Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| Kmy wrote:Cam ce anume te-ar interesa? Ca doar toate le facem in casa.
da buna remarca nu vreau prajituri ca de cofetarie ,ma intelegi?,asi vrea ceva sa arate bine ,buna,si usor de manevrat
ce am eu si mam saturat de facut sunt ALBINITA,VALURILE DUNARII,ALBA CA ZAPADA ,BETIVANCA,FLORI DE MAI,FANTA,O NOAPTE LA VENETIA,DOBOS,SCUFITA ROSIE am facut de craciun PRAJITURA SARUT si am pierdut reteta daca o are cineva ar fi super si poate altele la fel de interesante |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Prajitura- pasca -tarta-tort
Aluat fraged cu unt
Ingrediente:
200 g unt
100 g zahar
citva sare si zahar vanilat
1 galbenus de la un ou cu marimea mijlocie
un virf de cutit cu praf de copt
200 g faina
Preparare:
Se amesteca omogen untul cu zaharul, condimentele si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia precedenta. Se amesteca repede pina devine o coca omogena. Aluatul se inveleste in folie transparenta si se da la frigider pentru o ora sau la congelator pentru o jumatate de ora. Se ia o forma cu dimensiunea de 28 cm si se unge foarte putin. Se intinde aluatul.
Compozitia din brinza
Ingrediente:
665 g brinza dulce foarte grasa
330 g smintina groasa
6 galbenusuri de la oua cu marimea mijlocie
52 g praf pentru budinca cu aroma de vanilie
putina sare
aroma de vanilie
coaja rasa de la o lamäie
330 ml lapte
6 albusuri
210 g zahar
Preparare:
Brinza si smintina groasa se scurg foarte bine de zer. Se amesteca impreuna cu condimentele, galbenusurile, praful de budinca si laptele. Albusurile se bat cremos impreuna cu zaharul. Trebuie sa aiba o consistenta aproape ca la bezea. Albusul se incorporeaza usor in compozitia precedenta. Cuptorul se preincalzeste la 200° C. Se adauga compozitia de brinza in forma (atentie forma trebuie sa fie fara gauri-lol-altfel curge compozitia) si se da la cuptor pentru o perioada de 10 minute. *se pot pune stafide, eu dau branza cu blenderul pana devine crema. FOARTE IMPORTANT! Se scoate forma din cuptor si se desprinde marginea cu un cutit. Se reduce temperatura cuptorului la 160°C si se asteapta cca 10 minute. Se da tortul din nou la cuptor pentru o perioada de 55-60 minute. Faceti proba cu cutitul. In cazul in care se bronzeaza prea repede se acopera cu o colie de hirtie de copt.
Se lasa la racit, se pudreaza si savureaza fara mila.
|
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Flori, uite o prajitura cu lamaie
Blat 1/2 cana (113 grams) unt la temperatura camerei 1/4 cana (25 grams) zahar pudra 1 cana (130 grams) faina 1/8 lingurita sare
Crema de lamaie
1 cana (200 grams) zahar tos 2 oua mari 1/3 cana (80 ml) zeama de lamaie proapata (cam de la doua lamai) 1 lingura mare (5 grams) coaja de lamaie 2 linguri (25 grams) faina alba
Ornament: Zanar pudra vanilat
se incalzeste cuptorul la 177 C (la mic). Se va coace prajitura pe randul din centru. Se unge cu unt o tava de 20x20 cm.
Blatul Intr-un vas se bate untul cu zaharul pana se inmoaie. Se adauga faina si sarea si se bate pana compozitia se amesteca. Presati pe fundul tavii pregatite si coaceti cam 20 min. Scoateti din cuptor si lasati la racit pana faceti crema.
Crema In vasul de la mixer bateti zaharul cu ouale pana se inmoaie. Adaugati sucul de lamaie si coaja si amestecati pana se combina bine. Adaugati faina. Turnati crema peste blat si mai coaceti inca 20 min, sau pana cand crema se intareste. Scoateti din cuptor si lasati la rece.
Se taie in patrate si se dau cu zahar pudra.
Read more: http://www.joyofbaking.com/LemonBars.html
|
|

| kmy,dana multumesc mult, suna bine retetele |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| fetele va invit la o portie de mini-amandine!!!

