Sarcina toxica
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, June 28, 2006 7:39 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Atunci cand greturile si varsaturile trec de limita suportabilului, este cazul sa mergi la medic sa vezi daca nu cumva este vorba de sarcina toxica.

Sarcina toxica, numita de medici disgravidie, poate fi extrem de periculoasa in formele sale grave.

Disgravidia de trimestrul 1, in forma ei cea mai grava, consta in greata si varsaturi foarte dese si foarte agresive, de necontrolat, care duc la deshidratare si acidoza.

Daca varsaturile din primul trimestru devin prea dese si suparatoare trebuie sa te prezinti la medic. Iti va recomanda mai mult ca sigur o analiza sumar de urina, iar tratamentul in cazul in care se constata disgravidia se face prin spital, prin administrare de lichide intravenos, glucoza cu vitamine. Alimentatia normala se va relua treptat, cu mese mici si dese si lichide.

Exista de asemenea si cazuri, dar foarte rare, in care aceasta disgravidie pune in pericol sanatatea mamei, iar medicul poate recomanda inclusiv intreruperea sarcinii.

Disgravidia de trimestrul 3, produce preeclampsia si eclampsia, iar manifestarile sunt vizibile dupa 20 saptamani, cu edeme, hipertensiune, prezenta de proteine in urina depistate la analiza de laborator. Tratamentul in acest caz se face numai in spital.
felyy
Scris: Tuesday, June 24, 2008 9:27 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/16/2007
uff eu stiu ce inseamna ,dar am descoperit un medicament care mai stopeaza varsaturile.
Medicamentul se numeste ZOFRAN ,problema este ca in Romania nu se da in sarcina si nu stiu cum se dozeaza.Eu mi l-am dozat singura pt. ca doctorii au zis ca ei nu stiu .Am mers pe doza minima si tot m-am simtit mai bine ,adica nu mai varsam non-stop.
Am si eu o rugaminte la fetele din America , unde acest medicament se da in sarcina ,daca pot afla cum se administreaza (cati ml de Zofran in 500ml perfuzie si daca se poate folosi in fiecare zi)
V-as fi foarte recunoscatoare pt. ca in cazul in care o sa am o noua sarcina ,va trebui sa ma tratez ,iar, singura uff
crista
Scris: Tuesday, June 24, 2008 9:50 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/27/2007
Nu stiam ca exista aceasta sarcina toxica, dar ma bucur ca am aflat. bounce Cu toate ca eu n-am varsat nici macar o data cat am fost insarcinata, o sa bag la cap sa tin minte cand ne vom hotari pt bebe 2.
Felly sper sa reusesti sa-ti gasesti acel medicament!
Buna informatie Adriana. flowers
felyy
Scris: Tuesday, June 24, 2008 10:14 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/16/2007
Medicamenul l-am gasit ,dar nu stiu cum se administreaza in sarcina.
La mine toate sarcinile au fost disgravidii cu forma severa ,iar prima sarcina din aceasta cauza am fost obligata sa o intrerup cry
Anelise
Scris: Tuesday, June 24, 2008 10:55 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Felyy, sper din suflet ca la urmatoarea sarcina sa nu mai fie probleme si sa se termine totul cu bine!!! pupici pupici pupici

Am cautat si eu pe net, dar nu stiu daca te ajuta foarte mult, mai ales ca probabil si tu ai citit despre acest medicament... http://www.efarma.ro/products.php?id=2104 Poate totusi cineva stabilit in State va putea sa-ti dea niste informatii mult mai clare.

Te pup si-ti tin pumnii sa fie bine data viitoare!!! flowers
bereea
Scris: Saturday, June 28, 2008 7:38 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
felyy wrote:
uff eu stiu ce inseamna ,dar am descoperit un medicament care mai stopeaza varsaturile.
Medicamentul se numeste ZOFRAN ,problema este ca in Romania nu se da in sarcina si nu stiu cum se dozeaza.:

eu am luat acest medicament, dar nu in sarcina.L-am luat contra greturilor pe care le aveam cand am facut chemioterpie.In prospect scrie ca este contraindicat femeilor gravide.
Maria & Mario
Scris: Saturday, June 28, 2008 8:11 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Cyclizine - am luat eu primul trimestru de sarcina , dupa ce am pierdut 6 kg intr-o saptamana , vomam orice , incontinuu, aveam Ketone in urina de 4 ori peste limita normala , am stat internata pe perfuzii noon stop 5 zile , etc etc. Amintiri dureroase ! Diagnostic : Hyper mesys gravidarium !
cirese colorate
Scris: Friday, May 28, 2010 10:20 PM
Nivel: Guest

