
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Ely wrote:Multumesc Kiki asa am sa fac data viitoare cred ca am facut si compozitia cam subtire ca s-a intins prea rau in tava.Ma gandesc daca as face compozitia ca la chec adica la fel de groasa nu este bine? Taki mmmm ce bine arata,poate imi iese si mie la fel data viitoare.
Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat cea pentru clatite, trebuie sa curga neaparat.
Ingredientele date de mine sunt pentru o tava micuta. Pentru cantitatea care a iesit (in ultima mea poza), eu am dublat ingredientele. Acum depinde cat de mare este tava ta. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kiki, Taty, o sa va aduc la pachet in Bucuresti....ca trebuie sa ne intalnim si dupa petrecerea de la munte! |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| taki wrote:Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat cea pentru clatite, trebuie sa curga neaparat. Ingredientele date de mine sunt pentru o tava micuta. Pentru cantitatea care a iesit (in ultima mea poza), eu am dublat ingredientele. Acum depinde cat de mare este tava ta.
Taki multumesc |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| eu am pus reteta de 2 oua si 9,9,9 la blat iar cat timp s-a copt am facut una de 1 ou si 3,3,3, pt deasupra |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| mai intii f ingenios tort dar cum asta il fac la "ocazii" am sa incerc si eu prajitura cu mere ca arata super fain , bravo tuturor care s-au obosit sa scrie reteta si sa puna poze calculatorul meu are in acest moment doar 15 Ram "gindeste" ca un melc si reactioneaza tot asa ........dar tot am citit cele 3 pagini din urma pentru prajitura asta super rapida si delicioasa dupa cum arata asa ca imi voi face o tava si am sa o maninc doar eu si eventual de voi avea musafiri ca ale mele fete si sot sunt insensibile la dulciuri ( nu maninca daca a-ti mai pomenit asa ceva) dar compenseaza mama lor........si din aceasta cauza face mai rar prajituri |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Lori16ro, te asteptam sa ne spui cum a iesit. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Cornulete fragede. M.P.
Ingrediente:
· 350g faina
· 1 pachet margarina
· 5 linguri apa
· 1 lingura otet
· rahat, marmeleda groasa amestecata cu nuci
· zahar pudra cu vanilie.
Mod de preparare:
· Se freaca faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, dupa care se adauga apa si otetul.
· Se framanta un aluat mai vartos si se lasa la rece mai multe ore de seara pana dimineata sau se poate folosi si imediat.
· Se intinde pe planseta data cu faina, o foaie de grosime de 0,5cm, se taie dupa dorinta, in patrate sau triunghiuri sau rotunde, se pune rahatul taiat betisoare pe mijloc se se ruleaza sau se indoaie.
· Se coc la foc ceva mai iute pana ce incep sa se rumeneasca.
· Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat. Reusita !
Acum am framantat si eu este in frigider si fac diseara sa vedem cum or sa iasa.Mie la coca mi-a intrat mai multa faina probabil ca am pus mai multa margarina,ca la mine pachetul era de 500 g.
Gata si cornuletele mele.

|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Taki, multumesc frumos pentru reteta cu mere si branza. Prima, cea cu mere, mi s-a cam ars, ca de...am copil mic! Cea cu branza a fost preferata mea! De-abia astept sa vina Iuli de la pescuit sa vedem ce parere are ca sa nu mai zic de Alex care mai are vreo ora si se trezeste! Ia te uita:
 Ely...o sa incerc si reteta de cornulete... |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Mamaaa, Leut, ma uimesti!!! Tare harnica mai esti!!! Arata super toate bunatatile pe care le-ai pregatit!!! Da' cand ai avut timp sa le faci pe toate? Ca si sotul meu e la pescuit, dar eu abia am avut timp sa fac curatenie si o ciorbita de vacuta!!! Desertul il iau la tine, nu?!?
Ely, mai da-ne idei ca papica pe care o gatesti arata f bine!!! |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Leut wow ce bine arata imi ploua in gura .
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Leut si Ely, m-ati innebunit cu bunatatile voastre din ultimele zile! Dupa cum arata cred ca sunt nemaipomenit de bune! Bravo, fetelor! |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| leut wrote:Taki, multumesc frumos pentru reteta cu mere si branza.
Arata bine, ambele si sunt 100%% gustoase. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mamaaa, ce de bunatati ...eu nu prea dau pe la topicul asta ca mi se face pofta si pun 2 kg pe mine numai gandindu-ma ce bune sunt...eu am intrat sa scriu o reteta proprie de pie, usoara si rapida, pe care-am numit-o "Fruit pudding pie".
Ingrediente: -un shell de pie (aluat de placinta semipreparat cu tot cu farfurie de aluminiu); -o cutie pudding de banane (sau alta aroma); -o cutie gelatin desert de portocale (se poate folosi si alta aroma);- -2 pahare cu apa+6 cuburi de gheata; -1 pahar cu lapte; -bucati de fructe (eu am pus struguri, portocale, kiwi si stafide- lasate 20 de minute in esenta de rom);
Aluatul se dezgheata 20 de minute inainte (pt ca se tine la congelator) si apoi se coace la cuptor cam 10 minute la foc mediu sa se rumeneasca; se lasa sa se raceasca bine. Intre timp, puddingul si gelatin desertul se fac conform instructiunilor de pe pachet (gelatin desert: 2 pahare apa fiarta in care-am dizolvat bine praful, dupa care am pus gheata inauntru, am amestecat sa se dizolve bine si am lasat la frigider cam 20 de minute sa se inchege putin, dar sa nu fie tare; pudding: intr-un castron se pune laptele rece si praful de pudding si se amesteca cu mixerul pana se incheaga bine). In pudding am adaugat fructele taiate bucatele. Cand gelatina s-a inchegat ca o pasta, am rasturnat cam 3/4 din compozitie peste farfuria cu aluat, am dat la frigeder inca vreo 10 minute sa se intareasca bine, apoi am scos, am pus puddingul si apoi partea de gelatina ramasa. Am ornat cu fructe si putina gelatina de cirese ce-o aveam prin frigi si de jur imprejur cu putin sos de ciocolata. Cam asa arata, acum e la frigider, maine o papam ca avem o aniversare speciala legata de cifra 4 delfinasa attached the following image(s):

|
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Ce bine arata si cred ca este foarte gustoasa .Bravo Delfinasa sa inteleg ca maine aniversati 4 ani de la casatorie ? . |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Arata super, Delfinasa! La multi ani!!!!!! |
|
|