A doua casatorie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Friday, January 14, 2011 9:14 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
E bine de stiut faptul ca, in religia ortodoxa, exista si divort bisericesc.
Se merge la Arhiepiscopie cu decizia de divort, se face o cerere, se obtine un certificat, iar inainte de cununia religioasa, la spovedanie, preotul citeste ceva in plus.angel
marivic
Scris: Friday, January 14, 2011 11:41 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Asta nu stiam,oare ....omul cat traieste invata!ras
Cris-DL
Scris: Friday, January 14, 2011 11:51 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Acum aflu si eu... cyclops
Si este benevol, sau obligatoriu ?!
kali
Scris: Friday, January 14, 2011 3:06 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Nu e obligatoriu, ca preotul nu are de unde sti la a cata casatorie esti... insa e bine de facut, cred eu. Adica daca tot crezi in legamantul facut in biserica, poate ca e bine de desfacut casatoria anterioara. Atentie, insa, ca asta se face doar daca ai avut motive serioase pentru divort... sau cel putin asa mi s-a zis.
Si slujba difera daca sunt amandoi la a doua casatorie, deci e bine de spus.
raly
Scris: Friday, January 14, 2011 9:11 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Uite asa mai invatam cate ceva!sic
isabella
Scris: Saturday, January 15, 2011 11:51 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/11/2010
kali wrote:
E bine de stiut faptul ca, in religia ortodoxa, exista si divort bisericesc.
Se merge la Arhiepiscopie cu decizia de divort, se face o cerere, se obtine un certificat, iar inainte de cununia religioasa, la spovedanie, preotul citeste ceva in plus.angel

Au mai gasit preotii o ceremonie pentru a face bani . Nu sunt contra dar mi se pare un pic in contradictoriu cu cele spuse la ceremonia de cununie , ceea ce Dumnezeu a unit numai el poate sa desparta .
bulinutza
Scris: Saturday, January 15, 2011 1:55 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
isabella wrote:

Au mai gasit preotii o ceremonie pentru a face bani . Nu sunt contra dar mi se pare un pic in contradictoriu cu cele spuse la ceremonia de cununie , ceea ce Dumnezeu a unit numai el poate sa desparta .

Pai in cazul decesului in prima casatorie, Dumnezeu este cel care a despartit, nu? Iar pe de alta parte preotii sunt niste mici reprezentanti ai lui Dumnezeu pe pamant, zic eu... Mie mi se pare ok ce a scris Oana, desi nu stiam ca exista ceva diferit in slujba fata de prima casatorie...
bereea
Scris: Saturday, January 15, 2011 2:20 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Pai, una e sa desparta Dumnezeu, alta e sa desparta omul.Iar Biblia, dupa care se conduce biserica, interzice a doua casatorie cat timp sotul este in viata.Te poti recasatori numai daca te-ai despartit pe motiv de adulter.
shirel
Scris: Tuesday, January 25, 2011 6:59 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
La noi este este numai divortul religios deci mi se pare normal daca este casatorie religioasa sa fie si un divort bisericesc religios!
Nici eu nu am stiut dar ma bucur ca exista !
shirel
Scris: Sunday, October 7, 2012 2:36 PM
Nivel

bereea wrote:
Pai, una e sa desparta Dumnezeu, alta e sa desparta omul.Iar Biblia, dupa care se conduce biserica, interzice a doua casatorie cat timp sotul este in viata.Te poti recasatori numai daca te-ai despartit pe motiv de adulter.

Vrei sa ne citezi aceste citate din Biblie.unde se gasesc?
bereea
Scris: Sunday, October 7, 2012 2:52 PM
Nivel

10 Celor casatoriti le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta sa nu se desparta de barbat.
1Cor 7.12-40; Mal 2.14-16; Mat 5.32; Mat 19.6-9; Marc 10.11-12; Luc 16.18;
11 (Daca este despartita, sa ramâna nemaritata sau sa se împace cu barbatul ei.) Si nici barbatul sa nu-si lase nevasta.
(Corinteni 1:7)

Dar Eu va spun ca oricine îsi va lasa nevasta, afara numai de pricina de curvie, îi da prilej sa preacurveasca; si cine va lua de nevasta pe cea lasata de barbat preacurveste.
(Matei5:32)

Asa ca nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta.”
7 „Pentru ce, dar”, I-au zis ei, „a poruncit Moise ca barbatul sa dea nevestei o carte de despartire si s-o lase?”
Deut 24.1; Mat 5.31;
8 Isus le-a raspuns: „Din pricina împietririi inimilor voastre a îngaduit Moise sa va lasati nevestele; dar de la început n-a fost asa.
9 Eu, însa, va spun ca oricine îsi lasa nevasta, afara de pricina de curvie, si ia pe alta de nevasta preacurveste; si cine ia de nevasta pe cea lasata de barbat preacurveste.”(Matei 19:6-9)

O femeie măritată este legată de lege câtă vreme îi trăieşte bărbatul; dar, dacă-i moare bărbatul, este slobodă să se mărite cu cine vrea; numai în Domnul.
(1corinteni 7:39)
nicoymika
Scris: Sunday, October 7, 2012 3:15 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
Si daca barbatul isi omoara nevasta din bataie?Trebuie sa stea neaparat cu el pana o inseala? Decat sa stai sa suporti un om care nu te mai iubeste si te jigneste pana si in fata altor persoane nu e mai bine sa te desparti?
bereea
Scris: Sunday, October 7, 2012 3:21 PM
Nivel

Ba da , poti sa te desparti, dar nu te mai poti recasatori.
Biblia spune ca sotul trebuie sa-si iubeasca sotia asa cum Isus a iubit biserica, deci un credincios nu ar trebui sa-si permita sa-si loveasca sotia.
shirel
Scris: Sunday, October 7, 2012 3:23 PM
Nivel

Mersi ,Bereea mie imi era pur si simplu lene sa caut stiam eu ca tu esti mult mai dotata in cele scise din noul Testament.Eu cred ca este totusi o pedeapsa foarta grea ,o femeie care este batjocorita si nerespectata prin cuvinte eu spun ,nu bataie sau adulter daca divorteaza nu poate sa-si refaca viatza niciodata adica sa simpta dragostea si respectul adevarat pana moare fostul sot,deci ramane singura toata viatza.Eu cred ca este pedepsita de 2 ori si asta fara vine ei .Scrie undeva macar ce recompensa va primi pe lumea cealalta ?ras Daca si asa nu-i mai ramane nimic pe lumea asta.sic Scuze nu incerc sa jignesc pe nimeni numai sa inteleg adevaratul inteles al citatului din Biblie.
nicoymika
Scris: Sunday, October 7, 2012 3:26 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
Cum vede biserica un cuplu care traieste in concubinaj?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.