|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| kali,de acord cu tine Cine a trecut prin asa ceva stie Dumnezeu nu pedepseste sau da cu parul....el e iubire,rabdare,generozitate....doar noi ne facem rau sau bine cu manuta noastra luaind decizii pripite.Deh bumerangul |

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| zaza_ wrote: Toate lucrurile evolueaza...Asa si in Biblie, multe ditre lucrurile scrise in ea erau valabile acum 2000 de ani, dar acum, ca am evoluat si noi un pic din punct de vedere spiritual...
Cum iti explici ca am evoluat, cand Dumnezeu a creeat totul perfect? Crezi ca lumea si tot ce e in jurul nostru au evoluat fata de cum au fost creeate? Ca Dumnezeu da intelepciune oamenilor sa inventeze anumite lucruri nu inseamna evolutie, doar vrea sa ne faca viata degradata mai usoara. Iar referitor la Biblie, daca ai studia in paralel cartile Daniel si Apocalipsa, ai intelege ca sunt lucruri inca neimpinite, deci cum sa nu mai fie valabila Biblia? Altceva: poruncile sunt la fel de actuale si azi cum au fost si atunci cand au fost date, Iisus le-a respectat dupa aproximativ 4000 de ani de cand au fost comunicate oamenilor in scris cu degetul lui Dumnezeu si stau la baza constitutiilor majoritatii tarilor fie crestine fie nu.
Referitor la divort, nu vreau decat sa spun ca voi uita toata viata divortul parintilor mei si cat de debusolata era mama la 30 si un pic de ani...
A doua casatorie nu o pun la zid...si ca sa inchei tot biblic: Dumnezeu a ales ca Iisus sa se nasca intr-o famiele la a doua casatorie, Iosif mai fusese casatorit, era vaduv si avea copii. Credincios om... |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| madanuta wrote:Cum iti explici ca am evoluat, cand Dumnezeu a creeat totul perfect? Crezi ca lumea si tot ce e in jurul nostru au evoluat fata de cum au fost creeate?  Ca Dumnezeu da intelepciune oamenilor sa inventeze anumite lucruri nu inseamna evolutie, doar vrea sa ne faca viata degradata mai usoara. Iar referitor la Biblie, daca ai studia in paralel cartile Daniel si Apocalipsa, ai intelege ca sunt lucruri inca neimpinite, deci cum sa nu mai fie valabila Biblia? Altceva: poruncile sunt la fel de actuale si azi cum au fost si atunci cand au fost date, Iisus le-a respectat dupa aproximativ 4000 de ani de cand au fost comunicate oamenilor in scris cu degetul lui Dumnezeu si stau la baza constitutiilor majoritatii tarilor fie crestine fie nu. Referitor la divort, nu vreau decat sa spun ca voi uita toata viata divortul parintilor mei si cat de debusolata era mama la 30 si un pic de ani... A doua casatorie nu o pun la zid...si ca sa inchei tot biblic: Dumnezeu a ales ca Iisus sa se nasca intr-o famiele la a doua casatorie, Iosif mai fusese casatorit, era vaduv si avea copii. Credincios om...
Da, creatia lui Dumnezeu este perfecta, nu am tagaduit asta. Din contra. Dar oamenii nu sunt perfecti, daca eram perfecti eram in Rai acum...Gandirea oamenilor se schimba, lucrurile, in general, sunt intr-o permanenta miscare. Acum patru sute de ani daca Galilei a spus ca pamantul se invarte in jurul soarelui si nu invers si a fost cercetat de inchizitie. Tot in urma cu ceva vreme, la musulmani daca murea sotul femeia era ingropata cu el, de vie! Acum nu se mai intampla lucrurile astea, s-au schimbat.
Si nu am spus ca Biblia nu este valabila, ci am spus ca nu este completa.
Legile din Vechiul Testament nu mai sunt aceleasi cu legile din Noul Testament, cel putin asa stiu eu. In Vechiul Testament era legea Talionului, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, iar in Noul Testament este legea iubirii. Deci pot spune ca este tot un fel de evolutie. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si ca sa terminam aici tot ce am inceput va scriu si eu ceva exact ce gandesc eu in mod personal cu toate ca cred ca ar trebuie sa scriu in alta parte . In aproape toate religiile si sistemele de credintza (nu aveti decat sa-mi sariti de gat )de pe planeta inclusiv religia in care eu m-am nascut credintza este folosita pentru a compensa ceea ce nu putem vedea sau percepte cu certitudine.Cu alte cuvinte deoarece nu-l vedem pe D-zeu trebuie sa credem ca el exista .in acest caz folosim credintza pentru a compensa inabilitatea noastra de al vedea pe Dumnezeu.Aceasta se numeste credintza oarba . Dar credintza este folosita nu doar ca o compensare in religie dar si practic in tot ceea ce facem. Cum stiti voi de exemplu ca pamantul este rotund?are cineva curajul sa-mi spuna ca a vazut el sigur cu ochii lui?Nuuu nu va speriati nici eu nu stiu daca este cu adevarat rotund ,nu am zburat niciodata in jurul lui. Dar de unde stim fiindca i-am crezut pe oamenii de stiintza care ne-au spus si demonstrat ca este rotund si i-am crezut ca fiind oameni de incredere care au verificat informatia.I credem dar este vorba de credintza oarba.