...buna, sunt in saptamana a 5-a dar am stari de greata fara voma si in special seara pale
de obicei imi storc o jumatate de lamaie intr'un pahar de apa si imi trece. Vroiam doar sa va intreb daca e normal sa fie seara? Pentru ca dimineata n'am nimic fool Normale nu sunt greturile de dimineata?oare

wav
shirel
Scris: Friday, May 28, 2010 11:13 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
cirese colorate wrote:
...buna, sunt in saptamana a 5-a dar am stari de greata fara voma si in special seara pale
de obicei imi storc o jumatate de lamaie intr'un pahar de apa si imi trece. Vroiam doar sa va intreb daca e normal sa fie seara? Pentru ca dimineata n'am nimic fool Normale nu sunt greturile de dimineata?oare

wav

Nuuuu si eu le am si seara si dimineatza si pe parcursul zilei sic ras asa ca tu poti fi multumita!Sarcina usoara in continuare.
incet incet ma gandesc si eu la sarcina toxica cu toate ca eu ma chinui sa vomit fiindca nu prea pot rapid si asta ca sa mai imi amiliorez greturiile.Orcum saptamana viitoare imi fac analizele!
alina anamaria
Scris: Monday, June 28, 2010 9:59 PM

salutare, fete. Sunt noua pe aici, v-am gasit cautand informatii despre cum se previn greturile severe in timpul sarcinii. Tocmai am aflat ca sunt "suspecta" de sarcina incipienta :D As vrea sa aflu daca exista vrreo modalitate de a controla, poate chiar de a preveni greturile. Spun asta fiindca am experimentat pe pielea mea ce inseamna sa nu poti manca si bea nimic, nimic insemnand nimic. Acum 3 ani am aflat ca sunt insarcinata, dar nu a fost cu noroc. Am avut niste stari asa de nasolale de rau, incat am ajuns sa nu mananc nimic, sa nu mai pot bea apa, am slabit 12 kg intr-o saptamana. Sarcina mi s-a oprit din evolutie din cauza ca nu am avut resurse cu care sa il mai hranesc pe bebe. Si am ajuns si in spital, subnutrita si fara bebe. Doctorita mea mi-a zis ca nu are ce sa imi faca, ca imi trece de la luna a treia. Si, nu am mai ajuns in luna III. De aceea, nu am mai avut curaj sa mai incer sa fac bebe, pana acum. Dupa calculele mele (pentru ca la ecograf inca nu se vede nimic concludent) ar trebui sa fiu insasrcinata undeva in 3 saptamani. Si sunt super stresata ca deja stomacul meu da semne ca nu ii convine ceva. Ce sa fac? Mi-e frica sa nu mai pierd o data, ca dupa aia sigur nu ma mai apuc de facut copii. Si la asta se adaga faptul ca starea mea generala e total nasoala, nu mai sunt in stare de nimic. Si trebuie sa muncesc, ca nu ne baga nimeni in buzunar. O, doamne, sper ca nu v-am plictisit. Ajutor!!!! Chestii naturiste care sa functioneze nu exista?
shirel
Scris: Monday, June 28, 2010 10:10 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Sunt pastile care ajuta si binenteles in cazuri de scadere in greutate ,dezidratare si voma continua internare si supravegherea medicului.imi pare rau de ce s-a intamplat la prima sarcina dar stii nu toate sarciniile sunt la fel.Sper sa-ti fie bine eu tocmai am scapat de stariile groaznice in care am fost si eu ,tine legatura cu noi si in primul rand bine ai venit!computerlove computerlove

eu am luat vitamine pentru greturi care m-am ajutat foarte mult cu B6 si Ghimbir .Deasemenea cine poate roade ghimbirul asa sau sa-l tina in gura ajuta foarte tare impotriva greturiilor ,eu una nu il pot suferi si l-am luat sub forma de capsula.
carmelyta2001
Scris: Wednesday, September 15, 2010 3:26 PM

As vrea sa aflu daca exista vrreo modalitate de a controla, poate chiar de a preveni greturile. Spun asta fiindca am experimentat pe pielea mea ce inseamna sa nu poti manca si bea nimic, nimic insemnand nimic.

buna...eu am trecut aproape prin aceeasi situatie: a doua zi dupa ce am aflat ca sunt insarcinata au inceput greturile...la inceput rar...apoi din ce in ce mai des...pana ce dupa 3 sapt am ajuns in spital...am slabit in cateva zile 10 kg...am stat aproape 2 luni in perfuzii...nu reuseam nimic sa asimilez...dupa o gura de apa varsam de 3-4 ori...medicul mi-a recomandat sa renunt la sarcina...nu am vrut...si asta din cauza ca sarcina se dezvolta normal...greu a mai fost...dar dupa 3 luni si jum de chin...a revenit totul la normal...am luat cele 10 kg inapoi, plus inca 13...la 38 de sapt am nascut pe cale naturala o fetita sanatoasa de 3,500kg. si nu imi pare rau nici o sec pt momentele de rau si disconfort...

ca medicamente mi s-a administrat METROCLOROPRAMID, care nu e bun in sarcina, PLEGOMAZIN, care la fel nu e bun in sarcina(acest medicament era sa dorm, sa nu mai vomit, si eram nauca de la el...) si binenteles vitamine...si alte chestii pt a rezista...

Concluzia: oricand as repeta...si la urmatorul bebe chiar daca voi sta toata sarcina in perfuzii, tot nu renunt...
flor3ntza
Scris: Thursday, June 6, 2013 2:29 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/26/2013
si eu la prima sarcina am avut semne de sarcina toxica, varsaturi severe si scadere in greutate in primele 3 luni,Cray dar dupa sapt. 16 au disparut toate ca prin minune.dance Acum pot spune ca e mai bine, greturi am zilnic dar macar au incetat varsaturile si la aproape 11 saptamani nu am dat decat vreo 2 kg inapoi, asa ca eu sper ca de data asta va fi ok, SimplyLove mai astept un pic sa treaca si greturile astea sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.