A trebuit sa pierd 3 sarcini ca sa aflu ca am trombofilie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
NADIRA
Scris: Tuesday, September 19, 2017 11:16 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 9/19/2017
Buna fetelor,

am 37 ani si de un an de cand ne am hotarat sa avem al doilea copil am pierdut 3 sarcini , toate oprite din evolutie la 6 sapt.
Am facut analize hormonale, genetice si trombofilie toate sunt sunt bune dar cand au facut test la embrion, la a treia sarcina pierduta, au descoperit ca embrionul si placenta nu se dezvoltau cum trebuie din cauza ca nu ajungea oxigen si tot ce trebuie la ele , deci trombofilie, pentru o viitoarea sarcina mi-au dat Fragmin, Aspirina, Progesteron, si Acid folic.
As vrea sa va rog pe cele care aveti povesti asemanatoare sa-mi spuneti daca cu Fragmin totul a decurs ok, adica daca a-ti avut o sarcina normla, dusa la termen.
Medicul este pozitiv dar eu dupa trei pierderi nu prea pot sa fiu optimista si tare mult mi-as dori sa aud experiente de la voi.
Piti
Scris: Thursday, September 21, 2017 10:48 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/30/2017
Buna Nadira,pale imi pare rau ptr sarcinile pierdute si iti inteleg durerea si frustrarea. si eu am 36 ani si am pierdut doua sarcini, prima la 6 sapt si a doua la 8 sapt. La a doua sarcina oprita din evoulutie dr mi-a cerut sa fac examen histopatologic, ceea ce ai facut si tu ca sa aflu ulterior ca este irelevant acel examen la o sarcina incipienta. Asa mi-au 3 dr ginecologi. Mi-am facut toate analizele inclusiv cele de trombofilie si mi-am schimbat si dr ginecolog, de fapt am schimbat tot. Am zis ca o iau de la capat cu tot. Dr ginecolog la care am fost 10 ani mi-a spus ca ambele sarcini le-am pierdut din cauza unei anomalii cromozomiale si ca nu e nevoie sa fac vreo analiza. Am citit si am rascitit pe internet si am decis sa merg singura si sa fac tot felul de analize, tot ce tine de coagularea sangelui, pe langa profilul genetic de trombofilie mai sunt cateva (sindrom antifosfolipidic, lupic, homocisteina si multe altele) si am descoperit cu stupoare ca am MTHFR ambele gene heterozigote, PAI homozigot si factor RII heterozigot. Am fost la 3 dr ginecologi si toti mi-au spus ca nu trebuie sa fac tratament injectabil. In Aprilie am fost la o dr hematoloaga si mi-a prescris acid folic 3/zi, Aspenter 1/zi, Omega 3 si vitamina E. Le-am luat pana in August '17 cand am ramas insarcinata si am fost din nou la domnisoara hematolog si mi-a zis sa continui asa. Nu mi-a inspirat incredere si m-am dus la alt hematolog care mi-a prescris din prima injectii Fraxiparine de 0,4 una pe zi, Aspenter 1/zi, Femibion 1/zi, acid folic 1/zi, vitamina E, Omega 3, Duphaston 2/zi si Arefam ovule 1/zi. Sunt dispusa sa iau orice si sa fac injectii, doar doar sa fie bine. Acum sunt in saptamana 8 si la ecograf doctorul a fost multumit de ceea ce a vazut si a zis ca totul este in regula. Acum nu imi ramane decat sa ma rog la Dumnezeu ca totul va fi bine si ca voi duce sarcina cu bine la bun sfarsit. Ne gandim intr-adevar in fiecare zi daca totul este in regula, cat sunt la birou merg la toaleta si ma uit la burta si imi verific sanii, stiu ca nu este ok dar simt nevoia sa verific tot timpul. Acum dr a zis sa mai merg peste o luna. Cam lunga povestea mea dar sper sa te ajute cumva si sa nu se mai intample niciodata lucrul asta ptr ca stiu cat de dureros este. Sarcina trecuta am pierdut-o in saptamana Craciunului si a fost durerea de nenexplicat. Multa sanatate Nadira si sper sa scrie cat mai multe mamici astfel de experiente, poate putem preveni. coeur
NADIRA
Scris: Thursday, September 21, 2017 6:09 PM
Nivel

