A doua casatorie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aurishta
Scris: Sunday, October 7, 2012 4:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Vorbeam, nu de mult, cu o doamna si-mi povestea ca in satul ei este un popa fitzosbanghead care le spune cuplurilor sa astepte pana la casatorie cu relatiile intime, care nu vrea sa cunune oameni divortati etc! Ei i se parea un abuz, ceva de neinteles, nici nu vroia sa ia in considerare faptul ca acel preot incerca sa-i atentioneze pe oameni cu privire la regulile casatoriei asa cum ar trebui sa fie, nu asa cum au degenerat.
vanina
Scris: Sunday, October 7, 2012 4:40 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Si acum apar si eu: Nu mai bine e sa fii ateu? hohot
aurishta
Scris: Sunday, October 7, 2012 4:51 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
vanina wrote:
Si acum apar si eu: Nu mai bine e sa fii ateu? hohot
ras Asta nu desfiinteaza existenta lui Dumnezeuras
bereea
Scris: Sunday, October 7, 2012 9:23 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
shirel wrote:

Nuuuuu .Dumnezeu nu ne vrea niciodata raul si cine gandeste asa nu cunoaste cu adevarat credintza si bunatatea lui.Aici vinovatii sunt numai ei cuplu in sine fie ca este barbatul sper sa cred in cazul lui Nicoymika,fie a femeii.

O, nu, Dumnezeu nu ne vrea niciodata raul, dar ca sa avem binecuvantare trebuie sa-L cautam si sa facem voia Lui.Eu nu cred ca traind in preacurvie te astepti sa ai binecuvantare sau poate depinde de viata pe care o duci dupa.
Nicoymoka, sa nu ma intelege gresit sau sa crezi ca te condamn sau judec, departe de mine.Dar poate, cateodata , o mai luam pe unde nu-i voia lui dumenzeu sau pe unde nu este dumnezeu si atunci apar unele consecinte.Asta nu inseamna ca ti s-a luat dreptul la fericire.

Zaza, nu pot fi de acord cu tine in multe privinte.Dar fiecare avem dreptul la opinie, nu?
nicoymika
Scris: Sunday, October 7, 2012 9:44 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
Hai sa fim sincere.Majoritatea fetelor din ziua de azi nu ajung virgine in biserica la nunta.Asta inseamna ca toate o sa se desparta?
Cunosc un cuplu care a fost cuminte pana la nunta,aveau 20 sau mai multi ani impreuna si pana la urma tot au ajuns la despartire,dupa ce femeia l-a suportat atatia ani. Casnicia lor nu era binecuvantata?
bereea
Scris: Sunday, October 7, 2012 10:00 PM
Nivel

N-am spus ca este o conditie, am spus ca asa ar trebui sa fie dupa Biblie.Stiu ca sunt persoane(femei sau barbati - pentru ca nici unul n-ar trebui sa aiba o viata sexuala inainte de casnicie)care se casatoresc si sunt fericiti sau se despart se recasatoresc si sunt fericiti.Dupa cum spuneam: nu-i treaba mea sa judec pe nimeni, dar nici nu cred ca traind in pacat poti avea binecuvantare.Stii ce spune bibilia: nu toti cei ce spun doamne-doamne vor avea parte de imparatia cerurilor.Deci pe mine ma intereseaza sa fac eu asa cum cred ca e bine si corect, in rest fiecare sa faca dupa cum ii dicteaza constiinta, cunostintele sau mai stiu eu ce.
Si nici nu cred ca tu te-ai despartit pentru ca ai fost pedepsita, dar nici o casatorie binecuvantata n-a fost daca s-a ajuns la despartire.Sau poate ma insel.Scuza-ma daca te-am suparat, n-a fost cu intentie.
shirel
Scris: Sunday, October 7, 2012 10:08 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
nicoymika wrote:
Hai sa fim sincere.Majoritatea fetelor din ziua de azi nu ajung virgine in biserica la nunta.Asta inseamna ca toate o sa se desparta?
Cunosc un cuplu care a fost cuminte pana la nunta,aveau 20 sau mai multi ani impreuna si pana la urma tot au ajuns la despartire,dupa ce femeia l-a suportat atatia ani. Casnicia lor nu era binecuvantata?

