Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mai, mai, ce frumos doarme ea cu papusa... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Pe mine m-a pacalit delfinasa vreo cateva nopti c-a dormit de la 9 la 7 dimineata (ora la care se trezeste oricum, ca atunci pleaca taica-su la serviciu si are program de dragaleala cu ea)...dar dupa asta a revenit la trezirea la 5 dimineata cand vrea sa traga cateva dusti de la mine si adoarme la loc...nu se culca la loc daca-i dau ceai, ba incepe sa miorlaie si se trezeste si pana n-o conectez la butoiase nu se culca la loc...eu seara ii dau numai cereale cu formula si san; ce altceva-papa- le dati puiutilor sa fie satui peste noapte? |
|
| Eu ii dau lui David lapte praf seara, ca la san adoarme repede si nu se satura si mi se trezeste la 2. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ankutza, draga, lasa ca si tu o sa apuci muulte orw de somn peste putzin timp. In prima luna a lui Victor ma bucuram cand dormeam 3 ore legate, eram ca un zombie, dar a trecut, incet, incet vei vedea cum se lungesc perioadele de somn si incearca si tu ziua sa te asezi langa el, cand doarme si macar sa motai, ca stii tu vorba "pofta vine mancand" |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Si Andrei are un program foarte bun de somn, e un copil cuminte, nu pot sa ma plang. Baita e pe la ora 19:30 - 20:00 si pana facem masajul si mananca se face 20:30 - 21:00. La 21:00 deja se culca si doarme asa pana pe la ora 1:00. La 1:00 mananca repede cu ochii inchisi laptic de la mami, se culca la loc pana la 5:00 cand iar se scoala pentru o repriza de laptic si apoi se trezeste la 8:00. La 8:00 e schimbat, cantarit, mananca, se joaca cca 30 de minute si apoi doarme pana la 12:30 - 13:00.
De dormit doarme noaptea cu mine, dimineata in patucul lui si peste zi in carucior. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Mda... multumesc de incurajari... se zice ca speranta moare ultima... nu stiu daca mai sper... poate o da Cel de Sus si i s-o face mila si de mine... am cateva intrebari pt mamicile cu vechime in campul muncii:
1. Ce credeti ca determina variatia asta mare a programului de somn si masa la bebei? adica, vad pe aici ca sunt mamici cu bebelusi cam de varsta lui Andrei al meu care nu mananca noaptea si dorm de seara papa dimineata si bebei care, chiar la varste mai mari de 2-3 luni, care se trezesc inca pt doua mese peste noapte... nu mai inteleg nimik... mi s-a spus ca pe masura ce creste ii va creste si intervalul dintre mese... mie mi-a tras teapa fiu-miu: vreo doua saptamani mi-a mancat noaptea la 4 ore si eram super fericita ca incepusem sa sper ca se vor regla lucrurile si acum s-a intors iar la mese de noapte la 3 ore... ce o mai fi si asta?
2. Ziua doarme (daca da Dumnezeu si nu urla!) uneori si cate 4 ore legate desi "programul" lui este cam de 3 ore intre mese... ce sa fac daca nu se trezeste sa manance? pana acum nu l-am trezit eu niciodata pt ca stiam ca trebuie lasat sa doarma...
3. Ce faceti cu bebebii dupa ce papa si nu vor sa adoarma? al meu se agita stand la orizontala si varsa, sughite... tot tacamul! dupa care, firesc, incepe sa urle... i-am dat jucarioare muzicale si avem un tarc de joaca unde are niste ursuleti... se mai joaca cu ei dar nu e prea incantat! cel mai bine e in brate la mami! non-stop!
4. Cat de des ii scoateti afara? citisem ca de la o luna e bine sa scoatem de doua ori pe zi... are oare influenta asupra somnului?
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Daca nu o scot afara pe alex zilnic sigur de tot ma asteapta o noapte cu foarte multe foieli si miorlaieli. Nu stiu de ce aerul de afara ii linisteste dar stiu ca si eu daca stau numai in casa toata ziua sunt mofturoasa. Luni ningea ca la nebuni in Bacau si nu se putea iesi cu carutul dar cand a venit tati am imbracat printesa si am mers pana la magazin prin ninsoare. I-a placut fooarte mult. Eu am nascut vara asa ca stateam afara ore bune si dimineata si dupa amiaza. dar si iarna daca nu-i sub -5 grade il imbraci bine si cu baiatul afara la aerisit.
Apoi nu toti copii doar noaptea. Alex inca se trezeste la 5 sa suga. Nu mai am de gand sa fac armata cu ea ci am sa o las pur si simplu sa se trezeasca. Sunt si nopti cand de trezeste direct la 7 dar sunt rare. Eu am invata sa nu-mi mai compar atat de des copilul meu cu al altora pentru ca si eu cresc diferit copilul fata de alte mame.
Numarul de ore de somn din timpul zilei trebuie foarte bine controlat ca bebelul sa invate ca noaptea se doarme cel mai mult. Ziua dupa supt mai joaca-te cu el sau lasa-l sa se distreze si singur. A mea era innebunita dupa carusel si plangea doar ca ase termina melodia. Ii mai dadeam jucarii de plus fara parti detasabile si le tinea multumita in manutza.
