Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Cat ne costa o nastere normala? Dar una prin cezariana ? Ce alte tarife sunt ? Poate ne spun si mamicile care au nascut in afara tarii cat costa acolo. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Vreti sa auziti cat ma costa pe mine o nastere normala in Japonia? Ei bine, ma costa 300.000 yeni, asta ar insemna 2.500 dolari. Ce ziceti???
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote:Vreti sa auziti cat ma costa pe mine o nastere normala in Japonia? Ei bine, ma costa 300.000 yeni, asta ar insemna 2.500 dolari. Ce ziceti???
Scump, doamna, scump! - vorba reclamei.
Eu am platit asa:
Doctora care mi-a urmarit sarcina si a asistat chirurgul in operatia de cezariana: 4 mil, chirurgul: 2 mil; doctor neonatolog: 1,5 mil; anestezist: 500.000, moasa 500.000; asistente - in total la toate cam 500.000.
Cat am stat in spital, am dat bani si in stg si in dr: ba sa imi aduca bineron la copil, ba sa mi-l spele si sa mi-l cantareasca, ba sa aiba grija de el peste noapte, ca mi-a fost frica (dupa aia m-am obisnuit si nu l-am mai dat noaptea), bani la asistentele care ne faceau toaleta de 2 x pe zi, bani la femeia de serv ca sa imi schimbe patul... nici nu mai stiu... cred ca s-au mai dus inca pe putin 2 mil in 5 zile de spitalizare... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Eu am dat dr 200 Euro pt operatie... si asta pt ca este un tip jos palaria: si un foarte bun profesionist care mi-a monitorizat sarcina in cel mai mic detaliu (si, poate, datorita lui copilul meu exista azi pt ca am avut probleme si am fost de doua ori in spital) si un om extraordinar, fara sa exagerez, pt mine este o placere sa merg la consultatie si sa discut cu el! anestezistei am vrut sa ii dau 1,5 mil dar nu a vrut sub nici o forma sa primeasca banii pt ca este cunostinta cu niste fini de-ai alor mei... o poveste d-asta asa ciudata... oricum, eu m-am simtit si i-am facut un aranjament floral f frumos si i l-am dus... macar atat! i-am mai dat 500.000 asistentei care m-a monitorizat la reanimare si in operatie, cate 50.000 infirmierei care imi facea toaleta, cate 50.000 sau 100.000 asistentelor de la copil, cate 20.000-30.000 la lift (eram la etajul 2 si nu puteam cara nimic de la vizita). nu stiu cat am cheltuit in total dar nu cred ca a fost exagerat de mult. aaaa si cate 50.000 sau 100.000 asistentelor care mi-au schimbat pansamentul! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| eu am platit la o nastere normala, supravegheata de dr mea, cam asa: * 1.500.000 lei doctorita * 1.000.000 lei moasa * 500.000 lei asistenta care mi-a spalat fetita * 2.500.000 lei diverse spagi dupa ce am nascut... interesant, nu? cu banii astia mai nasteam o data Ideea e ca am fost f multumita de felul in care am fost tratata, deci... investitia a fost rentabila! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Pe mine aici ma costa, la un spital chinezesc, dar la sectia VIP, daca nasc normal cam 3-400 de euro si daca nasc cu ceza 6-700 de euro. Asta include tot: operatia, anestezia, reanimarea (de fapt nu te duce la reanimare, te duce direct in salon si te monitorizeaza acolo), ingrijirea copilului, camera cu baie, televizor, o canapea si fotolii, ca sa aiba si barbatul pe ce sa doarma, toate medicamentele, pansamentele, etc. Daca nasteam la un spital pentru straini m-ar fi costat de 4 ori mai mult si din pacate nu imi permit. Dar acum am asigurare medicala, asa ca la urmatorul copil o sa ma duc la cel mai scump spital. |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Of... ce bine de tine! Dai un ban, dar ai toate conditiile, inclusiv canapea pt sot... pai la mine erau in stare sa ma opreasca sa-l vad... de cate ori ieseam sa vb cu el pe hol, nu ratau ocazia sa-mi spuna: unde umbli? vezi ca plange copilul! |
|
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| Am o sa dau 5 mln. la doctorul meu si probabil 1.5. - 2 mln. anestezistului, plus, ce o sa mai fie pentru moasele si asistentele..... cred ca ma ajunge la 10 mln. , adica asa sper, cam la atat ma astept, oricum, daca e sa fie mai mult, ast aeste..... doar sa iasa totul bine |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Daca am invata ceva cat timp am stat in maternitate este ca daca vrei sa te respecte trebuie sa le dai bani. Da frate, romanii te respecta pe banii tai; nu le dai nu numai ca nu se uita la tine dar te si jignesc. Mai grav este ca la materna lucreaza majoritatea femei care ar trebui sa aiba mai multa intelegere decat barbatii ca au nascut si ele, sunt si ele mame. Le-am platit in dreapta si stanga si toate erau super fericite. 4 mil medic 500 mii anestezist si apoi cate o suta de mii pe la toti care miscau pe acolo. De 10 mii sau de 50 mii nici nu mai pomenesc, fiecare injectie era insotita de un "martisor".
Oricum subiectul cu platitul in spital ma scoate din sarite; nu cred ca vreodata sistemul sanitar va termina cu mita asta. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| g_nicoleta2000 wrote:Daca am invata ceva cat timp am stat in maternitate este ca daca vrei sa te respecte trebuie sa le dai bani. Da frate, romanii te respecta pe banii tai; nu le dai nu numai ca nu se uita la tine dar te si jignesc. Mai grav este ca la materna lucreaza majoritatea femei care ar trebui sa aiba mai multa intelegere decat barbatii ca au nascut si ele, sunt si ele mame.
