Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| bereea wrote:Ba da , poti sa te desparti, dar nu te mai poti recasatori. Biblia spune ca sotul trebuie sa-si iubeasca sotia asa cum Isus a iubit biserica, deci un credincios nu ar trebui sa-si permita sa-si loveasca sotia.
Si daca totusi o face acel credincios de ce tocmai femeia lui care este cea nevinovata plateste asa un pret greu de a nu-si mai poate reface viatza care poate fi intr-o asa o mare credintza si cea de-a doua casatorie . Am sa va povestesc odata cum scrie descris in Kaballa alegerea sufletului pereche si cum acele doua bucati de suflete pot sa aiba mai parti mai mici care si ele insusi se vor intalni pe parcursul acestei vietii sau mai bine spus sunt predispuse sa se intalneasca pana se formeaza aceea unitate intreaga care se numeste un suflet unic.Deci pot fii mai multe preziceri date de D-zeu unui singur om sau mai multe etape (.dar cu asta trebuie sa ma reintorc la topicul meu ) |
|

| nicoymika wrote:Cum vede biserica un cuplu care traieste in concubinaj?
Daca nu ma insel concubinajul este interzis este un mare pacat si daca ai facut asa ceva primesti Canoane grele cu post si multa rugaciune. Unde-i Mamiemi cand avem asa mare nevoie de ea ,este un subiect asa de interesant si asa de sensibil incat aproape ca nu stiu ce am voie sa scot din gura mea sa nu supar pe nimeni. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 9/29/2012 Mesaje: 129
| Eu inainte sa ma casatoresc am locuit impreuna cu fostul timp de 2 ani si i-am povestit si preotului,dar nu mi-a dat canoane grele si multe rugaciuni. A spus ca trebuie sa ne unim si in fata lui Dumnezeu,inainte sa ne cunune ne-a spovedit si impartasit. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| shirel wrote:Mersi ,Bereea mie imi era pur si simplu lene sa caut stiam eu ca tu esti mult mai dotata in cele scise din noul Testament.Eu cred ca este totusi o pedeapsa foarta grea ,o femeie care este batjocorita si nerespectata prin cuvinte eu spun ,nu bataie sau adulter daca divorteaza nu poate sa-si refaca viatza niciodata adica sa simpta dragostea si respectul adevarat pana moare fostul sot,deci ramane singura toata viatza.Eu cred ca este pedepsita de 2 ori si asta fara vine ei .Scrie undeva macar ce recompensa va primi pe lumea cealalta ?  Daca si asa nu-i mai ramane nimic pe lumea asta.  Scuze nu incerc sa jignesc pe nimeni numai sa inteleg adevaratul inteles al citatului din Biblie.
Cu siguranta ca un barbat credincios nu-si va lovi sau jigni nevasta.Una din poruncile lasate de Isus este ca trebuie sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti.Si , de asemenea, spune ca prin casatorie "cei doi vor fi una".Asa ca in nici un caz un sot credincios cu adevarat nu va vrea raul nevestei lui cum nu vrea nici raul lui insusi.De aceea trebuie avuta mare grija cand te casatoresti si cu cine te casatoresti.Multi o fac cu usurinta si divorteaza cu aceeasi usurinta.
Nicoymika, stiu ca tu esti divortata.Daca sotul tau traieste cu alta femeie sau se casatoreste cu ea, tu , in fata lui Dumnezeu, esti dezlegata.Chiar daca divortul a fost facut din alte motive decat adulterul.Tot adulter este di dupa.Concubinajul este considerat preacurvie , deci relatiile sexuale sunt interzise inainte de casatorie.Doar o fata fecioara este considerata mireasa. Bineinteles ca toate sunt in mainile Domnului si oricine va cauta sa se apropie de el va primi raspunsurile pe care le cauta.Noi suntem doar simpli oameni care n-avema dreptul sa judecam pe nimeni ci doar sa ne rugam pentru ceilalti |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| nicoymika wrote:Eu inainte sa ma casatoresc am locuit impreuna cu fostul timp de 2 ani si i-am povestit si preotului,dar nu mi-a dat canoane grele si multe rugaciuni. A spus ca trebuie sa ne unim si in fata lui Dumnezeu,inainte sa ne cunune ne-a spovedit si impartasit.
Iarta-ma, dar faptul ca casnicia voastra n-a functionat spune multe despre cat de binecuvantata a fost de Dumnezeu, nu? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| shirel wrote:...Eu cred ca este totusi o pedeapsa foarta grea ,o femeie care este batjocorita si nerespectata prin cuvinte eu spun ,nu bataie sau adulter daca divorteaza nu poate sa-si refaca viatza niciodata adica sa simpta dragostea si respectul adevarat pana moare fostul sot,deci ramane singura toata viatza.Eu cred ca este pedepsita de 2 ori si asta fara vine ei .Scrie undeva macar ce recompensa va primi pe lumea cealalta ?  . Mie nu mi se pare o pedeapsa, ci doar respectarea institutiei casatoriei asa cum a fost stabilita de Creator. O casatorie esuata nu este un pacat, este un fapt, iar cineva caruia ii pasa de faptul ca Dumnezeu o vede valabila cata vreme sotii traiesc ar trebui sa tina cont de asta (din dragoste si respect, nu cu sila) Si pentru ce ar trebui recompensat cineva care face aceasta, nu este el dator s-o faca? Eu vorbesc acum de cazul particular al unei persoane care si-a dedicat viata lui Dumnezeu si care doreste cu adevarat sa traiasca asa cum El a conceput initial caci altfel n-are nici un motiv valid s-o faca, este doar o regula privationista. |
|

