Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Noi azi noapte, pentru prima oara de nu stiu cand, ne-am trezit la 3.24.Statea in genunki si dadea ture la patut.I-am dat suzeta si a aadormit, cel mai probabil dupa mine .E posibil sa fie din cauza dintilor, ca ieri toata ziua a fost nervos, fara kef + ca la masa de seara a mai lasat vreo 20 ml.de laptic in bibe, ceea ce nu se intampla niciodata la noi, ba dimpotriva, cand ii iau biberonul de la gurita urla ca din gura e sarpe saca nu ii bag imediat suzi. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Sasha doarme cu capul intr-o parte, ii place pe partea dreapta.
S-a trezit pe la 14.30 si am lasat-o sa miaune un pic, apoi papa, apoi s-a jucat in limba ei si pe la 16 a luat-o sughitul, am pus-o la san si in nici 5 minute a adormit, dar somn din ala profund.
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote:Sasha doarme cu capul intr-o parte, ii place pe partea dreapta. S-a trezit pe la 14.30 si am lasat-o sa miaune un pic, apoi papa, apoi s-a jucat in limba ei si pe la 16 a luat-o sughitul, am pus-o la san si in nici 5 minute a adormit, dar somn din ala profund.
hai ca e bine! parca vad ca Sasha e ca David al meu...o sa te lase sa dormi noaptea |
|

| Kiki wrote:hai ca e bine! parca vad ca Sasha e ca David al meu...o sa te lase sa dormi noaptea
Sa speram , dar pana atunci mai e cale lunga |
|

| taki wrote:Sa speram  , dar pana atunci mai e cale lunga
Prima luna e mai grea. Curaj! Suntem aici! |
|

| taki wrote:Sasha doarme cu capul intr-o parte, ii place pe partea dreapta.
Din cand in cand, kiar daca copilul doarme, intoarce-l de pe o parte pe alta.Nu este bine sa doarma numai pe o singura parte.Astfel eviti deformarea craniana.In primele luni de viata, capul copilului este "moale", ca toata carcasa osoasa de altfel.De aceea se recomanda ca periodic copilul sa fie intors de pe o parte pe alta, pentru a nu se crea deformari atat la nivelul capului, cat si la nivelul trunkiului.
Noi pe Matei il intorceam ziua cam din ora in ora.La inceput kiar din jumate din jumate de ora.Noaptea il intorceam numai cand ma trezeam sa il alaptez.Avand un prosopel mic pus in fata copilului si sub obrazul lui, cand il asezam noaptea din nou in patut la somnic, stiam dupa cum este pozitionat prosopelul daca trebuie sa il pun pe drepata sau stanga.Daca in momentul cand il puneam in pat prosopelul era pe partea dreapta,stiam ca trebuie sa asez copilul pe partea stanga, cu tot cu prosopel. |
|

| Am incercat sa o pun si pe partea stanga, dar se intoarce imediat pe dreapta.
O sa mai perseverez |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Kiki wrote:hai ca e bine! parca vad ca Sasha e ca David al meu...o sa te lase sa dormi noaptea
Daaaa,asa facea si Maria la inceput si spuneam "Vai ce copil cuminte mi-a dat Doamne Doamne" si bucuria nu a durat prea mult...cam vreo luna, ca dupa aceea a inceput sa-si arate 'coltisorii' :adormea la 22 si se trezea la 1-2 plangea de zapacea, adormea cam dupa o ora in brate si plimbata, si dimineata la 6-7 era treaza... si ia-o de la capat in timpul zilei....Dar a trecut si acum doarme fetita mea toooaaaata noaptea de la 22 la 10 dimineata, cu pauzele de masa bineinteles! |
|

