Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| freedelia wrote:Alina, dar tu nu ai asigurare medicala? Sau nici asta nu se practica in Japonia? Ca daca sunt ei asa de inapoiati ca nu fac anestezie la nastere, nu m-ar mira.
Ba bineinteles ca am asigurare, dar nu are nici o valoare, adica ce vreau sa spun este ca nasterea nu este considerata o boala, deci asigurarea nu te ajuta cu nimic. In caz ca, nasti prematur, asigurarea iti va da bani pentru copil, care se spune ca daca a fost nascut prematur are nevoie de ingrijire speciala. Aceasta suma nu este mai mica de 10.000 de dolari. Orice femeie, japoneza sau straina care naste la termen, cu asigurare sau fara, plateste suma stabilita de clinica la care este inscrisa, suma care ajunge la 2000de dolari.
Acum, de exemplu cand ma duc la controale, o data la 2 saptamani si pana in momentl asta, mi-am folosit asigurarea, adica platesc doar 30% din totalul sumei. Este ciudat, stiu, dar asta e legea aici. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Eu pot spune ca nu am dat prea multi bani in spital, desi ma pregatisem, caci asa fusesem "invatata". Personalul de la Elias e grozav, te ajuta si cu bani, si fara... Am dat 1 mil dr anestezist (am facut epidurala), 500 mii moasei, 100 mii ingrijitoarei care m-a ajutat sa ma misc si mi-a dus bagajele, cate 20 mii x2/zi asistentei la toaletare (2 zile)...si cam atat...deci, per total, nu a fost asa scump! Si, repet, copilul a fost bine ingrijit, iar mie nu mi s-a reprosat niciodata nimic, ci din contra, mi s-au dat sfaturi.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu la Municipal am dat asa : 4.500.000 doctorului, 1.500.000 anestezistei, 50 euro moasei, 500.000 neonatoloagei, 50.000 toaleta x 2/zi, 50.000 spalat copil x 1/zi, si la infirmiere 10.000/20.000 sa ii lase pe ai mei sa intre sau prietenii. In ianuarie anul acesta.Nu stiu daca a fost bine dar important e ca eu si bebe suntem sanatoase. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| Vesna wrote:Eu pot spune ca nu am dat prea multi bani in spital, desi ma pregatisem, caci asa fusesem "invatata". Personalul de la Elias e grozav, te ajuta si cu bani, si fara...
O sa nasc tot la Elias. Ma cam ingrijorasem referitor la tarife, dar am auzit totusi ca sunt foarte de treaba acolo si isi fac meseria chiar si fara sa cotizezi. La doctorul cu care-ai nascut n-ai dat nimic? Am inteles ca se da minim 5 milioane.
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Evelina, nu e un tarif stabilit pentru doctor,tu dai cat consideri dar depinde si cum nasti.Eu am nascut normal si i-am dat 100 euro, dar Dr.-ul meu n-a ridicat pretentii.Cred ca se da un pic mai mult la cezariana , efortul e mai mare. Eu zic ca se da la Dr dupa cum vrea fiecare si dupa posibilitati. La asistentele care au asistat la nastere ( 2 la numar ), spun Asistat nu Mosit, le-am dat cate 500 mii, la toaleta cate 50 mii x 2 ori pe zi,la asistentele de la neonatologie le dadeam cate 100 "atunci cand isi aduceau aminte sa mai vina", si cam atat...la paznici le dadea sotul meu cate 50 de mii cand venea peste program. Sa stii ca eu am auzit inainte sa nasc, pareri si pareri, dar nu a fost asa. Nimeni nu mi-a cerut nici un ban.Am dat ca asa am vrut eu. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| Stiti, de fapt la Elias se spune ca poti sa nu dai nimic, si tot asa te trateaza. Eu am fost pe la 3 luni la control la doctor in spital si am rugat asistenta sa-mi ia tensiunea, ca nu se vedea ca-s gravida. Am vrut sa-i dau 50.000, dar spre surprinderea mea femeia mi i-a dat inapoi, spunand ca ii face placere sa-mi ia tensiunea si ca asta-i meseria ei. Am ramas totusi impresionata, pentru ca in alte parti sigur ar fi primit.
|
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fetelor, pe mine nu ma costa nimic! Platesc taxe din salariu drept pentru care am acces la serviciul national sanitar. Am si asigurare dar maternitatea nu este acoperita. Simplu. |
|

| Roxanel, la noi e ca la nimeni intelegi mataluta? Nici nu exista termen de comparatie cu alte tari! Suntem in urma cu 50 de ani fata de englezi, nemti, americani...Si noi platim taxe la stat pentru sanatate dar conditii , ioc! Ferice de tine ca ai plecat! |
|

