Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| La prima nastere am nascut normal. La 11 dimineata s-a dus putin din dopul gelatinos si m-am dus la spital sa intreb ce se intampla. M-a internat doctorul de garda, spunandu-mi ca nasc. Deja aveam dilatatie 4 si nu ma durea nimic. Pe la 11 seara aveam dilatatie aproape 10 si nu ma durea inca nimic. La 11 si 10 minute seara s-a rupt apa si-au inceput dureri foarte mari, dar rare (cam la 3 minute una de cealalta). Iar la 12 si 10 minute am nascut. Din toata nasterea, cel mai mult a durut cand m-a cusut (a trebuit sa ma taie, ca avea fi-miu cordonul in jurul gatului), pentru ca m-a cusut pe viu, fara nici o anestezie. Deci ce sa fac: sa cer anestezie sau nu? Cine afla cat de repede am nascut, cred ca va rade de mine daca voi cere anestezie. Dar oricum m-a durut nasterea - conteaza c-a fost doar o ora de chin? Ora aceea te slabeste si te face sa nu mai consideri nasterea chiar un miracol, ci mai mult un chin. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Evelina, eu sunt pro anestezie, atata timp cat nu ii dauneaza lui bebe sau tie.
De ce sa te chinui, chiar si 1 ora, daca poti sa nu te chinui mai deloc? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Exact, nici eu nu intleg mentlitatea asta a doctorilor ca e mai bine sa nasti fara anestezie...mai bine pentru cine???/ |
|
| Hai sa fim seriosi cu daunatul anesteziei..ar mai fi existat optiunea asta daca era daunator ??? Da ! ce-i mult strica..dar de ce sa fim primitivi cand medicina a evoluat atat ??? Chiar nu inteleg de ce unii doctori spun atat de vehement nu anesteziei atunci cand nu exista alte contraindicatii , trebuie ca femeia sa sufere ca un caine ??? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Noi avem o emisiune " birth stories" Ma uit cum nasc femeile cu anestezie, fac de doua ori " Ih,Ih" si gata ,asta e toata suferinta lor.Pai sa ma fi auzit pe mine la prima sarcina cum urlam...N-as vrea sa mai trec prin acel cosmar mai ales ca se poate sa-l evit. |
|
| Eu cred ca alegerea fiecareia dintre noi este influentata de doctorii cu care vorbim si in care avem incredere, de experientele celor din jurul nostru...daca cineva apropiat a avut o experienta negativa si o leaga de anestezia epidurala (de exemplu ca a nascut pana la urma prin cezariana, sau s-a folosit forcepsul, si ea e convinsa ca daca nu facea epidurala nu s-ar fi ajuns la complicatia respectiva), atunci experienta persoanei respective ne va influenta atitudinea fata de epidurala. Pe cand daca auzim de experiente pozitive, suntem si noi mai optimiste in legatura cu anestezia. |
|
| Eu am nascut acum cu anestezie epidurala, prin cezriana si a fost cam "live" adica m-a durut la greu, desi am primit de 3 ori mai mult anestezic decat se da de obicei. Insa recuperarea a fost mult mai usoara si mai rapida decat prima data, cand am facut anestezie generala. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu am discutat cu dr.mea de prin a 5 a luna de sarcina despre metodele de a naste,fiindca eu am exclus din start posibilitatea sa stau la travaliu si sa urlu ca nebuna si nimeni sa nu-mi faca nimic. Ea a fost draguta simi-a spus ca nici nu se gindeste la asa ceva si ca cea mai recomandata nastere este cea normala cu anestezie epidurala.Mi-a explicat ca trebuie sa astept pina dilatatia ajunge la 4 cm.dupa care anestezistul instaleaza cateterul,toate procedurile fiind urmarite de dr.pina in momentul nasterii si dupa.Mi s-a parut super!De ce sa te chinui cind exista posibilitatea de a evita asta? Faptul ca am nascut prin cezariana cu rahianestezie m-a facut sa fiu tot timpul operatiei constienta si sa pot comunica cu medicul meu. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| evelina27m wrote:Cand citesc povestile voastre despre cum ati nascut si mai imi amintesc si de la prima mea nastere ce dureri groaznice sunt de indurat, parca se risipesc toate gandurile mele despre nasterea normala fara anestezie. Daca n-o sa le pot suporta, o sa cer anestezie, sa stiti! Epidurala scrie pe mine! Unicul lucru care ar exista sa nu ti se poata pune la epidural e daca ai un tatuaj in zona lombara niciun anestezist cu 2 degete de frunte nu se risca..... Eu una am nascut prin cezariana cu anestezie epidural.... nu simti intepatura ....cat timp am fost pe masa de operatie am fost constienta..am fost anesteziata doar de la mijloc in jos... simteam cum ma preparau pt a taia ...simti absolut tot ce se intampla dar nu te doare... simti cum ca esti un balon plin de apa care se goleste...simti cum il scoate, cum te curata ...etc.....unicul lucru care m-a deranjat e cand dr a presionat pe piept pt a ajuta bebelusul sa iasa si ca Alberto ( sotul meu) nu a putut sta langa mine .... cand am vazut ingerasul meu plangeam de bucurie simtindul pe pieptul meu e un sentiment care nu se poate descrie in cuvinte trebuie trait...