Felicitati Piti!Doamne ajuta, sa fie bebe sanatos si sa ai o sarcina usoara!
Eu sunt in Canada, nu prea pot face mare lucru de capul meu, imi trebuie trimitere mai peste tot, sistemul de sanatate este gratuit dar destul de greoi.
Sper din suflet sa mearga data viitoare pentru ca sunt la pamant si nu ma mai vad trecand din nou prin acest calvar. As vrea sa-mi spui te rog pentru ce sunt aceste medicamente: vitamina E, Omega 3, Duphaston 2/zi si Arefam ovule 1/zi.
Eu o sa iau cand raman gravida: aspirina 1/zi, progesteron ovule 1/zi, vitamine pregvit, acid folic 5 mg si Fragmin injectabil. Am vazut pe forumuri ca medicii din Ro dau aceasta vitamina E, nu inteleg dc, eu stiu ca e buna inainte de conceptie, in fine aici astia nu dau decat ceea ce am scris mai sus.
Cum analizele mele de trombofilie au iesit bine eu nu voi verge la un medic hematolog, sunt urmarita la o clinica specializata in sarcini perdute.

Iti doresc din suflet multa sanatate tie si lui bebe, roaga-te la Maica Domnului sa fie langa tine.
NADIRA
Scris: Thursday, September 21, 2017 6:18 PM
Nivel

Am uitat sa-ti spun ca si eu tot in saptamana craciunului am pierdut prima sarcina, mai exact pe 20 decembrie, aveam 9 sapt dar sarcina se oprise din evolutie la 6 sapt.
A doua sarcina am pierdut-o in aprilie si a treia in august, amandoua la 6 sapt.
Medicul care nu a fost de acord sa mi dea data trecuta injectii mi-a zis clar ca la test s-a descoperit ca placenta si embrionul nu se dezvoltau cum trebuie ceeea ce este clar de la trombofilie, chiar daca analizele sunt ok, ele nu acopera decat 80% din mutatii asa ca de data asta sper sa mearga cu fragmin.
Este un grup pe Facebook pt mutatia MTHFTRomania daca te intereseaza.
Pupici
Piti
Scris: Friday, September 22, 2017 9:36 AM
Nivel

Buna Nadira, eu am inceput sa imi fac injectiile la 6 sapt. Dr. mi-a spus ca daca embrionul nu este ok de la bun inceput, degeaba iau pastile si fac injectii caci corpul tot il va elimina. De asemenea mi-a spus ca nu are cum sa se opreasca din evolutie in primele 8 saptamani din cauza trombofiliei. Sunt atat de impartite parerile ca nici nu mai stii pe cine sa crezi. Voiam sa te intreb, cand aveai 9 sapt. si s-a oprit sarcina din evolutie la 6, ai simtit ceva? sau ti-a dat ceva de banuit sarcina? eu gandindu-ma ca trebuie sa mai merg peste o luna la dr., astea 4 saptamani ma fac sa o iau razna. am zile cand ma simt foarte bine si nu mai sunt imbalonata si atunci nu fac decat sa ma gandesc la ce-i mai rau. Am citit ca vitamina E ar diminua riscul de avort Joaca un rol important in functionarea adecvata a sistemului imun, repararea ADN-ului si procesul de respiratie celulara Joaca un rol important in functionarea adecvata a sistemului imun, repararea ADN-ului si procesul de respiratie celulara si joaca un rol important in functionarea adecvata a sistemului imun, repararea ADN-ului si procesul de respiratie celulara. Omega 3 ajuta la dezvoltarea fetala, mie mi le-a prescris inainbte de a ramane insarcinata si tin minte ca dr hematolog a spus sa incerc sa iau macar trei luni aceste vitamine plus Aspenter (aspirina)si acid folic inainte de a ramane insarcinata. poate nu ar fi rau sa le iei de pe acum, bineinteles cum iti recomanda dr. Eu iti doresc mult noroc Nadira si multa sanatate si sper sa ramai insarcinata cat mai repede. Nu am mentionat, la a 3a sarcina am facut stimulare ovariana. Nadiraa, de cand am luat vitamine ciclul menstrual a fdevenit de 28-30 zile, inainte il aveam de 25-27. nu stiu daca asta are ceva de a face, dar din cate am citit cica ar fi posibil ca la un ciclu de 25 zile, ovulul nu are timp sa se maturizeze. Te pup si tinem legatura.
NADIRA
Scris: Friday, September 22, 2017 4:00 PM
Nivel

