Viermisori intestinali
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Wednesday, February 14, 2007 9:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 5089
am dat peste un articol si m-am ingrozit! e bine de stiut ce si cum cu "bestiile" astea!!!plans

ma bate gandul sa ii fac si eu piciului un examen coproparazitologic...

Limbricii, Lambliaza si Giardia au devenit rezistenti la medicamente
DATA PUBLICARII: 05/12/2006
Prof. dr. Marin Burlea, directorul Spitalului de Copii „Sf. Maria“ Iasi: „Sint doua grupe de paraziti intestinali. Giardia - de exemplu - nu este un vierme, ci un organism unicelular, microscopic. A doua grupa - viermii intestinali sau helmintii, sint paraziti cu dimensiuni mult mai mari, cuprinse intre un centimetru si 10 metri. Cel mai frecvent intilniti sint oxiurii, limbricii si tenia. Se apreciaza la 50-60% proportia copiilor care „au viermi“. Doua sau trei cauze au permis supravietuirea acestor paraziti - in ciuda terapiilor din ce in ce mai sofisticate. In primul rind, acesti viermisori s-au adaptat si au devenit rezistenti la medicamente. In plus, pacientii intrerup tratamentul inainte de vreme, nu revin cind este cazul si inamicul se reface intre timp. Multi se trateaza „dupa ureche“ acasa, cu doze gresit stabilite, care fac mai mult rau decit bine - intarind de fapt parazitii.

Cum are loc contaminarea


Viermii si parazitii pot folosi mai multe cai pentru a ajunge in organismul uman: alimentele - in special legumele si fructele nespalate, stropii sariti dintr-o baltoaca, lenjeria contaminata. Giardia se dezvolta foarte bine in apa. Baltile si fintinile sint rezervoare de Giardia. Doar apa plata este „curata", pentru ca nici fierberea nu reuseste sa omoare chistul de Giardia. Daca copilul baga mina in baltoaca si apoi duce mina la gura - se contamineaza.
De asemenea, salatele insuficient spalate ne pot contamina cu oxiuri. Legumele stropite cu apa de put pot furniza Giardia. Chistul hidatic apare mai frecvent la copiii care traiesc cu un ciine in casa - sau care baga mina in gura ciinilor intilniti pe strada. Deci, masurile de profilaxie tin strict de respectarea igienei in familie si colectiv.
Tratamentul intregii familii e inutil - atunci cind copilul merge la gradinita - fiindca se poate reinfesta din nou. Cel mai bine este ca parintii sa anunte gradinita pentru ca tratamentul sa fie extins la toti copiii din colectivitate. Nu trebuie sa va fie rusine sa recunoasteti ca micutul are viermisori. De obicei, sursa este un alt copil care nu prezinta simptome.

Limbricii fac copilul extrem de nervos si agitat


La copiii care sufera din cauza viermisorilor, se constata reducerea greutatii, nervozitate si astenie. Mai toti au cearcane. Cei cu oxiuri nu se odihnesc, au un somn agitat, tulburat de mincarimile din zona funduletului. Se scarpina mai ales noaptea. Limbricii secreta o toxina neutropa care il face pe copil extrem de nervos si agitat. S-au vazut chiar si convulsii, confundate cu epilepsia.
Cind incepe tratamentul, viermii mor si prin descompunere elimina o cantitate si mai mare de toxina, ceea ce agita si mai tare copilul. Atit oxiurii, cit si limbricii dau dureri in zona ombilicala. Durerile localizate in jurul buricului sint un semn important al prezentei viermisorilor in organism. Se mai adauga lipsa de pofta de mincare si alternarea diareii cu constipatia.

Giardia are ca semn principal diareea cu scaune ceva mai decolorate

Parazitul ingreuneaza eliminarea secretiei biliare. Apar si importante deficiente de calciu si fier. Cel mai important semn al giardiei este respiratia matinala a copilului. Respiratia copilului are un miros urit, de oua clocite - din cauza ca acizii biliari nu trec in intestin, ci se intorc in stomac. Un alt semn de alarma este pofta de lapte a copilului.
Normal el trebuie sa bea 500-750 de ml lapte /zi. Cei care cer insistent lapte si beau peste 1 litru/zi - e posibil sa aiba viermisori. Laptele e foarte apreciat de parazitii intestinali care se 'linistesc" cind isi primesc portia. Chistul hidatic se manifesta dupa localizare. Cel hepatic da icter si tulburari digestive, cel pulmonar face respiratia dificila, iar cel cranian poate da convulsii si cefalee.