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Andismon , sigur ca variaza somnul la bebei , ca doar fiecare are personalitatea lui. Doar ca depinde foarte mult si cat de des e solicitat in timpul zilei bebele. ( iar la varsta lui totul depinde de mami,,,,, ). Incearca sa ai diferite activitati pe parcursul zilei. Ei oricum dorm destul de mult la varsta lui , asa ca ...... atunci cand e treaz, plimba-l , canta-i , joaca-te cu el , stati la geam , afara e obligatoriu , chiar daca adoarme imediat , doar ca schimbarea de aer ii face foarte bine. Apoi , la programul de seara , fa-i masar, roteste-l , invarte-l, la baitza acorda-i timp sa realizeze ca se poate juca putin in apa....... si eu spun ca dupa cateva zile asa sigur va dormi mai multe ore adunate. Ce e important , deasemenea , e si ora la care il pui la nani pe bebe, si noua ni s-a recomandat pentru primele 9 luni ora 20. Acum, fiecare face cum crede. Sunt doar cateva sugestii. Sper sa iti fie de folos. Pup. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Si noi ii controlam somnul de ziua, adica doarme in timpul zilei cand si cat doreste, dar dupa ora 18 (masa de la amiaza) il pun pe jos, si atunci nu il mai ia somnicul.Am avut de 2 ori surpriza sa adoarma pe la 19 o dta si altadata pe la 2 si a dormit, nu gluma, si nu ma induram sa-l trezesc.....si la 21 esr fresh cao flaore, iar la 22 dupa ams de seara , pan ape la 23-24 la fel de fresh si nervos era...si numai in picoare state, si miorlaia...si dadea cu jucariile de pereti.
Am spus ca altdata gasesc o modaliate de a-l tin etreaza, dar metoda asta am adoptat-o de la vreo 8-9 luni, nu mai devreme.
Si acum, dimi doarme cam 40-60 minute, iar dupa pranz cam o ora, oar juma, sau uneori adoarme inainte de pranz cam o ora juma, si atat , dar seara pica frant, mai ales ca seara, cand vine tati, ne si hajonim, ba pe covor, ba in patul mare, ba la bunici.
Dar, sa vina ea vara, ca iar uitam sa mai intram in casa.Vara trecuta, nu ne mai induram sa intram in casa....noroc cu baitza lui Matei! |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ma laudam si eu ca ne culcam la 21, pana s-a prins piticul meu de poanta, ihi, si acu' nu se mai culca pana la 12, decat cu scandal. Ce credem noi, ca-l educam? Nooooo, noi suntem cei dresati! Si e super ca afara, la frig doarme, ca e in port-bebe, cum il aduc in casa la patut, gata! Si apoi nu mai vrea, ca deh, el a dormit... |
|
| sousourel wrote:Ma laudam si eu ca ne culcam la 21, pana s-a prins piticul meu de poanta, ihi, si acu' nu se mai culca pana la 12, decat cu scandal. Ce credem noi, ca-l educam? Nooooo, noi suntem cei dresati! Si e super ca afara, la frig doarme, ca e in port-bebe, cum il aduc in casa la patut, gata! Si apoi nu mai vrea, ca deh, el a dormit... cred ca s-au vorbit intre ei, ca si al meu, de bine ce se culca pe la 8-8:30 acum serveste portia de somn de la 10:30 in sus :174: |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| sousourel wrote:Ma laudam si eu ca ne culcam la 21, pana s-a prins piticul meu de poanta, ihi, si acu' nu se mai culca pana la 12, decat cu scandal. Ce credem noi, ca-l educam? Nooooo, noi suntem cei dresati! Si e super ca afara, la frig doarme, ca e in port-bebe, cum il aduc in casa la patut, gata! Si apoi nu mai vrea, ca deh, el a dormit...
Dresati... oooo! si inca cum! ma uit la fiu-meu si nu imi vine a crede ca bucatica asta mititica de om face ce vrea din mine si din taica-su!!! Ne dreseaza copiii nostri de nu avem noi aer! Si eu il scot pe Andrei zilnic cu port-bebele fie prin cartier fie ma duc pana in centru unde e zgomot, sunt multe masini, oameni, claxoane... sta ca un ingeras cuminte si doaaaaaaaarme de ma ia somnul pe mine cand il vad... nu zice nici pas cat timp ne plimbam la aer curat! cand intram in casa si dam jos hainutele e durere, nu alta! am sa aplic o smecherie: il scot dimineata pe la ora asta la o plimbarica scurtuta ca sa ii faca pofta de mancare si un picut de somn si apoi il mai scot dupa amiaza, dupa 16:00 prin oras vreo doua ore jumate. si apoi venim acasa, facem baita, papam si...picam ca lemnul. ieri a functionat reteta asta. o sa mai vedem si azi ce se va intampla! am inceput sa ma joc mai mult cu el... adica dupa ce papa, cam o ora ne jucam si daca mai adoarme bine, daca nu... asta e! cu atat mai bine, ca e mai obosit! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Deocamdata vad ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap si de data asta, ca e cuminte bebelina, doarme dusa, o singura data se trezeste in timpul noptii (aseara a mancat pe la 11 si apoi la 3 si s-a trezit la 7 sau 8 dimineata). Sper sa nu inceapa sa se trezeasca mai des cand o fi mai mare. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/19/2006 Mesaje: 55
| buna mamicilor, sunt noua pe aici, sper sa ma primiti si pe mine in clubul vostru |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| |
|
|