Recuperarea dupa o nastere normala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Fluturas
Scris: Sunday, March 16, 2008 11:09 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
carla wrote:
Cand revine memoria dupa nastere ca eu uit aproape totul acuma?

pai mie nici dupa un an jumate nu a revenit,ca tare uituca mai sunt ras
janissa
Scris: Wednesday, August 13, 2008 10:51 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
eu am nascut de o luna, nastere normala, si mi-au facut si mie epiziotomie, numa ca nu mi-o zis nimeni in spital daca firele trebuie scoase, cand, sau daca se vor topi.

cine stie in cat timp se topesc firele??? cry
oanalaurisa
Scris: Wednesday, August 13, 2008 11:07 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
janissa wrote:
eu am nascut de o luna, nastere normala, si mi-au facut si mie epiziotomie, numa ca nu mi-o zis nimeni in spital daca firele trebuie scoase, cand, sau daca se vor topi.

Pai trebuia sa iti scoata firele,daca nu erau genul care se topesc,inainte de a iesi din spital,iar cele care se topesc ,se topesc ele de la sine,in cat timp nu stiu.
Te doare rau taietura? Incearca sa pui pe scaun sau unde te asezi un colac de asta gonflabil de inot,sa stai pe el,ca iti mai atenuezi durerea.
Eu intr-o saptamana n-am mai simtit mare lucru,dar mi-a scos firele in ziua in care m-a externat.
taki
Scris: Wednesday, August 13, 2008 11:14 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
janissa wrote:

Daca nimeni nu ti-a zis, cu siguranta se topesc. Si eu am nascut normal si m-au cusut in urma epiziotomiei cu fire ce s-au topit...nu stiu in cat timp! sic
AdrianaC
Scris: Wednesday, August 13, 2008 11:17 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Pe mine m-a cusut la prima cezariana cu fire resorbabile si s-au dus (cele din exterior cel putin) pana la controlul de 6 saptamani (nu le mai aveam atunci).

Nu stiu exact cand au disparut ca imi era frica sa ma uit la operatie ras
janissa
Scris: Friday, August 15, 2008 3:17 PM
Nivel: Guest

acuma nu ma mai doare, da mo durut rau de tot....sper s ma vindec mai repede k e nashpa s fii taiata...mai ales cand stranuti sau tusesti....
oanalaurisa
Scris: Friday, August 15, 2008 3:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
janissa wrote:
acuma nu ma mai doare, da mo durut rau de tot....sper s ma vindec mai repede k e nashpa s fii taiata...mai ales cand stranuti sau tusesti....

Da,e nasol,deci ai grija sa nu te racesti,ca sa nu fie cazul sa stranuti sau sa tusesti...recuperare usoara iti doresc in continuare!pupici
PrincessLilou
Scris: Wednesday, June 30, 2010 4:44 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
nu stiu ce sa zic. eu sunt in a treia saptamana dupa nastere. am avut epizotomie la cerere, pentru ca eu nu sunt de acord cu ideea "mai degraba te rupi natural ca te vindeci mai repede". asa o fi. dar eu prefer sa ma rup 1mm decat 10.
asa ca am avut cusaturi si din toata durerea (mai mult era ca o arsura) de dupa nastere acum pot sa zic ca nu mai mai doare aproape deloc (poate vreo 5% ma mai doare uneori) si m-am vindecat si foarte repede.
Mela
Scris: Wednesday, June 30, 2010 7:25 AM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
Lilou,ma bucur pentru tine pupici

eu dupa prima epiziototmie m-am vindecat ceva mai greu iar dupa a doua aproape ca nu simteam dureri sau usturimi,sunt curioasa cum va fi a treia oara.
Ana
Scris: Wednesday, June 30, 2010 7:35 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Ma bucur ca te simti mai bine Lilou.hearts
Irinuca
Scris: Wednesday, June 30, 2010 8:44 AM
Nivel

Inregistrat: 1/22/2010
si deci ziceti ca nu e foarte dureroaza epiziotomia asta uff Doamne cat sper sa aveti dreptate. pe mine ma ingrozeste mai mult decat nasterea in sine.
Mela
Scris: Wednesday, June 30, 2010 9:44 AM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
Irinuca,nici nu simti cand ti se face epiziotomia,dr face taietura exact cand iese copilul iar locul cu pricina e total desensibilizat.
problema,sa-i zicem asa,apare in ziua urmatoare,unele persoane au mai putina toleranta la durere sau la usturimi.na,e taietura,e normal sa simti ceva acolo...
Ana
Scris: Wednesday, June 30, 2010 11:33 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Pe mine nu m-au taiat,m-au lasat sa ma rup eu,la mine sa vindecat mai greu la Riccardo si a fost dureros si cu usturimi in schimb la Flavio s-a vindecat mai repede,in schimb nici nu puteam sta mai mult de 5 minute in picioare ca simteam o durere tare mare care apasa,plus ca pe fund vreo 14 zile nu am putut sta...asa e toate trecem pe aici oricum ar fi...cat despre momentul cat te rupi sai te taie ei nu simti absolut nimica...eu una nu am simtit...
mirela74chris
Scris: Wednesday, June 30, 2010 11:56 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
In Romania,in ultimul timp se practica epiziotomia de regula, pentru a fi mai usoara expulzia si pentru ca sa nu se faca o ruptura urata.De cusut se coase si se vindeca mai usor o taietura dreapta decat sa se faca surfilat la "franjuri" daca se rupe perineul dupa cum vrea el...ras
Eu am 3 epiziotomii,iar ultima s-a vindecat cel mai usor.Am stat in sezut,fara probleme dupa 3 ore de la nastere.Totul tine de organismul fiecareia si de medicul care te asista.
Irinuca nu trebuie sa te sperie asta,mai ales ca atunci nici nu o sa mai stii ce e cu tine,o sa simti atatea.Iar dupa nastere,cand ai puiul in brate o sa iti fie mult mai usor.pupici
PrincessLilou
Scris: Wednesday, June 30, 2010 4:15 PM
Nivel

Inregistrat: 11/4/2009
Irinuca wrote:
si deci ziceti ca nu e foarte dureroaza epiziotomia asta uff Doamne cat sper sa aveti dreptate. pe mine ma ingrozeste mai mult decat nasterea in sine.

e adevarat ca ma ustura cand mergeam la toaleta sau ma durea si cand ma asezam pe canapea, care e moale...dar dupa nastrere naturala fara epidurala, usturimea aia e floare la ureche ras

P.S.: Cand te taie nu simti nimic. mie mi s-a spus ca auzi un harsait, dar la ce dureri aveam la contractii cine mai statea sa asculte harsaitul....eu zic sa nu-ti faci probleme de epizotomie. nici nu o sa stii cand ti-o face. ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.