Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Cam asa doarme si odorul nostru :
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Da' mare mai este clubul bebelusilor ce dorm cu fundul in sus!
Stele pe cer, in ultima poza zici ca Matei are 3-4 ani, pare atata de mareeeeee! |
|
| g_nicoleta2000 wrote:Stele pe cer, in ultima poza zici ca Matei are 3-4 ani, pare atata de mareeeeee!
Are 75 de cm, nu foarte mare, dar este cu 1 cm mai mare.Baieteii ar trbui sa aiba la 1 an intre 72-74 de cm (aseara am aflat de la medic).
Referitor la somn, tot aseara am fost sfatuita sa renunt la somn la ora 22 cum il culcam in fiecare seara pe Matei, in favoarea orei 21 cel tarziu, deci baita cu cateva minute mai devreme.Nu mi-a spus de ce, pentru ca de tampita ce sunt in sinea mea am spus ca nu ma mai intereseaza restul, ca oricum copilul are deja un program si nu am de gand sa-l cucl mai devreme ca sa imi cante dimineata pe la 6.30-7.Daca il culc la 22-22.30 se trezeste la 8.-8.30 si sta asa pana pe la 9-9.30 (uneori il mai ia somnul) si apoi ma ridic si eu din pat.
Sunt rea de somn...ma culc tarziu si m-a strezi tarziu si, odata sculata di somn, nu mai pot adormi in cursul zilei.Adorm greu si seara, daca ma culc inainte de 1-2 noaptea.
Ce sa fac?Sa imi skimb programul?Parca ma simt cu musca pe caciula ca prea sunt egoista ca ma gandesc la mine, apoi ma consolez cu gandul ca Matei emultumit asa cum are programul....
Sa incerc sa il culc la 21.30 in loc de 22 si a vad la ce ora se trezeste?Mi-e teama ca nici nu va adormi la 21, si a doua zi se va trezi iar la aceeasi ora....
Matei doarme noaptea cam 10 ore si ziua 1 ora juma, maxim 2 ore.Niciodata nu a dormit cat scrie la carte, nici macar iin primele lui zile de viata.intotdeauna a dormit mai putin. |
|
| Stele pe cer, crezi ca eu stiam ca exista ora 7 pe ceas dimineata inainte de a o avea pe Alex? Nici eu si nici Liviu nu aveam habar de asa ora dar sa stii ca ne-am obisnuit. Acum nu stiu sa-ti enumar beneficiile culcatului cu 3 ore inainte de ora 12 ca si eu am tacut chitic cand mi-a spus pediatrul care este ora cea mai tarzie de culcare. Pe multe site-uri am gasit ca se pun in pat la ora 8 . Imi este frica sa ma gandesc ce s-ar putea intampla daca o culc la o asa ora si imi este mila de mina ca nu cumva sa descopar si ora 6 de pe ceas.
|
|
| Paiiii....daca il culc pe Matei la 20, voi cunoaste cu siguranta ora 6 dimineatza ....si nici nu vreau sa ma gandesc la cat de nervoasa voi fi toata ziua si inca cateva sapatamani.....la mine somnul este rege....daca nu mi-l fac nu ai ce discuta cu mine...e bine sa nu fie populata camera, sa nu sune telefoanele, sa nu vb.cu nimeni, daca nu mi-am facut somnul...si asta inseamna sa ma trezesc pe la 8.30-9 si sa mai stau in pat ceva timp.
De ex.azi trebuia sa ajungem la biserica la ora 11(atunci incepe predica) si, spre rusinea mea, Matei s-a trezit de la 8.30 dar eu....abia la 10.20 ....si el, mititelul, s-a jucat frumos (in dimineata asta) si nu m-a mai capiat cu pianul- avem un pian care se leaga de patut si il foloseste cu mare succes dimineata ....
Dar ma gandesc ca daca incerc sa-mi fac niste ceaiuri de somnic si le beau pe la ora 20, poate adorm si eu pe la 22, iar Matei adoarme pe la 21.El se va scula la 7 dimi, iar eu tot la 7 dimi (el doarme 10 ore, iar eu 9 - obligatoriu tre' sa dorm 9 ore, pentru binele aproapelui ). |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Are cineva idee de ce conteaza ora la care se culca copilul? Ca pe mine m-ati cam bagat la idei, ca noi nu ne culcam niciodata inainte de 10 jumate, chiar 11, uneori nu adoarme pana la miezul noptii. De dormit doarme bine, adica in jur de 9 ore noaptea si inca vreo doua la pranz. Dar daca o fi rau ca nu doarme de la 8 la 6 dimineata in loc de de la 11 la 9? |
|
| freedelia wrote:. Dar daca o fi rau ca nu doarme de la 8 la 6 dimineata in loc de de la 11 la 9?
Eu stiind ca culc fata la ora 22 nu am indraznit sa pun intrebari de ce sunt cel putin 3 ore inainte de ora 24 obligatorii. Dar cred ca are legatura cu profunzimea somnului. Promit ca mai investighez problema. Aseara am spus eu ca o culc cu 15 min mai devreme dar am fost plecati, pana am facut baie.. la, la , la, iar era trecut de 21 cand a a dormit. |
|
| g_nicoleta2000 wrote:
Eu stiind ca culc fata la ora 22 nu am indraznit sa pun intrebari de ce sunt cel putin 3 ore inainte de ora 24 obligatorii. Dar cred ca are legatura cu profunzimea somnului.
