Prajituri, placinte, tarte...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
danab
Scris: Tuesday, May 4, 2010 10:03 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
myha84, si eu tot uitam sa iau forme, dar am intrat din greseala intr-un magazin de cartie, cu oale, plasticuri si am intrebat daca are forme de briosi - am gasit 2 tavi cu ctae 6 forme la 9 lei/buc.

Si o poza cu o briosa de ciocolata in timp ce era mancata de Mirunaras

myha84
Scris: Tuesday, May 4, 2010 6:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/6/2009
Mesaje: 2162
Mmmmm ce bine arata briosa, ce pofta mi s-a facut essen
Azi am facut negresa cu rahat, stafide si bezea.Si am avut si un ajutor de nadejde.........


myha84 attached the following image(s):
sp_a0511.jpgsp_a0513.jpg

flori1972
Scris: Tuesday, May 4, 2010 7:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Mesaje: 7636
myha newclap newclap newclap newclap ,cu asa ajutor cred si eu ca ai facut triaba buna pupici pupici pupici
Iuli
Scris: Tuesday, May 4, 2010 8:18 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Anabella wrote:
si mie mi-ai dat o idee,unde e reteta???la ce pagina?

Anabella i-ti trec aici link-ul cu reteta de briose, initial a fost postat de Danab dar acum nici eu nu mai gasesc pe ce pagina sau topic e: http://www.joyofbaking.com/cupcakes/LemonCupcakes.html reteta e in englez sper ca te descurci.
Scuze ca am raspuns asa de tarziu.
cristinaflorina
Scris: Tuesday, May 4, 2010 10:15 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Mesaje: 1309
Dragelor spuneti-mi si mie secretul ca sa iasa bezeaua tare cind o bat. Zahar pudra....zahar tos......nu bat suficient ce nu fac bine?sorry1
myha84
Scris: Wednesday, May 5, 2010 6:54 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/6/2009
Mesaje: 2162
Floricomputerlove
Cristina eu o bat cu mixerul si pun mult zahar tos.Eu asa am obsrvat ca daca pui mai mult zahar e mai tare.
KRYS85
Scris: Wednesday, May 5, 2010 8:25 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 9/23/2008
Mesaje: 6611
Myhanewclap newclap newclap hainoroc
monique
Scris: Wednesday, May 5, 2010 10:31 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
Miruna, stii ca esti mai dulce decat briosa, nu?!?computerlove
danab
Scris: Wednesday, May 5, 2010 10:33 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
monique wrote:
Miruna, stii ca esti mai dulce decat briosa, nu?!?computerlove
Doar mananca numai ciocolata sau crema de la prajituri ras

Bezeaua o faceam cu zahar tos. Ca sa fie groasa, o bateam in bainemarie (deasupra unui vas cu apa care fierbea)

Reteta de briose cu lamaie

Vanilla Cupcakes:

1/2 cana (113 grams) unt la temperatura camerei
2/3 cana (130 grams) zahar tos
3 oua mari
1 lingurita vanilla extract
Coaja de la o lamaie mare
1 1/2 cani (195 grams) faina alba
1 1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1/4 cana (60 ml) lapte

(puteti folosi masura 1 cana de 240 ml apa)

Se incalzeste cuptorul la 177C (la mic) si se pregatesc formele de briose, cu harite speciala (12 buc mai mari - mie mi-au iesit 24 briose mici).

In vasul de la mixer bateti untul cu zaharul pana se inmoaie si e pufos (cam 3 min). Adaugati ouale, cate unul, batand bine dupa fiecare adaugare. Adaugati esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Intr-un vas separat cerneti impreuna faina, praful de copt si sarea.

Cu mixerul la viteza mica adaugati alternand: 1/3 faina ... 1/2 lapte ... 1/3 faina ... 1/2 lapte...1/3 faina.
Umpleti formele cu aluat. Coaceti pentru 18 -20 min, sau pana scoateti scobitoarea curata.

Briosele pot fi umplute cu Crema de lamaie, super delicioasa.Se face o gaura deasupra si se toarna crema de lamaie. (a doua zi vor fi impregnate de crema si vor fi si mai bune)

Crema de lamaie:

3 oua mari
1/3 cup (80 ml) zeama de lamaie proaspata (2-3 lamai)
1 lingura (4 grams) coaja de lamaie fina
3/4 cup (150 grams) zahar tos
4 linguri (56 grams) unt moale, taiat in bucatele mici.
Intr-un vas de inox plasat peste un altul cu apa clocotita, amestecati impreuna ouale, zaharul si sucul de lamaie. Gatiti, amestecand mereu (pentru a preveni formarea cocoloaselor), pana amestecul devine mai gros (ca smantana) Dureaza cam 10 min. Luati de pe foc si imediat strecurati. Amestecati bucatelele de unt pana se topesc. Adaugati coaja de lamaie si lasati sa se raceasca. Crema de lamaie va continua sa se intareasca cat se raceste. Acoperiti cu folie de plastic sa nu se formeze coaja. Poate fi preparata si cu cateva zile inainte.

