Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Taki, arata tare yummy si trendy bezelele tale
Criss, parca am pus reteta de tort de nes pe undeva, nu mai tin minte...ideea este ca e ff. simplu, faci blat normal, il tai in 2-3, iar crema o faci din frisca amestecata cu putin nes frecat cu zahar, il insiropezi putin cu un suc ceva de lamaie, ananas, portocale, ce ai prin casa, il ornezi tot cu ce gasesti si gata tortul ...simplu, rapid, foarte gustos si refreshing si fara dureri de cap.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Oooo, ce bine arata bezelele.Eu mereu cand intru pe topicul asta imi promit marea cu sarea si incep sa-mi fac planul de atac cum si ce prajitura fac in ziua respectiva Pana la urma ajung tot la mixtura pentru muffins Cand s-o inventa teleportarea poate-mi teleportati si mie vrun tort, vreo tarta ,vreo bezea... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| si bezelele arata bine si tortul cu ness, dar tarta nu-mi da pace deloc, ma gindesc tot timpul , si nu-mi doresc decit o tava intreaga .......si se pune 1 kg dat jos cu chin
bravo fetelor |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| TARTA CU BRANZA (DAR SI CU FRUCTE DE SEZON) INGREDIENTE: 1 CANA DE SIFIN SAU APA, LAPTE CE AVEM IN CASA 1CANA DE ZAHAR 1 CANA DE FAINA 12 LINGURI DE ULEI 1 PLIC DE PRAF DE CAPT,ESENTE CARE VA PLACE 1 OU, MOD DE LUCRU: ZAHARU, APA, ULEIU SE AMESTECA BINE APOI SE PUNE FAINA SI PRAFU DE COLT STINS CU PUTIN OTET SE AMESTECA BINE PANA DEVINE O PASTA.SE UNGE O TAVA CU UNT SAU ULEI SI DE TAPETEAZA BINE SE PUNE JUMATATE DIN COMPOZITEA OBTINUTA SE INTINDE BUNE IN TAVA DEASUPRA SE PUNE BRANZA, GEM, FRUCTE DE SEZON APOI RESTU DE COMPOZITEA PESTE CARE SE PUNE OU BATUT SE DA LA CULTOR LA FOC MIC CIRCA 20 DE MIN SE SCOATE TAVA SI SE PUDREAZA CU ZAHAR (ESTE MAI BUNA RECE ) POFTA BUNA |
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| f bine arata tarta cris..acum incerc si eu |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| astazi am fost fata harnicuta foc ce bunnnnnnnnnnnnnnn am facut tarta cu visine si cirese dulci o bunatate si pizza tare buna si tare faine am facut 2 tavi, surpriza lui tati cand vine acesa abia astept tare bine mai arata miraa succes |
|

Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Dau si o felie din tarta de ieri ca am avut iar musafiri "de ziua mea" . A fost mai laudata decat cea cu fructe: crema este din budinca de caramel si ornata cu frisca si praf de Inka (sa ii schimbe putin gustul - ca era prea dulce) si insiropata cu sirop de zahar caramelizat imbogatit cu rom mama_Sonyei attached the following image(s):

|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Woaw, ne imbolnavesti cu delicatesele tale.
Arata super si bat pariu ca si gustul e pe masura! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Numai cand ma uit la bunatati cred ca pun 1 kg pe mine |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Chec : 8 oua, 8 linguri apa , 8 linguri ulei , 2 cani zahar, 2 cani faina , mirodenii : coaja de lamaie, esente, zeama de la o lamaie Se pune apa+ zaharul la fiert pana se formeaza un sirop care se toarna peste albusurile batute spuma ,se pun galbenusurile, unul cate unul, uleiul , mirodeniile, faina. Se pune in doua forme de chec. Se coace.
|
|

| Prajitura turnata cu mere sau branza:
- 2 oua întregi - 9 linguri zahar - 9 linguri ulei - 9 linguri lapte - 12 linguri faina - 1 lingura de praf de copt
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele. Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet.
Daca se umple cu brânza :
500 g brânza de vaci (eu folosesc Ricotta) se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si o mâna buna de stafide; se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai înainte de a o pune peste aluat (deci când prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute).
Daca se umple cu mere :
1 kg de mere (aprox. 6 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sânt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.
Asa arata finalul:

P.S. Prima data pregatiti umplututa ( de mere sau de branza ) ca nu o sa aveti timp dupa aceea.
Eu am dublat cantitatea ingredientelor, pentru ca am tava mai mare. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Multam, Alina ! Maine am treaba ! |
|

| Maria & mami wrote: Multam, Alina !  Maine am treaba !
Cu placere! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Wow! trebuie sa fie tare buna! Cred ca le fac si eu alor mei maine. Eu nu pap...ca stric tot ce am facut pana acum |
|

| Kiki wrote:Wow! trebuie sa fie tare buna!
Este buna rau, nu pentru ca am facut-o eu, dar chiar e super usor de facut si super delicioasa. |
|
|