Recuperarea dupa o nastere normala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Sunday, March 19, 2006 5:58 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Am trecut prin mai multe momente grele dupa nastere, important este c-au trecut cu bine si ca suntem amandoua sanatoase.
Eu am avut nevoie de epiziotomie desi m-am dilatat complet destul de repede...am stat 2 ore cu dilatatia 10 sa-l astept pe doctor sa iasa dintr-o cezarianauff, dar totusi nu am putut sa nasc fara epiziotomie...doctorul m-a lasat vreo 10-15 minute sa incerc fara si daca a vazut ca fata sta cu capul de iesire si eu nu reuseam s-o scot, la cat m-am scremut a hotarat ca taie perineul si imediat a iesit si Karina mea urland...pupa-o-ar mami pe ea de soprana, tot spitalul a auzit-o!ras
taki
Scris: Saturday, April 8, 2006 6:24 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Cateva exercitii ce pot fi facute la 24 de ore dupa nastere, nastere normala!


taki attached the following image(s):
gym1.jpggym2.jpggym3.jpggym4.jpggym5.jpggym6.jpg

AdrianaC
Scris: Thursday, May 4, 2006 6:47 AM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17828
Taki wrote:



Dupa noua luni de asteptare plina de emotie si temeri, minunea s-a infaptuit: iti tii in brate bebelusul, iti dau lacrimile de fericire - dar, in acelasi timp, te simti complet epuizata, ai unele dureri si incepi sa te intrebi cand vei putea purta din nou blugi si topuri stramte. Iata la ce ar trebui sa te astepti in primele saptamani de dupa nastere - este bine sa stii ca vor aparea schimbari de ordin fizic, dar si emotional.


Schimbari fizice

- Hipersensibilitate a sanilor - ca urmare a secretiei de lapte matern, sanii vor deveni mai sensibili, iar mameloanele ar putea fi dureroase la atingere.
- Constipatie - de obicei, vei avea nevoie la toaleta cam la trei-patru zile dupa nastere, si, in unele cazuri, eliminarea resturilor alimentare poate fi dureroasa, daca s-au format hemoroizi.
- Daca ti s-a facut episiotomie, este posibil sa ai dureri cand stai jos sau cand mergi, pana la cicatrizarea acesteia.
- Hemoroizi. Acestia apar fie in timpul sarcinii, fie in momentul nasterii naturale, ca urmare a efortului de expulzare.
- Frisoane - ca urmare a modificarilor hormonale si a presiunii sangvine, este posibil ca in primele zile dupa nastere sa ai "bufeuri" de caldura, urmate de senzatii de frig. Situatia se va reglementa de la sine dupa cel mult o saptamana.
- Incontinenta urinara. Nu te speria daca vei observa acest lucru, este o consecinta a contractiilor musculare din timpul nasterii. Cu cat durata travaliului a fost mai mare, cu atat este mai mare probabilitatea aparitiei incontinentei urinare. - Asa numitele "dureri de dupa nastere" - in momentul expulziei copilului, tesutul vaginal este puternic dilatat prin intermediul hormonilor produsi in acele momente, si este nevoie de timp pentru a reveni la dimensiunile initiale - iar pentru aceasta revenire se ia in considerare un timp mediu de 9 luni. Chiar si dupa un an insa, nu toate femeile se simt ca inainte. Micile fisuri cicatrizate, care se gasesc la intrarea in vagin si in interiorul acestuia, produc dureri in timpul actului sexual.
- Greutatea. In decursul celor noua luni de sarcina, ai acumulat cateva kilograme in plus, iar revenirea la silueta initiala este o problema de timp, rabdare, predispozitie genetica si stil de de viata.

Schimbari de ordin emotional

- Deprimarea. Se caracterizeaza prin sentimente de tristete, instabilitate nervoasa, episoade de plans si oboseala, simptome explicate de experienta nasterii - epuizanta atat din punct de vedere fizic, dar si psihic. Aproximativ 80 la suta dintre femeile aflate la prima nastere se confrunta cu aceasta problema.
- Depresia post natala. Apare in primul an de viata al copilului, iar principalele simptome sunt: oboseala pronuntata, senzatii acute de tristete si descurajar, insomnie, tulburari ale apetitului, neliniste si temeri nejustificate.
-De asemenea, pot aparea unele schimbari si in ceea ce priveste relatiile sexuale, in sensul ca libido-ul tau poate sa fie mai scazut decat cel al partenerului, mai ales in primele saptamani dupa nastere. Cu alte cuvinte, el si-ar dori o noapte romantica, in timp ce tu nu visezi decat la cateva ore de somn profund...

