
 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Carla |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Prajitura gratar: 500 gr.faina 200 gr untura,unt sau margarina 200 ml.smantana un galbenus,un ou intreg 50,100 gr zahar 100 gr.nuci macinate(se poate si fara) Un pachetel praf de copt zeama si coaja de la jumatate de lamaie un vf.de lingurita sare fina un borcan de 400g. marmelada acrisoara(cat sa ungeti aluatul bine) un plic de zahar vanilat Se amesteca cu lingura grasimea moale,sarea,galbenusul,oul intreg,zeama si coaja de lamaie,smantana si la urma faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt.Daca nu se pune nuca se mai adauga 50 gr. faina.Se amesteca bine fara sa se frmante.Aluatul trebuie sa fie vartos.Se lasa la rece ca sa se intareasca grasimea(30 minute).Se ia jumatate de aluat si se intinde foaia dupa o tava mai mare(24/44)Foaia se poate intinde mai groasa si se ridica cu palmele impaturita in trei se intinde apoi cu mana in tava.Se unge cu marmelada.Din restul aluatului se fac suluri de grosimea unei macaroane care se aseaza la distanta de 2 cm,in diagonala.Se aseaza inca un strat de suluri peste primul,formand astfel un gratar.Albusul ramas se unge cu pensula peste gratar(se bate putin).Se introduce la gratar la foc mijlociu,se lasa 30,40 min,dupa 20 min focul se reduce sa nu se rumeneasca prea mult.Se lasa in tava sa se raceasca apoi se presara cu zahar si zahar vanilatsi se taie in romburi.Daca mai ramane aluat,se fac cornulete(nu mi-a ramas,dar voi incerca sa fac cornulete cu acest aluat) |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Prajitura cu visine , Coronita cu rom si Prajitura cu fructe cu care imi astept musafirii astazi. Katrina attached the following image(s):
  
|
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Arata super! Sunt convinsa ca si gustul e pe masura. |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Vai ce ne faci Katrina ....pot sa ma numar si eu printre invitatii tai? |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Katrina ce prajituri! Daca stiam ma nimerem si eu chiar si neinvitata dar n-am vazut mesajul decat acum. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Katrina, arata tare bine! Poti te rog sa imi dai reteta la prajitura cu fructe? Am si eu musafiri in weekendul care vine .... |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| katrina rata bine preparatele tale |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Katrina |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Multumesc tuturor pentru aprecieri |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| praslea_cel_voinic wrote:Katrina, arata tare bine! Poti te rog sa imi dai reteta la prajitura cu fructe? Am si eu musafiri in weekendul care vine .... Sigur ca da. Ingrediente :fructe dupa preferinta(eu am folosit banane, portocale, ananas);750 ml. lapte,250ml suc de portocale facut in casa,5linguri amidon alimentar,o lingura faina alba,800 ml.samantana de casa(sau smantana pentru frisca),5 linguri zahar tos , 3 linguri zahar pudra ,1 pac. mare de piscoturi de sampanie. Procedam astfel: Se prepara o pudding :4 linguri amidon, o lingura faina alba, 5 linguri zahar tos, sucul de portocale,se amesteca bine sa nu aiba cocoloase , se torna peste laptele dat in fiert si se fierbe pana se ingroasa.Se poate folosi la fel de bine si pudding-ul din comert preparat conform indicatiilor de pe plic.Se lasa la racit ,timp in care se taie portocalele feliute rotunde,fructele -cubulete, se prepara frisca :se bate smantana cca 3 min., se adauga o lingura amidon ,zaharul pudra si se bate pana se intareste. Intr-un vas mai mare se rastoarna pudding-ul si se bate cu mixerul pana capata o consistenta cremoasa, se adauga cate putin frisca,si cubuletele de fructe . Se monteaza astfel:se tapeteaza cu folie de plastic un vas inalt de aproximativ 7 cm si un volum de cca 2.5-3 l.Se aseaza pe fundul vasului feliile de portocale si de jur imprejurul vasului jumatati de piscoturi( cu partea rupta in sus )inmuiate ,foarte putin ( doar trecute rapid ), in cafea (pentru adulti) sau orice sirop (pentru copii-eu folosesc zeama de la compoturi).Se toarna jumatate din compozitia cu fructe, se aseaza un rand de piscoturi apoi restul de crema si la final alt rand de piscoturi. Se lasa la frigider de preferat de seara pana dimineata cand se aseaza o tava deasupra vasului si se rastoarna prajitura,se indeparteaza folia si se decoreaza cu putina frisca sau poate fi lasata ca atare. E o prajitura usor de facut ,fara cuptor,gustoasa si a fost tare apreciata. Ps. se poate folosi si frisca vegetala , eu nu o folosesc deoarece copilul meu are o oarecare intoleranta la aditivi, coloranti ,arome sintetice si asa sunt nevoita sa-i fac totul cat pot de natural, din acest motiv nu folosesc nici pudding-ul.
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Katrina Multumesc mult! Cum o fac cum o pozez si o si postez...daca imi iese.. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| katrina pt coronita o reteta se poate?te rogggg...ca tare mi-a plouat in gura cand am vazut-o |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| am facut si o prajiturica cu crema de biscuiti : flori1972 attached the following image(s):
 
|
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Flori, tu crezi ca poti posta niste fotografii cu o prajitura asa apetisanta fara sa pui si reteta? |
|
|