Draga Piti,

Iau si eu aspirina, acid folic preventiv chiar si un complex de vitamine B, calciu si magneziu iar cand o sa fiu insarcinata o sa iau Preg vit, au toate vitaminele necesare pt o gravida si acid folic 5 mg.
Legat de intrebarea ta , nu vreau sa te sperii dar nu am avut nici cea mai vaga idee ca sarcina nu evolua, aveam greturi, sanii umflati, vomitam, a fost un soc, poate cel mai mare din viata mea, a doua si a treia oara imi era teama ca si tie, dar simptome de gravida am avut tot timpul.
A treia oara am luat aspirina si tot degeaba, tot s-a oprit, nu trec de 6 sapt, nu-i aud inimioara , de aceia eu sunt nevoita sa fac injectii imediat cum raman gravida.
Am ciclul regulat, raman repede gravida, sper ca si de data asta o sa fie asa, sper ca o sa ma ajute injectiile astea, mi am pus toate sperantele in ele.
Eu am citit ca si osteopatia ajuta, mi am facut o programare la osteopat pe 3 octombrie, iti zic atunci mai multe.
Eu te sfatuiesc sa faci o eco, pentru linistea ta, nu astepta 4 sapt, e prea mult, sunt sigura ca o sa fie bine, deja ai depasit 8 sapt, curaj, eu cred ca o sa te ajute mult injectiile, cauta grupul ala pe facebook, e fff interesant , sunt multe povesti pozitive dar si o doamna doctor draguta care raspt la intrebari legate de trombofilie mai ales pt mutatia MTHFR.
te pupic
p.s. azi imi iau si eu vit E
NADIRA
Scris: Friday, September 22, 2017 8:23 PM
Nivel

Salut Piti,
Am luat vit E, are 400 UI, poti sa mi zici te rog cat ti a recomandat medicul sa iei?
Piti
Scris: Saturday, September 23, 2017 10:28 AM
Nivel

Buna Nadira. Sunt capsule de 100 mg si iau una pe zi. De ieri nu mai am niciun simptom iar sanii nu ma mai dor deloc. Burta o simt moale si am un sentiment neplacut. Acelasi pe care l am avut si data trecuta cand am pierdut sarcina.
Sorina_85
Scris: Saturday, September 23, 2017 2:26 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/21/2017
Piti wrote:
Nu mi-a inspirat incredere si m-am dus la alt hematolog care mi-a prescris din prima injectii Fraxiparine de 0,4 una pe zi, Aspenter 1/zi, Femibion 1/zi, acid folic 1/zi, vitamina E, Omega 3, Duphaston 2/zi si Arefam ovule 1/zi.coeur

Buna Piti, imi pare rau de intamplarile dureroase prin care a trebuit sa treci. 2 sarcini am pierdut si eu si sunt destul de nelinistita si speriata cu gandul la o viitoare sarcina pt ca imi este frica sa nu patesc la fel. Si eu am niste mutatii gasite in urma analizelor de trombofilie pentru care am primit de la 2 doctori hematologi vitamina E, omega 3, Aspenter si acid folic. Am observat ca esti din Brasov. Imi poti spune, te rog, la ce dr hematolog ai fost si ti-a recomandat injectabile? As vrea sa ma asigur ca mi-ar spune acelas lucru ca cei la care am fost eu. Mi-as fi dorit sa ajung in Bucuresti, la Dr Uscatescu, pe care o recomanda toata lumea, dar nu am cum sa ajung la dansa. Sa dea Dumnezeu sa fie bine de data asta si sa stea puiutul tau pana la termen in burtica !
Sorina_85
Scris: Saturday, September 23, 2017 2:54 PM
Nivel

NADIRA wrote:
Buna fetelor,

am 37 ani si de un an de cand ne am hotarat sa avem al doilea copil am pierdut 3 sarcini , toate oprite din evolutie la 6 sapt.
Am facut analize hormonale, genetice si trombofilie toate sunt sunt bune dar cand au facut test la embrion, la a treia sarcina pierduta, au descoperit ca embrionul si placenta nu se dezvoltau cum trebuie din cauza ca nu ajungea oxigen si tot ce trebuie la ele , deci trombofilie, pentru o viitoarea sarcina mi-au dat Fragmin, Aspirina, Progesteron, si Acid folic.
As vrea sa va rog pe cele care aveti povesti asemanatoare sa-mi spuneti daca cu Fragmin totul a decurs ok, adica daca a-ti avut o sarcina normla, dusa la termen.
Medicul este pozitiv dar eu dupa trei pierderi nu prea pot sa fiu optimista si tare mult mi-as dori sa aud experiente de la voi.

