Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Monique multumesc mult, ce prompta ai fost. Sigur ca am sa-l laud. |
|

Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Anabella wrote:Mariana sincer ca intr-un weekend vin la tine Te astept ! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Teo, am facut si eu ieri placinta cu dovleac, daca vrei iti scriu reteta la aluat, mie mi-a iesit foarte moale si pufos, dar putin tare la suprafata (crantzane). |
|
| Daca ai timp, sigur ca vreau. |
|

Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Sigur, Teo:
Se amesteca o cana cu apa, una cu ulei, 45 g de drojdie, un praf de sare, 2 linguri de zahar si jumatate de kilogram de faina. Treptat se mai adauga faina, pana aluatul devine bine legat (inca aproximativ jumatate de kilogram de faina). Se lasa 30 de minute sa se odihneasca, apoi se intind foi.
Cam asta este, mie mi-a iesit foarte pufos acest aluat, cred ca repet figura, de aceasta data cu mere. |
|
| Multumesc, Alexandra. Maine dimineata i-o arat lui sotzulache. Imi place ca se pun doar doua linguri de zahar. Din ce-a mai studiat el pe net, multe aveau in jur de 200g zahar.
|
|

Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Acusica am scos de la cuptor o tarta cu urda si ciocolata care m-a innebunit cu mirosul...asa ca prima portie am devorat-o deja si parca as mai vrea una mama Alessiei attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| Mama alesiei arata bine tarta ne dai si noua reteta?:018: |
|

Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| flori1972 wrote:Mama alesiei arata bine tarta ne dai si noua reteta?:018:
Sigur Baza e un aluat din 300 gr faina, 2 oua, 100 ml ulei, 50 gr zahar, 1 plic de drojdie pentru dulciuri, coaja rasa de la o lamaie, 1/2 cescuta de lichior
Deasupra: 500 gr de urda (brinza de vaci), 3 oua, 50 gr zahar, coaja rasa de lamaie (sau o esenta) bucati de ciocolata
Poti varia prajitura, aceeasi baza se poate umple cu nutella sau cu marmelada/dulceata, cu crema patisera.
|
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Cine imi spune si mie o reteta de crema pentru foile de napolitana? Stiu si eu una dar as incerca ceva nou. Vreau sa fac de sarbatori. Multumesc anticipat. |
|

Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Iuli wrote:Cine imi spune si mie o reteta de crema pentru foile de napolitana? Stiu si eu una dar as incerca ceva nou. Vreau sa fac de sarbatori. Multumesc anticipat.
200 g unt (margarina) 400 g zahar 200 g nuca macinata (zdrobita cu sucitorul, nu prin masina de nuci!) 3 oua esenta de rom (si vanilie, dupa gust)
Se freaca untul cu jumatate din zahar, se adauga ouale si nuca zdrobita si se omogenizeaza bine.
Separat, se caramelizeaza restul de zahar, peste care se adauga compozitia obtinuta mai sus,amestecand continuu, pana la completa dizolvare a zaharului ars.
Se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca. Se toarna intre foile de napolitana si se lasa la presat cel putin 3-4 ore inainte de a fi taiata (de preferat este sa se lase de pe o zi pe alta, pentru o mai buna aderenta a cremei la foi).
Sper sa-ti placa!!! |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Multumesc Elena. |
|

Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| am facut o prajitura mirinda ,e la fel ca si fanta doar ca budinca se face cu mirinda nu cu fanta flori1972 attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Flori, ce bine arata! Pofta buna, gospodino!
mama_Sonyei wrote:Facut si eu o tarta, doua, trei  intai una (sa o incerc) apoi direct doua... Asta este reteta: 1 blat din 4 oua, 4 linguri faina, 3 linguri zahar, 2 pachetzele de zahar vanilat, 1 vîrf de cutzit praf de copt.Albusurile se bat cu zaharul vanilat, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se introduce faina si praful de copt, cîte putin si se amesteca cu lingura(nu cu mixerul). Se pune la copt în tava (tapetata cu unt si faina) de tarta max. 25 min. la 170-180°C.
Ieri am facut si eu o tarta dupa reteta de mai sus, dar cand am scos blatul de la cuptor mi s-a lasat. Nu inteleg de ce. Am mai patit asa ceva si la chec. Fetelor, care e secretul?!?
Oricum, a fost foaaarte delicioasa!

|
|
|