Somnul copilului
Subiectul anterior · Subiectul urmator
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, March 21, 2006 3:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
andreeafed wrote:
buna mamicilor,flowers
sunt noua pe aici, sper sa ma primiti si pe mine in clubul vostruflower

Bine ai venit Andreea! Asteptam mai multe povesti de la tine!

Noi stam rau cu somnul noaptea de cand cu antibioticul luat noaptea la 4. Se trezeste si are chef de vorba acum ca se simte bine.
Kiki
Scris: Wednesday, March 22, 2006 6:27 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Eu i-am schimbat laptele lui David si acum consider ca m-a mancat undeva, ca sa nu zic unde. De cand i l-am schimbat se trezeste baiatul meu o data (in cele mai fericite cazuri) sau de doua ori pe noapte. Si am impresia ca nu se mai satura cu laptic (fie el de tzitzi sau praf). Voi ce credeti? se trezeste din cauza laptelui sau mai sunt si alte motive. El se culca pe la 8:30 - 9 si se scoala pe la 3-4 si apoi la 8, sau pe 2, 5:30 si apoi la 9.plans plans plans
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 22, 2006 8:02 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
kiki, ce laptic ai introdus?Inainte la introducerea laptelui praf, ii dadeai numai san?

In mod normal, indif de ce lapte prf ii dai, daca papa ratia normala, ar trebui s se simta satul.

Te-ai uitat la gingiutze?Sa nu cumva sa ii iasa dintisorii.Nu e obligatoriu ca in cateva zile sa ii iasa, dar cu cateva saptamani inaite, bebelusul poate avea o stare de disconfort manifestata prin maraieli, trezit nopatea, cerut ceva de ros (suzeta, jucarie gingivala).
Kiki
Scris: Wednesday, March 22, 2006 8:36 AM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
kiki, ce laptic ai introdus?Inainte la introducerea laptelui praf, ii dadeai numai san?

In mod normal, indif de ce lapte prf ii dai, daca papa ratia normala, ar trebui s se simta satul.

Te-ai uitat la gingiutze?Sa nu cumva sa ii iasa dintisorii.Nu e obligatoriu ca in cateva zile sa ii iasa, dar cu cateva saptamani inaite, bebelusul poate avea o stare de disconfort manifestata prin maraieli, trezit nopatea, cerut ceva de ros (suzeta, jucarie gingivala).

Nu ii dadeam san + lapte praf. Topfer Bio 1 si acum am trecut la 2 (ca a facut 4 luni si prima varianta e pana la 4 luni).
Dintisorii i-au iesit si de ros rontaie de mult...nu e nici o diferenta fata de inainte la comportament. Doar ca nu se satura si nu mai doarme, nici in greutate nu a mai luat, in 3 saptamani abia a luat 500 grame.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 22, 2006 9:10 AM
Nivel

Kiki wrote:

Nu ii dadeam san + lapte praf. Topfer Bio 1 si acum am trecut la 2 (ca a facut 4 luni si prima varianta e pana la 4 luni).
Dintisorii i-au iesit si de ros rontaie de mult...nu e nici o diferenta fata de inainte la comportament. Doar ca nu se satura si nu mai doarme, nici in greutate nu a mai luat, in 3 saptamani abia a luat 500 grame.

Daca e sa o luam pe rand, laptele Topfer 2 ar trebui sa fie mai hranitor si mai bogat in nutrienti decat 1, ca este conceput pt. varsta a doua.Daca deja are dintisori, poate fi posibil sa ii iasa inca 2?La noi, la 1 an si aprox.2 saptamani, ne-au iesit 4 dinti (2 au iesit la 1 an, iar inca 2 i-am intrezarit de dimineata).E posibil si la voi sa mai iasa inca o pereke.

Daca somnul de peste noapte a fost perturbat inca de cand ai inceput sa ii dai Topfer 2, atunci poate e mai bine sa discuti cu medicul pediatru, si sa-ti recomande o alta formula, mai buna (teoretic,Topfer-ul am inteles ca ar fi indicat copiilor cu inapetenta).Deci, poate iti va recomanda Humana care stiu ca, la fel, este bun pentru copiii care iau greu in greutate sau au probleme de acceptare a laptelui (mie la miros mi s-a parut a fi la fel de nasol ca si celelalte formule).

Dar, daca iei in considerare ca bebe al tau are 4 luni jumate, bebeii iau in primele 4 luni in medie 750 gr, apoi in urmatoarele 4 aprox.500 gr (ceea ce in cazul tau ar fi la fix), iar in ultimele 4 luni din primul an de viata, numai 250 gr.Nu este o regula ca sugarul sa se incadreze la fix in aceste grafice, dar poti lua in calcul si aceasta posibilitate, cum ca bebe a atins varsta la care ia mai putin in greutate.

Daca esti foarte ingrijorata, du-te la medicul copilului si, daca la un eventual consult, totul este ok dpdv al dezvoltarii, nu mai ramane decat ori sa skimbi lapticul, macar de proba cu unul sau doua tipuri de lapte (desi la 4 luni nu stiu cat de bine ar fi o skimbare multipla in cazul formulei).Eu am aplicat skimbarea multipla de lapte abia la 8 luni, cand stiam ca nu mai exista posibiltatea unei intolerante la unul din lapturile date.

