
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| myha84, si eu tot uitam sa iau forme, dar am intrat din greseala intr-un magazin de cartie, cu oale, plasticuri si am intrebat daca are forme de briosi - am gasit 2 tavi cu ctae 6 forme la 9 lei/buc.
Si o poza cu o briosa de ciocolata in timp ce era mancata de Miruna
 |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Mmmmm ce bine arata briosa, ce pofta mi s-a facut Azi am facut negresa cu rahat, stafide si bezea.Si am avut si un ajutor de nadejde......... myha84 attached the following image(s):
 
|
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| myha ,cu asa ajutor cred si eu ca ai facut triaba buna |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Anabella wrote:si mie mi-ai dat o idee,unde e reteta???la ce pagina? Anabella i-ti trec aici link-ul cu reteta de briose, initial a fost postat de Danab dar acum nici eu nu mai gasesc pe ce pagina sau topic e: http://www.joyofbaking.com/cupcakes/LemonCupcakes.html reteta e in englez sper ca te descurci. Scuze ca am raspuns asa de tarziu. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Dragelor spuneti-mi si mie secretul ca sa iasa bezeaua tare cind o bat. Zahar pudra....zahar tos......nu bat suficient ce nu fac bine? |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Flori Cristina eu o bat cu mixerul si pun mult zahar tos.Eu asa am obsrvat ca daca pui mai mult zahar e mai tare. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Myha |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Miruna, stii ca esti mai dulce decat briosa, nu?!? |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| monique wrote:Miruna, stii ca esti mai dulce decat briosa, nu?!? Doar mananca numai ciocolata sau crema de la prajituri
Bezeaua o faceam cu zahar tos. Ca sa fie groasa, o bateam in bainemarie (deasupra unui vas cu apa care fierbea)
Reteta de briose cu lamaie Vanilla Cupcakes:
1/2 cana (113 grams) unt la temperatura camerei 2/3 cana (130 grams) zahar tos 3 oua mari 1 lingurita vanilla extract Coaja de la o lamaie mare 1 1/2 cani (195 grams) faina alba 1 1/2 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare 1/4 cana (60 ml) lapte
(puteti folosi masura 1 cana de 240 ml apa)
Se incalzeste cuptorul la 177C (la mic) si se pregatesc formele de briose, cu harite speciala (12 buc mai mari - mie mi-au iesit 24 briose mici).
In vasul de la mixer bateti untul cu zaharul pana se inmoaie si e pufos (cam 3 min). Adaugati ouale, cate unul, batand bine dupa fiecare adaugare. Adaugati esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Intr-un vas separat cerneti impreuna faina, praful de copt si sarea.
Cu mixerul la viteza mica adaugati alternand: 1/3 faina ... 1/2 lapte ... 1/3 faina ... 1/2 lapte...1/3 faina. Umpleti formele cu aluat. Coaceti pentru 18 -20 min, sau pana scoateti scobitoarea curata.
Briosele pot fi umplute cu Crema de lamaie, super delicioasa.Se face o gaura deasupra si se toarna crema de lamaie. (a doua zi vor fi impregnate de crema si vor fi si mai bune)
Crema de lamaie:
3 oua mari 1/3 cup (80 ml) zeama de lamaie proaspata (2-3 lamai) 1 lingura (4 grams) coaja de lamaie fina 3/4 cup (150 grams) zahar tos 4 linguri (56 grams) unt moale, taiat in bucatele mici. Intr-un vas de inox plasat peste un altul cu apa clocotita, amestecati impreuna ouale, zaharul si sucul de lamaie. Gatiti, amestecand mereu (pentru a preveni formarea cocoloaselor), pana amestecul devine mai gros (ca smantana) Dureaza cam 10 min. Luati de pe foc si imediat strecurati. Amestecati bucatelele de unt pana se topesc. Adaugati coaja de lamaie si lasati sa se raceasca. Crema de lamaie va continua sa se intareasca cat se raceste. Acoperiti cu folie de plastic sa nu se formeze coaja. Poate fi preparata si cu cateva zile inainte.
Read more: http://www.joyofbaking.com/cupcakes/LemonCupcakes.html |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| multumesc |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| cristinaflorina wrote:Dragelor spuneti-mi si mie secretul ca sa iasa bezeaua tare cind o bat. Zahar pudra....zahar tos......nu bat suficient ce nu fac bine? Eu fac asa: pun ouale in apa calda vreo 10 min, reci nu se bat bine, apoi bat spuma albusul cu un praf de sare si zeama de la jumatate de lamaie, adaug rand pe rand cate o lingura de zahar tos(2 linguri la un albus )si bat in continuare, mie imi iese de fiecare data. Ustensilele de lucru trebuie sa fie perfect curate si uscate. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| S-ar putea sa fie, asa cum spunea si Kmy, din cauza ca ouale sunt reci. Acum fac si eu legatura cu cateva esecuri ale mele... |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Sa pun si reteta de la niste biscuiti cu ciocolata absolut deliciosi
1/2 cana (113 grams) unt nesarat, la temperatura camerei
1/2 cana (110 grams) zahar brun
1/4 cup (50 grams) zahar tos alb
1 ou mare
1 lingurita pure vanilla extract
1 cana (140 grams) faina alba
1/4 cana (30 grams) pudra de cacao (tip olandeza - scrie pe cutie)
1/2 lingurita praf de copt
1/8 lingurita sare
1 1/2 cana (260 grams) fulgi de ciocolata alba
Se aprinde cuptorul la foc mic. Se pregatesc doua tavi cu hartie de copt.
In vasul de la mixer (sau alt vas) se bate untul cu zaharul pana devine moale si pufos (2-3 min). Se adauga oul si esenta de vanilie si se bate sa se incorporeze.
Se cerne cacaua, faina, praful de copt si sarea.
Se amesteca cele doua mixturi. Se pun fulgii de ciocolata.
Folosind o lingura de inghetata sau doua lingurite, se pun cam 1 1/2 lingurite de compozitie pe foile de copt, la 5 cm distanta.
Se coc aproximativ 8 minute sau pana ce biscuitii sunt inca moi in interior dar fermi pe margine. Se scot din cuptor si se lasa la racit pe hartia de copt pentru 5 min inainte de a-i lua si pune pe un gratar la racit.
Se fac in jur de 24 buc. - 7,5cm diametru (se latesc la copt).
Poza am cu ultimii doi biscuiti. danab attached the following image(s):

|
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| are cineva retete de prajituri de casa ?va rog sa postati pe aici ,caut peste tot si iar caut ,am de facut pt wichend 12 portii si as-i mai schimba retetele pe care le-am tot facut :bowing: :bowing: :bowing: |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Cam ce anume te-ar interesa? Ca doar toate le facem in casa.
|
|
|