Cand ar trebui sa ceri ajutorul medicului?

- Ai febra (38 de grade Celsius sau mai mare), in primele doua saptamani dupa nastere.
- Cicatricea ramasa in urma episiotomiei sau operatiei de cezariana se inroseste, devine dureroasa sau supureaza.
- Te dor picioarele sau acestea au devenit hipersensibile.
- Secretia vaginala are un miros neplacut.
- Resimti dureri la urinare sau urinezi prea des.
- Ai senzatii de greata si stari de voma.
taki
Scris: Thursday, September 14, 2006 1:01 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Dupa nastere - la ce sa te astepti

PRIMA LUNA
Uterul largit revine destul de repede la dimensiunile initiale, mai ales daca alaptezi, muschi abdominali sunt intinsi, organele interne revin la pozitia normala.

Schimbari fizice
Imediat dupa nastere: transpiri, iti e frig, ai crampe deoarece uterul revine la dimensiunile normale, esti foarte obosita. In prima saptamana dupa nastere: dureri in diferite parti ale corpului, sfarcuri crapate ca urmare a alaptatului. In timpul lunii: s-ar putea sa simti disconfort atunci cand mergi sau cand te asezi, constipatie si/sau hemoroizi, sensibilitate sporita a sanilor.

Schimbari emotionale
Euforie, depresie, sau ambele alternativ, teama de a nu face fata noilor responsabilitati.

Schimbari ale apetitului
Ti se face foame foarte des din cauza alaptatului.

Somnul
Te simti obosita si nu dormi suficient, incercand sa clarifici noile responsabilitati si sa te obisnuiesti cu somnul neregulat al copilului. Incearca sa dormi si tu odata cu copilul tau si sa te relaxezi in timpul alaptatului.

Relaxare
Ia parte la niste cursuri pentru tinerele mame care te vor ajuta sa te relaxezi si sa diminuezi durerile, petrece-ti foarte mult timp cu copilasul pentru a elimina nelinistea, dormi si lasa-te ajutata.

Riscuri
Aparitia unor infectii in urma alaptatului si a unor carente de calciu si alte elemente nutritive.

Este cazul sa vezi un doctor daca:
La patru zile dupa nastere daca apar sangerari abundente, in urmatoarele 6 saptamani daca ai febra, dureri in piept, infectii, imposibilitate de a urina sau urinare greoaie si dureroasa, depresie.

A DOUA LUNA
Schimbari fizice
Oboseala, constipatie, reducerea lenta a greutatii, cadere a parului, amortire a mainilor, a picioarelor si a spatelui.

Schimbari emotionale
Euforie, dragoste si mandrie pentru copilul tau, ai mai multa incredere in tine, te simti presata sa revii la viata ta obisnuita, desi s-ar putea sa nu fii inca pregatita fizic si/sau emotional, iti percepi corpul mai mult ca pe o sursa de hrana pentru copilul tau, decat ca pe o sursa de placere sexuala; nu ai incredere sa-ti lasi copilul in grija altor persoane.

Schimbari ale apetitului
Te intorci incet, incet la dieta de dinaintea sarcinii. Ai pofta de mancare mai mare daca alaptezi.

Somnul
Ca si luna anterioara. Te vei simti mai odihnita pentru ca iti vei adapta programul de somn si odihna cu cel al copilului. (Unele mame se simt mai bine daca tin copilul langa ele noaptea).

Relaxare
Vezi luna anterioara. Fa exercitii, relaxeaza-te, simplifica-ti modul de viata si stabileste-ti prioritati, revino la o viata sexuala activa, gaseste pe cineva care sa aiba grija de copil in timpul zilei si planuieste intoarcerea la locul de munca.

