Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/14/2010 Mesaje: 944
| Si noi stam bine la capitolul somn de noapte . Dupa baita de la ora 19.00 ,o masa de cereale si apoi o adorm cu titi. Doarme in jur de 10 ore fara sa se trezeasca ,dar mai sunt si nopti cand se trezeste sa pape titi... |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Giuli a inceput sa se trezeasca noaptea sa pape tzitzi nu-mi vine sa cred .Deci papa pe la 22 si adoarme apoi se trezeste ori la 2ori la 4 pt san ,apoi la 7-8 si apoi la 10 si gata . Ii dau cereale seara pe la 8 ,dar vad ca nu-i tin de foame si se trezeste noaptea .Cerealele i le dau cu lingurita nu la biberon . |
|
Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| Oana incearca gris... sunt de la Milupa tot felul de sortimente, la noi au avut succes cele cu banana si cu vanilie. Se trezeste pentru ca nu e satula. Eu ii dadeam la Timea un bibe de 220 ml si il papa tot tot! Se poate sa fie si de la dinti sau se trezeste pentru ca ii e sete. Ai incercat sa ii dai un strop de apa? Cerealele sunt mult mai consistente decat tzitzi si provoaca sete, mai ales daca i le dai cu lingurita |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Si eu daca ii dau Giuliei cereale cu lapte doarme toata noaptea,acuma a inceput sa se trezeasca din cauza dintisorilor de jos care isi fac aparitia. |
|
Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| Chiar am ramas surprinsa citind informatile de pe prima pagina... niciodata pe spate? Noua, dimpotriva, ne-a recomandat pozitia pe spate, dar pe suprafata inclinata cu 30 de grade, in schimb pozitia pe burta doar sub supravegherea unui adult. S-au facut niste studii si se pare ca aceasta pozitie este cel mai des intalnita la bebelusii care mor de sindromul mortii subite. Un nou nascut nu se poate intoarce atunci cand regurgiteaza si se ineaca. Cand bebe se poate intoarce singurel, atunci e ok sa fie lasat si nesupravegheat. Voua ce v-au spus pediatrii? Ma gandesc ca informatiile difera pentru ca s-au mai cercetat niste chestii intre timp. Mie mi-a zis neonatologul, apoi pediatrul si am si citit in 2 carti de specialitate. Deci nu cred ca e informatia gresita. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| Si noi tot asa, nani doar pe spate pentru ca asa mi s-a spus din maternitate si asa am citit si eu. Pe burtica ne jucam ziua si daca mai adoarme asa il supraveghez dar nu il las niciodata noaptea asa.. Mi-e cam teama.. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Eu mi-am culcat copiii si pe spate, si pe o parte, si pe burta, dupa cum au preferat ei Totusi, le-am supravegheat mereu somnul, cat de mult posibil! Apropo de dormitul pe burta, fiul meu cel mare dormea doar asa....acum are 20 de ani si tot asa doarme ! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Preocuparea mea ar fi felul in care obtii inclinatia de 30 grade in pat astfel incat sa asiguri un suport ok pentru coloana. Deci as exclude pernele si pernutele.
Eu i-am culcat pe ai mei numai pe o parte sau alta. |
|
Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| [quote=kali]Preocuparea mea ar fi felul in care obtii inclinatia de 30 grade in pat astfel incat sa asiguri un suport ok pentru coloana. Deci as exclude pernele si pernutele.
Eu i-am culcat pe ai mei numai pe o parte sau alta.[/quotle]
Sunt ?i saltele care ofera unghiul de înclinare din start. Noi am bagat o carte groasa sub, ssuprafa?a e perfect dreapta :p |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| alinamarco wrote:Buna ma nunesc Alina si am un baietel de 5 luni nu reusesc sa i fac un program de somn ziua..iar noaptea adormim cateodata 23 si chiar 00 ..este gresit?ne trezim peste noapte sa mai papam tastica si dupa imediat adoarme..cum ii pot face un program ziua ?il tin de vb ma joc cu el dar uneori de oboseala devine nervos si adoarme..dar niciodata mai mult de 1 ora si dormim ziua de 4 ori 30 min 1 ora 20 si chiar 15 minute ..dar daca il tin in brate cred k doarme cv timp..ce pot face?? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Nu mai stiu pe unde am mai scris
DAR......somnul bebelusului este invers proportional cu prezenta laptelui in camera asa ca dorm eroic pe canapea si rezultatul obtinut este ca bb doarme neintoarsa de pe la 10 seara la 9 dimineata Daca stiam...multe nopti nedormite evitam
Bonus...bb care doarme noaptea=bb linistita pe parcursul zilei. Mult mai linistita. Si cu somn mult mai ordonat si ziua. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/1/2021 Mesaje: 52
| Eu am culcat o pe Ramona pe spate, si pe o parte, si pe burta, dupa cum a preferat si le-am supravegheat mereu somnul, cat de mult posibil! Adrian fiul meu cel mic dorme doar pe burta sau pe o parte |
|
|