Deci eu chiar va spun numai cine trece si traieste un divortz ,o a doua casatorie poate sa spuna si sa stie adevarul si asta nu depinde de credintza ,de religie si nici de D-zeu.Sunt bucuroasa si poate chiar niciodata nu v-am spus asta dar eu incerc sa fiu un D-zeu pentru mine ,sa intru in acel rol de Creator al propiei mele lumii exact asa cum D-zeu ne-a creeiat pe noi fiindca multe pe lumea asta depinde numai de noi ,de alegerile noastre ,unii poate aleg sa raman intr-o casnicie chiar daca nu le este prea bine dar au propiile lor motive, altele divorteza fiind au fost tradate si nu vor sa mai indure acest chin deci fiecare avem o libera alegere in ceea ce ne priveste propia casnicie.Eu cred ca fiecare dintre meritam o a doua sansa si in cazul daca doamne fereste mi s-ar intampla ceva in propia casnicie sa stiu ca pot sa-mi refac si sa-mi renasc o noua legatura o noua familie exact asa cum si D-zeu i-a dat o a doua sansa lui Adam si Eva. Consider subiectul acesta incheiat si doresc tuturor succes in a doua casatorie si daca intalnesc iubirea adevarata sa nu se gandeasca la nimic ci sa-si asculte propia inima ....acolo este in noi credintza si iubirea adevarata nu in nici o religie sau biserica. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| Poate nu e rau ca divortul e acum mult mai accesibil decat era odata. Mi-e greu sa cred ca Dumnezeu isi doreste ca o femeie sa traiasca nefericita o viata doar pt ca s-a inselat in privinta "alesului". Mi se pare ca nu poti folosi termenii de adulter/preacurvie referindu-te la o femeie care se recasatoreste dupa ce iese dintr-o casnicie care i-a facut numai rau.
si cred ca Biblia (necitita de mine dealtfel) nu are un singur raspuns la orice divort pe lumea asta. Mai exact, daca se spune ca atunci cand nu-ti gasesti linistea, citeste Biblia, cum ar fi sa se spuna: 1. daca esti nefericit, citeste versetu 3 alin. 4 din evanghelia dupa... ATAT 2. daca vrei sa minti, ai grija. n-ai voie si gata. Poate unei batrane bolnave in spital, pe moarte eventual, nu vrei sa-i spui ca i-a murit cineva drag...
in fine, cred ca nimeni nu poate emite (pre)judecati general valabile. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| "Harul acestei Taine (a casatoriei) se da pentru dragostea totala si deci neprihanita intre cei ce se casatoresc, pentru ajutorul si rabdarea reciproca, pentru suportarea si biruirea cu rabdare a tuturor greutatilor. Viata in doi e complexa, avand parte si de bucurii procurate de dragostea si de daruirea reciproca, care are in ea o anumita infinitate, dar si de greutati si de neputinte legate paradoxal cu indefinitul tainic al persoanelor umane."- de pe forumul bisericii ortodoxe
"Doi oameni care nu sunt casatoriti nu se simt constrânsi. Între doi oameni care sunt casatoriti se întâmpla urmatorul fenomen - sinele celor doi, care pâna atunci erau liberi, sunt legati, ca de aceea se cheama taina cununiei, si încep sa se manifeste toate supararile. Ideal ar fi sa rezisti si sa treci peste ele. Casatoria este conceputa special ca sa scoata la suprafata bubele. La casatoriile din iubire, daca s-ar masura înainte de casatorie compatibilitatea la nivel de sine, atunci nu ar mai fi probleme, si faci casatorie din iubire. Dar atâta timp cât exista legaturi karmice, compatibilitatea la nivel de sine nu exista, ca de aceea se numesc karmice, ca ai ceva de platit." - Ovidiu Dragos Argeseanu - Despre spiritualitate
Am gasit explicatia lui Argeseanu despre casatorie si sinele omului si mi s-a parut interesant, apoi mi-am adus aminte de aceasta discutie. Am auzit de oameni care au stat impreuna ani de zile si dupa casatorie au divortat la cateva luni. Dar si de oameni care s-au casatorit in doua saptamani dupa ce au facut cunostinta si care au trait fericiti pana la adanci batraneti. Am intalnit si femei sau barbati casatoriti de mai multe ori, patru cinci, sase casatorii... A doua casatrie, in cazul nostru, daca este si ultima, este un caz foarte fericit.:)) |
|
|