Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Starea de sanatate a nou nascutului este apreciata cu ajutorul scorului Apgar la un minut de la nastere. Cu scorul Apgar se evalueaza frecventa batailor cordului, a respiratiei, tonusul muscular, culoarea tegumentelor si excitabilitatea reflexa la iritatia cu sonda Nelaton a mucoasei nazo-faringiene, parametri care se noteaza cu 0 - 1 - 2. Semnele se cerceteaza si dupa 5 minute; daca la 5 minute scorul Apgar este sub 8 se repeta la 10, 15 sau 20 minute.
Semn clinic: 0, 1 sau 2 Frecventa cardiaca: absenta; sub 100/min; peste 100/min Respiratia: absenta; rara, neregulata; buna, tipat Tonusul muscular: flasc; usoara flexie a membrelor; miscari active Culoarea tegumentelor: albastra/palida; extremitati albastre, trup roz; complet roz Reflexul de iritabilitate: absent; grimasa; tipat, tuse, stranut
» 8-10 indica o stare de sanatate si un prognostic bun; » 7 corespunde apneei tranzitorii, » între 6 si 1 variaza în raport cu gradul hipoxiei si indica un pronostic rezervat cu mortalitate de 33% » 0 indica un nou nascut mort |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Chiar daca am nascut, prin cezariana, la fix 37 saptamini de sarcina,bebe a avut scor Apgar 8,din cauza cianozei tegumentelor si a respiratiei intirziate.A fost foarte bine ulterior,nu am avut nici un fel de probleme de dezvoltare sau de sanatate. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Razvan a primit scor Apgar 10, iar Alexandra 9, datorita tegumentelor cianotice (nasterea a fost precipitata si am "strans-o" putin inainte de expulzare)...dar acum sunt amandoi doi copii de nota 10!!! |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Razvan a obtinut 10 puncte la scorul Apgar! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Ruxandra a primit scor Apgar 8 la nastere si 9 la 5 minute. Eu zic ca e foarte bine, tinand cont ca am nascut-o la 35 saptamani si 3 zile. In plus, a fost si nastere prin cezariana si am inteles ca din start nu se da 10 la cezariana.
|
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| milan a primit 9,dar nascusem prin cezariana...dar eram de 10 |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Mai dar numai copilasi de 10! bravos! mariuca a primit 'nota' 8.Nu ma intrebati de ce ca nu stiu.Eram prea terminata de durerea de la cusut(1h si jumat a durat).A avut 3kg la nastere si nu a plans vreo doua ore(a stat in cam cu mine pana au dus-o in salon).Doar scancea, si acum.... |
|

| Noi am fost cam amarati cu scorul Apgar: am avut 6 la nastere si dupa 5 minute a urcat la 8. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Kiki wrote:Noi am fost cam amarati cu scorul Apgar: am avut 6 la nastere si dupa 5 minute a urcat la 8.
Da, si uite ca acum David i-a intrecut pe toti din clasa... |
|

| oana_nicole wrote:Da, si uite ca acum David i-a intrecut pe toti din clasa...
a pierdut startul dar are sprintul bun |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17813
| Alice a obtinut scor 9, nascuta fiind prin cezariana la 37 sapt si 4 zile si Andrei tot 9, tot cu cezariana, la 38 sapt si 1 zi.
La cezariana nu se poate obtine 10. In plus, mie mi-a scris pe fisa lui de externare (a lui Andrei) nou-nascut cu risc crescut, de am crezut ca paralizez cand am vazut. Cica asa se scrie la cezariene. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Scorurile noastre au fost 7 si 9, dupa 5 minute...delfinasa a luat 7 primul scor pentru ca s-a nascut cu cordonul in jurul gatului, stare in care-a fost aproape tot travaliul si era vanata din cauza asta...cand imi amintesc ce mila mi-era de ea, cum am stat aproape toata ziua intepenita intr-o pozitie sa poata respira ea...mi-au dat lacrimile...gata, inchei...e o bebelusa de nota 10, nu credeam c-o sa am o asa fetita cuminte! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/19/2006 Mesaje: 216
| Amindoua fetele au obtinut scor 10 si le-am nascut la 38 de saptamini,normal. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| John a avut scorul Apgar 9 si motivatia a fost ca la cezariana nu se da 10. Insa Jodie Kate, desi nascuta tot prin cezariana, a primit 10, asa ca nu mai stiu ce sa zic. O fi diferita regula de la spital la spital, ca am mai citit si in romania de bebelusi nascuti prin cezriana care au primit scorul maxim. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si ale mele au primit 10 amandoua, si asa sunt si acum |
|
|