Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| PRAJITURA "FANTA" Pentru blat: 6 oua 100 ml ulei 6 lg de zahar 2 lg de cacao 4 lg de faina 1 pachet praf de copt Pentru crema: 500 g branza de vaci; eu am pus 400 g ca atata am avut, dar a iesit si numa cu atata 200g unt 150 g zahar esenta de vanilie (Butter vanilla); esenta de lamaie (nu e in reteta originala, dar eu am pus si nu mi-a parut rau;i-a dat un gust super) Pentru glazura: 850 ml Fanta (sau orice alt suc va place) – eu am pus granini 2 plicuri de budinca de vanilie 5 linguri de zahar Blatul Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza f putin, nu sa se topeasca zaharul,amestecul tb sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (dimensiune tava 35 x 25). Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii (cca 25 min). Se lasa sa se raceasca in tava. Crema Untul (putin lichefiat) se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza, esenta de vanilie si se mixeaza sa omogenizam bine. Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider. Glazura Se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul. Am pus doar 850 ml de fanta sa fiu sigura ca va fi tare cand se va raci. Se amesteca pe foc pana se ingroasa.Cand este doar putin calduta, se adauga peste crema. Se lasa la rece pana se intareste glazura (cca 2 ore sunt de ajuns).
alexandrabogdan attached the following image(s):
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Alexandra, multumim! In weekend neaparat o fac si eu! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Alexandra, prajitura arata foarte bine. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Alexandra, minunata prajitura ta dar plicurile de budinca imi cam dau furnicaturi. Cred ca se poate face si cu budinca clasica facuta in casa si iese grozava. Danab, cred ca Rudy am sa fac si eu maine DAR am o foarte mare dilema: am cumparat saptamana asta de la Real ceva numit urda cu smantana. Imi suna asa de bine si arata delicios dar acasa cand am vrut sa-mi inebunesc papilele gustative de placere era ingrozitor de aspra si ciudatica. Asa ca de atunci m-am gandit sa o fac prajitura ca alta sansa nu am dar oare ce sanse am sa-mi si iasa ceva? As combina-o cu niste cas dulce de vaca ca sa nu mai fie asa de "uscata" sau mai bine o pun la catei... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| nico eu nu stiu face budinca de casa...... asa ca am folosit de cumparat.zi-mi si mie cum se face budinca de casa te rog |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| alexandrabogdan wrote:nico eu nu stiu face budinca de casa...... asa ca am folosit de cumparat.zi-mi si mie cum se face budinca de casa te rog
Alexandra, eu pun lapte integral cam 500ml in care diluez o canitza de amidon de porumb pe care-l stii sub numele de Gustin. Il indulcesc cu fructoza sau cu orice indulcitor si pun fie vanilie ca sa fie budinca de vanilie sau cacao ca sa o fac de ciocolata. Se poate aroma in fel si chip, se mai poate pune si cativa fulgi de ovaz sau hrisca ca sa aiba o valoare nutritiva. Nu-mi place in schimb cum iese cu lapte semidegresat de 1,8 sau 1,5 parca-i budinca spalata. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Nico, daca urda e mai acrisoara poti face o placinta cu branza sarata (o sarezi usor). Prajitura Rudy e cu branza dulce, ca si aluatul e dulce. Eu cumpar rar de la magazin branza, mai aduce la Agricola International niste branzica Lory sau iau de la Milli. In rest folosesc de la matusa mea de la tara, ca e naturala, curata. Sotul a cumparat si de la piata Nicolina branza si am fost multumita, dar dupa ce i-a dat dna sa guste ca sa vada ca e dulce. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Aexandra multumim cred ca am sa fac si eu pentru duminica |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Astazi am facut mufinns panettone,tot de pe blogul lu Laura. mariana71 attached the following image(s):
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/4/2009 Mesaje: 488
| Par apetisante |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| arata grozav! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Mariana sincer ca intr-un weekend vin la tine |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| MARIANA arata bine am sa caut si eu acest blog
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
|
Monique, cum ai facut foile? Al meu sot a intrat azi pe aici, caci vrea sa-mi faca o placinta cu mere si m-a rugat sa te intreb cum ai facut aluatul.
Fetelor, v-a admirat toate bunatatile. Are de gand sa le incerce pe majoritatea. Cred ca s-a intamplat ceva ciudat cu el. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Ei, ce surpriza din partea sotului! Spune-i ca il scap de o munca in plus, foile sunt cumparate. Foi Linco, congelate, puse cate 4 buc, unse intre ele cu ulei! Sa aveti spor si pofta buna! Si nu uita sa-l lauzi pe aici, da?
ps. eu de obicei, dupa ce le calesc, scurg un pic din zeama de prisos. |
|
|