Read more: http://www.joyofbaking.com/cupcakes/LemonCupcakes.html
Ana
Scris: Wednesday, May 5, 2010 10:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Iuli wrote:

Anabella i-ti trec aici link-ul cu reteta de briose, initial a fost postat de Danab dar acum nici eu nu mai gasesc pe ce pagina sau topic e: http://www.joyofbaking.com/cupcakes/LemonCupcakes.html reteta e in englez sper ca te descurci.
Scuze ca am raspuns asa de tarziu.
multumesccomputerlove
Kmy
Scris: Wednesday, May 5, 2010 10:38 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/13/2006
Mesaje: 1653
cristinaflorina wrote:
Dragelor spuneti-mi si mie secretul ca sa iasa bezeaua tare cind o bat. Zahar pudra....zahar tos......nu bat suficient ce nu fac bine?sorry1

Eu fac asa: pun ouale in apa calda vreo 10 min, reci nu se bat bine, apoi bat spuma albusul cu un praf de sare si zeama de la jumatate de lamaie, adaug rand pe rand cate o lingura de zahar tos(2 linguri la un albus )si bat in continuare, mie imi iese de fiecare data.
Ustensilele de lucru trebuie sa fie perfect curate si uscate.
monique
Scris: Wednesday, May 5, 2010 10:54 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
S-ar putea sa fie, asa cum spunea si Kmy, din cauza ca ouale sunt reci. Acum fac si eu legatura cu cateva esecuri ale mele...ras
danab
Scris: Wednesday, May 5, 2010 11:48 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Sa pun si reteta de la niste biscuiti cu ciocolata absolut deliciosi

1/2 cana (113 grams) unt nesarat, la temperatura camerei

1/2 cana (110 grams) zahar brun

1/4 cup (50 grams) zahar tos alb

1 ou mare

1 lingurita pure vanilla extract

1 cana (140 grams) faina alba

1/4 cana (30 grams) pudra de cacao (tip olandeza - scrie pe cutie)

1/2 lingurita praf de copt

1/8 lingurita sare

1 1/2 cana (260 grams) fulgi de ciocolata alba

Se aprinde cuptorul la foc mic. Se pregatesc doua tavi cu hartie de copt.

In vasul de la mixer (sau alt vas) se bate untul cu zaharul pana devine moale si pufos (2-3 min). Se adauga oul si esenta de vanilie si se bate sa se incorporeze.

Se cerne cacaua, faina, praful de copt si sarea.

Se amesteca cele doua mixturi. Se pun fulgii de ciocolata.

Folosind o lingura de inghetata sau doua lingurite, se pun cam 1 1/2 lingurite de compozitie pe foile de copt, la 5 cm distanta.

Se coc aproximativ 8 minute sau pana ce biscuitii sunt inca moi in interior dar fermi pe margine. Se scot din cuptor si se lasa la racit pe hartia de copt pentru 5 min inainte de a-i lua si pune pe un gratar la racit.

Se fac in jur de 24 buc. - 7,5cm diametru (se latesc la copt).

Poza am cu ultimii doi biscuiti.


danab attached the following image(s):
img0059a.jpg

flori1972
Scris: Wednesday, May 5, 2010 12:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Mesaje: 7636
are cineva retete de prajituri de casa ?va rog sa postati pe aici ,caut peste tot si iar caut ,am de facut pt wichend 12 portii si as-i mai schimba retetele pe care le-am tot facut oare oare oare oare :bowing: :bowing: :bowing:
Kmy
Scris: Wednesday, May 5, 2010 12:50 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/13/2006
Mesaje: 1653
flori1972 wrote:
are cineva retete de prajituri de casa ?va rog sa postati pe aici ,caut peste tot si iar caut ,am de facut pt wichend 12 portii si as-i mai schimba retetele pe care le-am tot facut oare oare oare oare :bowing: :bowing: :bowing:

Cam ce anume te-ar interesa? Ca doar toate le facem in casa.sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.