Nimic nu are legatura cu nimic intr-o casnicie ci numai perechea ea insusi.nici eu nu am fost fecioara cand m-am casatorit sic si am o casnicie ptr care-i multumesc lui D-zeu in fiecare zi dar asta fiind noi ne iubim si vrem sa fim fericiti toata viatza impreuna plus ca nici nu sunt cununata cu preot nefiind crestina .Ce conteaza este sa fii un om drept ,bun la suflet sa te gandesti la alti exact cum te gandesti si la tine,de multe ori in viatza s-ar putea sa nu ai norocul de a intalni de prima data persoana potrivita sau sa te inseli ca ai gasit-o ,dar poti sa ai a doua sansa in care sa-ti gasesti perechea ta ideala si trebuie sa incerci nu conteaza de religie ,de preoti ce este permis si ce este interzis de ei de multe ori d-zeu insuti iti scoate in cale persoana iubita fara nici sa-ti dai tu seama.Sa crezi in D-zeu nu este neaparat sa crezi si intr-o religie.Mie cand imi este greu si am ceva de rezolvat sufleteste eu nu merg la rabin sau preot ci imi transform camera intr-un altar de dialog,numai eu si D-zeu .Acolo multumesc ptr tot si-i cer sfaturi ptr ce am nevoie ,tin sa spun ca nu am fost dezamagita niciodata.
Scuze ptr conferintza lunga.ras alcool

Vanina ,intr-un fel poate este mai bine !Te invinovatesti si te lauzi doar pe tine!ras
zaza_
Scris: Sunday, October 7, 2012 10:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
bereea wrote:

O, nu, Dumnezeu nu ne vrea niciodata raul, dar ca sa avem binecuvantare trebuie sa-L cautam si sa facem voia Lui.Eu nu cred ca traind in preacurvie te astepti sa ai binecuvantare sau poate depinde de viata pe care o duci dupa.
Nicoymoka, sa nu ma intelege gresit sau sa crezi ca te condamn sau judec, departe de mine.Dar poate, cateodata , o mai luam pe unde nu-i voia lui dumenzeu sau pe unde nu este dumnezeu si atunci apar unele consecinte.Asta nu inseamna ca ti s-a luat dreptul la fericire.

Zaza, nu pot fi de acord cu tine in multe privinte.Dar fiecare avem dreptul la opinie, nu?

Bineinteles ca fiecare cu ale lui. Traim in libertatea de a alege. Cred ca asta este lucrul cel mai important. Nu ma supar nici daca imi spui cu ce nu esti de acord. Poate o sa imi arati un puncte de vedere pe care nu l-am avut in vedere.computerlove

Dar nu cred ca daca te casatoresti a doua oara, fara a avea alte relatii extraconjugale se numeste preacurvie sau adulter. Mi se par niste termeni destul de depasiti...

Dar ce te faci in momentul in care ai de-a face cu oameni bolnavi efectiv, care au o problema cu sexul... cum este nimfomania, sau mai des intalnita frigiditate. Una este adulterina daca se casatoreste sau este o prostituata, iar cealalta nu va putea iubi in intregime niciodata... Femeile care au aceste boli sunt pacatoase, nu? Asa te invata biblia, si le trimite la psihiatrie sa le indoape cu medicamente, eventual...
nicoymika
Scris: Sunday, October 7, 2012 11:14 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
bereea wrote:

Si nici nu cred ca tu te-ai despartit pentru ca ai fost pedepsita, dar nici o casatorie binecuvantata n-a fost daca s-a ajuns la despartire.Sau poate ma insel.Scuza-ma daca te-am suparat, n-a fost cu intentie.

Nu m-am suparatcomputerlove Fiecare avem dreptul la opinie proprie.
Oricum acum nu mai conteaza,asta a trecut. Trebuie sa ma uit spre viitor nu spre trecut.Nu am avut noroc,trebuia sa deschid ochii mai bine.Asta e o lectie pe care mi-o da viata.

nu toti cei ce spun doamne-doamne vor avea parte de imparatia cerurilor

Ai in totalitate dreptate.Vad multe femei care merg la slujba in fiecare zi si in momentul cand au iesit din biserica incep sa barfeasca si sa-si arunce vorbe grele.Eu nu am spus ca sunt o sfanta,am si eu greseli pentru care o sa platesc.
Asa cum spune Shirel conteaza sufletul omului.
Bereea,shirelpupici pupici pupici pupici va apreciez mult sinceritatea
bereea
Scris: Monday, October 8, 2012 9:07 AM
Nivel

shirel wrote:

Sa crezi in D-zeu nu este neaparat sa crezi si intr-o religie.Mie cand imi este greu si am ceva de rezolvat sufleteste eu nu merg la rabin sau preot ci imi transform camera intr-un altar de dialog,numai eu si D-zeu .Acolo multumesc ptr tot si-i cer sfaturi ptr ce am nevoie ,tin sa spun ca nu am fost dezamagita niciodata.
Scuze ptr conferintza lunga.ras alcool

Exact la fel fac si eu.Si primesc raspunsuri, rezolvari.Dumnezeu nu se gaseste intr-o cladire, ci in inima noastra.
bereea
Scris: Monday, October 8, 2012 9:14 AM
Nivel

zaza_ wrote:

Dar nu cred ca daca te casatoresti a doua oara, fara a avea alte relatii extraconjugale se numeste preacurvie sau adulter. Mi se par niste termeni destul de depasiti...