| evelina27m wrote: O sa nasc tot la Elias. Ma cam ingrijorasem referitor la tarife, dar am auzit totusi ca sunt foarte de treaba acolo si isi fac meseria chiar si fara sa cotizezi. La doctorul cu care-ai nascut n-ai dat nimic? Am inteles ca se da minim 5 milioane.
Consider ca e problema fiecaruia cat da la doctorul care a supravegheat sarcina, ce "cadouri" ofera. Probabil ca, in functie de cum te-ai inteles cu el in lunile de sarcina, merita si "flori". |
|

| taty wrote: Nici nu exista termen de comparatie cu alte tari! Suntem in urma cu 50 de ani fata de englezi, nemti, americani...Si noi platim taxe la stat pentru sanatate dar conditii , ioc!
Taty, cred ca ei nici acum 50 de ani nu au fost cum suntem noi acum! Si nici nu cred ca vom fi peste 50 de ani cum sunt ei acum... Platim cam degeaba taxele alea la stat! |
|

| Vesna, asa e, am ajuns sa ne plangem de mila. Dar ce sa facem, trebuie sa ne adaptam conditiilor ca nu avem incotro. Macar copii nostri sa aiba alt viitor! Asa gandeau si parintii nostri, nu? |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| taki wrote:Vreti sa auziti cat ma costa pe mine o nastere normala in Japonia? Ei bine, ma costa 300.000 yeni, asta ar insemna 2.500 dolari. Ce ziceti???
Asta nu-i nimic...vino aici sa nasti cu 4000$ Eu nu platesc nimic ca sunt in asigurarile de stat dar oare ce fac alte mame care vin in vizita si le apuca nasterea ...?Pateste ca Luminita. |
|

| mihaela75 wrote:Asta nu-i nimic...vino aici sa nasti cu 4000$  Eu nu platesc nimic ca sunt in asigurarile de stat dar oare ce fac alte mame care vin in vizita si le apuca nasterea ...?Pateste ca Luminita.
.
Ai noroc ca poti plati cu asigurarea, dar la mine asigurarea nu ma ajuta in ceea ce priveste nasterea.
Si am aflat ca, minimul de zile state in spital dupa nastere sunt 5. Mi-am facut rezervare la rezerva, sa stau singura in camera, dar mi-au zis ca daca este libera este ok, dar daca nu o sa mai stau cu inca o persoana, adica camera de 2 paturi , asta e. Pretul unei zile in rezerva este de 80-90 dolari. Cam astea ar fi preturile pe aici, sa vedem cum o sa fie si " tratamentul primit ", dar din cate am inteles de la nevasta baiatului lui Taka, mancarea este buna, primele 3 zile nu te lasa cu copilul in camera decat cateva ore, te invata sa-l speli, sa-l schimbi, sa-i dai sa pape la san...acum pana nu vad cu ochii mei ...dar sa speram ca o sa fie ok. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Pe noi ne-a costat toata afacerea 900 de euro. Un pic mai mult decat ma asteptam, pentru ca am stat numai 4 zile in spital si cea mai mare cheltuiala era camera (100 de dolari pe noapte). In cei 900 de euro intra testele pre-operatorii, analize, ecografii, moitorizarea fetala, operatia si anestezia, monitorizarea post-operatorie, toate medicamentele primite in timpul spitalizarii, camera (rezerva, la sectia VIP, conditii jos palaria, de ce sa ma plang), mancare de 3 ori pe zi, toate ingrijiril acordate copilului, intr-un cuvant, absolut totul din momentul spitalizarii si pana la externare. Ma asteptam sa fie 700 de euro, dar asta e, bine ca a mers totul bine. Acum am asigyare medicala, asa ca la urmatorul copil nu o sa imi mai fac griji de cat costa. |
|

| freedelia wrote:Pe noi ne-a costat toata afacerea 900 de euro. Un pic mai mult decat ma asteptam, pentru ca am stat numai 4 zile in spital si cea mai mare cheltuiala era camera (100 de dolari pe noapte). In cei 900 de euro intra testele pre-operatorii, analize, ecografii, moitorizarea fetala, operatia si anestezia, monitorizarea post-operatorie, toate medicamentele primite in timpul spitalizarii, camera (rezerva, la sectia VIP, conditii jos palaria, de ce sa ma plang), mancare de 3 ori pe zi, toate ingrijiril acordate copilului, intr-un cuvant, absolut totul din momentul spitalizarii si pana la externare. Ma asteptam sa fie 700 de euro, dar asta e, bine ca a mers totul bine. Acum am asigyare medicala, asa ca la urmatorul copil nu o sa imi mai fac griji de cat costa.
La rezerva, la sectia VIP ai platit doar 900 Euro??? Pentru occident este super ieftin, mai ales ca Shangai-ul este destul de scump . Pana la urma ai platit cu asigurarea? |
|
|