Prajituri, placinte, tarte...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mihaela75
Scris: Friday, March 2, 2007 8:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
taki wrote:
Prajitura turnata cu mere sau branza:

- 2 oua întregi
- 9 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 lingura de praf de copt

.



aaaa, uite specialitatea casei melefirstprize insa n-am mai facut-o de mult...incepe sa-mi ploua in gura si nu am oua in casa si afara e furtuna plans
taki
Scris: Friday, March 2, 2007 8:15 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
mihaela75 wrote:



aaaa, uite specialitatea casei melefirstprize insa n-am mai facut-o de mult...incepe sa-mi ploua in gura si nu am oua in casa si afara e furtuna plans


Aha, deci stiai de praji asta super buna si n-ai zis nik. ras
mihaela75
Scris: Friday, March 2, 2007 8:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
Intr-adevar e super prejitura,,ne-o facea mama cand eram copii mereu si am invatat-o si eu.Mama facea doar praji economice si simple dar ce iesea din mana ei haleam ca nebunii intr-o ora-doua nu mai era nimic pe farfurie...ce vremuri frumoase, casa cu multi copii ras hm, am cam luat-o pe araturascratch
Cris-DL
Scris: Sunday, March 4, 2007 3:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
essen Am facut si eu prajitura ta taky Chef dar a mea arata mai ciudat, a ta e mai colorata oare in fine, a iesit fff buna la gust, chiar daca nu mi-a stat susanul pe ea, il alerg prin farfurie si-l pap thumright dar la cat sunt eu de priceputa in ale bucatarie, e prea bine ! sunt mandra de mine ]ras

aaa, am dublat si eu cantitatea ingredientelor si am adugat susan (cam tarziu ce-i drept), ca eu nu suport zaharul pudra, imi place mult susanul

pupici Multumesc de reteta taki, f buna, o sa mai fac thumright

Cristy
Scris: Sunday, March 4, 2007 6:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843
cris22tyna wrote:
essen Am facut si eu prajitura ta taky Chef dar a mea arata mai ciudat, a ta e mai colorata oare in fine, a iesit fff buna la gust, chiar daca nu mi-a stat susanul pe ea, il alerg prin farfurie si-l pap thumright dar la cat sunt eu de priceputa in ale bucatarie, e prea bine ! sunt mandra de mine ]ras

aaa, am dublat si eu cantitatea ingredientelor si am adugat susan (cam tarziu ce-i drept), ca eu nu suport zaharul pudra, imi place mult susanul

pupici Multumesc de reteta taki, f buna, o sa mai fac thumright




Din cate stiu eu ca se "lipeasca" susanul, trebuie unsa prajitura cu ou batut, astfel primeste si o culoare frumoasa......
Oricum arata yamiii....love love love si sunt ferm convinsa ca este si buna....


flowers flowers flowers
Mimi
Scris: Sunday, March 4, 2007 6:33 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 13
O idee pentru tortul aniversar al puilor vostri.L-am facut Roxanei cand a implinit 20 de ani.Blatul l-am facut din compozitia de pandispan(14 oua,14 linguri de ulei,28 linguri zahar,28 linguri faina,2 pliculete amoniac,arome)in interior creme de ciocolata,vanilie si lamaie cu prafuri din comert si multe fructe,l-am imbracat in frisca colorata in verde cu colorant alimentar.Frunzele trifoiului le-am taiat din blatul dreptunghiular cum a iesit in tava de la aragaz cu un model de inimioara din hartie.Codita din ce a ramas din blat.Pe langa acesta ,din resturile de la inimioare am facut minitortulete,numindu-le inimi frante.
taki
Scris: Sunday, March 4, 2007 9:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Mimi, arata foarte gustos tortuletul! thumright cool bravo
taki
Scris: Sunday, March 4, 2007 9:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
cris22tyna wrote:
essen Am facut si eu prajitura ta taky Chef dar a mea arata mai ciudat, a ta e mai colorata oare in fine, a iesit fff buna la gust, chiar daca nu mi-a stat susanul pe ea, il alerg prin farfurie si-l pap thumright dar la cat sunt eu de priceputa in ale bucatarie, e prea bine ! sunt mandra de mine ]ras

aaa, am dublat si eu cantitatea ingredientelor si am adugat susan (cam tarziu ce-i drept), ca eu nu suport zaharul pudra, imi place mult susanul

pupici Multumesc de reteta taki, f buna, o sa mai fac thumright



Eu azi am facut-o cu umplutura de dovleac.ras

Taka o savureaza la micul dejun si seara ( dupa cina ).
Sasha papa o feliuta la micul dejun. Atat ii dau, o feliuta pe zi.