|
|

| Alexandra, arata super, felicitari!
Am si eu reteta, si chiar am citit ieri, ca ma intrebam de ce nu mi-a iesit prima data. Dupa ce-am mai invatat sa prajituresc mi-am dat seama ca am gresit multe etape iar rezultatul a fost dezastruos. Eu a trebuit sa aman tiramisu, pentru ca pe Miruna a durut-o urechiusa stanga si am stat cu ea in brate mai mult. |
|

| alexandra arata super prajiturica ne dai si reteta?
asa arata si o tura din ce am facut eu pt azi ,mai am 6 portii de taiat si aranjat la alea poze maine flori1972 attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| sigur flori1972, sa va indulciti si voi
Blat:
- 6 oua - 200 g. zahar - 30 ml. apa - 30 ml. ulei - 20 g. cacao - 8 linguri cu faina Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron dupa care adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si incepeti sa amestecati cu o lingura(nu cu mixerul) ...de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao si amestecati usor intreaga compozitie. O sa va iasa un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade. Blatul se taie in 2 si se lasa la racit; intre timp ne ocupam de sirop.
Sirop: - 400 ml. apa - 200 g. zahar - 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel, un - 1 sticluta esenta de rom Se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Intre timp ne ocupam de crema :)
Crema: - 3 galbenusuri - 150 g. zahar pudra - 250 g. pachet unt - 3 linguri cacao Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaoa; mixam pana obtinem o crema spumoasa. Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou. Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte. Se taie in patrate, dreptunghiuri, cum doriti :P ...si apoi se glazureaza cu una dintre cele doua glazuri de la Dr. Oetker, de caramel sau ciocolata. eu am folosit o glazura facuta de mine acasa, ca nu imi place aia de la dr Oetker
merge f repede, intr-o ora e gata. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Fetele merita facuta reteta de amandina!E printre preferatele copiilor mei si a sotului.E delicioasa!O pregatesc deseori si nu e greu de facut!Doar ca eu o ornez si cu frisca.Este o minunatie! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Flori pentru ce ai facut atatea prajituri?vin si eu? |
|

| Anabella wrote:Flori pentru ce ai facut atatea prajituri?vin si eu?
astea au plecat la comunitatea europeana
dar poti sa vii acum am terminat de umplut un dobos si una cu crema de lamaie si de maine incep iar la copt vreo 5 portii,am familia din tara veniti pt o saptamana si astept si din paris o familie asa ca sunteti si voi bineveniti |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| shirel wrote:Am facut si eu astazi o prajitura dupa o reteta de pe culinar cu imbunatatiri.Mortala ma tem sa nu o mananc toata .Pentru iubitorii de nuca de cocos.Pentru blat: -125 gr.unt -50 gr.zahar brun (eu am pus alb) -3 oua -200 gr.faina -2 linguri cacao -2 linguri lapte -1 linguritza praf de copt Batem bine ouale impreuna cu zaharul si cu praful de sare pina devine o crema.Adfaugam treptat untul topit.Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt.adaugam peste compozitia de ou ,alternand cu laptele. Tapetam o tava 20/30cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 40 de minute.la 180 de grade. Se lasa la racit scotind-o de pe hartie este de preferat un gratar metalic. Pentru crema:(este bine de facut portie dubla pentru cine -i place aceasta crema) -300 gr.lapte -3 linguri pline de gris -80 gr unt -80 gr zahar -100 gr nuca de cocos esenta de vanilie Turnam laptele intr-o craticioara,adaugam untul,zaharul,si grisul. Lasam sa fiarba la foc mic pina se ingroasa. Dupa ce s-a racit adaugam nuca de cocos si vanilia.Intindem crema de cocos pe blat. Glazura:-100 gr.ciocolata cu lapte sau amaruie de menaj -100gr.unt -100 gr.zahar -3 linguri lapte Se topeste toate pe Bain Marie pina se omogenizeaza si se ingroasa putin. Se toarna glazura de ciocolata peste crema de cocos si blat. Aveti o mare de ciocolata  se taie cind crema de ciocolata s-a intarit.O delicatese! Pofta buna si incercati-o meeeerita! Am facut prajitura de doua ori deja, crema este dementiala! Prima data am incercat blatul de la tine, dar mi-a iesit foarte tare, nu a crescut deloc (desi era bun la gust), asa ca am adaptat repede si am facut un pandispan cu cacao, pe care sa pun crema. Si in loc de glazura am facut un fel de glazura/sirop (in functie de daca se intareste sau nu ) din finetti topit cu putina apa. Am facut azi la pranz, sper sa mai apuce si sotul cand vine de la servici. |
|

| roxie ,suna bine reteta ,ai cumva si poze ? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| N-am facut poze, oricum nu arata prea spectaculos, dar e gustoasa tare. |
|

| Eu am facut pentru ziua sotului (aseara am avut musafiri), un tortulet tiramisu, dar am inlocuit siropul de cafea cu sirop din compot de ananas, si l-am orant cu jumatati de capsuni. A iesit chiar mai delicios decat reteta cu rom si cafea, iar capsunile dau un gust super cremei. In crema am pus putina esenta de rom (de la coseli, mai buna), ca sa nu mai pun rom. Poze poate fac azi, ca mai avem invitati si sa fac la jumatatea ramasa. (am reornat-o cu bucatele de ananas, ca miruna mi-a mancat toate capsunile ) |
|
|