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| RAHIANESTEZIE vs EPIDURALA
Aveti aici un tutorial despre cum se deruleaza totul in cazul fiecarei anestezii:
Din ce am inteles eu, se pare ca rahianestezia este anestezia regionala a abdomenului si membrelor inferioare prin injectarea unui anestezic in canalul rahidian.
Se utilizeaza mai ales in interventii chirurgicale asupra aparatului urinar, a aparatului genital feminin, a anusului si a membrelor inferioare.
Efectul este rapid, dar nu se recomanda in cazurile in care operatia dureaza mai mult de 2 ore - 2 ore si jumatate.
Inainte de rahianestezie se instaleaza o perfuzie intravenoasa, apoi fie esti asezat culcat pe masa, fie in picioare, la marginea mesei de operatie (eu asa am stat), ti se injecteaza anestezicul, dupa care te poti intinde pe spate pe masa de operatii. Pana ce te-ai intins pe masa, deja ai amortit de la brau in jos.
Efecte nedorite
In primele minute / secunde (nu imi dau seama exact) am avut o puternica stare de greata, eram sigura ca o sa vomit acolo, dar medicul anestezist imi tot spunea ca e doar o senzatie, din cauza anestezicului.
Sunt posibile si dureri de cap - eu slava Domnului nu am avut !
Este foarte posibil sa iti scada tensiunea arteriala. In principiu, daca te stii cu tensiune mica, sfatul meu este sa nu risti cu o astfel de anestezie. Eu aveam de obicei cam 9/5, 10/5, iar in operatie, imediat dupa ce l-au scos pe Andrei, cica am facut 6/3, iar eu auzeam linia continua la aparate tiuind.
Dureri de spate - am avut multa vreme dupa operatie, si acum mai am momente cand ma doare spatele in zona aceea, la 3 ani si 5 luni de la operatie.
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Eu am avut anestezie generala pt ca sunt alergica la anesteziile locale(chiar si la xilina-am facut soc anafilactic), dar am simtit si eu taieturile, cum m-a apasat ca sa iasa bebe si alte chestii(parca ma aspira cineva in burta)...de-abia asteptam sa se termine, si m-am simtit fara aer-goala in special in partea stanga a pieptului, dupa care am auzit pe cineva: "hai Alina, respira!" si eram extrem de ametita. M-a mai rugat cineva sa ma tin de suportul ala ca sa ma transfere pe patul de spital. Si am vazut-o pe mama mea care zicea ca eu nu imi voi aminti ce vb cu ea si ca voi adormi din nou(ceea ce nu s-a intamplat) si dupa cateva minute mi-au adus minunea pe care am pupat-o ducand 2 degete de la gura mea pe fata lui(eram f ametita si nu puteam altfel). Imi era foarte somn, dar m-am luptat cu ametelile, pt ca mi-era frica sa nu ma trezesc la fel (fara aer), nu am avut greturi. In cateva ore (vreo 5-6) m-am ridicat pe langa pat si am mers putin, si am stat si in fund pe pat cand vorbeam la telefon . Cand a venit sora mea la mine am rugat-o sa imi aminteasca ea ca am simtit operatia, in caz ca uit, dar nu am uitat nimic... destul de infricosator, nu-i asa? Mi-ar fi frica sa mai nasc o data ca sa nu mai am amintiri de genul asta... Toate mamicile care au nascut cu generala mi-au zis ca nu au trait asa ceva , poate sunt eu mai speciala |
|
|