Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Fetelor,am nevoie de ajutor.Luna trecuta Cm a fost pe 15 octombrie.Luna asta a fost pe 12 ,deci as fi in ziua 9.Cu alte cuvinte CM-l meu e negulat.In septembrie si octombrie mi-a venit pe 15,iar acum luna asta pe 12 Deci,2 luni la rand mia venit la 30 zile,iar luna asta 27 de zile.Perioda fertila e greu de gasit acum daca sunt in ziua 9 ar trebui sa incep de pe acum cu testele de ovulatie?? Lamuriti-ma va rog ca nu mai inteleg nimic,iar ma luat stresul |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Pai, Rody, eu zic ca da. Deci 2 luni ai avut la 30 de zile si urmatoarea la 27. Ca sa fii sigura ca prinzi perioada, cred ca e ok sa incepi din ziua 9 ca sa acoperi o arie mai mare de zile. Si cateva zile bune ar trebui sa faci test in fiecare zi pana nimeresti perioada fertila. Iti tin pumnii! Sa stii ca am luat si eu vreo doua luni teste de ovulatie. Si in una din cele doua luni chiar am prins intr-o zi (era Z 13) perioada propice, dar stiu ca nu a fost sa fie atunci. Eu ajunsesem sa-mi cunosc foarte bine corpul si sa-mi dau seama cand eram la ovulatie. Tie nu-ti trimite corpul semnale, asta ca sa scapi de testele de ovulatie? Pupicei si sa fie cat mai repede asa cum iti doresti! |
|

| Mersi Liz,pai asa o sa fac o sa fac unul pe la 19h |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Am gasit ceva despre fertilitate,in link,gasiti graficul perioadei fertile.
http://www.fertilityfriend.com/
|
|

| Rody,ai facut testul? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Rody, in prospectul testelor de ovulatie pe care le cumperi, gasesti un grafic in functie de durata ciclului tau. Pt siguranta alege durata cea mai mica a CM si incepe testele de ovulatie din prima zi indicata de grafic... Mult succes!
Eu am cumparat testul acela scump , care este de fapt un microscop micutz si se face cu o picatura de saliva, dar luna asta n-am ajuns la nici un rezultat. Mi s-a parut destul de greu de interpretat, n-am fost nici foarte consecventa....am sa ma straduiesc mai mult luna viitoare... Daca functioneaza, va dau de stire... Pupici multi aspipirici (cum zice buli)!!!
|
|

| Mersi fetelor inger da ,am facut testul si nu sunt la fertilitate! |
|

| Rody wrote:Mersi fetelor inger da ,am facut testul si nu sunt la fertilitate!
Vine ea si ziua aia Te-ai uitat pe graficul din link-ul ce l-am postat? |
|

| Da,ma-m uitat nu prea inteleg dar asta e |
|

| Fetelor,am si eu o intreabare.De si sunt in ziua 14 mi_am facut un test si mia arata ca nu sunt la ovulatie.Nici ieri nu mia aratat.;;;;;;µAm inceput din ziua 9 cu testele si pana acum nu am descoperit nimic E ciudat.Ultimul CM 12 noiembrie.Deci luna asta mia venit la 27 de zile,septembrie si octombrie la 30 de zile!Oare testele se inseala uneori???? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| rody, daca testele le-ai facut corect, adica in fiecare zi, la aprox acceasi ora si totusi nu ti-au arata nimik e posibil : fie sa ovulezi mai tarziu un pic, fie sa fi ovulat mai devreme, fie deloc...
Continua sa mai faci testele pana in ziua 15-16....sa vedem...tine-ne la curent...
|
|

| bulinutza wrote:rody, daca testele le-ai facut corect, adica in fiecare zi, la aprox acceasi ora si totusi nu ti-au arata nimik e posibil : fie sa ovulezi mai tarziu un pic, fie sa fi ovulat mai devreme, fie deloc... Continua sa mai faci testele pana in ziua 15-16....sa vedem...tine-ne la curent... Mersi,o sa continui |
|

Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Aveti aici un calculator de ovulatie (sau calendarul perioadei fertile). |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Testele de ovulatie aflate pe piata din Romania
1. MINUT

Pentru a decide cand incepi testarea trebuie sa determini durata normala a ciclului menstrual. Durata unui ciclu se considera incepand cu prima zi a menstruatiei pana la urmatoarea menstruatie.
Se noteaza prima zi a sangerarii ca fiind ziua 1. Puteti folosi tabelul de mai jos pentru a incepe testarea.

Testul se poate face in orice perioada a zilei dar cu aproximatie la aceeasi ora in fiecare zi. Este recomandat sa reduceti cantitatea de lichide consumate cu 2 ore inainte de testare.
Testul trebuie efectuat in fiecare zi pe o perioada de 5 zile sau pana cand nivelul LH-ului a fost detectat (testul este pozitiv).
Acest test de ovulatie se prezinta sub forma de 3 benzi.
Pentru a face efectiv testarea, trebuie sa colectati urina intr-un vas curat si uscat, apoi sa asteptati ca si testul si mostra de urina sa ajunga la temperatura camerei.
Introduceti testul in vas pana la nivelul sagetilor indicatoare, timp de 15-20 secunde, apoi il asezati pe o suprafata plana si uscata (intocmai ca la testul de sarcina).
Rezultatul se poate citi dupa 5 minute, dar nu mai tarziu de 7 minute.
Testul este pozitiv daca arata astfel:

In acest caz este probabila o ovulatie in urmatoarele 24-36 de ore, deci sansele de a ramane insarcinata sunt mai mari.
Testul este negativ daca arata astfel:

Daca insa arata astfel:

atunci testul este invalid si se recomanda sa il repetati.
Pretul testului de ovulatie MINUT: 12 RON Producator: Vision Trading |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| 2. OVIEW - Test de ovulatie
Oview® reprezinta un test de incredere si usor de efectuat pentru stabilirea celor mai fertile zile pentru conceptie – cand este cel mai probabil sa fiti in perioada de ovulatie.
Oview® prevede perioada de ovulatie, inregistrand nivelurile unui hormon specific din urina – Luteinizant (LH).
Ambalajul contine un set de 5 benzi de testare.

Este recomandat sa efectuati testul intre orele 10.00 si 20.00 si de asemenea sa reduceti consumul de lichide cu cca 2 ore inainte de testare.
In functie de durata ciclului, stabiliti in ce zi trebuie sa incepeti testarea. Va puteti ghida dupa urmatorul tabel:

Pentru a efectua testul se va proceda ca si la testul anterior si anume:
- colectati urina intr-un recipient uscat si curat - scoateti o banda de test din ambalaj - introduceti banda de test in recipientul cu urina cu sageata marcata pe ea in jos si nu mai sus de linia indicata "Mark" (maxim). - dupa 5 secunde scoateti banda si o asezati pe o suprafata plana, uscata si neabsorbanta - asteptati 5 minute apoi cititi rezultatul. Rezultatul nu este valabil daca il cititi dupa mai mult de 30 de minute
Pentru interpretarea rezultatului: - 2 linii indica un test pozitiv, ceea ce inseamna ca perioada cea mai fertila este in urmatoarele 24-48 ore

- 1 linie in zona de control indica un rezultat negativ, deci nu sunteti la ovulatie

- nicio linie - test invalid, trebuie repetata testarea

Aceasta testare este recomandat sa se faca pe durata a 5 zile, in fiecare zi la aceeasi ora, pentru a putea determina mai precis perioada de ovulatie.
Pret test: 23 ron |
|
|