Ba da, chiar asa se numeste .Din pacate divortul a ajuns azi o solutie foarte la indemana si , de cele mai multe ori, se divorteaza cu prea multa usurinta.

zaza_ wrote:
Dar ce te faci in momentul in care ai de-a face cu oameni bolnavi efectiv, care au o problema cu sexul... cum este nimfomania, sau mai des intalnita frigiditate. Una este adulterina daca se casatoreste sau este o prostituata, iar cealalta nu va putea iubi in intregime niciodata... Femeile care au aceste boli sunt pacatoase, nu? Asa te invata biblia, si le trimite la psihiatrie sa le indoape cu medicamente, eventual...

Bolile se trateaza.Stii ce, nu cred ca o persoana care sta langa dumnezeu poate fi ninfomana...pur si simplui nu cred.Cat despre frigiditate nu cred ca exista cu adevarat, poate doar barbati nepriceputi si , de ce nu, o educatie gresita de acasa (de cate ori n-am auzit ca a face sex inseamna a face prostii?)
Multi au impresia ca daca au primit un botez de 6 saptamani si merg de paste sau de craciun la biserica sunt credinciosi si il au pe Dumnezeu in viata lor.Nu este deloc asa.A fi credincios inseamna a avea o viata langa Dumnezeu, a cunoaste cuvantul sau si a-l respecta, a avea dragoste si respect pentru oameni.De ce se vorbeste despre calea ingusta si calea larga? Cati merg pe cea ingusta? Nu mai am timp acum ca sunt la munca dar mai vorbim
kali
Scris: Monday, October 8, 2012 9:35 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
zaza_ wrote:
Respect Biblia, dar pentru ca este o carte pe jumatate (adica sunt carti care nu s-au mai tiparit de la marea schisma, si sunt evanghelii care nu sunt date tiparnitei pentru ca asa au hotarat marile fete bisericesti de pe la Vatican...) si pentru ca traducerea nu este exacta, nu pot sa adun decat lucrurile bune si frumoase, nu accept sa mi se impuna nimic. Asta este. Si inca o chestie. Toate lucrurile evolueaza. Daca atunci cand esti mic inveti niste reguli simple, ca nu ai voie sa umbli la aragaz ca poate iei foc sau dai foc la casa, asta nu inseamna ca toata viata nu o sa umbli la un aragaz...Asa si in Biblie, multe ditre lucrurile scrise in ea erau valabile acum 2000 de ani, dar acum, ca am evoluat si noi un pic din punct de vedere spiritual, parca ar trebui sa privim altfel scrierile. Sa incepem sa citim si printre randuri.

Total de acord!!

Credinta are mai mult o semnificatie spirituala decat una biblica, dupa parerea mea. Mi se pare simplist sa reduci totul la a prelua mot-a-mot o... carte care, chiar daca e sfanta, tot de mana omului e scrisa...
Mai intervine si liberul arbitru, dat tot de DD si care nu are nicio legatura cu stirbirea credintei chiar daca, poate, contravine bibliei... si prezumtia ca, totusi, poate contine erori de interpretare ori traducere.
Cum spunea si Zaza, consider ca, pana la urma, religia a fost gandita tot pentru manipularea maselor iar biblia o sustine cu succes - asta apropo de evangheliile lipsa si de traducerea nu tocmai exacta -.

Ar trebui... biblia spune... nu exista asa ceva din gura unui muritor de rand! Haideti sa ne vedem fiecare de viata lui si de propriile convingeri si credinte fara a emite judecati iar daca, totusi, o facem, poate ar fi mai potrivit topicul dedicat fiecarei religii in parte - pentru ca cine e interesat stie unde sa caute. Acolo cu siguranta fiecare gaseste de cuviinta sa fie mai ingaduitor cu regulile religiei respective si sa nu intre in polemica, din respect. Aici... ne cam aflam pe nisipuri miscatoare...
bereea
Scris: Monday, October 8, 2012 9:48 AM
Nivel

