare ca faci multi purici la serviciu timp de o luna, dupa care te intorci la alaptat -... lucru pe care cred ca si ei l-au avut in vedere si pe care mizeaza. In felul asta, tinand cont ca putini isi permit luxul de a-si lua time-out pe criza asta, vor sa reduca cic-ul cu 1 luna. Ca de altfel, nu stiu cum se calculeaza cu indemnizatia ( se face alt dosar?? ) atata timp cat veniturile difera... si ar mai fi multe semne de intrebare cu care nu are rost - totusi - sa ne batem capul... ca degeaba o facem.
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Si eu care credeam in naivitatea mea ca e bine pt mame
Pai daca mama se duce la munca o luna si intrerupe alaptarea, pierde tot lapticu' |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Am ajuns sa ma dau cu capul de pereti. Dupa cum probabil stiti (sau nu) s-a aprobat pana la urma legea stupida care spune ca tatal sa stea o luna si mama 11 luni. A intrat in vigoare de la 1 martie 2012 si a fost valabila pana in iunie cand iar s-a modificat legea si au scos tampenia asta ca si-au dat seama ca e o tampenie.
Buuuun, cum eu am nascut pe 7 martie, am prins numai bine stupizenia de lege. Si acum sun de mi s-a acrit de functionari si alti angajati pe banii mei sa aflu daca pot sa stau 1 an acasa sau trebuie sa ma intorc la 11 luni, si nimeni nu stie, nu are habar, nu a auzit de aceasta lege (ca e treaba mea s-o stiu nu a lor), se pare ca sunt PRIMA FEMEIE din Iasi care se confrunta cu aceasta problema. Am dat peste un cretin de functionaras care ma lua la zeflemea. Eu il intrebam daca am dreptul sa stau 12 luni si sa iau indemnizatie, el imi raspundea ca am dreptul la stimulent (ala de 5 mil.) atata timp cat ma intorc inainte de a implini copilul 1 an... desi i-am explicat cu calm, clar, ca e vorba de o lege care a fost valabila f putin timp si care ma obliga sa stau doar 11 luni. Am repetat de 3 ori intrebarea, de 3 ori mi-a dat acelasi raspuns. Am renuntat si am sunat la primarie la dna la care depun dosarul, s-a interesat (tot acolo unde am sunat si eu, deci irelevant) si zice ca pot sa stau pana la un an. Eu sunt convinsa ca habar nu au nici ei, sunt dezorganizati, si nu s-au mai confruntat cu problema asta.
Am de gand sa stau pana la 1 martie, dupa spusele lor e ok. Dar parca vad ca o sa se trezeasca un destept sa spuna ca nu am dreptul la indemnizatie pe ultima luna, ca trebuia sa ma intorc la serv pe 1 febr. Ca atunci cand e sa-ti ia banii, toti cunosc legea si-s scoliti!! |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Depune o adresa scrisa prin care ceri lamuririle de care ai nevoie si la care primesti numar de intrare la registratura. Sunt obligati sa-ti raspunda tot in scris iar in felul asta esti acoperita.
Pup si nu te enerva. |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Asta ma gandeam si eu.. telefonic, vorba zboara.. Dar nici nu stiu unde sa o depun. Cred ca la primarie, ca-s mai putin tampiti, acolo unde am depus si dosarul.. |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| am cerut parerea si pe avocat si mi s-a confirmat banuiala: va trebui sa ma intorc la 1 feb.
http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage?topicID=337393&pageID=0#1721219 |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bulibuli wrote:Asta ma gandeam si eu.. telefonic, vorba zboara.. Dar nici nu stiu unde sa o depun. Cred ca la primarie, ca-s mai putin tampiti, acolo unde am depus si dosarul..
Da, da... la primarie.
Si legea e interpretabila asa ca fiecare intelege ce poate. Ideea e ca daca tu ai raspuns oficial, scris, de la primarie, nu se vor sesiza aia never ever ( doar si ei au juristi, nu? ) si te poti folosi de nestiinta lor. Asta daca nu se sucesc intre timp si ajung la aceeasi concluzie ca cei de pe avocat.
|
|
|