Prajituri, placinte, tarte...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ana
Scris: Sunday, April 25, 2010 8:53 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Carlanewclap
carla
Scris: Sunday, April 25, 2010 9:16 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Prajitura gratar:
500 gr.faina
200 gr untura,unt sau margarina
200 ml.smantana
un galbenus,un ou intreg
50,100 gr zahar
100 gr.nuci macinate(se poate si fara)
Un pachetel praf de copt
zeama si coaja de la jumatate de lamaie
un vf.de lingurita sare fina
un borcan de 400g. marmelada acrisoara(cat sa ungeti aluatul bine)
un plic de zahar vanilat
Se amesteca cu lingura grasimea moale,sarea,galbenusul,oul intreg,zeama si coaja de lamaie,smantana si la urma faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt.Daca nu se pune nuca se mai adauga 50 gr. faina.Se amesteca bine fara sa se frmante.Aluatul trebuie sa fie vartos.Se lasa la rece ca sa se intareasca grasimea(30 minute).Se ia jumatate de aluat si se intinde foaia dupa o tava mai mare(24/44)Foaia se poate intinde mai groasa si se ridica cu palmele impaturita in trei se intinde apoi cu mana in tava.Se unge cu marmelada.Din restul aluatului se fac suluri de grosimea unei macaroane care se aseaza la distanta de 2 cm,in diagonala.Se aseaza inca un strat de suluri peste primul,formand astfel un gratar.Albusul ramas se unge cu pensula peste gratar(se bate putin).Se introduce la gratar la foc mijlociu,se lasa 30,40 min,dupa 20 min focul se reduce sa nu se rumeneasca prea mult.Se lasa in tava sa se raceasca apoi se presara cu zahar si zahar vanilatsi se taie in romburi.Daca mai ramane aluat,se fac cornulete(nu mi-a ramas,dar voi incerca sa fac cornulete cu acest aluat)
Katrina
Scris: Sunday, April 25, 2010 12:53 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/9/2010
Prajitura cu visine , Coronita cu rom si Prajitura cu fructe cu care imi astept musafirii astazi.

Katrina attached the following image(s):
torturile mele 027.jpgtorturile mele 002.jpgtorturile mele 003.jpg

Ange blanc
Scris: Sunday, April 25, 2010 1:07 PM
Nivel

Inregistrat: 4/11/2010
Arata super! Sunt convinsa ca si gustul e pe masura.
Ana
Scris: Sunday, April 25, 2010 1:48 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Vai ce ne faci Katrinalove ....pot sa ma numar si eu printre invitatii tai?ras
Iuli
Scris: Monday, April 26, 2010 2:10 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Wow Wow Wow Katrina ce prajituri! Daca stiam ma nimerem si eu chiar si neinvitata sic dar n-am vazut mesajul decat acum.
praslea_cel_voinic
Scris: Monday, April 26, 2010 3:34 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2009
Katrina, arata tare bine! Poti te rog sa imi dai reteta la prajitura cu fructe? Am si eu musafiri in weekendul care vine ....pupici
flori1972
Scris: Monday, April 26, 2010 3:51 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
katrina rata bine preparatele tale newclap newclap
KRYS85
Scris: Monday, April 26, 2010 9:51 PM
Nivel

Inregistrat: 9/23/2008
Katrinanewclap newclap
Katrina
Scris: Tuesday, April 27, 2010 1:15 PM
Nivel

Multumesc tuturor pentru aprecieri pupici computerlove
Katrina
Scris: Tuesday, April 27, 2010 3:02 PM
Nivel

praslea_cel_voinic wrote:
Katrina, arata tare bine! Poti te rog sa imi dai reteta la prajitura cu fructe? Am si eu musafiri in weekendul care vine ....pupici

Sigur ca da.
Ingrediente :fructe dupa preferinta(eu am folosit banane, portocale, ananas);750 ml. lapte,250ml suc de portocale facut in casa,5linguri amidon alimentar,o lingura faina alba,800 ml.samantana de casa(sau smantana pentru frisca),5 linguri zahar tos , 3 linguri zahar pudra ,1 pac. mare de piscoturi de sampanie.
Procedam astfel:
Se prepara o pudding :4 linguri amidon, o lingura faina alba, 5 linguri zahar tos, sucul de portocale,se amesteca bine sa nu aiba cocoloase , se torna peste laptele dat in fiert si se fierbe pana se ingroasa.Se poate folosi la fel de bine si pudding-ul din comert preparat conform indicatiilor de pe plic.Se lasa la racit ,timp in care se taie portocalele feliute rotunde,fructele -cubulete, se prepara frisca :se bate smantana cca 3 min., se adauga o lingura amidon ,zaharul pudra si se bate pana se intareste. Intr-un vas mai mare se rastoarna pudding-ul si se bate cu mixerul pana capata o consistenta cremoasa, se adauga cate putin frisca,si cubuletele de fructe .
Se monteaza astfel:se tapeteaza cu folie de plastic un vas inalt de aproximativ 7 cm si un volum de cca 2.5-3 l.Se aseaza pe fundul vasului feliile de portocale si de jur imprejurul vasului jumatati de piscoturi( cu partea rupta in sus )inmuiate ,foarte putin ( doar trecute rapid ), in cafea (pentru adulti) sau orice sirop (pentru copii-eu folosesc zeama de la compoturi).Se toarna jumatate din compozitia cu fructe, se aseaza un rand de piscoturi apoi restul de crema si la final alt rand de piscoturi. Se lasa la frigider de preferat de seara pana dimineata cand se aseaza o tava deasupra vasului si se rastoarna prajitura,se indeparteaza folia si se decoreaza cu putina frisca sau poate fi lasata ca atare.
E o prajitura usor de facut ,fara cuptor,gustoasa si a fost tare apreciata.
Ps. se poate folosi si frisca vegetala , eu nu o folosesc deoarece copilul meu are o oarecare intoleranta la aditivi, coloranti ,arome sintetice si asa sunt nevoita sa-i fac totul cat pot de natural, din acest motiv nu folosesc nici pudding-ul.
praslea_cel_voinic
Scris: Tuesday, April 27, 2010 4:49 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2009
Katrina iloveyou Multumesc mult! Cum o fac cum o pozez si o si postez...daca imi iese..sic
alexandrabogdan
Scris: Tuesday, April 27, 2010 7:19 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
katrina pt coronita o reteta se poate?te rogggg...ca tare mi-a plouat in gura cand am vazut-o
flori1972
Scris: Wednesday, April 28, 2010 7:48 PM
Nivel

Inregistrat: 11/20/2009
am facut si o prajiturica cu crema de biscuiti :dance

flori1972 attached the following image(s):
p lmi.jpgp lumi 1.jpg

bereea
Scris: Wednesday, April 28, 2010 7:54 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Flori, tu crezi ca poti posta niste fotografii cu o prajitura asa apetisanta fara sa pui si reteta?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.