Prajituri, placinte, tarte...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
flori1972
Scris: Wednesday, May 5, 2010 1:04 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Kmy wrote:

Cam ce anume te-ar interesa? Ca doar toate le facem in casa.sic

da buna remarca hohot hohot hohot nu vreau prajituri ca de cofetarie ,ma intelegi?,asi vrea ceva sa arate bine ,buna,si usor de manevrat

ce am eu si mam saturat de facut sunt ALBINITA,VALURILE DUNARII,ALBA CA ZAPADA ,BETIVANCA,FLORI DE MAI,FANTA,O NOAPTE LA VENETIA,DOBOS,SCUFITA ROSIE
am facut de craciun PRAJITURA SARUT si am pierdut reteta daca o are cineva ar fi super si poate altele la fel de interesante alcool
Kmy
Scris: Wednesday, May 5, 2010 1:21 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/13/2006
Prajitura- pasca -tarta-torthohot

Aluat fraged cu unt

Ingrediente:

200 g unt

100 g zahar

citva sare si zahar vanilat

1 galbenus de la un ou cu marimea mijlocie

un virf de cutit cu praf de copt

200 g faina

Preparare:

Se amesteca omogen untul cu zaharul, condimentele si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia precedenta. Se amesteca repede pina devine o coca omogena. Aluatul se inveleste in folie transparenta si se da la frigider pentru o ora sau la congelator pentru o jumatate de ora. Se ia o forma cu dimensiunea de 28 cm si se unge foarte putin. Se intinde aluatul.

Compozitia din brinza

Ingrediente:

665 g brinza dulce foarte grasa

330 g smintina groasa

6 galbenusuri de la oua cu marimea mijlocie

52 g praf pentru budinca cu aroma de vanilie

putina sare

aroma de vanilie

coaja rasa de la o lamäie

330 ml lapte

6 albusuri

210 g zahar

Preparare:

Brinza si smintina groasa se scurg foarte bine de zer. Se amesteca impreuna cu condimentele, galbenusurile, praful de budinca si laptele. Albusurile se bat cremos impreuna cu zaharul. Trebuie sa aiba o consistenta aproape ca la bezea. Albusul se incorporeaza usor in compozitia precedenta. Cuptorul se preincalzeste la 200° C. Se adauga compozitia de brinza in forma (atentie forma trebuie sa fie fara gauri-lol-altfel curge compozitia) si se da la cuptor pentru o perioada de 10 minute.
*se pot pune stafide, eu dau branza cu blenderul pana devine crema.
FOARTE IMPORTANT! Se scoate forma din cuptor si se desprinde marginea cu un cutit. Se reduce temperatura cuptorului la 160°C si se asteapta cca 10 minute. Se da tortul din nou la cuptor pentru o perioada de 55-60 minute. Faceti proba cu cutitul. In cazul in care se bronzeaza prea repede se acopera cu o colie de hirtie de copt.

Se lasa la racit, se pudreaza si savureaza fara mila.

danab
Scris: Wednesday, May 5, 2010 2:49 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Flori, uite o prajitura cu lamaie

Blat
1/2 cana (113 grams) unt la temperatura camerei
1/4 cana (25 grams) zahar pudra
1 cana (130 grams) faina
1/8 lingurita sare

Crema de lamaie

1 cana (200 grams) zahar tos
2 oua mari
1/3 cana (80 ml) zeama de lamaie proapata (cam de la doua lamai)
1 lingura mare (5 grams) coaja de lamaie
2 linguri (25 grams) faina alba

Ornament:
Zanar pudra vanilat

se incalzeste cuptorul la 177 C (la mic). Se va coace prajitura pe randul din centru.
Se unge cu unt o tava de 20x20 cm.

Blatul
Intr-un vas se bate untul cu zaharul pana se inmoaie. Se adauga faina si sarea si se bate pana compozitia se amesteca. Presati pe fundul tavii pregatite si coaceti cam 20 min. Scoateti din cuptor si lasati la racit pana faceti crema.

Crema
In vasul de la mixer bateti zaharul cu ouale pana se inmoaie. Adaugati sucul de lamaie si coaja si amestecati pana se combina bine. Adaugati faina. Turnati crema peste blat si mai coaceti inca 20 min, sau pana cand crema se intareste.
Scoateti din cuptor si lasati la rece.

Se taie in patrate si se dau cu zahar pudra.

Read more: http://www.joyofbaking.com/LemonBars.html
flori1972
Scris: Wednesday, May 5, 2010 2:59 PM
Nivel

kmy,dana multumesc mult, suna bine retetele computerlove computerlove
alexandrabogdan
Scris: Saturday, May 8, 2010 7:46 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
fetele va invit la o portie de mini-amandine!!!

danab
Scris: Saturday, May 8, 2010 8:06 PM
Nivel

Alexandra, arata super, felicitari!

Am si eu reteta, si chiar am citit ieri, ca ma intrebam de ce nu mi-a iesit prima data. Dupa ce-am mai invatat sa prajituresc mi-am dat seama ca am gresit multe etape iar rezultatul a fost dezastruos.
Eu a trebuit sa aman tiramisu, pentru ca pe Miruna a durut-o urechiusa stanga si am stat cu ea in brate mai mult.
flori1972
Scris: Saturday, May 8, 2010 9:21 PM
Nivel

alexandra arata super prajiturica ne dai si reteta?pupici pupici pupici

asa arata si o tura din ce am facut eu pt azi ,mai am 6 portii de taiat si aranjat la alea poze maine dance dance dance

flori1972 attached the following image(s):
praji.jpg

alexandrabogdan
Scris: Saturday, May 8, 2010 9:24 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
sigur flori1972, sa va indulciti si voi

Blat:

- 6 oua
- 200 g. zahar
- 30 ml. apa
- 30 ml. ulei
- 20 g. cacao
- 8 linguri cu faina
Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron dupa care adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si incepeti sa amestecati cu o lingura(nu cu mixerul) ...de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.
Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao si amestecati usor intreaga compozitie. O sa va iasa un aluat mai subtire.
Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.
Blatul se taie in 2 si se lasa la racit; intre timp ne ocupam de sirop.

