Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| bereea wrote:Turnulete cu capsuni Stii ca in dimineata asta am papat doar 3 feliute de pepene galben, cu gandul la dieta???? Si ce-mi faci tu mie???????? Repede cu reteta la apel! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| cute_babies_of_mine wrote:Stii ca in dimineata asta am papat doar 3 feliute de pepene galben, cu gandul la dieta???? Si ce-mi faci tu mie???????? Repede cu reteta la apel!
am inteles, sa traiti!
Fetelor, dragute ca de obicei Multumesc.
N-am scris reteta pentru ca eu am gresit-o un pic, dar rezultatul n-a fost rau deloc. Deci, se face un pandispan din 5 oua, 5 linguri zahar , 5 linguri ulei , 2 linguri faina , sare , praf de copt, vanilie. Se bat bine albusurile, se adauga celelate ingrediente si se coace in tava mare de la aragaz.Cand e gata se decupeaza cerculete cu diametrul de 5-6 cm (eu am decupat cu o canita de cafea)
Dupa cum se vede eu le-am umplut cu crema pasticciera, dar in reteta originala sunt umplute cu budinca de capsuni .Nu stiu daca pe plic scrie , dar se pune in budinca si 75 g de unt. De asemenea se pregateste o glazura din 100g ciocolata topita in 2-3 linguri de frisca lichida.
Asamblarea: Se lipesc doua discuri de pandispan cu budinca de capsuni , apoi se unge cu glazura de ciocolata , se pune din nou budinca de capsuni, un alt disc si deasupra se glazura. aici eu am gresit pentru ca am lipit discurile doua cate doua cu budinca si in loc de 3 discuri pentru un turn am fost nevoita sa folosesc patru.atentie sa nu patiti ca mine. Se pune pe ultimul disc cate o bucatica de ciocolata si cate o jumatate de capsuna unsa cu albus de ou si data prin zahar. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Of, ce bine arata! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Bereea, sa stii ca imi stabilesc urmatoarea vacanta la Roma ----- si nu doar pentru istorie , mai mult pentru a te vizita ! :018: Ma primesti ? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Te primesc cu multa placere!Si vorbesc foarte serios sa stii |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Bereea, cat de mare e casa ta? Cred ca mai multe vrem sa-ti facem o vizita!!!! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Multumim de reteta |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| zaza_ wrote:Bereea, cat de mare e casa ta? Cred ca mai multe vrem sa-ti facem o vizita!!!!
e doar un apartament de 100 m patrati, dar ne descurcam noi cumva |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Bereea , Multumesc ! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Rulada cu gem si nuca!!!
Ingrediente:2 oua,1 praf de copt,zahar ,faina,nuca si gem!!!
Aluatul:Separi albusele de galbenus si le bati pana obtii o bezea,dupa care adaugi 2 linuri de zahar si bati in continuare,adaugi praful de copt,si galbenusele pe rand si le bati dupa care adaugi faina2-3 linguri sa nu fie prea tare aluatul ca sa se poata rula cand il scoti de la cuptor!!! Ungi o tava cu ulei si tapetezi cu faina si pui aluatul,dupa ce se coace in pui pe o tava,amesteci gemulcu nuca macinata,cam 100 gr nuca si il intinzi peste blatul cald dupa care il rulezi ,se pune la rece cam 0 jumatate de ora!!!
Pofta buna!!!!
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Kris |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Anabella |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Aseara am facut prajitura gratar,n-am reusit s-o postez, a iesit foarte frageda N-am avut rabdare sa fac gratarul ala frumos dar nu s-a comentat la aspect carla attached the following image(s):
|
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Kris arata super!
carla,incerc si eu prajitura ta,imi place cum arata.Imi dai si mie reteta? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Carla, am inghitit in sec. Vreau si eu reteta, mai ales ca e de post |
|
|