Usturoiul - inamicul viermilor


Toate tratamentele descoperite de-a lungul timpului au ramas putin in urma. Intens folosite in primii ani de la inventare, armele s-au tocit, viermisorii dobindind rezistenta. In prezent, accentul se pune pe produse care nu se absorb in intestin, avind efecte secundare minore. Si medicamentele clasice sint bune - cu conditia sa facem copilului testele hepatice inainte de administrare. De asemeni, tratamentul trebuie sa fie repetat, la interval de un an -pentru ca asa cum s-a infestat o data se poate reinfesta in colectivitate.
Remediile naturiste sint mai utile ca preventie decit ca tratament. Intre cura anuala de antihelmintice, intervenim cu mijloace naturale. Usturoiul este un foarte bun aliat impotriva parazitozelor intestinale. Anumite substante pe care le contine „ametesc" viermii si acestia nu se mai opun miscarilor tubului digestiv care ii impinge spre rect, eliminindu-i. Usturoiul poate fi dat ca atare copilului mai maricel.
Sub 3 ani, se recomanda administrarea sub forma de mujdei, cu care se condimenteaza cartofii prajiti. Semintele de dovleac au acelasi efect - dar se pot da copiilor mai mari.
Unii medici sustin ca propolisul este contraindicat in tratamentul giardiei. In urma unor studii s-a demonstrat ca acesta face mai mult rau - stimulind starea de agitatie a copilului, fara sa deranjeze viermisorii.
Ce simptome dau parazitii
* Lambliaza (Giardoza)
Este una dintre cauzele frecvente de diaree acuta si cronica - atit la adulti, cit si la copii. Transmiterea se face pe cale digestiva, prin consum de apa sau alimente contaminate, precum si prin miini murdare. Parazitul se gaseste sub doua forme: chist si „adult". Omul se infesteaza ingerind chisturi de Giardia Lamblia. Odata ajunse in intestin, chisturile se transforma in Giardia, care se prinde de mucoasa intestinala si determina tulburarea absorbtiei, manifestata prin diaree. Uneori, boala trece neobservata. Diareea este insotita de dureri abdominale, balonare, greturi, varsaturi, stare de rau. Caracteristica este data de durata mai indelungata a diareii - de 7-10 zile sau chiar mai mult. Diagnosticul se face prin examenul microscopic al „scaunului", evidentiindu-se chisturile. Tratamentul consta in administrarea de substante antiparazitare, in functie de virsta si greutatea corporala. Tratamentul se da tuturor membrilor familiei/comunitatii respective, din cauza riscului de reinfestare.



Editare ulterioara:

Articole detaliate despre:

Giardia - Giardioza
Tenia la copii
Toxocaroza
sousourel
Scris: Thursday, February 15, 2007 10:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Bine de stiut! Mai ales chestia cu apa fiarta...oare chiar nu omoara fierberea chisturile respectiveoare ?
Andi&Mariuca
Scris: Friday, February 16, 2007 9:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 5089
Mada, iti dai seama ca eu am intepenit cand am citit ca fierberea apei de la robinet nu omoara chisturile de Giardia!!!!plans banghead
nu de alta dar piciul meu a baut apa fiarta si racita pana pe la 5 luni cand ne-a zis pediatra sa ii dam apa plata!!! banghead

sper sa nu avem niciodata probleme cu asa ceva!

este cineva pe aici care a avut copilasul cu probleme de genul asta?
sousourel
Scris: Friday, February 16, 2007 9:53 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Andismom wrote:
Mada, iti dai seama ca eu am intepenit cand am citit ca fierberea apei de la robinet nu omoara chisturile de Giardia!!!!plans banghead
nu de alta dar piciul meu a baut apa fiarta si racita pana pe la 5 luni cand ne-a zis pediatra sa ii dam apa plata!!! banghead

sper sa nu avem niciodata probleme cu asa ceva!

este cineva pe aici care a avut copilasul cu probleme de genul asta?


Stai linistita, daca era sa fie ceva iti dadeai seama...vezi ca trebuie sa apara simptome..miros in gurita, consum exagerat de lapte, dureri de burtica, diaree....e bine de stiut, dar cum zicea sotul meu aseara, ar trebui sa fim toti bolnavi din cauza tuturor microorganismelor din mediu...in ceea ce priveste apa, citeam undeva ca trebuie fiarta 20 min si nu intelegeam de ce...acum cred ca inteleg.
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, February 17, 2007 2:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
Quote:
=Andismomeste cineva pe aici care a avut copilasul cu probleme de genul asta?