Sirop:
- 400 ml. apa
- 200 g. zahar
- 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel, un
- 1 sticluta esenta de rom
Se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Intre timp ne ocupam de crema :)

Crema:
- 3 galbenusuri
- 150 g. zahar pudra
- 250 g. pachet unt
- 3 linguri cacao
Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaoa; mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou.
Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.
Se taie in patrate, dreptunghiuri, cum doriti :P ...si apoi se glazureaza cu una dintre cele doua glazuri de la Dr. Oetker, de caramel sau ciocolata. eu am folosit o glazura facuta de mine acasa, ca nu imi place aia de la dr Oetker

merge f repede, intr-o ora e gata.
mirela74chris
Scris: Monday, May 10, 2010 11:29 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Fetele merita facuta reteta de amandina!E printre preferatele copiilor mei si a sotului.E delicioasa!O pregatesc deseori si nu e greu de facut!Doar ca eu o ornez si cu frisca.Este o minunatie!
Ana
Scris: Tuesday, May 11, 2010 9:20 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Flori pentru ce ai facut atatea prajituri?vin si eu?ras
flori1972
Scris: Tuesday, May 11, 2010 11:39 PM
Nivel

Anabella wrote:
Flori pentru ce ai facut atatea prajituri?vin si eu?ras

astea au plecat la comunitatea europeana sic sic

dar poti sa vii acum am terminat de umplut un dobos si una cu crema de lamaie si de maine incep iar la copt vreo 5 portii,am familia din tara veniti pt o saptamana si astept si din paris o familie asa ca sunteti si voi binevenitipupici pupici pupici
Roxie
Scris: Thursday, May 20, 2010 5:49 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
shirel wrote:
Am facut si eu astazi o prajitura dupa o reteta de pe culinar cu imbunatatiri.Mortala ma tem sa nu o mananc toata .Pentru iubitorii de nuca de cocos.

Pentru blat:
-125 gr.unt
-50 gr.zahar brun (eu am pus alb)
-3 oua
-200 gr.faina
-2 linguri cacao
-2 linguri lapte
-1 linguritza praf de copt

Batem bine ouale impreuna cu zaharul si cu praful de sare pina devine o crema.Adfaugam treptat untul topit.Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt.adaugam peste compozitia de ou ,alternand cu laptele.
Tapetam o tava 20/30cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 40 de minute.la 180 de grade.
Se lasa la racit scotind-o de pe hartie este de preferat un gratar metalic.

Pentru crema:(este bine de facut portie dubla pentru cine -i place aceasta crema)
-300 gr.lapte
-3 linguri pline de gris
-80 gr unt
-80 gr zahar
-100 gr nuca de cocos
esenta de vanilie
Turnam laptele intr-o craticioara,adaugam untul,zaharul,si grisul.
Lasam sa fiarba la foc mic pina se ingroasa.
Dupa ce s-a racit adaugam nuca de cocos si vanilia.Intindem crema de cocos pe blat.

Glazura:-100 gr.ciocolata cu lapte sau amaruie de menaj
-100gr.unt
-100 gr.zahar
-3 linguri lapte
Se topeste toate pe Bain Marie pina se omogenizeaza si se ingroasa putin.

Se toarna glazura de ciocolata peste crema de cocos si blat.

Aveti o mare de ciocolataras se taie cind crema de ciocolata s-a intarit.O delicatese!yes yes

Pofta buna si incercati-o meeeerita!

Am facut prajitura de doua ori deja, crema este dementiala! Prima data am incercat blatul de la tine, dar mi-a iesit foarte tare, nu a crescut deloc (desi era bun la gust), asa ca am adaptat repede si am facut un pandispan cu cacao, pe care sa pun crema. Si in loc de glazura am facut un fel de glazura/sirop (in functie de daca se intareste sau nu hohot ) din finetti topit cu putina apa. Am facut azi la pranz, sper sa mai apuce si sotul cand vine de la servici.
flori1972
Scris: Thursday, May 20, 2010 5:58 PM
Nivel

roxie ,suna bine reteta ,ai cumva si poze ?pupici
Roxie
Scris: Thursday, May 20, 2010 6:41 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
N-am facut poze, oricum nu arata prea spectaculos, dar e gustoasa tare.
danab
Scris: Friday, May 21, 2010 8:33 AM
Nivel

Eu am facut pentru ziua sotului (aseara am avut musafiri), un tortulet tiramisu, dar am inlocuit siropul de cafea cu sirop din compot de ananas, si l-am orant cu jumatati de capsuni. A iesit chiar mai delicios decat reteta cu rom si cafea, iar capsunile dau un gust super cremei. In crema am pus putina esenta de rom (de la coseli, mai buna), ca sa nu mai pun rom.
Poze poate fac azi, ca mai avem invitati si sa fac la jumatatea ramasa. (am reornat-o cu bucatele de ananas, ca miruna mi-a mancat toate capsunile ras )
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.