Tot medicul pediatru iti va spune de timpuriu daca isi mai fac aparitia alti dintisori sau nu.Cand Matei a facut 9 luni, am kemat salvarea ca avea febra 39.5 si m-am speriat, nu mai avusese niciodata febra puiul meu.Domnul de pe salvare s-a uitat in gurita si, desi cu numai o luna inainte ii iesisera primii dintisori, mi-a spus ca ii ies si urmatorii.Cu siguranta nu s-a inselat, mai ales ca acelasi lucru mi l-au confirmat si medicul de familie si DR Capraru, singura diferenta fiind ca dintisorii nu si-au facut aparitia decat la 1 an, nicidecum la 9 luni-9 luni juma, hai 10 luni.

Medicul te va mai intreba probabil cum se simte sugarul in timpul zilei: daca este vesel, vioi, activ, atent daca ii arati ceva sau daca ii vorbesti, daca este afectuos, atunci copilul este ok...si atunci cauza trebuie cautata fie in alimentatie, fie in....guritza, stiut fiind faptul ca majoritatea copiilor dau semne de durere gingivala pe parcursul noptii.

Poate iti e de folos ce am scris aici, desi nu prea ma pricep la "de ce nu papa puiul meu", propozitie care pe mine una ma dispera....fac pitici pe creier cand vad ca nu ia in greutate corespunzator sau ca nu papa la o masa cum trebuie....ce sa-i faci, apanajul nostru, al mamicilor.

Te pupic si..

Kiki
Scris: Wednesday, March 22, 2006 9:16 AM
Nivel

Hai sa vedem...

Perechea de dinti de sus a zis doctorul ca ii apare in curand, febra nu are, nu rontaie mai mult ca in trecut.
Ca e mai hranitor 2-ul si eu stiam dar degeaba...
Legat de greutate, el lua 1.300 / luna, sa scada la 500 mi se pare o scadere prea brusca...

Cred ca il sun pe doctor daca nu-si revine David pana vineri...sau sa il sun mai dvereme uff fool
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 22, 2006 5:10 PM
Nivel

Kiki wrote:

Cred ca il sun pe doctor daca nu-si revine David pana vineri...sau sa il sun mai dvereme uff fool

Succes kiki, si iti tinem pumnii sa isi revina David pupici
Kiki
Scris: Thursday, March 23, 2006 11:45 AM
Nivel

Rau e daca nu doarme, rau e daca doarme.
david a dormit de aseara de la 9 pana azi dimineata la 6, a stat treaz (a mancat si l-am schimbat) pana la 8 si iar s-a culcat. Inca doarme dus si e aproape 1.
O fi ceva in neregula? sau am luat-o pe aratura?
Miri
Scris: Thursday, March 23, 2006 11:53 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Daca nu are febra si a mincat eu zic ca e in regula.
De fapt,si Sara azi s-a trezit la 8,am schimbat-o ,a papat a mai stat un pic si apoi nani,s-a trezit la 11,30 a papat,am schimbat-o si iar nani de la 12,15...oare
Oare vremea urita de afara o influenteaza si pe ea?...sic
Kiki
Scris: Thursday, March 23, 2006 12:00 PM
Nivel

miri_haluca wrote:
Daca nu are febra si a mincat eu zic ca e in regula.
De fapt,si Sara azi s-a trezit la 8,am schimbat-o ,a papat a mai stat un pic si apoi nani,s-a trezit la 11,30 a papat,am schimbat-o si iar nani de la 12,15...oare
Oare vremea urita de afara o influenteaza si pe ea?...sic

Nu are febra, eu verific chestia asta in fiecare zi cand se trezeste. De mancat a mancat...Poate il influenteaza si vremea...ca au cam aparut norii si e nitel cam intunecat...
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 23, 2006 12:24 PM
Nivel

In skimb Matei, de cateva zile, numai la 7.30 imi da desteptarea plans .....asta in conditiile in care il culc ca de obicei, la 22.15.

Sa fie tot vestitii dintisori?Parca nu ar avea legatura, mai ales ca se tezeste vesel nevoie mare si cu kef de taclale si de zdranga-banga cu jucariile plans ...
Kiki
Scris: Thursday, March 23, 2006 12:27 PM
Nivel

:801:
Ma minunam cumva cat doarme David? hohot hohot
S-a trezit banghead
dar, lasa, ca e mai interesant sa il aud cum face vocalize uff
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, March 23, 2006 2:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

stele_pe_cer wrote:
In skimb Matei, de cateva zile, numai la 7.30 imi da desteptarea plans .....asta in conditiile in care il culc ca de obicei, la 22.15.
...

Vrei sa fiu eu singura chioara de somn dela 7? Bine ai venit in clubul mamicilor cu copii matinali!yes
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 23, 2006 2:52 PM
Nivel

g_nicoleta2000 wrote:

Vrei sa fiu eu singura chioara de somn dela 7? Bine ai venit in clubul mamicilor cu copii matinali!yes

Saru-mamaplans plans plans ...dar nu tineam neaparat sa intru in acest club...imi placea mai mult in clubul puturosilor de la ora 10 ras ...
Andi&Mariuca
Scris: Friday, March 24, 2006 10:02 AM
Nivel

hohot ce nostime sunteti gagici!
eu sunt fondatoarea clubului de mamici cu copii care mananca la 3 si 6 am... asa ca, va rog sa nu va plangeti! eu inca nu dorm toata noaptea ca voi!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.