Prajituri, placinte, tarte...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
TeosOf
Scris: Tuesday, March 9, 2010 5:27 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Moniquefirstprize multumesc mult, ce prompta ai fost.computerlove
Sigur ca am sa-l laud.topai
mariana71
Scris: Tuesday, March 9, 2010 7:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Anabella wrote:
Mariana sincer ca intr-un weekend vin la tinesofer essen

Te astepttopai topai topai !
Ana
Scris: Tuesday, March 9, 2010 7:44 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
mariana71 wrote:

Te astepttopai topai topai !
computerlove computerlove iloveyou
AlexandraL
Scris: Tuesday, March 9, 2010 7:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Mesaje: 3818
Teo, am facut si eu ieri placinta cu dovleac, daca vrei iti scriu reteta la aluat, mie mi-a iesit foarte moale si pufos, dar putin tare la suprafata (crantzane).
TeosOf
Scris: Wednesday, March 10, 2010 8:24 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Daca ai timp, sigur ca vreau.computerlove
AlexandraL
Scris: Wednesday, March 10, 2010 9:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Mesaje: 3818
Sigur, Teo:

Se amesteca o cana cu apa, una cu ulei, 45 g de drojdie, un praf de sare, 2 linguri de zahar si jumatate de kilogram de faina. Treptat se mai adauga faina, pana aluatul devine bine legat (inca aproximativ jumatate de kilogram de faina). Se lasa 30 de minute sa se odihneasca, apoi se intind foi.

Cam asta este, mie mi-a iesit foarte pufos acest aluat, cred ca repet figura, de aceasta data cu mere.
TeosOf
Scris: Wednesday, March 10, 2010 10:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Multumesc, Alexandra.pupici Maine dimineata i-o arat lui sotzulache. Imi place ca se pun doar doua linguri de zahar. Din ce-a mai studiat el pe net, multe aveau in jur de 200g zahar.
mama Alessiei
Scris: Sunday, March 14, 2010 8:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2009
Mesaje: 1578
Acusica am scos de la cuptor o tarta cu urda si ciocolata care m-a innebunit cu mirosul...asa ca prima portie am devorat-o deja essen si parca as mai vrea una oare


mama Alessiei attached the following image(s):
p1030944.jpgp1030945.jpg

flori1972
Scris: Monday, March 15, 2010 12:56 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Mesaje: 7636
Mama alesiei arata bine tarta ne dai si noua reteta?:018:
mama Alessiei
Scris: Monday, March 15, 2010 6:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2009
Mesaje: 1578
flori1972 wrote:
Mama alesiei arata bine tarta ne dai si noua reteta?:018:


Sigur pupici
Baza e un aluat din 300 gr faina, 2 oua, 100 ml ulei, 50 gr zahar, 1 plic de drojdie pentru dulciuri, coaja rasa de la o lamaie, 1/2 cescuta de lichior

Deasupra: 500 gr de urda (brinza de vaci), 3 oua, 50 gr zahar, coaja rasa de lamaie (sau o esenta) bucati de ciocolata

Poti varia prajitura, aceeasi baza se poate umple cu nutella sau cu marmelada/dulceata, cu crema patisera.
Iuli
Scris: Wednesday, March 24, 2010 12:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Cine imi spune si mie o reteta de crema pentru foile de napolitana? Stiu si eu una dar as incerca ceva nou. Vreau sa fac de sarbatori.
Multumesc anticipat.
S.ELENA
Scris: Thursday, March 25, 2010 12:06 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2007
Mesaje: 7309
Iuli wrote:
Cine imi spune si mie o reteta de crema pentru foile de napolitana? Stiu si eu una dar as incerca ceva nou. Vreau sa fac de sarbatori.
Multumesc anticipat.




200 g unt (margarina)
400 g zahar
200 g nuca macinata (zdrobita cu sucitorul, nu prin masina de nuci!)
3 oua
esenta de rom (si vanilie, dupa gust)


Se freaca untul cu jumatate din zahar, se adauga ouale si nuca zdrobita si se omogenizeaza bine.

Separat, se caramelizeaza restul de zahar, peste care se adauga compozitia obtinuta mai sus,amestecand continuu, pana la completa dizolvare a zaharului ars.

Se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca.
Se toarna intre foile de napolitana si se lasa la presat cel putin 3-4 ore inainte de a fi taiata (de preferat este sa se lase de pe o zi pe alta, pentru o mai buna aderenta a cremei la foi).


Sper sa-ti placa!!!pupici
Iuli
Scris: Friday, March 26, 2010 7:55 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
thankyou Multumesc Elena.
flori1972
Scris: Sunday, March 28, 2010 4:29 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Mesaje: 7636
am facut o prajitura mirinda ,e la fel ca si fanta doar ca budinca se face cu mirinda nu cu fanta ras


flori1972 attached the following image(s):
pozzee 001.jpg

monique
Scris: Sunday, March 28, 2010 6:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
Flori, ce bine arata! Pofta buna, gospodino!

mama_Sonyei wrote:
Facut si eu o tarta, doua, trei sic intai una (sa o incerc) apoi direct doua... Asta este reteta:

1 blat din 4 oua, 4 linguri faina, 3 linguri zahar, 2 pachetzele de zahar vanilat, 1 vîrf de cutzit praf de copt.

Albusurile se bat cu zaharul vanilat, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se introduce faina si praful de copt, cîte putin si se amesteca cu lingura(nu cu mixerul). Se pune la copt în tava (tapetata cu unt si faina) de tarta max. 25 min. la 170-180°C.


Ieri am facut si eu o tarta dupa reteta de mai sus, dar cand am scos blatul de la cuptor mi s-a lasat. Nu inteleg de ce. Am mai patit asa ceva si la chec. Fetelor, care e secretul?!?

Oricum, a fost foaaarte delicioasa!

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.