| taki wrote:Am incercat sa o pun si pe partea stanga, dar se intoarce imediat pe dreapta. O sa mai perseverez
Taki, la cateva zile, bebelul nu are cum sa se intoarca singur ...abia dupa 3 luni se intoarce singur de pe o parte pe alta.Sa asezi copilul pe o parte inseamna sa il asezi cu tot cu trunki si cap pe o parte, nu numai capul....Il asezi pe o parte si verifici daca poate sa cada pe burta cu fata spre cearsaf.Daca este prea aplecat spre cearsaf, nu e bine, pentru ca la o miscare oricat de lina, bebe poate nimeri cu nasul in ceasrsaf si cum plamanii lui nu sunt suficient de maturi ca sa poata tipa, se poate sufoca in somn.Este ceea ce se numeste "moarte subita".
Am vazut pe amazon ca exista niste bratari parca, oricum niste dispozitive care ii indica parintelui bataile inimii copilului te tot parcursul monitorizarii (zi si noapte).La urmatorul copil am spus ca trebuie sa fac rost de un asemenea dispozitiv.Il gasesti la sectiunea "baby-phone".
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0000E262S/qid=1144228675/br=1-7/ref=br_lf_ba_7//103-1467460-2568665?v=glance&s=baby&n=540994
Features & Specifications (de pe walmart): Stop worrying while your baby sleeps. Angelcare Movement Sensor with Sound Monitor brings peace of mind for concerned parents. Alarm goes off if absolutely no movement is detected for 20 seconds, while the sound monitor lets you hear the slightest sound.
* 2 Monitors in 1...movement and sound monitor * Gives you peace of mind you need to get the rest you need * Movement sensor will detect your baby's slightest movement * If absolutely no movement is detected for 20 seconds an alarm will sound to notify you * Movement sensor works with any size crib mattress * A top-quality sound monitor is included * Listen to your baby sleep peacefully
NU asta este produsul de care vorbeam...ala era galben, ca o bratara...probabil l-am vazut pe walmart...cred ca il si am salvat in calcultor si daca il gasesc, postez imaginea. |
|

| Scuze, nu m-am exprimat cum trebuie , isi intoarce capusorul de pe stanga pe dreapta. iar Sasha doarme pe spate, nu pe o parte. Mi-e frica sa o pun pe o parte sa nu cada pe burtica si sa se sufoce .
Tocmai o laudam pe Sasha ca doarme mult, dar m-am inselat. De la ora 16 se trezeste din 20 in 20 minute, dar nu pt papa, ci pur si simplu. O data mi s-a trezit cu tipete, cred ca a visat urat , zic eu, dar am luat-o in brate imediat si s-a linistit.
Sunt cheauna de somn, ma pun in pat, dar in cateva minute se trezeste Sasha...de acum incepe show-ul, trebuie sa ma tin tare |
|

| Taki, mai consulta-te cu asistentele de acolo, din Japonia.Eu stiu ca la ora actuala nu se mai recomanda culcarea nou-nascutului pe spate, pentru ca daca regurgiteaza in somn, se poate ori ineca ori, in cel mai rau si probabil caz, se poate sufoca aspirand lapticul scos.
Eu pe Matei l-am gasit de 2 ori cu lapticul in nas, asta in conditiile in care pentru cateva minute m-am dus la toaleta si nu l-am supravegheat.Tocmai mancase si il tinusem 10 minutele la regurgitat si il pusesem si pe o parte, dar el, fiind in prag de 3 luni, deja skitase o intoarcere (el fiind slabut a avut abilitati acrobatice mai devreme ...asa ne-a explicat medicul, ca copiii mai slabuti, au si ei un avantaj: se intorc de pe o parte pe alta sau pe burta mai repede, se ridica in picioare sau in sezut mai repede).
Deci, atentie mare dupa masa! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Maria mea nu dormea inalta pozitie decat pe spate. Si midwife a zis ca e ok, doar eu sa ii mai intorc putintel capul in parti , din cand in cand. Dupa 4 luni se roteste de tot singurica. dar noi am dormit excusiv pe spate muuuuuuult timp. Si suntem ok
Si acum dormim de la 9 seara pana la 8 , 8:30 dimineata........ Si mami e tare fericita ! |
|

| Maria & mami wrote:Maria mea nu dormea inalta pozitie decat pe spate. Si midwife a zis ca e ok, doar eu sa ii mai intorc putintel capul in parti , din cand in cand. Dupa 4 luni se roteste de tot singurica. dar noi am dormit excusiv pe spate muuuuuuult timp. Si suntem ok Si acum dormim de la 9 seara pana la 8 , 8:30 dimineata........ Si mami e tare fericita !
Si noi tot pe spate, cu capsorul intors intr-o parte. |
|

| Asa doarme ghindocul meu taki attached the following image(s):

|
|

| Taki, ce dulce e bebelina!Si ce grasunica ! |
|
|