Da Nicoleta, de acord cu tine cu problema mitei!!! Si, din pacate, tot de acord cu tine si cu problema "dai banu' esti respectat!"... totusi, sa stii ca mai exista si exceptii printre acesti oameni. eu am avut norocul ca, la reanimare fiind, sa fie de serviciu o infirmiera cu un suflet extraordinar... femeia aia, chiar m-a impresionat: m-a spalat (imi facea toaleta intima, m-a ajutat sa ma ridic din pat, s-a dus sa imi cumpere de mancare (uscaturi, ca numai din acelea se pot manca dupa operatie), mi-a carat bagajele, m-a ajutat sa ma ridic si m- dus la copil... nu i-am dat decat 50.000 si o ciocolata dar ar fi meritat mult mai mult. imi pare foarte rau acum ca nu i-am dat mai multi bani. atat de frumos s-a purtat cu mine si asta fara ca eu sa-i fi dat bani. i-am dat abia aproape de sfarsitul programului. si, ca sa va conving ca este o femeie de treaba, o sa va spun ca la fel de frumos se purta si cu cele care nu i-au dat nimic, chiar si cu o femeie de etnie rroma... asa da! sa tot vezi astfeld e oameni! in ceea ce priveste "intelegerea" pe care ne-o arata femeile care lucreaza in maternitate, avand in vedere ca la randul lor si ele sunt femei si mame... si eu sunt de parere ca ar trebui sa isi revizuiasca atitudinea... desigur, nu putem generaliza, sunt si exceptii ... dar rautatea asta a femeilor este motivul pt care eu mi-am ales medic ginecolog barbat... si sunt foarte multumita! |
|
| Eu nu sunt de acord cu ce spuneti voi ca banii iti cumparar respect. Noi cand am nascut in Romania am dat si in dreapta si in stanga si tot cu fundul (pardon de expresie) se uitau la noi. O data m-am dus la control sau la toaleta nici nu mai stiu si fiind operata am ajuns intr-o pozitie in care nu mai puteam misca ca ma durea foarte tare operatia si a venit doctorita de garda si a tras de mine si a mai si tipat la mine si mi-a zis ca am probleme la cap (sau ceva de genul) si a plecat. Iar asistentele de la copii ii dadeau lui John lapte mereu cu toate ca de fiecare data le ziceam sa nu ii dea...asa ca nici banii nu iti garanteaza respectul in spitalele romanesti. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Cu tarifele astea in Romania...o durere de cap. Intr-adevar si aici este destul de scump, dar si salariile sunt pe masura. Eu, una am uitat cum e sa dai spaga in stanga si-n dreapta...aici striga dupa tine pana si la 1 yeni, iar daca se intampla sa-ti uiti portofelul prin restaurante, market-uri sau chiar sa-l pierzi pe starda, nu este o problema, portofelul il vei gasi si peste 1 luna de zile...iar in caz ca nu-ti amintesti unde ti-ai pierdut portofelul, vine el la tine ( cineva te instiinteaza prin telefon). Ei, daca ar fi asa prin toate tarile ce bine-ar fi...dar in Romania nu stiu cum sa traga mai mult dupa noi...nici macar cand esti bolnav nu esti lasat in pace si trebuie sa scoti banul ca sa se uite la tine. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote:Cu tarifele astea in Romania...o durere de cap. Intr-adevar si aici este destul de scump, dar si salariile sunt pe masura. Eu, una am uitat cum e sa dai spaga in stanga si-n dreapta...aici striga dupa tine pana si la 1 yeni, iar daca se intampla sa-ti uiti portofelul prin restaurante, market-uri sau chiar sa-l pierzi pe starda, nu este o problema, portofelul il vei gasi si peste 1 luna de zile...iar in caz ca nu-ti amintesti unde ti-ai pierdut portofelul, vine el la tine ( cineva te instiinteaza prin telefon). Ei, daca ar fi asa prin toate tarile ce bine-ar fi...dar in Romania nu stiu cum sa traga mai mult dupa noi...nici macar cand esti bolnav nu esti lasat in pace si trebuie sa scoti banul ca sa se uite la tine. Alina, tu ai pus punctul pe i. Totul e scump, salariile sunt pe masura, in Japonia. In tara, cu salariul mediu pe economie abia iti poti plati intretinerea...Si daca o platesti pe aia, din ce mai traiesti? Nu toata lumea e saraca in Romania, dar majoritatea este. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Eu am platit 100 euro la doctorita care m-a asistat la nastere si mi-a supravegheat sarcina. Apoi la moasa i-am dat i mil. Nu era nevoie decat de 500 mii, dar a fost grozava, asa ca asta a fost decizia mea. Apoi am dat cate o suta, cate 50 de mii, la asistente, la infirmiere, sotul a mai dat si la portar, sa poata intra... A si sa nu uit, inca vreo 200 mii, parca la o asistenta care s-a indurat sa vina sa ma mulga atunci cand am facut febra laptelui si incepea sa-mi creasca temperatura, dupa ce am plans o zi intreaga si nimeni nu ma baga in seama... Si apoi inca multe alte milioane pe medicamente, pompe, termometre, solutii si alte atatea necesare cam la 10 minute dupa ce iesi din spital. |
|
| Alina, dar tu nu ai asigurare medicala? Sau nici asta nu se practica in Japonia? Ca daca sunt ei asa de inapoiati ca nu fac anestezie la nastere, nu m-ar mira. |
|
|