
 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
| Crostata cu fructe

Am cumparat o foaie de pasta frolla , pe care am pus-o la cuptor.Se pun boabe de fasole deasupra ca sa nu se umfle.Cand e coapta , se scoate , se lasa sa se raceasca , se umple cu crema de vanilie , apoi se orneaza cu fructe.Deasupra se toarna jeleu de fructe. |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Vaiii, ma uit la tarta asta si imi aduc aminte de ce gafa am facut eu acum vreo saptamana. Mi-am luat tava de tarta si bucuroasa, am vrut sa o incerc. Mi-am luat ingrediente, am venit acasa, am culcat copilul (la 21.30 si am inceput treaba). Doar ca, din repezeala, la magazin nu am luat foi normale, ci dintr-acelea, mille feuilles. Asa ca.. ideea e ca si crema era gata, si gelatina dizolvata, asa ca am dat inainte cu foi subtiri... Evident, am mancat numai crema... |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| bereea azi m-ai terminat: painita de casa, ciorbita si tarta! pai cu asa o gospodina sotul tre` sa fie tare mandru!
si acum am vazut ca ai facut si tort! |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
|
Grazie , dar nu le-am facut toate azi. |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
| Hotii lui Ali - Baba

Ingrediente pentru aluat: -4 oua -200g zahar -zahar vanilat -un pic de sare -50g mandorle macinate fin -150g faina (sau 75 g faina si 75 g frumina , un ingredient care inlocuieste faina in prajituri pentru a o face mai fina) -1 praf de copt -50g unt sau margaruna
Ingrediente pentru umplut si decorat -crema de vanilie -250g ricotta(branza de vaci) -240g piersici din compot -2-3 kiwi -500g capsuni -o punga jeleu de fructe -o lingurita de crema de ciocolata
Se freaca foarte bine galbenusurile cu 4 linguri de apa fierbinte, se adauga gradat 150g zahar , vanilia , sare .Se freaca pana devine o masa cremoasa. Se bat albusurile pana devin tari , apoi se adauga zaharul ramas.se adauga mandorlele macinate, apoi galbenusurile batute , se cerne deaupra faina , frumina si, la urma , praful de copt.Se incorporeaza delicat si untul lichefiat. Se coace in cptorul preincalzit intr-o tava de 30pe 40 de cm (eu am folosit una mai mica ), pentru 10-15 minute.Cand e copt se lasa la racit. Se prepara crema de vanilie si se amesteca cu ricotta.se intinde pe dulcele copt.Se orneaza ca in fotografie , deasupra se toarna jeleu de fructe.dupa ce s-a racit se deseneaza cu crema de ciocolata , ochii , gura , nasul.
|
|

 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Bereea, m-ai dat gata! |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| super...........cu succes te poti ocupa de party pentru copii |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
| multumesc |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Azi am facut si eu o praji cu mere si cirese. Reteta este cea de la praji turnata cu mere.
Poze:

Va poftesc la masa:
 |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| taki mi-ai facut o pofta   |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
|
F bine, asta e si scopul. Eu inca nu am gustat-o, maine dimi o tai ca sa o pap alaturi de cafeluta. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Yam-yam cred ca este atre gustoasa!!!!!!! |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
|
si mieeeee |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Azi am facut:
Placinta cu visine
Ingrediente 200 gr. unt sau margarina, 250 gr. faina, 5 oua, 250 gr. zahar, 1 plic praf de copt, arome, unt pentru uns tava, l kg. visine
Mod de preparare Untul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecind usor, de jos in sus, albusurile batute spuma tare cu 150 gr. zahar. Compozitia se toarna intr-o tava (cam 30 x 30 cm.) si deasupra se aseaza (destul de des) fructele, dupa caz: visinile fara simburi, caisele sau prunele taiate sferturi. Se pune in cuptorul usor incalzit, la foc potrivit unde ramine pina se rumeneste usor - cca. 30 minute.

Pofta mare!
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| arata delicios! |
|
|