Buna Nadira,
Imi pare rau pentru pierderile suferite, stiu cat sunt de dureroase si ce traumatizante sunt. Aceeasi problema o am si eu, sarcinile la mine se pierd la inceput( 2 la numar) iar un doctor hematolog mi-a explicat ca e foarte posibil ca din cauza unor mutatii genetice( gasite dupa analize de trombofilie) sa se formeze mici trombi care sa blocheze oxigenarea corespunzatoare a embrionului, drept urmare nu se dezvolta cum trebuie si ulterior se elimina( asa cum ti s-a spus si tie )
Eu zic ca sub tratament sunt sanse foarte bune ca problema la tine sa se rezolve si sa duci la bun sfarsit o sarcina. Gasita si tratata corespunzator problema asta cu trombozele are mari sanse de rezolvare. Sa te ajute Dumnezeu sa iti implinesti visul de a fi mama. Curaj, ca se poate! Cheek Kiss
Piti
Scris: Tuesday, September 26, 2017 1:28 PM
Nivel

Buna Sorina. Initial am fost la Dr Lazaroiu si mi a dat acelasi tratament pe care il iei tu. Cand am ramas insarcinata am fost din nou la ea si mi a vorbit mizerabil, De o obraznicie fara limite. Mi a zis sa continui cu Aspenter desi i am zis ca sarcina anterioara am pierdut o luand Aspenter. Ii voi face o plangere pe viitor dar deocamdata sa imi fie bine. Dupa obraznicia cu care m a tratat desi lucreaza in Medlife, m am dus la dr Gheorghita Emanuel care mi a prescris pe loc Clexane sau Fraxiparine de 0,4. Tu la ce dr hematolog ai fost?
NADIRA
Scris: Tuesday, September 26, 2017 4:34 PM
Nivel

Piti wrote:
Buna Nadira. Sunt capsule de 100 mg si iau una pe zi. De ieri nu mai am niciun simptom iar sanii nu ma mai dor deloc. Burta o simt moale si am un sentiment neplacut. Acelasi pe care l am avut si data trecuta cand am pierdut sarcina.

Piti, totul o sa fie bine, acum faci Clexane, du-te te rog si fa o eco, simptomele pot disparea asta nu inseamna ca ai pierdut sarcina, cum ti-am zis eu vomitam si aveam greata desi sarcina se oprise de 3 saptamani.
Curaj, mergi la biserica, roaga-te la Maica Domdului si la Sf Nectarie sa te ajute sa-ti tii sarcina, sa fii sanatoasa si tu si bebe.
Te inteleg perfect, o sa ma rog pentru tine!
Cauta grupul MTHFTR pe Facebook, o sa vezi ca e un medic care te ajuta cu mutatia asta, din ce am citit eu nu ar treb luat acid folic la mutatia asta, in fine eu am vb pe mail cu medicul, iti citeste rezultatele de trombofilie, o pers fff draguta, dr. Iosefina Speers.
Pupici
NADIRA
Scris: Tuesday, September 26, 2017 4:50 PM
Nivel

Sorina_85 wrote:

Buna Nadira,
Imi pare rau pentru pierderile suferite, stiu cat sunt de dureroase si ce traumatizante sunt. Aceeasi problema o am si eu, sarcinile la mine se pierd la inceput( 2 la numar) iar un doctor hematolog mi-a explicat ca e foarte posibil ca din cauza unor mutatii genetice( gasite dupa analize de trombofilie) sa se formeze mici trombi care sa blocheze oxigenarea corespunzatoare a embrionului, drept urmare nu se dezvolta cum trebuie si ulterior se elimina( asa cum ti s-a spus si tie )
Eu zic ca sub tratament sunt sanse foarte bune ca problema la tine sa se rezolve si sa duci la bun sfarsit o sarcina. Gasita si tratata corespunzator problema asta cu trombozele are mari sanse de rezolvare. Sa te ajute Dumnezeu sa iti implinesti visul de a fi mama. Curaj, ca se poate! Cheek Kiss