Riscuri
Depresie

Este cazul sa vezi un doctor daca:
La fel ca in luna anterioara. Consulta un psiholog daca apar semne ale unei depresii cronice: imposibilitate de a dormi, lipsa apetitului, dezinteres fata de tine insati si copil, te simti lipsita de speranta, ajutor sau daca iti este greu sa te controlezi.
sousourel
Scris: Saturday, September 16, 2006 10:20 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Taki, foarte bun articolul! cool Cred ca e cel mai aproape de starea prin care am trecut eu! Sper sa le foloseasca mamicilor care sunt acum in aceste situatii
carla
Scris: Sunday, January 20, 2008 8:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Eu am deja 10 zile de la nastere dar ma simt foarte slabita si lipsita de puteri.In plus,imi amorteste foarte des mana dreapta.Am cateodata si senzatia de lesin,desi iau calciu,fier si vitamine,iar noaptea transpir foarte mult.Cat dureaza oare refacerea?
danab
Scris: Monday, January 21, 2008 3:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Carla, ai grija la alimentatie. Ca sa se asimileze Ca si Fe, trebuie sa le iei la distanta de cateva ore, si mereu impreuna cu Vitamina C, care este catalizotor. Consuma lapte, branza si iaurt la o masa, iar la urmatoarea ou, ficat de pasare, carne de pasare, peste.
Refacere rapida si un bebe sanatos!
Lilly of the valley
Scris: Monday, January 21, 2008 8:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
carla wrote:
Eu am deja 10 zile de la nastere dar ma simt foarte slabita si lipsita de puteri.In plus,imi amorteste foarte des mana dreapta.Am cateodata si senzatia de lesin,desi iau calciu,fier si vitamine,iar noaptea transpir foarte mult.Cat dureaza oare refacerea?


Asimilarea mineralelor si vitaminelor se face in timp, poate dura chiar si 3 luni. Alimeanteaza-te si odihneste-te! Starea ta are legatura cu sarcina, dar nu se datoreaza neaparat nasterii ci unor carente in organism. Forma injectabila a mineralelor si vitaminelor se asimileaza mai repede.
Refacere rapida!flowers flowers flowers
carla
Scris: Monday, January 21, 2008 8:25 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Multumesc de sfaturi.Adevarul este ca nu mai am pofta de mancare din sarcina desi ma stradui sa mananc ca sa am lapte.Poate sunt doar obosita.
carla
Scris: Sunday, March 16, 2008 8:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Cand revine memoria dupa nastere ca eu uit aproape totul acuma?
oanalaurisa
Scris: Sunday, March 16, 2008 9:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
Mesaje: 5597
carla wrote:
Multumesc de sfaturi.Adevarul este ca nu mai am pofta de mancare din sarcina desi ma stradui sa mananc ca sa am lapte.Poate sunt doar obosita.


Asa sunt si eu si asa am fost si la inceput,din cauza oboselii si a grijii pentru cea mica,adica sa fiu la dispozitia ei tot timpul,uit de faptul ca ar trebui sa mai si mananc totusi si sa stii ca asta a fost unul dintre motivele pentru care lapticul meu a plecat pa-pa,asa ca ai grija,ia in continuare si vitaminele prenatale pe care le-ai folosit in timpul sarcinii,Elevit-ul se ia si dupa nastere.
oanalaurisa
Scris: Sunday, March 16, 2008 9:03 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
Mesaje: 5597
carla wrote:
Cand revine memoria dupa nastere ca eu uit aproape totul acuma?


Asta nu stiu,ca si eu sunt cam uituca...de acasa pana la magazinul care e la 3 minute distanta ,am uitat pentru ce m-am dus de fapt si am cumparat alte chestii,intorcandu-ma acasa fara alimentul de care aveam nevoie...hohot acum am mai inceput sa-mi revin putin,dar cred ca un carnetel sau o agenda e o solutie mult mai buna,ca sa nu te simti descurajata ca te lasa memoria...ras
oanalaurisa
Scris: Sunday, March 16, 2008 9:04 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
Mesaje: 5597

Acuma vad,carla,ca intre copilasii nostri sunt 3 zile diferenta...superpupici
carla
Scris: Sunday, March 16, 2008 9:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Da,asa e.In privinta memoriei,prietenele m-au asigurat ca revine dar deocamdata eu sunt un pericol social.Azi mi-am dus hainele mele la gunoi in loc de pampersul copilului.
oanalaurisa
Scris: Sunday, March 16, 2008 9:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
Mesaje: 5597
carla wrote:
Da,asa e.In privinta memoriei,prietenele m-au asigurat ca revine dar deocamdata eu sunt un pericol social.Azi mi-am dus hainele mele la gunoi in loc de pampersul copilului.



Esti tareeeee....hohot
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.