Cris22tyna, cred ca, cuptorul este de vina.scratch Eu am cuptor electric. Tava trebuie pusa, undeva la jumatatea cuptorului. Aaaaaaaaaa, ai pre-incalzit cuptorul inainte de a introduce tava cu praji??? oare


Eu nu-i pun zahar pudra deasupra, o las asa...simpla.
Cris-DL
Scris: Sunday, March 4, 2007 9:57 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
Quote:
crisy wrote: Din cate stiu eu ca se "lipeasca" susanul, trebuie unsa prajitura cu ou batut, astfel primeste si o culoare frumoasa......


Da stiam si asa, dar nu prea imi place crusta de ou, eu trebuia sa pun putin mai devreme susanul, cand era compozitia mai moale, dar am avut treaba pe forum si am uitat ras


taki wrote:


Cris22tyna, cred ca, cuptorul este de vina.scratch Eu am cuptor electric. Tava trebuie pusa, undeva la jumatatea cuptorului. Aaaaaaaaaa, ai pre-incalzit cuptorul inainte de a introduce tava cu praji??? oare


Da, m-am gandit eu ca de vine este cuptorul scratch am preincalzit, tot la jumatate am pus si tava, dar asa a iesit, daca o lasam mai mult se ardea rau pe fundul tavii, dar oricum e super buna la gust, chiar daca e mai uratica, stomacul nu vede ras

aaaa si cu dovleac e mai buna essen cyclops
taki
Scris: Sunday, March 4, 2007 10:02 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
cris22tyna wrote:


aaaa si cu dovleac e mai buna essen cyclops


Inca nu stiu ca n-am gustat-o!sic Am facut-o, taiat-o dar pana la micul dejun nu ma lipesc de ea. O sa pun poze peste cateva ore, sa se trezeasca copiii. hohot hohot hohot

Oricum, eu sunt fun no.1 praji cu mere!firstprize Nu ma pot abtine sa nu pap...am poftit la ea cand aveam cativa anisori si m-am operat de mastita.sic Traiasca praji cu mere!!!dance hainoroc dance
Cris-DL
Scris: Sunday, March 4, 2007 10:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
taki wrote:


Traiasca praji cu mere!!!dance hainoroc dance

hainoroc Traiasca, adevarul este ca sunt tare bune, si cu mere si cu dovleac, dar nono fara branza
Mimi
Scris: Monday, March 5, 2007 10:23 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 13
taki wrote:
Mimi, arata foarte gustos tortuletul! thumright cool bravo

Este si gustos si usor de facut.De aspect,numai zic ras
taki
Scris: Tuesday, March 6, 2007 4:15 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
cris22tyna wrote:

hainoroc Traiasca, adevarul este ca sunt tare bune, si cu mere si cu dovleac, dar nono fara branza


Si cum am promis, poza cu praji cu dovleac!

Am pus cam putina umplutura, dar cand am dat dovleacul pe razatoare...mi-a scapat si degetul plans .

Cristy
Scris: Tuesday, March 6, 2007 4:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843


Eu nu-l vad in prajitura.... degetul.....ras ras

Cred ca este tare buna.... yammiii....love love


flowers flowers flowers
taki
Scris: Tuesday, March 6, 2007 4:33 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Cristy wrote:


Eu nu-l vad in prajitura.... degetul.....ras ras

Cred ca este tare buna.... yammiii....love love


flowers flowers flowers


Era mai buna cu mai multa umplutura de dovleac thumright .pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.