Multumesc pentru mesaj Sorina,
Dumnezeu m-a ajutat sa fiu mama acum 7 ani, un sentiment minunat, singurul motiv pentru care ma mai trezesc dimineata, am facut depresie dupa depresie, sunt si fff departe de casa, fara familie, prietene bune, e greu sa treci singur prin toate.
Norocul meu a fost ca vorbesc zilnic la tel. cu sora mea si cu prietena mea cea mai buna in Romania, ca sotul este alaturi de mine. In aceasta perioada 2 prietene de aici si sora mea au fost insarcinate, iar eu pierdeam sarcina dupa sarcina. La inceput ziceau ca din cauza varstei, apoi nu gaseau nimic si in final mi-au zis ca embrionul si placenta nu se dezvoltau cum trebuie din lipsa de oxigen, deci trombofilie.
Eu te sfatuiesc sa cauti un medic care sa-ti dea anticoagulant injectabil sa nu trebuiasca sa pierzi alta sarcina din cauza asta.
Doar cu aspirina la mine nu a mers. Nu stiu daca va merge si cu injectii, mi-e greu sa fiu optimista dupa 3 pierderi de sarcina intr-un singur an.
Iti doresc din suflet sa gasesti un medic de incredere si sa te ajute si pe tine Dumnezeu sa ai un bebe sanatos cat mai curand!
Pupici
Sorina_85
Scris: Tuesday, September 26, 2017 6:56 PM
Nivel

Piti wrote:
Buna Sorina. Initial am fost la Dr Lazaroiu si mi a dat acelasi tratament pe care il iei tu. Cand am ramas insarcinata am fost din nou la ea si mi a vorbit mizerabil, De o obraznicie fara limite. Mi a zis sa continui cu Aspenter desi i am zis ca sarcina anterioara am pierdut o luand Aspenter. Ii voi face o plangere pe viitor dar deocamdata sa imi fie bine. Dupa obraznicia cu care m a tratat desi lucreaza in Medlife, m am dus la dr Gheorghita Emanuel care mi a prescris pe loc Clexane sau Fraxiparine de 0,4. Tu la ce dr hematolog ai fost?

Buna Piti, multumesc de raspuns, eu tot la Lazaroiu am fost pentru schema pe care o am acuma, am fost si la Alina Rosca(Benea) de la Hyperdia si mi-a recomandat acelas lucru( in afara de omega 3, si doar o pastila de acid folic/zi). Vroiam sa ma asigur ca nu am nevoie de injectabile ca nu mai vreau sa imi asum nici un risc. Am sunat acuma si mi-am facut programare la Dr Gheorghita. As vrea sa ii trimit un email si dr-ului Uscatescu sa vad si parerea dansei(ca de ajuns nu am cum sa ajung) ca am vazut ca toata tara o recomanda.
Tu cum esti? Te simti bine? Doamne ajuta sa stea bobita cuminte pana la termen si nu te enerva, bine ca ai gasit medicul care sa aibe grija de voi Buddy1
Piti
Scris: Tuesday, September 26, 2017 7:19 PM
Nivel

Buna fetelor. Va multumesc mult ptr mesaje. Si eu sper ca bebica e bine acolo in burtica. Greturile au reaparut Dar va spun sincer ca nu vreau sa merg la control. Stiti dr ce? Las in voia lui Dzeu, Si daca ar fi de rau, ce as putea eu face sau dr? Dr a zis clar ca in primul trimestru avand in vedere ca iau si vitamine si aspenter si progesteron si injectii....mai mult de atat nu pot face. Stii cum e ? Noi facem tot ce depinde de noi, Nu fumez, Nu beau si nu fac efort deloc avand in vedere si munca mea de birou care e super ok. Nadira, pana ramai insarcinata, sa iei vitamina E si omega3 si Aspenter ca rau nu iti fac. Am citit si eu ca daca ai MTHFR nu e ok sa iei acid folic desi din toate articolelearticolele pe care le am citit an realizat ca rau nu fac. Eventual corpul nu asimileaza acidul folic si il elimina. Intr adevar e bine sa iei folati. Eu momentan iau si Femibion care contine aportul necesar de folati zilnic. Eu sunt sigura Nadira ca urmatoarea sarcina cu tratament injectabil vei duce sarcina la bun sfarsit.Sorina, ma bucur ca ti ai facut programarea la dr Gheorghita. Sunt tare curioasa ce zice. Sa ne scrii. Eu deja m am obisnuit cu injectiile si sper sa fie totul bine. Dar e bine sa continui cu tratamentul dat Lazaroiu pana ramai insarcinata si pe perioada primului trimestru. Va pup si sa auzim numai de bine si sa ne rugam mult la Dzeu si La toti sfintii. Va imbratisez si va tin la curent. Eu de azi intru in sapt 9. Dimineata cand ma trezesc e mica burtica dar cu cat trece ziua si pana seara ma umflu si arat din nou insarcinata. Banuiesc ca e normal uff Vom vedea coeur
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.