Dupa cum spuneam nu sunt de acord cu Zaza, dar bineinteles ca fiecare poate sa aiba punctul lui de vedere.Asa cum o tara se conduce dupa o constitutie, tot asa si o biserica trebuie sa aiba o carte de capatai.Un judecator nu poate sa emita o sentinta decat respectand acea constitutie, tot asa si o biserica nu poate face altfel decat asa cum este lasat scris.Eu n-am gasit nimic, dar nimic rau in Biblie, ne invata doar de bine.Nu putem alege ceea ce ne convine sau nu.Legile lui dumenzeu sunt facute si pentru timpurile de atunci si pentru cele de azi, altfel n-ar fi dumnezeu, nu?Ca este sau nu inezacta/incompleta nu cred ca o putem noi spune.Si nici nu este scrisa de mana de om, dar pentru a sti asta trebuie sa o citesti.
Imi cer scuze pentru deranj.
shirel
Scris: Monday, October 8, 2012 10:16 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Bereea,nu iubita nu m-am suparat deloc.Cred ca noi doi suntem singurele care putem sa ne contrazicem si sa ne spunem una celuilalte tot ce avem de spus fara ca nici una dintre noi sa se simpta jignita sau sa se supere.Am trecut cred ca demult de faza cand puneam la inima tot ce ne spunem.
Mie mi-a placut toata discutia asta si vezi ca totusi fiecare am ajuns la un punct comun.Eu gasesc cate putin adevar in fiecare care a postat aici .
Kali,si cu tine sunt in total de acord cu toate ca eu cred in D-zeu si cunosc religiile nu merg pe multe lucruri si ideei invechite pentru perioada aceasta in care traim eu am stilul meu de a gandi si trai si de a ma bucura de viatza pana la maxim,pur si simplu am continuat discutia de la topicul de iudaism si nu cred ca cineva a trecut linia rosie .A fost un dialog interesant ptr mine ,acuma ma intorc in banca mea fiindca Giulik vrea explicati despre renumitul cerceaf cu gaura.sic hohot (daca iti mai amintesti hohot alcool )

Zaza si Nicoymika computerlove computerlove .
kali
Scris: Monday, October 8, 2012 11:23 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
bereea wrote:
Imi cer scuze pentru deranj.

Chiar nu este cazul de asa ceva iar, chiar daca nu sunt de acord cu tine ( parere pe care am incercat sa nu o dezvolt prea mult pentru a nu da ocazia altor discutii ), nu inseamna ca nu-ti respect parerea sau credinta - de aceea si spuneam ca ar fi bine sa se discute la topicurile dedicate, ca aici mereu se vor ivi pareri contradictorii care de obicei nu duc la nimic bun, insa acolo pot lua cunostinta daca ma intereseaza fara a-mi permite - de ex.- sa comentez in vreun fel din respect pentru religia respectiva.

Shirelutz, pe tine tare te iubesc pentru diplomatia ta si pentru felul in care stii sa fii impaciuitoare cu toata lumea. Aham, deci... uite cum vrei-nu vrei, cerceaful e totusi, de maxim interes!!hohot Apropo, este mai sus un concusr: sezonul esarfelor... inchipuie-ti ca citeam in graba " sezonul cerceafelor "alcool

Ideea, fetele, e cam asta: atata vreme cat nu treci printr-un divort nu ai de unde sa stii cat e de traumatizant sau nu si in ce fel te afecteaza. Nici eu nu-mi permit sa-mi dau cu parerea despre divortul ori viata altora, chiar daca trec printr-o experienta asemanatoare cu a mea, pentru ca fiecare trece evenimentele prin filtrul propriu.
Subiectul asta e sensibil prin faptul ca presupune, inevitabil, probleme de rezolvat: probleme de suflet, inima, probleme cu copiii, de acceptare, de organizare, de... multe. E delicat si trist. Asa ca e putin deranjant sa vina cineva sa-si dea cu parerea din confortul care i-l ofera o casnicie fara probleme majore despre cum greseste cel divortat ori cum ar trebui sa-si traiasca viata... putin sadic, asa, sa o iei la disecat, cu maxim de obiectivism si cu argumente despre cum precurveste unul sau altul sau cum viata lui nu e cum ar trebui sa fie...
Instinctiv simti nevoia sa dezaprobi si sa intri in defensiva, fara a gandi prea mult ce auzi de la celalalt. E de ajuns ca nu-ti convine si te simti atacat.

Stiu ca nu e vorba de rea intentie si nici nu ati vrut sa subliniati ce sustin eu mai sus, de aceea nici nu se pune problema de scuze... dar... poate fi deranjant pentru cineva care chiar a trecut sau trece prin asta, mai ales ca nimeni nu-si doreste sa se ajunga la asa ceva si poate fi o reala trauma pentru unii.

Asta nu e un topic religios deci... mai mult ne intereseaza chestii organizatorice, eventual povesti de succes pentru incurajarea celor care simt nevoia... mai mult simt sa se pledeze pentru reintregirea familiei ori pentru refacerea vietii celor divortati, asa cum e firesc in societatea in care traim, spre binele tuturor - deci si al copiilor, care au ocazia ca creasca intr-o familie completa in sensul clasic -, pentru exemple de viata fericita chiar si dupa divort, etc...

Sper sa-mi intelegeti punctul de vedere, ok?computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.