Prajituri, placinte, tarte...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alexandrabogdan
Scris: Wednesday, March 3, 2010 10:21 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Mesaje: 3770
PRAJITURA "FANTA"
Pentru blat:
6 oua
100 ml ulei
6 lg de zahar
2 lg de cacao
4 lg de faina
1 pachet praf de copt
Pentru crema:
500 g branza de vaci; eu am pus 400 g ca atata am avut, dar a iesit si numa cu atata
200g unt
150 g zahar
esenta de vanilie (Butter vanilla); esenta de lamaie (nu e in reteta originala, dar eu am pus si nu mi-a parut rau;i-a dat un gust super)
Pentru glazura:
850 ml Fanta (sau orice alt suc va place) – eu am pus granini
2 plicuri de budinca de vanilie
5 linguri de zahar
Blatul
Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza f putin, nu sa se topeasca zaharul,amestecul tb sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze.
Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (dimensiune tava 35 x 25).
Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii (cca 25 min).
Se lasa sa se raceasca in tava.
Crema
Untul (putin lichefiat) se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza,
esenta de vanilie si se mixeaza sa omogenizam bine.
Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider.
Glazura
Se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul.
Am pus doar 850 ml de fanta sa fiu sigura ca va fi tare cand se va raci.
Se amesteca pe foc pana se ingroasa.Cand este doar putin calduta, se adauga peste crema.
Se lasa la rece pana se intareste glazura (cca 2 ore sunt de ajuns).


alexandrabogdan attached the following image(s):
p1050074.jpg

Anelise
Scris: Wednesday, March 3, 2010 10:44 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Alexandra, multumim! computerlove In weekend neaparat o fac si eu! bounce
bereea
Scris: Wednesday, March 3, 2010 3:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Alexandra, prajitura arata foarte bine.newclap newclap
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, March 3, 2010 4:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
Alexandra, minunata prajitura ta dar plicurile de budinca imi cam dau furnicaturi. Cred ca se poate face si cu budinca clasica facuta in casa si iese grozava.
Danab, cred ca Rudy am sa fac si eu maine DAR am o foarte mare dilema: am cumparat saptamana asta de la Real ceva numit urda cu smantana. Imi suna asa de bine si arata delicios dar acasa cand am vrut sa-mi inebunesc papilele gustative de placere era ingrozitor de aspra si ciudatica. Asa ca de atunci m-am gandit sa o fac prajitura ca alta sansa nu am dar oare ce sanse am sa-mi si iasa ceva? As combina-o cu niste cas dulce de vaca ca sa nu mai fie asa de "uscata" sau mai bine o pun la catei...uff
alexandrabogdan
Scris: Wednesday, March 3, 2010 4:29 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Mesaje: 3770
nico eu nu stiu face budinca de casa......plans asa ca am folosit de cumparat.zi-mi si mie cum se face budinca de casa te rog
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, March 3, 2010 5:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
alexandrabogdan wrote:
nico eu nu stiu face budinca de casa......plans asa ca am folosit de cumparat.zi-mi si mie cum se face budinca de casa te rog



Alexandra, eu pun lapte integral cam 500ml in care diluez o canitza de amidon de porumb pe care-l stii sub numele de Gustin. Il indulcesc cu fructoza sau cu orice indulcitor si pun fie vanilie ca sa fie budinca de vanilie sau cacao ca sa o fac de ciocolata. Se poate aroma in fel si chip, se mai poate pune si cativa fulgi de ovaz sau hrisca ca sa aiba o valoare nutritiva.
Nu-mi place in schimb cum iese cu lapte semidegresat de 1,8 sau 1,5 parca-i budinca spalata.
danab
Scris: Friday, March 5, 2010 9:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Nico, daca urda e mai acrisoara poti face o placinta cu branza sarata (o sarezi usor). Prajitura Rudy e cu branza dulce, ca si aluatul e dulce. Eu cumpar rar de la magazin branza, mai aduce la Agricola International niste branzica Lory sau iau de la Milli. In rest folosesc de la matusa mea de la tara, ca e naturala, curata. Sotul a cumparat si de la piata Nicolina branza si am fost multumita, dar dupa ce i-a dat dna sa guste ca sa vada ca e dulce.
Ana
Scris: Friday, March 5, 2010 10:57 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Aexandra multumim cred ca am sa fac si eu pentru duminicadance
mariana71
Scris: Sunday, March 7, 2010 6:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Astazi am facut mufinns panettone,tot de pe blogul lu Laura.


mariana71 attached the following image(s):
dsc00983.jpg

tiramisu
Scris: Sunday, March 7, 2010 6:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 8/4/2009
Mesaje: 488
Par apetisante
bereea
Scris: Sunday, March 7, 2010 6:57 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
arata grozav!newclap
Ana
Scris: Sunday, March 7, 2010 7:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Mariana sincer ca intr-un weekend vin la tinesofer essen
flori1972
Scris: Sunday, March 7, 2010 7:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Mesaje: 7636
MARIANA arata bine am sa caut si eu acest blognewclap
TeosOf
Scris: Tuesday, March 9, 2010 4:59 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
monique wrote:
Cute, mersi, o s-o incerc! pupici

Eu am pregatit ieri o placinta de dovleac. Iata ce a iesit:




Monique, cum ai facut foile?
Al meu sot a intrat azi pe aici, caci vrea sa-mi faca o placinta cu mere si m-a rugat sa te intreb cum ai facut aluatul.

Fetelor, v-a admirat toate bunatatile.firstprize firstprize Are de gand sa le incerce pe majoritatea. Cred ca s-a intamplat ceva ciudat cu el.alcool alcool
monique
Scris: Tuesday, March 9, 2010 5:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
Ei, ce surpriza din partea sotului!
Spune-i ca il scap de o munca in plus, foile sunt cumparate. Foi Linco, congelate, puse cate 4 buc, unse intre ele cu ulei! Sa aveti spor si pofta buna! Si nu uita sa-l lauzi pe aici, da?

ps. eu de obicei, dupa ce le calesc, scurg un pic din zeama de prisos.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.