Noi am avut aceasta problema dar nu m-am ambalat asa de tare. Totul a inceput cand Leut a avut probleme cu Alex si m-am gandit eu sa-i fac si printesei mele un examen coproparazitologic. A iesit pozitiva! I-am dat niste picaturi Giardinofug dar nu am mai repetat analiza. Nedumerirea mea a fost si ramane faptul ca pe Alex nu o durea burtica,nu avea cercane, diaree, etc, nici unul din semnele clasice de giardia.
Nu pot sa dau o explicatie inteligenta de ce nu m-am dus la pediatru, nu eram pregatita nici pentru otrava aia de substanta care sa da pentru viermi.
DAR acum 2 saptamani Alex a facut o eruptie pe piele destul de violenta, nu stim exact care a fost cauza dar am banuit ca vinovat laptele de vaca pentru ca renuntand la el si introducand 100% laptele praf nu ne-a mai iesit bubitze. Pediatrul ne-a dar si tratamnet cu zentel pt giardia, crede ca erutia a fost provocata de viermi, as aca i-am dat dar fara prea mare tragere de inima. Dupa 24 de ore de la prima doza i-a scazut pofta de mancare, a devenit agitata, nu dormea bine noaptea si cam striga dupa mine... dar am facut cele 4 zile de tratament.
Ce stiu sigur de tot este ca zentel nu-i mai dau niciodata, prefer varianta cu giardinofug si usturoi.

Un documentar despre viermii intestinali am vazut pe Discovery, este un subiect destul de controversat daca este ok sa ne otravim ca sa scapam de ei.


Aveti curaj sa faceti un examen coproparazitologic din proprie initiativa?
misha
Scris: Saturday, February 17, 2007 2:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Mesaje: 3527
Nicoleta, chiar intentionez ca de luni sa merg sa fac un examen coproparazitologic pentru toata familia. Din cate vad acesti viermisori (de care or fi ei) se raspandesc foarte usor si pur si simplu sunt ingrozita de ei...oricum, daca ar fi sa urmam un tratament cu siguranta ar fi unul naturist. Sunt atatea pe baza de usturoi, aloe, seminte de dovleac, ulei de ricin etc incat daca voi spuneti ca tratamentul alopat este atat de ingrozitor atunci cu siguranta nu l-am folosi.
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, February 17, 2007 2:50 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
misha wrote:
Nicoleta, chiar intentionez ca de luni sa merg sa fac un examen coproparazitologic pentru toata familia. Din cate vad acesti viermisori (de care or fi ei) se raspandesc foarte usor si pur si simplu sunt ingrozita de ei...oricum, daca ar fi sa urmam un tratament cu siguranta ar fi unul naturist. Sunt atatea pe baza de usturoi, aloe, seminte de dovleac, ulei de ricin etc incat daca voi spuneti ca tratamentul alopat este atat de ingrozitor atunci cu siguranta nu l-am folosi.


Misha, va tin pumnii ca sa aveti nci cea mai mica surpriza. tratamentul alopat functioneaza ca o otrava, regret ca l-am facut dar asta este, invatam pe parcurs.
kali
Scris: Saturday, February 17, 2007 3:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Sfatul meu este sa nu-i faceti copilului examen coproparazitologic daca nu aveti motive sa suspectati ca ar fi infestat. Contaminarea cu giardia se face foarte usor si prin apa de la baita sau de pe mainile persoanelor cu care intra in contact; tratamentul naturist e de foarte lunga durata si nu intotdeauna cu rezultate bune, asa ca daca cel mic nu pare deranjat sau afectat nu va mai complicati pentru ca nu faceti altceva decat sa intrati intr-un cerc vicios.
misha
Scris: Saturday, February 17, 2007 3:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Mesaje: 3527
Revin cu cateva link-uri cu posibile tratamente naturiste pentru paraziti intestinali:

Giardia - Giardioza la copii

http://www.naturaplant.ro/listaproduse.php?cautare=afectiune&textbox=paraziti+intestinali

http://www.boli-medicina.com/medicina-naturista/Aparatul-digestiv-bolile/Afectiuni-intestinale/Paraziti-intestinali-BM-COM.php

http://www.sanatateata.com/afectiuni/parazitii-intestinali.htm

http://forum.naturist-life.ro/viewtopic.php?t=304

http://www.terapii-naturiste.com/calivita/afectiuni-tratamente/giardie-giardioza.htm

http://www.terapii-naturiste.com/calivita/articole-despre-produse/parazitoze-tratament-calivita.htm