| bereea wrote:
Iarta-ma, dar faptul ca casnicia voastra n-a functionat spune multe despre cat de binecuvantata a fost de Dumnezeu, nu?
Nuuuuu .Dumnezeu nu ne vrea niciodata raul si cine gandeste asa nu cunoaste cu adevarat credintza si bunatatea lui.Aici vinovatii sunt numai ei cuplu in sine fie ca este barbatul sper sa cred in cazul lui Nicoymika,fie a femeii. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Eu cred ca uniunea in fata legii, dar si cea in fata bisericii sunt pur si simplu facute pentru a intari, a sublinia posesivitatea. Aceasta este femeia mea, eu sunt femeia acestui barbat. Si atat.
Suflete pereche care sa formeze Intregul.... eheheeeee... asta este alta poveste. Am citit o povestioara scrisa de Platon care spunea ca la inceputuri, omul avea patru maini, patru picioare, doua capete si , evident ambele sexe. Pentru ca acesti oameni deveneau din ce in ce mai avansati tehnologic si nu mai puneau pret pe legile zeilor care ii conduceau, ba chiar aveau de gand sa-i izgoneasca din locul unde traiau, zeii au hotarat sa "despice" omul, astfel ei au creat femeia si barbatul. De atunci, ei cauta intruna sa-si gaseasca jumatatea si nu mai au timp sa se gandeasca la nimic altceva.:)
Nu stiam ca exista si divort religios ortodox, insa la casatorie preotul intreaba daca ai mai fost casatorit inainte si iti citeste diverse...
Respect Biblia, dar pentru ca este o carte pe jumatate (adica sunt carti care nu s-au mai tiparit de la marea schisma, si sunt evanghelii care nu sunt date tiparnitei pentru ca asa au hotarat marile fete bisericesti de pe la Vatican...) si pentru ca traducerea nu este exacta, nu pot sa adun decat lucrurile bune si frumoase, nu accept sa mi se impuna nimic. Asta este. Si inca o chestie. Toate lucrurile evolueaza. Daca atunci cand esti mic inveti niste reguli simple, ca nu ai voie sa umbli la aragaz ca poate iei foc sau dai foc la casa, asta nu inseamna ca toata viata nu o sa umbli la un aragaz...Asa si in Biblie, multe ditre lucrurile scrise in ea erau valabile acum 2000 de ani, dar acum, ca am evoluat si noi un pic din punct de vedere spiritual, parca ar trebui sa privim altfel scrierile. Sa incepem sa citim si printre randuri.
Mi-a placut un lucru pe care l-am auzit. Ca omul a fost planuit dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, insa atunci cand l-a facut, i-a dat doar chipul, asemanarea trebuind s-o dobandeasca singur.
Cat traiesti ai de invatat, daca e sa-ti inveti lectiile din cinci casatorii... asta e! Spui multumesc Doamne ca mi-ai adus in cale oamenii de la care sa invat ceea ce am nevoie pentru a ajunge mai aproape de tine! Si mergi mai departe cu credinta. Pentru ca totul se intampla cu voia Lui!
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 9/29/2012 Mesaje: 129
| bereea wrote:
Iarta-ma, dar faptul ca casnicia voastra n-a functionat spune multe despre cat de binecuvantata a fost de Dumnezeu, nu?
Niciodata nu mi-am pus intrebarea asta. Se zice ca mai devreme sau mai tarziu toti platim pentru greselile noastre. |
|

| bereea wrote:
Karma... Asta nu inseamna ca nu au fost binecuvantati. Din contra. Ei si-au platit greselile unul fata de celalalt pe care le-au facut in alte vieti. Iar daca Nico stie sa ierte si sa imbratiseze lectiile pe care le are de invatat din aceasta casnicie este un pas mai aproape de mantuire.
Ce ma distreaza... Fiecare dintre noi avem vederi atat de diferite... Sunt curioasa daca vom ajunge la vreun numitor comun?!?! |
|