Eu stiam ca e bine sa te culci devreme (in jurul oreo 21-22) pentru ca un ciclu complet de somn sa aiba loc, iar in ocultism e vorba de anunmite energii care iti influenteaza psihicul si intreaga dezvoltare in planurile subtile.Nu am aprofundat subiectul, nu pentru ca nu m-ar fi interesat la mom.respectiv, ci pentru ca nu am gasit detaliata problema.Numai ca aceasta teorie nu prea este impartasita de multi oameni, poate si din cauza complexitatii lucrurilor dezbatute in ocultism dar poate si pentru ca ocultismul se bate cap in cap cu cele mai multe religii.
Daca ii spun eu pastorului despre ocultism, cred ca ar spune ca sunt posedata |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Mai ce ma bucur (reaua de mine ) ca nu sunt singura pe care a pus-o Nico pe jar, pai cum numa' eu sa-mi culc bb-le la ora 21, dupa aprige remuscari ca-l tin pana la22 - 22.30? Deci, dupa cum spuneam, citind ceea ce i-a spus medicul Nicoletei, ma apuc frate sa-mi culc bb-le la 21. Asta de trei zile deja! Se scoala feciorasul meu pe la 6, suge si nani inapoi pana la 8.30-9, cand se mai joaca singurel pana binevoiesc si eu. E drept, cand se simte neglijat, ma cam ia de par! PArtea buna e ca si eu sunt la nani inainte de 12, asa ca nu ma mai ustura ochisorii si ma simt mult mai odihnita si mai plina de energie. E drept, imi vine putin greu sa adorm, ca si eu ma culcam pe la 1.30-2, dar totdeauna ma trezeam obosita. Deci stie medicul respectiv despre ce e vorba asa ca din partea mea, Nico pupici si tie pt informatie si doctorului tau |
|
| Sousorel, ne bucuram ca ne dai vesti bune! Deci Victoras cel poznas adoarme la loc. La culcare cu puiutii mai devreme, va rugam! |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Mai fetelor da' voi sunteti chiar rele si egoiste! cum puteti vorbi aici despre 8 ore de somn? AOLEOOOOOOOOOOOOOOO!!!! vai de mine si de mine... chiar faceam un calcul, in noptile "bune" ale lui Andrei, eu dorm maxim 6 ore (maxim, este un lux rarut!) dar de regula dorm cam 4-5... si ziua nu pot dormi... va rog frumos... nu mai pomeniti de somn de 8 ore neintrerupte! aaa, ca sa ne lamurim, cele maxim 6 ore dormite sunt intre alaptari cand ma trezesc si stau treaza cam o ora la fiecare alaptare cu tot cu schimbat si adormit odorul... aveti mila de altele mai oropsite! |
|
| Andismom wrote:Mai fetelor da' voi sunteti chiar rele si egoiste! cum puteti vorbi aici despre 8 ore de somn? AOLEOOOOOOOOOOOOOOO!!!! vai de mine si de mine... chiar faceam un calcul, in noptile "bune" ale lui Andrei, eu dorm maxim 6 ore (maxim, este un lux rarut!) dar de regula dorm cam 4-5... si ziua nu pot dormi... va rog frumos... nu mai pomeniti de somn de 8 ore neintrerupte! aaa, ca sa ne lamurim, cele maxim 6 ore dormite sunt intre alaptari cand ma trezesc si stau treaza cam o ora la fiecare alaptare cu tot cu schimbat si adormit odorul... aveti mila de altele mai oropsite!
Ancutica mica, o sa vina si vremea cand o sa prinzi cateva ore de somn bune, crede-ma. Parca mai ieri erai gravida si-ti era frica de cezariana iar acum bebelusul incepe sa mai ridice un pic capusorul, nu? Eu zic ca mai ai maxim 2 luni de chin dupa care o sa-si faca si bebe un program. Eu am si uitat cum era cu alaptatul la 2-3 ore, parca nici nu a fost, la fel va fi si pentru tine chiar daca cand citesti ai sa-ti spui in gand :"prostii!" Acum noaptea sotul o mai baga la noi in pat, eu nici nu ma trezesc, opereaza mai mult el la capitolul linistit copilul; fata cand se vede cu noi in pat rade si adoarme la loc. Da, stiu ca o invat prost dar cate fete are mama de alintat si iubit? Imi amintesc cum doarmea si eu cu bunica sau mama si cum le cautam prin pat sa ma incalzeasca.
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 971
| Piticul Roxi doarme de la 21 la 5 .La 5 papaceste si adoarme repejor la loc.Apoi se trezeste pe la 8 Doarme in patut nu este plangacioasa |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Bri face baitza pe la 22.00 - 22.30, papa pana in 23.00 si apoi nani pana la 7.00 - 7.30...si dupa papa si nani pana la 10.00 si dupa Dumnezeu cu mila..cum vrea tzushka ; programul asta il are de pe la 1 luna sau 3 saptamani..neimpus, si eu am zis saru'mana |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Eu pe Adinutza o culc atunci cand ii este ei somn , se culca si la 21 si la 22 si la 24 cateodata , dar dimineata la 06.30 - 07.00 e in picioare .
Cand era mica dormea cam asa , acum nu am deocamdata poze cu ea cum doarme ...
georgy_adinutza attached the following image(s):
|
|
|