Andi&Mariuca
Scris: Saturday, February 17, 2007 3:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 5089
misha wrote:
Nicoleta, chiar intentionez ca de luni sa merg sa fac un examen coproparazitologic pentru toata familia. Din cate vad acesti viermisori (de care or fi ei) se raspandesc foarte usor si pur si simplu sunt ingrozita de ei...oricum, daca ar fi sa urmam un tratament cu siguranta ar fi unul naturist. Sunt atatea pe baza de usturoi, aloe, seminte de dovleac, ulei de ricin etc incat daca voi spuneti ca tratamentul alopat este atat de ingrozitor atunci cu siguranta nu l-am folosi.


si eu ingrozita si sunt de acord cu sotul Madalinei, ar trebui sa fim cu totii bolnavi si sa luam chiar din apa de baie...

Nicoleta, eu as avea curaj sa fac acest examen si chiar voi discuta problema cu pediatra pt ca... azi dimineata piciul meu avea cercane la ochisori si chiar m-am speriat. sper sa nu fie nimic, totusi!angel

Kali, ai si tu drepatate: am pica intr-un cerc vicios, dar... tii minte ce ziceai tu despre "paranoia" ta cu care ai dus-o pe Alexia la urgente si ati descoperit pneumonia? poate ca e mai bine totusi sa stii, nu?oare
Ely
Scris: Sunday, February 18, 2007 12:19 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Hai fetelor ca ,m-ati pus pe ganduri si eu am niste cearcane mama ,mama cred ca ar trebui sa-mi fac si eu dar si copilului un examen coproparazitologiceu zic ca este bine sa stii si nu mi-e frica de tratament daca trebuie sa scapam de asta pai atunci facem tratamentul,dar sper sa nu fie cazul.
misha
Scris: Sunday, February 18, 2007 8:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Mesaje: 3527
M-am mai documentat asupra tratamentului alopat. Este groaznic, afecteaza foarte mult ficatul si daca la copii se merge pe principiul ca acesta se regenereaza repede, la adulti situatia nu e deloc la fel. Oricum, se pare ca acesti viermisori pot reveni oricand, mai ales cand copiii sunt dusi la gradinita, prin urmare este total indicat un tratament repetat ce iti afecteaza ficatul.Tot cel naturist este recomandat ca usturoiul, cimbrul, uleiul de dovleac si restul nu au ce rau sa-ti faca.
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, February 18, 2007 8:42 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 5089
da Misha, din pacate, ai mare dreptate! stiam si eu ca medicatia clasica pt aceste probleme este f agresiva si, intr-adevar, copilul se poate reinfesta oricand.

eu sper sa nu am vreodata probleme din astea cu Andrei (eu am avut viermisori intestinali cand eram copil, aveam vreo 5-6 ani cred dar ama luat atunci un tratament si nu au mai recidivat niciodata). si nici voi sa nu aveti cu puiutii vostri!pupici
kali
Scris: Sunday, February 18, 2007 10:24 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Andismom wrote:

Kali, ai si tu drepatate: am pica intr-un cerc vicios, dar... tii minte ce ziceai tu despre "paranoia" ta cu care ai dus-o pe Alexia la urgente si ati descoperit pneumonia? poate ca e mai bine totusi sa stii, nu?oare


Sigur ca da. Nah, ce sa fac... incerc si eu, prin sfaturile pe care le dau, sa ma conving singura ca nu are rost sa o mai supun pe Alexia la "n"-spe mii de investigatii, fara a avea motive reale. Copilul meu deja are frica de halatul alb... iar de medicamentatie nu mai spun... i se face greata numai cand vede sticlutele cu suspensii.
... Dar parca vad ca trece si pneumonia asta nenorocita si uit ce rau a fost... si ma si vad peste vreo luna motz la usa cabinetului pentru examen copro...banghead ... ca poate mai gasesc vreu sirop-doua de dat copilului- saracul copilpale
mommy
Scris: Sunday, February 18, 2007 10:49 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Mesaje: 3674
Mihaita bea apa de la robinet la fiecare baita, desi am grija sa ii dau apa inainte de baie. Acum doua zile se distra cu dusul, il ducea la gura si bea apa. Iar dupa ce i l-am luat si l-am certat, s-a pus in patru labe si a baut direct din cada. banghead , special ca sa-mi faca in ciuda nervi . Asa ca daca ar lua Giardia din apa de la robinet, as face tratament degeaba, ca s-ar reinfesta constant. Oare clorul omoara Giardia, ca apa noastra are un gust de clor...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.