| aurishta wrote: Mie nu mi se pare o pedeapsa, ci doar respectarea institutiei casatoriei asa cum a fost stabilita de Creator. O casatorie esuata nu este un pacat, este un fapt, iar cineva caruia ii pasa de faptul ca Dumnezeu o vede valabila cata vreme sotii traiesc ar trebui sa tina cont de asta (din dragoste si respect, nu cu sila) Si pentru ce ar trebui recompensat cineva care face aceasta, nu este el dator s-o faca? Eu vorbesc acum de cazul particular al unei persoane care si-a dedicat viata lui Dumnezeu si care doreste cu adevarat sa traiasca asa cum El a conceput initial caci altfel n-are nici un motiv valid s-o faca, este doar o regula privationista.
Da,intradevar dar nici sa traiesti batuta si batjocorita numai fiindca ai dragoste si respect in D-zeu.Noi ca pamanteni am primit in afara de legi si multa ,multa desteptaciune.D-zeu nu vrea ca noi sa suferim pe acest pamant fiindca nu suntem pedepsiti sau condamnati ,de aceea ne-a dat si propia alegere in cateva lucruri cu cine sa ne casatorim si cand sa ne hotaram ca nu mai putem suporta unele chinuri in casnicie .Poate gresesc eu dar nu pot sa ma gandesc ca un asa Mare Creator ar vrea ca noi sa traim cu cineva care ne umileste toata viatza fara a mai avea o sansa de a fi fericiti. |
|

| Corect, Shirel. Dumnezeu nu ne va intreba cat am suferit in aceasta viata, ci mai degraba, cat ne-am bucurat de ea! Te iubesc! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| shirel wrote:
Da,intradevar dar nici sa traiesti batuta si batjocorita numai fiindca ai dragoste si respect in D-zeu.Noi ca pamanteni am primit in afara de legi si multa ,multa desteptaciune.D-zeu nu vrea ca noi sa suferim pe acest pamant fiindca nu suntem pedepsiti sau condamnati ,de aceea ne-a dat si propia alegere in cateva lucruri cu cine sa ne casatorim si cand sa ne hotaram ca nu mai putem suporta unele chinuri in casnicie .Poate gresesc eu dar nu pot sa ma gandesc ca un asa Mare Creator ar vrea ca noi sa traim cu cineva care ne umileste toata viatza fara a mai avea o sansa de a fi fericiti.
Nicidecum nu sustin ca o femeie (sau barbat -ca am vazut si cazul asta) abuzata ar trebui sa suporte, ba, din contra, incurajez pe oricine sa opreasca abuzul in primul moment in care se produce! Dar, asa cum a spus Bereea mai inainte, nu cred ca ar trebui sa se recasatoreasca, ci sa traiasca singur, dar demn. Poate exista posibilitatea ca sotul sa se schimbe cu adevarat si casatoria sa poata fi restaurata. |
|

| [quote=zaza_]
Karma... Asta nu inseamna ca nu au fost binecuvantati. Din contra. Ei si-au platit greselile unul fata de celalalt pe care le-au facut in alte vieti. Iar daca Nico stie sa ierte si sa imbratiseze lectiile pe care le are de invatat din aceasta casnicie este un pas mai aproape de mantuire.
Exact asta vroiam sa spun si eu cand ma refeream la suflete perechi.Sufletul poate parcurge mai multe vieti pana isi va gasi sufletul pereche .Si poate in cazul lui Nicoymika fiindca tot am luat-o ca model bucatele din sufletele lor au trebuit sa se intalneasca ca sa repare ceva si pe urma fiecare sa continuie in drumul lui spre as intalni adevarata karma (sa o numesc si eu ca Zaza) . Mie nu-mi place faptul sau propozitia asta ca daca nu ai facut asa si asa d-zeu te pedepseste .Nimeni nu este perfect si toti facem pacate in fatza lui D-zeu de atatea ori ,oare nu ar fi cazul sa ne fi terminat demult pe toti? Fiecare are motivele lui ,fiecare religie face cum crede ca este mai corect sau cum sa fie mai corect .Nu trebuie sa uitam ca traim intr-o perioada foarte ciudata din toate puctele de vedere deci exact cum spunea Zaza nu ca in urma cu 2000 de ani. Nu trebuie sa cautam un punct comun ,mie imi place cum fiecare dintre noi in parte gandeste altfel .Asta o numesc eu minune ,niciodata in lume nu ai sa intalnesti doi oameni care sa fie identici sau sa gandeasca identic.
ce mai rad in hohote acuma ,in loc sa ma-mi impaturesc rufele fiindca am un teanc ,le-am aruncat aici langa mine si stau la trancanit de parca maine trebuie sa ma recasatoresc .Plus ca uite Bereea draga ce activ este topicul si ce gasca puternica am tras aici printre noi (doua femeii maritate o singura data si sper si ultima la topicul a doua casatorie ! Haois rau si scuze offf topic dar nu m-am putut abtine ! |
|

| Eu cred ca cu cat te complaci intr-o relatie care nu-ti este benefica, cu atat nu respecti legile lui Dumnezeu. Pentru ca Dumnezeu spune iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti. Daca pe tine nu te iubesti, atat cat sa-ti oferi o viata frumoasa, plina de iubire, cum poti sa-L iubesti pe Dumnezeu? |
|
|